Vegatopia Forum

Pesto

0 leden en 3 gasten bekijken dit topic.

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re:Pesto
« Reactie #20 Gepost op: 07 juli 2007, 11:36:27 »
Maar ze blijven de zinloze metafoor van de moderne keuken.

Waarom? Mits niet te overdadig in gebruik, zijn ze lekker van smaak.

Puck

Re:Pesto
« Reactie #21 Gepost op: 07 juli 2007, 11:48:21 »
Ja, ik vind ze ook lekker. Ik rooster ze en doe ze door salades. Pesto heb ik nog nooit zelf gemaakt. Ik wist ook niet dat je ze moest roosteren voor pesto. Ik krijg wel zin om het eens zelf te gaan maken. :)
« Laatst bewerkt op: 07 juli 2007, 11:49:04 door Puck »

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Re:Pesto
« Reactie #22 Gepost op: 07 juli 2007, 11:48:48 »
Maar ze blijven de zinloze metafoor van de moderne keuken.

Waarom? Mits niet te overdadig in gebruik, zijn ze lekker van smaak.
al helemaal als je geen noten mag
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re:Pesto
« Reactie #23 Gepost op: 07 juli 2007, 12:21:14 »

Mits niet te overdadig in gebruik

Dat is het probleem: allerlei eetcafekoks kunnen zich er niet mee in houden  >:(
,,,,فلافل

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re:Pesto
« Reactie #24 Gepost op: 07 juli 2007, 12:21:45 »
Maar ze blijven de zinloze metafoor van de moderne keuken.

Waarom? Mits niet te overdadig in gebruik, zijn ze lekker van smaak.
al helemaal als je geen noten mag

ja dat kan ik me goed voorstellen
,,,,فلافل

Offline Ligfietsertje

  • *****
  • 1.633
  • Geslacht: Man
Re:Pesto
« Reactie #25 Gepost op: 07 juli 2007, 15:10:24 »
Dat is het probleem: allerlei eetcafekoks kunnen zich er niet mee in houden  >:(

Da's ook één van mijn kookproblemen.  Als ik een ingrediënt lekker vind dan ben ik geneigd het overmatig te gaan gebruiken, wat de smaak natuurlijk niet ten goede komt.  Ach, ik zal wel nooit een goede kok worden.  (Nu nog een partner vinden die dat wel is  ;) )

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Re:Pesto
« Reactie #26 Gepost op: 07 juli 2007, 16:40:46 »
mijn pesto was lekker :)

Dat is het probleem: allerlei eetcafekoks kunnen zich er niet mee in houden  >:(

Da's ook één van mijn kookproblemen.  Als ik een ingrediënt lekker vind dan ben ik geneigd het overmatig te gaan gebruiken, wat de smaak natuurlijk niet ten goede komt.  Ach, ik zal wel nooit een goede kok worden.  (Nu nog een partner vinden die dat wel is  ;) )

de mijne is het :)
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Puck

Re:Pesto
« Reactie #27 Gepost op: 07 juli 2007, 16:45:26 »
En die wil je wel delen met Ligfietsertje? ;)

mjets

Re:Pesto
« Reactie #28 Gepost op: 07 juli 2007, 16:48:11 »
en met mij?
(dat opeens alles weken lang alleen maar naar verse koriander smaakt....)

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Re:Pesto
« Reactie #29 Gepost op: 07 juli 2007, 16:54:02 »
en met mij?
(dat opeens alles weken lang alleen maar naar verse koriander smaakt....)

koriander? bedoel je omdat hij dat thuis niet mag gebruiken?
op zich ben ik totaal niet bezitterig, maar hij heeft ook een drukke baan

ik zal even overleggen
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

mjets

Re:Pesto
« Reactie #30 Gepost op: 07 juli 2007, 17:13:44 »
Ja, nee dat ik ipv een pijnboompitten tsunamie opeens de verse koriander heb ontdekt en dan dus overal verse koriander in doe, wat natuurlijk helemaal niet overheerst  ::). En klachten krijg (die typische zeepsmaak, dat is wel vies... nee das koriander, oh)

Maar kan hij niet parttime gaan werken dan? Of wat taken afstoten, deligeren en hoe men dat allemaal noemt  ;D

Offline sersero

  • ***
  • 382
  • Geslacht: Vrouw
    • Koerdische recepten
Re:Pesto
« Reactie #31 Gepost op: 08 juli 2007, 19:47:15 »
Vroeger had je bij de AH een zeer lekkere verse versie, maar die is weg. :(
Sindsdien geen meer gevonden die ik echt erg lekker vind. Beetje jammer.
Mijn zelf gemaakte vind ik niet zo...
« Laatst bewerkt op: 08 juli 2007, 19:47:30 door sersero »

Vegatopia

[Koken] Raapstelenpesto met salie
« Reactie #32 Gepost op: 29 mei 2017, 13:00:22 »
Raapstelenpesto met salie

Pesto dankt zijn naam aan de bereidingswijze: pestatura of wel het fijnmalen van ingrediënten in een vijzel met een houten pestellu. Pesto kun je dan ook van veel meer ingrediënten maken dan de welbekende basilicum in pesto alla Genovese. Maak het bijvoorbeeld eens oer-Hollands van raapsteeltjes! Raapstelen zijn een typische lentegroente. Het zijn de jonge blaadjes en bladstelen van bepaalde koolsoorten, zoals meiknolletjes of koolraap. Hierdoor is er wat variatie in het uiterlijk van deze groente. Maar ondanks dat de blaadjes soms heel anders gevormd zijn, is de smaak wel hetzelfde: fris, knapperig en een beetje bitter. Ideaal om in een handomdraai een lekkere pesto van te maken!

Source: Raapstelenpesto met salie