Aan gerechten met bakpoeder kun je citroensap toevoegen om een zeepsmaak te voorkomen. Room schift niet als je het eerst op kamertemperatuur laat komen voor je het aan warme gerechten toevoegt.
Van rauwe uien kun je prachtige tafeldecoraties maken.
Flaters&Foefjes in de keuken staat vol handige truukjes om je eten lekkerder te maken, of om ongelukjes in de keuken te voorkomen.
Op alfabetische volgorde, en behoorlijk uitgebreid (bijna 250 bladzijden en voorzien van illustraties).
Open deuren en zinloze informatie worden afgewisseld met pareltjes die echt tot hulp kunnen zijn.
Het boek is niet speciaal gericht op vegetariƫrs, en ongeveer de helft van alle entries slaat op de bereiding van vlees of vis.
Oplossing: haal het bij je bibliotheek en schrijf de nuttigste tips over.
Flaters & Foefjes in de keuken
M. Winkelhuis.
Uitgeverij Schuyt&Co.
ISBN: 90-6097-460-3