Vegatopia Forum

Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: animal lover op 12 april 2005, 10:35:13

Titel: Slagroom
Bericht door: animal lover op 12 april 2005, 10:35:13
Heb vanmorgen een bekertje slagroom gekocht voor mijn zelfgemaakte ijs.Natuurlijk hoefte ik maar een beetje te gebuiken en heb ik nu een heleboel over. Hoe lang kun je het geopend bewaren?
Titel: Re:slagroom
Bericht door: fem fatale op 12 april 2005, 10:44:00
bij ons staat het vaak ongeveer een week in de koelkast
maar je moet gewoon even kijken de volgende keer dat je het wil gebruiken, hoe t er dan uitziet

maarreh, hoeveel is een beetje? ik dacht dat er in ijs wel van die hoeveelhouden slagroom moesten dat je het kleinste bekertje (o.125 liter) er wel helemaal in zou kunnen gooien

als het om een el ging ofzo had ik t denk ik eerst geprobeerd zonder slagroom
Titel: Re:slagroom
Bericht door: B@ñ@ñenschuimpje op 12 april 2005, 10:48:23

Kan je (al dan niet geklopte) slagroom niet invriezen?
Titel: Re:slagroom
Bericht door: willem op 12 april 2005, 10:52:10

Kan je (al dan niet geklopte) slagroom niet invriezen?

Geklopte zeker niet, ongeklopte weet ik niet, maar dat zou best eens kunnen van wel. Met (geiten)melk en kaasjes die in de aanbieding zijn doe ik het ook. De kaasjes worden dan wel wat zachter, maar op de pizza bijvoorbeeld merk je daar niets van.
Titel: Re:Slagroom
Bericht door: Annemieke op 12 april 2005, 11:04:22
Heb vanmorgen een bekertje slagroom gekocht voor mijn zelfgemaakte ijs.Natuurlijk hoefte ik maar een beetje te gebuiken en heb ik nu een heleboel over. Hoe lang kun je het geopend bewaren?

Een kleine week zal toch wel lukken?

Kan je deze week nog eens iets lekkers ermee eten, een ovenschotel ofzo.
Titel: Re:Slagroom
Bericht door: Elsbeth op 12 april 2005, 11:29:15
Of gewoon kloppen met wat suiker en het over gebak, toetje, koffie of fruit doen :D
Titel: Re:Slagroom
Bericht door: Selly op 12 april 2005, 14:34:57
ik doe het toch niet langer dan 2 dagen meestal. Ik zou het in een afsluitbaar bakje over doen, wat slagroom neemt heel vlug de smaak aan van andere zaken in de koelkast.