Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Vegetarische producten => Topic gestart door: nikita1979 op 28 mei 2005, 13:07:35
-
Hi,
Weet je waar ik een beetje zat van wordt...het woord "vleesvervanger" >:( >:(
Dit woord is volgens mij bedacht door mensen die zelf vlees eten, waarom heten het niet gewoon burgers bijvoorbeeld.
Het vervangt toch geen vlees, als ik ga boodschappen doen denk ik toch niet welk eten koop ik nu wat het vlees vervangt? Het zijn gewoon soja producten of burgers waar groente in verwerkt zijn. Juist die burger die echt voor vervanging gemaakt zijn vind ik zelf ook niet erg lekker, zoals de normale groente burger of de soja hamburger. >:(
groetjes nikita
-
Het vervangt toch geen vlees,
In jouw situatie wellicht niet, maar als je een gezin hebt met voornamelijk vleeseters waar vaak aardappelen/groente/vlees wordt gegeten, zal de vegetarier een vegetarische burger in plaats van het vlees krijgen. En een burger is van oorsprong vlees.
-
Heel goed, uit mijn hart gegrepen. Vlees is in veel gevallen een vervanger van goed gevarieerd voedsel. We moeten maar vlug een andere naam bedenken. planteiwit of zoiets.
-
goed idee, een nieuwe naam bedenken...bijvoorbeeld gewoon simpel..sojaproducten. of is dat weer te simpel?
-
Ja, dat is te simpel, want allerlei nieuwe vleesvervangers (Quorn, Valess) zijn niet op basis van soja.
Ik vind vleesvervanger niet zo'n rare benaming. Het traditionele Nederlandse voedsel bestaat toch uit aardappelen-groenten-vlees. Als je als vegetariër geen vlees eet kun je dat deel van de maaltijd vervangen door een... vleesvervanger.
-
tja ik ben vleesveranger wel gewend.. hoewel ik het nooit zo uitspreek..
Maar ja het is vaak wel als ik en mn vriend boodschappen doen, dan koopt hij vlees, en dan is het van oh ik moet nog ff wat vega kopen..
tja het is maar hoe je het wil noemen.. in principe maakt dat natuurlijk niks uit..
-
Hierbij moet ik gelijk denken aan hoe ik het op mijn boodschappenbriefje zet. Meestal noem ik het gewoon bij naam:
- Quornburger
- Quornstukjes
- Vegaburger (als ik iets van tivall of een ander merk pak)
- Tofu
Soms (als ik nog inspriratie moet opdoen in de supermarkt) schrijf ik:
- Vegaspul (maar dat vind ik ook geen goed woord :-\)
Het woord vlees omvat ook niet alles, kip wordt kip genoemd en vis wordt vis genoemd, vandaar dat ik denk dat quorn gewoon quorn genoemd mag blijven worden en tofu ook gewoon tofu genoemd mag blijven worden. Maar er zou inderdaad nog wel een goede verzamelnaam mogen komen... maar 'vleesvervanger' is zo'n lang woord op m'n boodschappenbrienfje en het klinkt ook zo vleezig...
-
Hm.. hoe zet ik het op m'n boodschappenlijstje...
Als ik iets specifieks wil hebben, bijvoorbeeld omdat het in de reclame is zet ik de naam (bijvoorbeeld Quorn stukjes, of Tivall worstjes). Tofu zet ik ook als tofu op m'n lijstje, en de rest omschrijf ik meestal als 'vegavlees'. Dus toch weer met vlees in de naam. :P :O
-
ik zet gewoon altijd vegaburger erop.. wat alles omvat eigenlijk..
;D
-
vega-eiwit
vega baksels
amino's
-
Laatst toen we overwerkten was er voor iedereen een avondmaaltijd geregeld. Op de dozen voor de vegetariers stond met grote letters "VEGASHIT". Ik stel voor dat we deze benaming overnemen ;D
-
en de rest omschrijf ik meestal als 'vegavlees'. Dus toch weer met vlees in de naam. :P :O
maar vlees is ook maar een benaming (het is meestal gewoon spier bij dieren). Bij vruchten heet het toch ook vruchtVLEES?
Tja, vleesvervangers........ 't moet een naam hebben en zoals al gezegd is, het vervangt toch de plaats van vlees op het bord. Maar om het nou zo op je boodschappenlijstje te zetten.... Denk dat iedereen wel de merken zal gebruiken. Als je wasmiddel moet kopen zet je toch ook gewoon de kortere naam van het merk?
-
Als je wasmiddel moet kopen zet je toch ook gewoon de kortere naam van het merk?
Niet per se. Als ik een lijstje maak staat daar 'wasverzachter' op, en niet Silan, of Robijn, of wat voor merken er dan ook maar bestaan. Dan zie ik in de winkel wel welk merk ik koop. En dat geldt voor de meeste producten eigenlijk.
Hetzelfde geldt voor vegavlees (ik houd dan toch die benaming aan, ik eet inderdaad ook vruchtvlees), dan zet ik de algemene benaming op mijn lijstje, en niet per se de merknaam.
-
Op een boodschappenlijstje noem ik tofu gewoon tofu en als we andere vegetarische producten nodig hebben zet ik " vegetarisch" op het lijstje. Na 15 jaar vegetarier zijn zou het woord "vleesvervanger" op mijn lijstje mij heel raar doen voorkomen.
-
Op m'n boodschappenlijstje gebruik ik ook nooit "vleesvervanger", da's veel te algemeen, ik schrijf dingen als tofu, quorn, schnitzel/burger, ham, worst etc., zodat ik in de winkel ook nog begrijp wat ik bedoel.
Verder heb ik met het woord "vleesvervanger" niet zo'n moeite eigenlijk, 't is wel een aardige verzamelnaam. Maakt mij verder niet zoveel uit.
-
ik maak geeneens een lijstje!
maar goed, ik noem het meestal vegaworst of zeg gehaktbal en maak dan komma tekens met mn handen.
-
Hmm bij mij is het meestal "Tivallzooi" of "Vega-meuk" :)
-
Bij ons gaat het gewoon zo:
Bijvoorbeeld: Koffie, waspoeder, suiker, bruine bonen, en iets vegetarisch.
En als we doelgericht een bepaald product zoeken dan wordt het gewoon Quorn stukjes en Vegetarische kroketten.
-
Weet je waar ik een beetje zat van wordt...het woord "vleesvervanger" >:( >:(
What's te deal?
Kijk, volgens de Gezonheidsexperts moet je je vlees vervangen door iets anders, vanwege een grote kans op een Vitamine tekort, en dan met name B12.
Dus noemen ze de Vegaproducten een vervangmiddel ter vervanging van vlees, dus vleesvervangers.
Je ergert je natuurlijk aan het woord vlees.
Daar kan ik mij wel iets bij voorstellen, maar is het nou allemaal werkelijk zo erg?
Ik heb hier een beetje tegenstrijdige gevoelens over, aan de ene kant denk ik, ja geef het maar een andere naam.
Het woord vlees hoef ik ook niet perse graaag uit te willen spreken, maar aan de andere kant vind ik dit gewoon een benaming en zeg nou zelf, de naam vleesvervanger doet toch geen enkel dier doen lijden?
En het woord burger kan niet, althans dat doet misleiden, een burger kan twee dingen betekenen: Vlees, of Vega.
Nou moet ik dus ook nog een leuke benaming gaan zoeken he? ;)
En zij zei met een arrogante toon:" U hoort nog van mij." :heehee: ;)
-
Als we vlees voortaan nu eens dieronvriendelijke sojavervangers noemen, of SDE (slechts denkbare eiwitbron) of iets in die richting?!
-
:O
En een broodje hamburger noemen we voortaan:
Een broodje dood ;D
-
Mischien is Green Alternatives een goede benaming voor Vegetarische producten?
Zo blijft het woord alternatieven bestaan, en groen is vaak de kleur die gebruikt wordt om de producten te onderscheiden van echt Vlees.
Of bestaat die benaming al?
-
[Mischien is Green Alternatives een goede benaming voor Vegetarische producten?
huh nu moet ik spontaan aan eten denken wat gemaakt is van gras, hihi :O :O
-
Gras is lekker! :D Een grasburger krijg je dan, gras melk, etc. :)
Overigens vind ik 'green alternatives' wel goed klinken voor een merk (maar dan niet het meervoud, dus green alternative). Misschien iets als 'greenies'. Iets korter, maar wel de inhoud 'groen' :)
-
Gras is lekker! :D Een grasburger krijg je dan, gras melk, etc. :)
Sorry hoor :shutup:, maar sorry :eh:
-
;D
-
De laatste keer dat ik gras heb gegeten, was ik nog een kleuter. Ik vond het niets. Maar het lijkt mij nog best lekker ook nog, een grasburger, nu ik er zo aan denk.
-
Gras is lekker! :D Een grasburger krijg je dan, gras melk, etc. :)
Graskaas en grasboter bestaan al! ;D
-
Weet je waar ik een beetje zat van wordt...het woord "vleesvervanger" >:( >:(
Dus noemen ze de Vegaproducten een vervangmiddel ter vervanging van vlees, dus vleesvervangers.
Je ergert je natuurlijk aan het woord vlees.
Het is niet het woord vlees dat raar is, het is het hele woord 'vleesvervanger' dat niet deugt.
Vlees is bij menig vleeseter het hoofdgerecht en diezelfde persoon denkt goed voedsel binnen te krijgen. Maar het enige goede eraan is dat de eiwitten en B12 in de goede samenstelling door het lichaam worden opgenomen. Maar dat geldt alleen voor de beste en de magerste soorten. Omdat bijvoorbeeld een knakworst en kroket van vlees is gemaakt denken veel mensen dat deze ook hoogwaardig zijn. Díe dingen zou je eigenlijk vleesvervangers moeten noemen.
Daarnaast denken veel mensen dat de maaltijd af is als er maar een goed stuk vlees op het bord ligt. Ook dit is niet waar: je mist de groente. Kortom de suggestie die in het woord vlees ligt kan niet worden waargemaakt. Daarom is vlees eigenlijk een slechte vervanger van goed gevarieerd voedsel. En dat wil ik eigenlijk in de supermarkt niet aangeboden krijgen met die benaming.
-
Vlees is bij menig vleeseter het hoofdgerecht en diezelfde persoon denkt goed voedsel binnen te krijgen.
Nee hoor, vlees is bij de meeste vleeseters gewoon een deel van de maaltijd, en niet per se het hoofdbestanddeel. Als ik vroeger (toen ik nog wel vlees at) aan mijn moeder vroeg wat ze zouden eten kreeg ik altijd de soort groenten als antwoord. In restaurants bestel je inderdaad een soort vlees, daar zijn de groenten ondergeschikt, maar ik denk dat het bij de meeste vleeseters nog steeds zo is dat zij bepaalde groenten eten met een stukje vlees erbij. En daar is een vega-alternatief gewoon een vervanger van, dus vleesvervanger is helemaal niet zo'n gekke benaming. De meeste mensen denken echt niet in termen van goed voedsel, of welke gezonde stoffen in hun stukje vlees zitten, ze willen gewoon lekker eten, en ze gaan er van uit dat wanneer ze de heilige drie-eenheid op hun bord hebben liggen dat ook wel gezond zal zijn. En of die heilige drie-eenheid nu gevormd wordt met vlees of met een vleesvervanger maakt dan niets uit.
-
geweldig deze discussie.
maar wat ikzeggen wil is dat de "normale"vleeseter denkt dat je de vegashit inplaats van vlees eet en dat is, bij mij dan, niet het geval. Het is gewoon extra....
daarom dat woord vleesVERVANGER is fout, dan gaan we het gewoon GREENIE ofzo noemen
-
maar wat ikzeggen wil is dat de "normale"vleeseter denkt dat je de vegashit inplaats van vlees eet
Als ik aardappelen-groenten-"vlees" eet, eet ik wel degelijk een vleesvervanger als vervanging van vlees. De tofu-roerbakreepjes door de rijst eet ik als vervanging van het nasivlees. En het tofugehakt in bijvoorbeeld pastagerechten, tortilla's of gevulde paprika's eet ik in plaats van echt gehakt, dus als vervanging van vlees. Dus ik eet die vegashit over het algemeen in plaats van vlees!!
Natuurlijk eet ik ook wel eens dagen geen vleesvervanger, maar dat neemt niet weg dat deze producten wel degelijk bedoeld zijn om vlees te vervangen.
En vleesvervangers als 'extra'... nee, want ik eet vaak juist bewust een vleesvervanger om op een makkelijke manier aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamnines en mineralen te komen, wat niet zo makkelijk zou lukken zonder die vleesvervangers (denk aan eiwit, ijzer, B12 e.d.)
-
Ja, bij mij is vleesvervanger ook meestal letterlijk een vervanger van vlees, als in een recept ham wordt gebruikt, haal ik vegaham, wordt er kipfilet gebruikt, haal ik quorn. In oosterse gerechten vaak van die roerbaktofu.
Soms ook gewoon extra, omdat ik het lekker vind. Maar toch voornamelijk als vervanger en zoals Kiwi zegt voor de vitamientjes......
-
natuurlijk eet je het om de vitaminen en omdat het lekker is....alleen voor mij voelt het niet aan als vervanging. IK bedoel het gevoelsmatig...... ;)
-
zonder vlees (of vervanger) ontbreekt er gewoon iets bij het eten (vind ik dan), al is het maar de jus als je aardappelen hebt. Ook met spagettie ofzo. Als je die met alleen de saus maakt is het niet compleet, en hier is vlees (of quorn gehakt) echt niet het hoofdbestanddeel.
-
Ook met spagettie ofzo. Als je die met alleen de saus maakt is het niet compleet, en hier is vlees (of quorn gehakt) echt niet het hoofdbestanddeel.
Je kunt ook een lekkere spaghettisaus met alleen groenten maken hoor, dat vind ik nu weer niet zo'n probleem. Alleen als je gewend bent om altijd bolognaisesaus te eten (gehakt + tomatensaus) dan mis je het gehakt wel ja als je dat klakkeloos weglaat zonder vervanging.
-
....alleen voor mij voelt het niet aan als vervanging. IK bedoel het gevoelsmatig...... ;)
Dat heb ik precies zo. Maar dat komt ws omdat ik al meer dan 30 jaar geen dieren meer op mijn bord heb.
-
Maar dat komt ws omdat ik al meer dan 30 jaar geen dieren meer op mijn bord heb.
Ja, duh! Ik al 23 jaar niet meer, maar dat heeft er niets mee te maken. Ik bedoel namelijk ook niet te zeggen dat ik naar echt vlees verlang ofzo, alleen dat die producten die ik dan wel eet voor mij een vervanging zijn van wat de meerderheid van de mensen in Nederland op hun bord hebben liggen naast de groenten en aardappels.
-
Maar dat komt ws omdat ik al meer dan 30 jaar geen dieren meer op mijn bord heb.
Ja, duh! Ik al 23 jaar niet meer, maar dat heeft er niets mee te maken. Ik bedoel namelijk ook niet te zeggen dat ik naar echt vlees verlang ofzo, alleen dat die producten die ik dan wel eet voor mij een vervanging zijn van wat de meerderheid van de mensen in Nederland op hun bord hebben liggen naast de groenten en aardappels.
groente en aardappels met iets er naast heb ik al in jaren niet gegeten. Daar komt het ook van denk ik.
-
Jamaar, Nikita heeft dus nooit vlees gegeten, of althans is niet met vleeseten opgegroeid, en voor haar is een vegadingest dus geen vlees-vervanger. Dus!
Ik vind vleesvervanger ook een stom woord, klinkt alsof je éigenlijk vlees zou moeten eten, maar als je dan toch zo eigenwijs bent om dat niet te doen, nou dan moet je wel een speciale vervanger van dit hoogwaardige goedje.
Gras is lekker! :D Een grasburger krijg je dan, gras melk, etc. :)
Graskaas en grasboter bestaan al! ;D
Dat wordt dan vast gemaakt van zegmaargrasmelk. Bestaat dat niet los?
-
Dat wordt dan vast gemaakt van zegmaargrasmelk. Bestaat dat niet los?
Ik heb het in ieder geval nog nooit gezien.
-
Jamaar, Nikita heeft dus nooit vlees gegeten, of althans is niet met vleeseten opgegroeid, en voor haar is een vegadingest dus geen vlees-vervanger. Dus!
Dan nog kun je recepten tegenkomen waarvan je het vlees wilt vervangen door een vega-product. Dus!
-
Klopt, kan. Maar misschien is ze wel net zo'n freak als ik en dondert ze vleesrecepten zo de oudpapierbak in. ;)
Ik maak tenminste eigenlijk nooit recepten na die oorspronkelijk met vlees waren. Er zijn al zó enorm veel vegarecepten te vinden, dat dat echt niet nodig is. Maar da's dan weer typisch zoiets waarvan ik me kan voorstellen dat je het misschien weer wel doet als je gewend bent geweest om vlees te eten.
-
Niet alleen omdat ik gewend was om vlees te eten, maar ook omdat het voor G. dan net lijkt of hij nog wel eens vlees eet. Is hij ook weer blij. ;)
-
Ik maak recepten met vlees na omdat ze me lekker lijken, niet omdat ik ooit gewend was om vlees te eten, maar gewoon omdat het recept me heel erg lekker lijkt, op dat beetje vlees na dan.
Als ik bijv. lees "hartige bananentaart" dan trekt dat mijn aandacht. En als er dan ook wat kipfilet in blijkt te zitten, dan vervang ik dat door quorn, maar das niet het hoogtepunt van het recept, zeg maar. En zo gaat dat met meer recepten.
-
Niet alleen omdat ik gewend was om vlees te eten, maar ook omdat het voor G. dan net lijkt of hij nog wel eens vlees eet. Is hij ook weer blij. ;)
Ja klopt, ik at ook veel vaker vegameuk (vond ik de leukste van alle bovengenoemde alternatieven, trouwens) toen ik nog een vleeseetvriendje had dan nu.
-
Ik vind vleesvervanger ook een stom woord, klinkt alsof je éigenlijk vlees zou moeten eten, maar als je dan toch zo eigenwijs bent om dat niet te doen, nou dan moet je wel een speciale vervanger van dit hoogwaardige goedje.
In een ander verband heb ik dezelfde tegenzin. Ik zit nogal eens in een vergadering waar bordjes voor de personen staan. Bij de mannen Jansen, de Vries enz. Bij de vrouwen staat mw.Pietersen, mw.de Jong enz. Blijkbaar is de man de norm. Bij het woord vleesvervanger heb ik dat ook. Het vlees is de norm het andere is een mindere variant.
-
Het vlees is de norm
Inderdaad ja, voor het overgrote deel van de wereldbevolking is dat ook zo!! En dan kun je het met allerlei mooie benamingen wel proberen te ontkennen, maar dat verandert niets aan het feit.
-
Het vlees is de norm
Inderdaad ja, voor het overgrote deel van de wereldbevolking is dat ook zo!! En dan kun je het met allerlei mooie benamingen wel proberen te ontkennen, maar dat verandert niets aan het feit.
Afgezien van het gegeven dat dit niet zo is: het geldt alleen voor de westerse wereld. Elders is het luxe.
Ik geef ook aan hoe ík het beleef. Misschien beleef jij het wel als norm, ik niet. Daarom noem ik ook het onschuldige voorbeeld van de naambordjes waar mannen alleen met hun achternaam op staan en vrouwen met de letters van mevrouw er voor. Als je iets wilt veranderen heeft dat ook gevolgen voor je woordgebruik en je stijl van optreden.
-
Afgezien van het gegeven dat dit niet zo is: het geldt alleen voor de westerse wereld. Elders is het luxe.
Ik ben nu (op Oceanië na, maar daar komt dit jaar nog verandering in) op alle continenten geweest, en ik moest overal m'n best doen om GEEN vlees in m'n maaltijd te krijgen. Dus zelfs in het arme Zimbabwe of in de armste gebieden van China, in het boeddhistische Tibet... overal was vlees de norm! En dan kan het wel luxe zijn voor de bevolking, maar ze vinden wel dat er vlees bij de maaltijd hoort. Ik zou ook liever zien dat het anders is, maar zo is het nu eenmaal. en dat verander je niet door vegameuk opeens vegameuk te noemen, dat verandert pas als niet alleen de vegetariërs dat doen maar ook de vleeseters.
En die bedoelen dat dan waarschijnlijk negatief, dus dan schiet je er nog niks mee op.
-
Dus zelfs in het arme Zimbabwe of in de armste gebieden van China, in het boeddhistische Tibet... overal was vlees de norm! En dan kan het wel luxe zijn voor de bevolking, maar ze vinden wel dat er vlees bij de maaltijd hoort.
In de maaltijd voor de rijke westerse toerist?
Overigens is men in Tibet geen vegetarier, dat kunnen ze zich onder de omstandigheden daar (weinig bebouwbare grond) niet veroorloven.
-
In de maaltijd voor de rijke westerse toerist?
:nooo: Nee hoor, over het algemeen eten we gewoon in eethuisjes waar de lokale bevolking ook eet.
-
Jamaar, Nikita heeft dus nooit vlees gegeten, of althans is niet met vleeseten opgegroeid, en voor haar is een vegadingest dus geen vlees-vervanger. Dus!
jij begrijp mij, calamaro
ik heb inderdaad nog nooit vlees gegeten, mijn moeder ook niet en daarom (vind zij ook) willen wij het woord vleesvervanger niet gebruiken omdat we ook niet zo denken. en inderdaad recepten op vlees baisis gaan bij mij de prullenbak in, omdat het puur gevoelsmatig is. als ik pasta eet, krijg ik niet het gevoel, o er MOET tofu in anders smaakt het niet, nee we denken gewoon he wat zal ik eens door de pasta doen.
-
Afgezien van het gegeven dat dit niet zo is: het geldt alleen voor de westerse wereld. Elders is het luxe.
Ik ben nu (op Oceanië na, maar daar komt dit jaar nog verandering in) op alle continenten geweest, en ik moest overal m'n best doen om GEEN vlees in m'n maaltijd te krijgen. Dus zelfs in het arme Zimbabwe of in de armste gebieden van China, in het boeddhistische Tibet... overal was vlees de norm! En dan kan het wel luxe zijn voor de bevolking, maar ze vinden wel dat er vlees bij de maaltijd hoort. Ik zou ook liever zien dat het anders is, maar zo is het nu eenmaal. en dat verander je niet door vegameuk opeens vegameuk te noemen, dat verandert pas als niet alleen de vegetariërs dat doen maar ook de vleeseters.
En die bedoelen dat dan waarschijnlijk negatief, dus dan schiet je er nog niks mee op.
Ja, dat is zo. De norm waar je blijkbaar aan moet voldoen. Ik keek meer naar gewoonte, of mogelijkheden. Maar dat is tegelijk ook het punt. Waarom moet dat zo blijven.
Overigens heten die dingen elders plant proteins, vegetarian proteins, Pflanzliche produkte'wie Fisch', wie Wurst, protein végétale in het Zweeds kan ik zelfs geen verzamelbegrip terugvinden.
-
gewoon, plantaardig (of eigenlijk dierAARDIG ;D) voedsel. Klaar, duidelijk.
FF terugkomend op die naambordjes. In het bedrijftsleven is de vrouw pas later "toegevoegd" dan de man. Als je vroeger he, Pietersen riep, kwam MENEER pietersen. Later kwam daar ineens MEVROUW Pietersen bij.
Zo is het ook met vegetarisch eten (iig in het westen). Vegetariërs zijn in opkomst, dus er zijn er nu meer dan vroeger. Met andere woorden, het vlees wordt (steeds meer) vervangen voor een ander produkt. Zelfs als je geen vleesvervangers eet, maar gewoon meer groenten, dan nog vervang je het vlees door groenten.
Ik denk trouwens dat zolang je gerechten eet waarbij de norm vlees is (en ook wel zal blijven), het woord vleesvervanger gebruikt zal worden. Pas met de puur vegetarische produkten zal het woord vleesvervanger niet gebruikt worden.
-
gewoon, plantaardig (of eigenlijk dierAARDIG ;D) voedsel. Klaar, duidelijk.
Dat dekt ook niet helemaal de lading. Vleesvervangers als Valess of Quorn bijvoorbeeld zijn niet 100% plantaardig.
-
gewoon, plantaardig (of eigenlijk dierAARDIG ;D) voedsel. Klaar, duidelijk.
Dat dekt ook niet helemaal de lading. Vleesvervangers als Valess of Quorn bijvoorbeeld zijn niet 100% plantaardig.
je hebt gelijk, had ff niet aan valess gedacht. (van quorn wist ik niet, maar dat geloof ik je wel.)
-
:yawnee:
-
In de maaltijd voor de rijke westerse toerist?
:nooo: Nee hoor, over het algemeen eten we gewoon in eethuisjes waar de lokale bevolking ook eet.
Hmmm, er is toch daadwerkelijk een groot deel van de wereldbevolking die het zonder vlees moet stellen in het dagelijks dieet. Toevallig net overal bij nomaden geweest? ;)
-
Ja maar.........
Ik vind het zelf ook maar een beetje onzin om idere dag een (daar komt ie weer: Vleesvervanger te eten)
Dieren in de natuur hebben ook niet idere dag een gevarieerde maaltijd op tafel, soms is er heel veel droogte en is het voedsel schaars, dan is er gewoon niets, en daar moeten ze het dan maar mee doen, hoe kut dat dan ook voor ze is.
Wij hebben gewoon last van Luxe.
Idere dag hier een beetje van, iedere dag daar een beetje van, eigenlijk heel overdreven allemaal.
En ik eet heus geen vleesvervangers ter vervanging van Vitamines, maar meer met het idee, van iets lekkers erbij hebben, en vegaschnitzels en worstjes zijn lekker, alleen aardappels met groente en een beetje jus is ook maar een saaie kale bende :P
-
Mischien is Green Alternatives een goede benaming voor Vegetarische producten?
huh nu moet ik spontaan aan eten denken wat gemaakt is van gras, hihi :O :O
Nou, mijn vader vond het niet zo'n slecht idee hoor :-[
Ik geef het op, ik heb geen verborgen talenten kunnen ontdekken, ik ben een mislukkeling,
Mijn ideën worden gewoon uitgelachen :crying:
-
gewoon, plantaardig (of eigenlijk dierAARDIG ;D) voedsel. Klaar, duidelijk.
Ik denk trouwens dat zolang je gerechten eet waarbij de norm vlees is (en ook wel zal blijven), het woord vleesvervanger gebruikt zal worden. Pas met de puur vegetarische produkten zal het woord vleesvervanger niet gebruikt worden.
Dat woord heb je volgens mij alleen maar in het NL. Overgezet hebben ze meestal iets van plantaardig eiwit. Blijkbaar vinden we het in het NL belangrijk om iets van de oorspronkelijke functie er weer in terug te zien. Kiwi had het er op die manier over Engeltje ook. Misschien is dat dan de makke van de taal. Vegetarian (E) en vegetarien (Fr) hebben ook van oorsprong alleen de betekenis van plantaardig. Misschien dat het daar wel van komt. Wij hebben direct de associatie met principes en zo. Dan wordt het woord vegetarisch eiwit ook wat merkwaardig.
-
Cruelty free food products, wel een klein beetje gestolen, want je hebt namelijk al cruelty free producten, zoals schoenen en cosmetica.
-
Friendly food :D Voor alle dieren- en bomenknuffelaars ;D
-
Friendly food :D Voor alle dieren- en bomenknuffelaars ;D
Klinkt niet verkeerd moet ik zeggen :)
-
Fair Food
-
"It's all a bunch of treehugging hippie crap!"
-
"It's all a bunch of treehugging hippie crap!"
:O :O :O
-
Friendly food
Fair food
Ik vind het allebei wel aardig, maar ook zo Engels.
-
Oke vriendelijk voedsel
Eerlijk voedsel, nee, daar wordt het niet beter van :P
-
Maar hoe noem je dan niet-diervriendelijke vleesvervangers, als b.v. bioindustriemelk gebruikt is?
-
Ik heb persoonlijk iets tegen de Nederlandse taal.
Toen ik een klein kind was, fantaseerde ik over het feit dat mijn oorspronkelijke ouders mijn ouders niet waren maar dat ik uit een echt Amerikaan nest kwam.
Mijn fantasienaam was Samantha Henderson.
En zodoende voerde ik iedere dag een toneelstukje op tegen mijn posters(Tour of duty, madonna, Michael Jackson, etcetera)
En dat allemaal in het Engels.
Ik ben ook eeen echte muziekfreak, dat was ik al toen ik een ukkie was, en dan met name gewoon in het Engels, lekker Puur.
Ik kan er niets anders op zeggen, maar vertaal maar eens een flinke grote Top 4o hit van het Engels naar het Nederlands.
Er blijft dan werkelijk niets meer van over,
Hier een voorbeeld:
I'm so tyred of being with you
Ik ben zo moe van het bij jou zijn. :P
Of: And i will love you baby, always.
En ik.zal van je houden, lieverd..altijd :P
Daarom heb ik peroonlijk liever iets Engels, dat pakt beter, het klinkt hipper, en mischien koopt de Jeugd het dan ook eerder, de jeugd wil immers Hip zijn toch?
-
Maar hoe noem je dan niet-diervriendelijke vleesvervangers, als b.v. bioindustriemelk gebruikt is?
Half-unfair ;D
-
Maar hoe noem je dan niet-diervriendelijke vleesvervangers, als b.v. bioindustriemelk gebruikt is?
Gestolen Goederen
Melkjatters
'melk is voor kalfjes'-burgers
-
:)
Verneukeratieve-nniet-dier-vriendelijkevleesvervangers
-
Gestolen Goederen
Melkjatters
Crime-products
>:(
-
:shutup:
-
;)
-
:shutup:
Heb ik iets verkeerds gezegd?
-
De veganisten draven weer 'ns door. :P
en jullie hebben weer eens een een-tweetje, maar daar mag ik nix meer over zeggen
-
en jullie hebben weer eens een een-tweetje, maar daar mag ik nix meer over zeggen
Daar moet je je maar eens niets van aantrekken!
-
en jullie hebben weer eens een een-tweetje, maar daar mag ik nix meer over zeggen
He, ben je daar nou boos over Kiwi?
Waarom eigenijk?
-
De veganisten draven weer 'ns door. :P
Poek begon! En dat is geen veganist!
-
He, ben je daar nou boos over Kiwi?
Waarom eigenijk?
Ik ben niet boos hoor, hoe kom je daar nou bij?
-
Je bent niet boos, of teleurgesteld dan? ?
Hmm, dan ligt het aan mij.
Ik ben van nature zo 1 die al gauw denkt dat een ander zich aan mij irriteerd of boos op mij is
Sorry, ligt helemaal aan mij ;)
:laugh:
-
Oke vriendelijk voedsel
Eerlijk voedsel, nee, daar wordt het niet beter van :P
fair food is zo leuk omdat het allebei met een f begint. Je zou dan moeten vertalen met 'eerlijk eten' of iets dergelijks.
Het probleem van de dierlijke producten in de 'je weet wels' ;) is er inderdaad. Maar dat heb je ook met vegetarian protein of de vertalingen daarvan.
Je zou je ook kunnen richten op de manier van eten. Dan zou het bijv. 'stevige hap' kunnen worden.
Het aardige van deze discussie is overigens de volstrekte zinloosheid ervan. Niemand in de supermarkt wereld denk er ook maar een seconde over na om de duidelijke term 'vleesvervangers' weg te doen. (iemand anders wees hier al op)
-
[quote author=willemk49 Het aardige van deze discussie is overigens de volstrekte zinloosheid ervan. Niemand in de supermarkt wereld denk er ook maar een seconde over na om de duidelijke term 'vleesvervangers' weg te doen.
Gaat het er dan om wat ze in de supermarkt zeggen, als ze maar iets verkopen daar toch? Ik had het over de volksmond en daar is de supermarkt maar een klein onderdeel van. De discussie met ergens beginnen....
-
nou, in de supermarkt heb ik de term eigenlijk nog nooit zien staan of gehoord. Hier gaat het eigenlijk altijd over vegetarische lapjes, -roerbakblokjes, -shoarmareepjes etc.
-
[quote author=willemk49 Het aardige van deze discussie is overigens de volstrekte zinloosheid ervan. Niemand in de supermarkt wereld denk er ook maar een seconde over na om de duidelijke term 'vleesvervangers' weg te doen.
Gaat het er dan om wat ze in de supermarkt zeggen, als ze maar iets verkopen daar toch? Ik had het over de volksmond en daar is de supermarkt maar een klein onderdeel van. De discussie met ergens beginnen....
Helemaal mee eens hoor. Aan mijn bijdragen heb je al kunnen zien dat ik wil meedenken. En acties hebben inderdaad wel degelijk zin. Maar je moet met wel een heel mooi woord komen wil je succes hebben.
-
Ik heb zelfs vegetarische knackworst geproeft die zo echt rook/proefde dat ik hem niet eens durfde te eten, zo echt rook/proefde het :o
-
Mijn moeder noemt het nog wel eens 'nepvlees' >:( Dat vind ik pas irritant!
Ik noem het zelf meestal gewoon veggie burgers.
-
Vega-vlees
of
Vega-variant?