Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: CJ op 31 mei 2005, 22:03:22
-
Ik vraag mij af of er nog mensen iets gelijkaardigs meegemaakt hebben met eten?
Vroeger -voor ik vegetariër werd- lustte ik absoluut geen bonen. Geen spercie-, snijbonen, witte of rode bonen. De smaak en geur maakte me misselijk. Als kind betekenden dat kleine drama's aan tafel. Ook later als volwassene als ik ergens iets onbekends -bijvoorbeeld Mexicaans- ging eten dan moest ik me steeds op voorhand verzekeren dat er toch geen bonen in het gerecht verwerkt zouden zitten.
Dus toen ik overwoog om vegetarisch te gaan eten -ergens voor mijn veertigste- vormden die bonen de hoogste drempel. Want die zouden toch extra eiwitten betekenen, iets waar een vegetariër toch nood aan had.
Na getuige te zijn van de zoveelste reportage op TV ivm. dierenleed -deze keer betrof het overzees transport van schapen-, was ik vastbesloten om geen dieren meer te eten.
En wat bleek... ineens ging ik de bonen lekker vinden! ;)
-
Nou, nee hoor. Ik lustte vroeger geen bonen, net als jij gewoon helemaal niet! De enige manier om mij sperciebonen te laten eten was geprakt met aardappels en jus en een dikke laag uitgebakken spekjes erover heen.
Ik ben nu zo'n 15 jaar vegetariër en ik vind bonen nog steeds eng!
Ik weet ff geen voorbeelden, maar er zijn vast wel dingen die ik vroeger niet at/lustte en nu wel. Maar ik was amper 14 toen ik vegetariër werd en belachelijk kieskeurig wat eten betreft, dat is met de loop der jaren wel veranderd.
-
aubergine!
-
Ik kan het me niet meer herinneren. Maar als ik een inschatting zou maken: kappertjes.
-
eh... tofu en sojamelk.
-
ik hield ook niet van boontjes. Dan weigerde ik echt. Nu vind ik het een van de lekkerste dingen.
Maar ik hou niet zo van groente. In de roerbak alles lekker, maar gewoon gekookt krijg ik met moeite dingen als andijvie, spinazie, bietjes enzo weg. Spruitjes eet ik nooit. Vond ik nooit lekker vroeger (niemand eigenlijk hier), maar misschien dat ik het nu wel meer lus. Het ligt wel ook aan de manier van bereiden denk ik.
-
Heel veel dingen had ik voor die tijd nog nooit gehad, dus ik zou niet weten wat. Tofu vond ik toen smerig en de keren dat ik het gegeten heb ik 5,5 jaar zijn nog op twee handen te tellen en nooit door mij zelf bereid.
-
Bruine bonensoep luste ik vroeger nooit.
Mijn moeder maakte dat vroeger altijd klaar met Draadjesvlees(Rundvlees)
Niet dat ik geen Rundvlees luste, maar die Combi vond ik gewoon niet zo lekker.
Nu lus ik wel bruine bonensoep.
Zonder vlees vind ik het gewoon veel lekkerder.
-
Ik geloof niet dat ik nu dingen lust die ik vroeger niet lustte. Ik ben altijd een vrij makkelijke eter geweest, er zijn niet veel dingen die ik echt niet naar binnen krijg, dus er is niet echt iets veranderd toen ik vegetariër werd.
Wel is mijn smaak in de loop der tijd wat veranderd, maar dat heeft denk ik niets met wel of geen vlees eten te maken. Ik kan nu bittere dingen bijvoorbeeld (witlof, grapefruit) meer waarderen dan vroeger. En sterker gekruid of pittiger voedsel, dat heb ik ook opgebouwd in de loop der jaren. Maar dat heeft iedereen wel denk ik, dat je naarmate je ouder wordt je meer dingen gaat waarderen op voedselgebied.
-
Draadjesvlees(Rundvlees)
stoofvlees ;)
-
Olijven! En ik vind rauwkost en peulvruchten nu veel lekkerder. Eigenlijk smaakt mijn eten me nu veel beter sinds ik vegetarisch ben gaan eten, terwijl ik vroeger toch best graag vlees at. ;)
-
Radijsjes :O in combinatie met allerlei kaasachtige smeersels....
vroeger niet binnen te krijgen
-
Ik lustte geen spinazie en nu wel.
-
De laatste tijd ben ik gek op heel pittig eten. :o
Daar moest je vroeger echt niet mee aankomen bij mij. Ik weet eigenlijk niet of dat door m'n vegetarisme komt. Het is iets van de laatste tijd terwijl ik toch al zo ruim 16 jaar vegetarisch ben.
-
Graangerechten, ieuw, daar moest ik altijd van griezelen. En nu lust ik zomaar havermoutpap en dat soort smurriedingen. Ik snap alleen niet zo goed waarom ;D
-
Olijven, feta, artisjokken. Niet zozeer dat ik ze eerst echt vies vond, maar probeer nu veel meer.
-
Van die tapenades met olijven. Maar hele olijven gaat me nog net ff iets te ver.
-
Ik lustte vroeger geen bonen, maar dat was meer een ik-wil-het-zelfs-niet-proeven-voedsel voor mij. ::)
Nu eet ik de meeste soorten bonen wel, tenminste als ze in een pittig gekruid gerecht zijn verwerkt.
-
Ik heb blauwschimmelkaas leren waarderen toen ik vega werd.
-
Ik eet nu wel meer dingen van voordat ik vegetariër werd, maar dat is al weer 15 jaar geleden. Mijn moeder kookte in die tijd vnl. hollandse pot en dat is niet zo mijn eten. Er zijn in de loop der jaren ook wel aardig wat uitbreidingen in de schappen van de supermarkten geweest. Dus ik weet niet of ik nu dingen lust die ik toen niet at, gewoonweg ik omdat ik zelf anders kook dan m'n moeder deed. Bovendien lust je volgens mij als kind zowiezo veel minder en verandert je smaak naarmate je ouder wordt.
-
Ik ben groenten in het algemeen wel wat meer gaan waarderen denk ik. Op voorliefdes voor blauwschimmelkaas heb ik mezelf gelukkig nog niet kunnen betrappen.
-
Graangerechten, ieuw, daar moest ik altijd van griezelen. En nu lust ik zomaar havermoutpap en dat soort smurriedingen. Ik snap alleen niet zo goed waarom ;D
Ik denk dat je lichaam goed aan kan geven wanneer het behoefte heeft aan welke voedingsstoffen.
Btw: ik ben chips meer gaan waarderen. Iets te veel want ik eet ze nu iedere avond...
-
Olijfjes!! Verder eigenlijk niet. Mijn smaak is wel verandert door mijn vriend. Hij is kok geweest en dat proef je. Ik was niet zo'n stamppotten type maar wel als mijn vriend het maakt...
-
Ik denk groente in het algemeen wel. En bepaalde groente eet ik nu wel en voorheen niet,maar dat heeft er ook mee te maken, dat mijn moeder die groente gewoon nooit klaarmaakte bv.broccoli, aubergine en courgette.
-
olijven, kikkererwten, spinazie ( wel met roomkaas, anders echt niet),
mais, ehm.. jee heel veel eigenlijk... er is echt een wereld voor me open gegaan!
-
Geitenkaas !! dat vond ik dus niets maar nu kan ik het wel waarderen, vind het zelfs helemaal te gek
En olijven vond ik eerst niets nu eet ik ze een paar keer in de week als snack
-
heel veel kaas, voorheen at ik helemaal geen kaas! alleen kaassouflees :O
feta is nog niet aan mij besteed....
en ik ben ook bonen meer gaan waarderen :O
maar olijven zal ik wel nooit lekker gaan vinden ;D
-
Courgette en aubergine! Dat is toch wel de openbaring. Ik ben eigenlijk nog niet echt aan het experimenteren geweest met wat ik wel lekker vind.
Trouwens bonen dat lukt nu ook wel aardig, vroeger hoefde je mij dat niet voor te schotelen. Nu lukt het wel.
Ik vind de groentes die ik nu eet wel een stuk lekkerder.
Nu ga ik experimenteren met de kolen :O
-
Ik eet nu 1,5 jaar vegetarisch.
Daarvoor dacht ik dat ik alles at..omdat ik alles lustte..
Maar in die 1.5 jaar is er een wereld voor me opengegaan wat betreft voedsel.
Ik wist gewoon niet dat mijn huidige eetgewoonte zo mooi kon zijn. :sadley:
-
Ehm ... Nee volgens mij niets wat ik eerst niet luste... Wel dingen die ik niet kénde natuurlijk (Couscous... errr ja erg he?) ...
Maar Olijven is zo ongeveer het enige wat ik écht niet lust ... Ik lust vrijwel alles... Artisjok *lust* ik (= ik krijg het weg) maar als ik het even kan ontwijken dan graag! En geitenkaas *gruwel* ^^;;
Faina
-
aubergine, courgette, paprika, champignons
maar ik was een behoorlijke ´wat de boer niet kent dat vreet ie niet´type
-
Ik was ook zo'n type ;D
Champignons, courgette, bonen (bruine, kidney, etc.), linzen, artisjok en nog een heleboel andere dingen... maar zoals anderen ook al zeggen, meer gewoon omdat vegetarisme een soort verplicht moment was om die dingen eens te gaan proberen (was dus ook niet echt sprake van niet lusten, maar eigenlijk gewoon niet willen eten..)
-
aubergine!
same here ;D
-
Champignons, paprika, ui, sla en kool at in het grootste gedeelte van m'n vegetariërtijd niet. Nu wel. :) En dan ben ik vast nog een paar dingen vergeten. Sinds ik heel serieus erop ben gaan letten wat ik binnenkrijg eet ik ook gevarieerder, vandaar.
-
aubergine!
same here ;D
Nog steeds niet.......
-
Ik ben groenten in het algemeen meer gaan waarderen (en zoals iemand al schreef: ook zeker bonen!).
Voor de rest heb ik veel nieuwe dingen geprobeerd, zoals seitan.
-
Ik ook vooral groenten in het algemeen.. Alhoewel ik nu nog te veel niet lust :-\
-
Ik vond fetakaas een beetje eng.Maar nu ik er doorheen ben vind ik het heerlijk :P
-
In mijn vegetarische tijd luste ik witte chocolade en melkchocolade en absoluut geen pure choclade. Brrrrr
Toen ik veganist werd nam ik een tijd geen chocolade meer tot ik bij eetcafe water en brood een toetje kreeg met pure chocolade, dit vond ik toch wel lekker.
Nu mag het zo puur zijn als het maar kan. Heerlijk.
-
Oh, dat heb ik ook wel! Aangezien ik steeds meer ga letten op eerder veganistische trekjes als vegetarisch, heb ik een tijd geleden besloten geen witte en chocolademelk te eten, en ik vind puur steeds lekkerder.
-
Linzen at ik ervoor wel, maar ik apprecieer ze nu toch meer. Seitan vind ik nu ook wel lekker in bepaalde gerechten. En dingen als havervlokken gebruik ik nu ook.
En verder, maar niets met vegetarisme te maken maar met ouder worden: olijven (ben ik nu zot van), kappertjes, koffie, peren, gestoofde ui (rauw nog steeds niet), look, pickles, mosterd...
-
Vooral bonen, die lustte ik niet, nu wel, maar wat ik erg vind is kaas dat heb ik nooit van mijn leven gelust en nu nog niet, ook geen room en boter en melk, soms zijn er mensen die erg hun best doen om het mij naar de zin te maken en iets met kaas voorschotelen, en moet ik hun telkens teleurstellen :-[ :-[
Zijn er nog mensen met dit probleem?Desnoods begin ik een ander topic hoor 8)
-
Ja, ikke! Ik lust wel feta en mozarella, en ook wel gesmolten op een pizza en tussen een tosti, en dan nog in beperkte mate (geen kaassoufle!) maar een broodje kaas ofzo... jakkie... en franse schimmelkazen e.d. hoef ik al helemaal niet... Vaak in restaurants zijn de veg. gerechten met brie en geitenkaas enzo.. da's echt heel jammer...
Edit: ik lust trouwens ook geen melk...
-
Ik ken ook mensen die helemaal geen kaas lusten! Een vriend van me wordt al misselijk als hij het nog maar ruikt.. En op pizza eet hij het wel :)
-
Toen ik net uit huis was, ging ik ineens peen-en-uien maken (hutspot), terwijl ik dat thuis echt supersmerig vond. M'n moeder moest echt lachen.
Ik was toen wel al een paar jaar vegetariër. Ik ben in de tussentijd heel veel dingen gaan lusten, beetje zoals iedereen hierboven: bruine bonen, linzen, aubergine, artisjok, feta, geitenkaas, rauwe witlof, kiemgroenten, waterkers, tofu (vond ik echt rubber zonder smaak), seitan, bataat (zoete aardappel), polenta, havermout, pruimen en veel rood fruit, olijven, kappertjes. Lust pastinaak nog steeds niet echt.
Tempeh lust ik nog steeds maar soms. Meestal vind ik het wat naar plastic ruiken en smaken. Hele verse is wel lekker, maar dan moet je niet in het vegavak van de Konmar zijn! Working on it though...
Het zit ondertussen wel in m'n systeem om telkens een klein risico te nemen en iets nieuws te proberen om het interessant te houden. Dat vind ik eigenlijk nu juist het leukste aan vegetariër zijn! En daardoor ben ik gek genoeg een makkelijkere eter dan mijn carnivoor-boyfriend!
grts
Wabi Sabi
-
Ohja en dingen met laurier of kruidnagel!
Dat was echt een voordeel van vegetariër worden: geen haché met laurier meer.
Nu gooi ik het zelf in m'n hutspot, hahahah.
-
Ik lustte nooit witlof. Maar als je vegetariër bent wil je toch steeds gevarieerder eten is mijn ervaring. Ik at een keer witlof op z'n surinaams, met peper, knoflook, tomaat...jammie! Ook moet je zorgen dat je het uiterste stukje van de stronk niet meekookt want dat is juist zo bitter. Nooit geweten dus :) Witlof staat nu dus regelmatig op het menu :)
-
Champignons! Dat ik die ooit niet gelust heb!
Smikkelsmikkel vind ze nu heerlijk.
-
ik lust eigenlijk alles... ik ben gewoon andere ingrediënten gaan gebruiken sinds ik zelf veggie kook, dervoor had ik ze nog nooit gegeten, dus kan ik ook geen vergelijking maken. Linzen, aubergine, artisjok,... had ik nog nooit gegeten. Thuis was het altijd boerenkost: aardappelen, één soort groente (bv spruitjes) en vlees. Toen ik veggie werd bakte mijn ma een veggie-burger ipv vlees. Nu ik zelfstandig ben en zelf kook, doe ik nooit nog een veggieburger klaar. Ik ben het gewoon kotsbeu gegeten. Tofu, Quorn, Seitan,... lust ik enkel als het in kleine stukjes in mjin spaghetti is...