Ingredienten
1 klont boter
1 ui
2 knoflookteentjes
3 grote oranjekleurige zoete aardappelen (ik heb ze gekocht bij marqt, zie:
www.marqt.comzout en peper naar smaak
3 theelepels gemalen chilipoeder
1 liter gekookt water met 1 blokje groentebouillon
verse koriander
1 bakje zure room
Verhit in een pan de boter. Kook tegelijk apart in een pan of waterkoker het water. Bak de ui in de boter en wacht totdat deze licht bruint. Voeg dan kleine blokjes zoete aardappel toe en laat deze ongeveer 5 minuten meebakken in de pan. Giet het dan het gekookte water van 1 liter bij de aardappel &ui en voeg de bouillon, zout, peper en chilipoeder toe. Laat het geheel even koken en zet daarna zachter. Ongeveer 15-20 minuten laten pruttelen, totdat je makkelijk met je vork in de aardappel prikt. Tot slot pureren met een staafmixer tot het een glad geheel is. garneer met verse koriander en 2 eetlepels zure room per kom.