Het is dan ook wel belangrijk denk ik dat de hapjes de wijn niet te veel overheersen? Misschien zijn dolma's en chocolade dan wat te sterk? Ik dacht aan:
Blini's met wat zure room en dille erop, of reepjes biet of vega kaviaar erop.
Rolletjes van gegrilde paprika (kan uit pot) gevuld met nootjes en een beetje pesto. Mooi prikkertje erdoor. In Chinese toko's en bij Dille en Kamille heb je mooiere prikkers dan de standaard cocktailprikkers.
Koud amuse soepje van yoghurt, dille, komkommer en munt, geserveerd in een mooi glaasje.
Spaanse Tortilla (zo'n omelet met aardappel) in puntjes, evt kopen in Spaanse winkel.
Maiskoekjes (Vegatopia kookboek) met een tomatensausje erop.
Bordje met gegrilde groenten: groene asperges, courgette, rode paprika en ook ingemaakte artisjokken (delicatessenwinkel of uit glazen pot bij de super).
Bordje met crudites (reepjes wortel, komkommer, rettich, en halve radijsjes) met een yoghurtdipsausje
Mini paprika's (van die oranje die je in AH vindt) gevuld met huttenkase, tuinkers, kappertjes en evt lenteui.
Witlofschuitjes gevuld met een blauwekaasdip. Al dan niet met wat gehakte pecannoot erover.
Bij Dille en Kamille heb je hapjesbakjes en daar wordt een hapje sowieso al sjieker van:
http://www.dille-kamille.nl/nl/shop/c/1107/a/6545/amusebekertje-bamboe of
http://www.dille-kamille.nl/nl/shop/c/902/a/1302/schaaltje-bamboe-bootje-12-cm. Mooie kleine servetjes erbij.