ja hoor daar komt mijn recept ook!
- 1 rode sla
- 1 rood pepertje, in mini stukjes
- 1 flink blok gerookte tofu, heel fijn gehakt
- 2 flinke venkelknollen, in stukjes
- 50 g goede bittere chocolade, verkruimeld
- 50 ml veganaise of mayonaise
- 250 ml yoghurt of yofu
- 2 el gerook paprikapoeder
- zout, peper
Bak de tofu op hoog vuur 12 minuten met het gerookt paprikapoeder (te koop in Spaanse winkels en een aanrader).
Haal de slakrop uitelkaar: je hebt zo veel mogelijk grote slabladeren nodig die je op een bord legt. Let op: rode sla is echt heel bitter, je zou ook rode slabladeren met ijsbergsla bladeren kunnen afwisselen.
Meng de mayo en yoghurt met de rode pepers.
Verdeel de venkel over de slabladeren (die een soort bakjes vormen). Verdeel dan tofu erover. Doe dan een toef yoghurtdip op elk blad. Verdeel dan de chocolade er over.
Ik had 2 pepertjes gedaan op het feestje en dat was een beetje te scherp, met 1 pepertje is beter.