Het zal toch niet hè? Het zal toch wel gewoon een misverstandje zijn daar bij FoodHolland? Klokken en klepels en zo, je kent het wel. Maar het staat er toch echt: "De eko-kaas van Viva Natura kreeg haar tweede plaats (bij de verkiezing voor de gezondNu Spijsprijs - Jan) omdat de slechte vetten in kaas grotendeels zijn vervangen door gezonde vetten, inclusief visvetzuren." Visvetzuren?! In kaas?! En dat knaagt toch.
Maar eens snel op de website gekeken, want het is een kaas van Aurora en dat bedrijf heeft een hele trits vegetarisch gestremde kazen die ook op
de Vegatopia-lijst staan. Daar kan toch geen vis in zitten? Dat zal toch wel gewonnen zijn uit lijnzaadolie of zo? Maar van de site word je niet veel wijzer: "extra veel natuurlijke Omega 3 en CLA" staat er. Maar hoe dat nou zo natuurlijk in de kaas terechtgekomen is, wordt nergens vermeld. En dat knaagt toch.
Dus Aurora maar eens gemaild om een bevestiging te krijgen. We wachten af. Maar het knaagt ondertussen wel.
Wat denken jullie? Zou die omega 3 uit visolie gewonnen zijn?