In de afgelopen weken werd wel duidelijk dat we niet uitbundig gaan feesten, maar het gelukkig wel in kleine kring gezellig kunnen maken. En daarbij horen huiselijke, makkelijk te maken en toch feestelijke kerstmenu's.
Emma's
meeneemkerstmenu is absoluut origineel en afwisselend, met vooraf een aardpeer-appelsoep met paddenstoelentapenade, als hoofdgerecht pompoencrumble met radicchio-sinaasappelsalade, en toe madeleines met kardemomroom. Bekende componenten op bijzondere wijze gecombineerd, met telkens een kleine verrassing. Handig: naast de recepten vind je in dit menu ook instructies hoe de gasten de aan hun toebedeelde gang naar de gastgevers kunnen transporteren.
Het volledig plantaardige
thuiskerstmenu van Sven is wat nostalgischer en klassieker, en viel erg goed in de smaak bij de testeters. Ook dit menu is goed voor te bereiden en bestaat uit vier gangen die elk een geheel eigen smaak en textuur bieden. Na een salade met hartige boekweitkoekjes volgt een romige soep van kastanjechampignons, die mooi overgaat in een heus seitangebraad met rode-wijn-uiensaus en knolselderstamppot. En als kroon op de taart sluit het menu af met een kruidige griesmeelpudding met marsala en amandelschilfers.