Dat is er eentje uit het kerstarchief. Op 1 november komt het hele archief online. Maar hier is het recept in elk geval ook, voor het geval ie uit de Google-cache verdwijnt.
Salade van roergebakken courgette en pijnboompitten (voor 4 personen)
2 courgettes
1 rode ui
3 el olijfolie
1 el citroensap
2 el witte-wijnazijn
1 el suiker
20 g krenten
1/2 tl kaneelpoeder
zout en peper
2 el pijnboompitten
1 takje dille
Snij de courgettes in schuine plakken van ongeveer een halve centimeter. Snipper de ui en fruit 'm drie minuten in de olie. Voeg de courgetteplakken toe en roebak ze een minuut of vijf. Doe er citroensap, azijn, suiker, krenten en kaneel bij en roer goed door. Proef en voeg peper en zout naar smaak toe. Laat op een zacht vuurtje nog een paar minuten sudderen tot bijna alle vocht is verdampt. Draai het vuur uit en laat enkele uren afkoelen. Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een droge koekenpan en strooi die er voor het serveren over, samen met wat fijngesneden dille.