Bedankt voor de tips! De noedels (die ik wilde maken zoals Selly tipte) uiteindelijk maar achterwege gelaten, iedereen zat al vol na twee gangen omdat iedereen twee grote koppen soep nam vooraf ipv eentje (en er was ook heel veel sushi). De soep is geen miso soep geworden omdat er vis in het miso mengsel bleek te zitten, maar was wel erg lekker: Gedroogde shiitakes een uur of twee zachtjes laten sudderen in een pan water, dan in dunnen plakjes snijden en terugdoen, de bouillon kruiden met sojasaus, gember, ketoembar, verse knoflook, peper, zout en (een beetje valsspelen) een paddestoelen bouillonblokje. De bouillon moet licht van smaak blijven. Daarbij in schaaltjes heel fijngesneden rode chilipeper, bosuitjes, blokjes wortel (beetgaar), en van de enge witte gedroogde paddestoelen die op spons lijken (
Snow fungus. Erbij nog sojasaus.
Oh ja, en de hoeveelheid rijstazijn: vier eetlepels op een pond rijst volgens de verpakking, dit hou ik aan en gaat goed. 3,5 dl lijkt me onwijs veel!