Gisteren waren we bij de familie van P. in het oosten van het land. Met en streekbiertje erbij maakten ik en onze goede vriend M. een 'viering-van-de-herst-menu'. Jawel, seizoensgroenten is het enige leuke aan de herfst (nou okee dan, de rode blaadjes ook een klein beetje), alles helemaal zelf gemaakt:
Paddenstoelbouillon
Stoofpeertjes
Aardappelpuree
Bladerdeegflapjes met pompoen
Gepofte kastanjes met boter-honingsaus
Roomboterchocoladecake
Oma P. at ook mee. Van tevoren was er al gegrapt dat voor haar de frituur misschien maar aanmoest, maar daar wilden wij koks niks van weten. Achteraf terecht ook! Bij elke gang vertelde ze dat het heel lekker was. De kastanjes gingen er als zoete broodjes in, de pompoen zag ze aan voor zalm (
) en beide bleek ze nooit eerder gegeten te hebben.
Is dit nu typisch vegetarisch eten? Ik heb nog nooit vegetarisch gegeten! Ook de chocoladecake volgens mijn opa's recept werd hartelijk ontvangen.