Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: Laurita_27 op 24 april 2005, 19:02:47
-
Tja, wat is veel.....ik moet dinsdag voor in totaal 12 mensen koken.
Dat vind ik best veel.
Ik ben benieuwd wat jullie geschikt vinden om te maken voor grote groepen eters.
Zelf dacht ik aan curry met rijst en papadums.
-
Oh ja, toetje moet ik ook verzorgen!
-
Curry lijkt mij wel goed :D
Dessert: ijs. Of wou je zelf iets maken?
-
Ijs lijkt me een beetje duur....bovendien eet ik alleen ijs als het écht lekker is ;)
Dacht er ook aan om een emmertje turkse yoghurt te halen en wat vers fruit.
Maar ben benieuwd of er nog meer sugesties zijn!
Thanx!
-
Volgens mij weet je het al wel :D
-
Je zou mangosorbet kunnen maken...
Misschien wat kardemom door de yoghurt roeren om het ook een Indiaas tintje te geven?
-
Volgens mij weet je het al wel :D
Mja, op zich heb ik er wel een idee van. Maar ik sta open voor meer ideeën :D
Christiaan, maak je de mangosorbet met verse mango? Of uit blik o.i.d?
En is dat niet te lastig, in de zin van veel werk?
-
Ik heb al twee keer voor een gezelschap van ca 20 pompoencurry gemaakt. Je bent wel even bezig met het kleineren van alle pompoen, maar dan heb je ook wat! ;)
Ik heb t recept al een keer gepost op t forum, maar ik weet niet hoe ik daar naar moet linken, dus:
Pompoencurry
Voor 4 personen
1 eetlepel olijfolie
2 grote uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
1 theelepel gemalen korianderzaad
2 theelepels komijn
_ theelepel kurkuma (geelwortel)
1 kilo pompoen (met schil en al), in stukken van 2 cm gesneden
zeezout en versgemalen zwarte peper
2 rode cayennepepers, fijngehakt
1 groene cayennepeper, fijngehakt
3 cm verse gember, geraspt
1 eetlepel bruine basterdsuiker
90 gram kokoscrème (santen)
3-4 tomaten, in vieren gesneden
3 eetlepels fijngehakte, verse koriander
1 eetlepel olijfolie
3 eetlepels gemalen kokos
Verhit de olijfolie in een grote pan. Voeg de uien en de knoflook toe en bak tot ze glazig zien.
Voeg het gemalen korianderzaad, de komijn en kurkuma toe en laat dit bakken, voeg af en toe een lepel water toe om het een en ander van de bodem van de pan los te maken.Voeg dan de pompoen, wat zout en peper toe en laat ongeveer 10 minuten bakken, tot de pompoen wat bruin kleurt en zacht wordt.
Voeg de rode en groene pepers toe, maar houdt wat achter voor de garnering. Voeg de gember, de suiker en de santen toe en blijf, op een middelhoog vuur, roeren tot de kokos helemaal gesmolten is.
Voeg, als de pompoen zacht is maar nog wel z’n vorm behouden heeft, de parten tomaat en de koriander toe en roerbak voorzichtig tot de tomaten net niet meer rauw zijn. Roer er tenslotte de olijfolie door en 1 eetlepel van de gedroogde kokos. Schep in een schaal en garneer met de rest van de kokos en de peper. Serveer met basmati-rijst of warm naan-brood.
-
Dank je wel Renske! Ziet er erg lekker uit!
-
curry is lekker en makkelijk voor veel mensen ja. Eiercurry met courgette kan ook (maar zal wel niet goed worden gekeurd door Christiaan ;)) of kidneybonencurry. Van dat emmertje Turkse yoghurt kun je ook een lekkere raita maken met komkommer, knoflook en munt. Lekker en van te voren te maken (moet je wel de zaadlijsten uit de komkommer halen). Door de rijst misschien kurkuma en kaneel doen, is lekker en bijzonder. Naan is misschien ook een goed idee, maar is duurder dan papadam. En mangochutney, de dag ervoor maken, maar dat kan natuurlijk niet als je ook mangoijs maakt.
Pannekoekjes met warme kersen en chocoladesaus is ook een lekker en makkelijk toetje.
Of ananas met turkse yoghurt waar kokos en munt doorheen zit
-
curry is lekker en makkelijk voor veel mensen ja. Eiercurry met courgette kan ook (maar zal wel niet goed worden gekeurd door Christiaan ;))
Nee, maar ik vrees dat als je mijn curries voorzet aan grote groepen je te veel mensen krijgt die het iets te uitgesproken is.
Ik kook relatief weinig curry voor mensen die komen eten.
O, ik moet nog wat verzinnen voor Zusje's bezoek, volgende week.
-
pompoentijd is al n btje over, als ik jou was zou ik een andere groente kiezen. spinaziecurry is ook erg makkelijk en lekker;
diepvries spinazie
tomatenblokjes (+vers evt)
pataks of andere curry (is nu ook bio variant)
champs
knoflook
aubergine
evt courgette
paprika
en andere groente
-
Mexicaanse soep met veel groenten erin, bak met zure room, bak met tortillachipjes en een bak met zelfgemaakte guacamole.
Makkelijk voor veel mensen en weinig werk.
-
Ik at onlangs op een feestje voor 20 pers. lekkere bloemtortilla's met chili sin carne, slamengeling, zure room en geraspte kaas. Er was ook nog een andere indische curry van chinese kool met eieren en cocosmelk. Iedereen schepte zelf op wat en hoeveel hij wilde
-
Uiteindelijk curry met aardappel, spercieboontjes, aubergine, wortel en kokosmelk gemaakt. Hierbij pandan rijst, cashewnootjes en papadums. Toe: dikke turkse yoghurt met honing en verse ananas.
Iedereen vond het erg lekker (vooral de papadums). Leuke was dat er 1 veganist bij zit (maar die zegt niet zo moeilijk te doen, waarschijnlijk om niet lastig te willen zijn) maar alles was vegan (had voor haar yofu, ipv yoghurt)
Bedankt voor jullie tips!