Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: wendyboog op 03 april 2005, 13:58:17
-
hallooo
ik hoor vaak dat paprikapoeder niet lang houdbaar is. Heeft iemand een idee waarom? ik hoorde dat het verkleurd naar wit, na een tijdje...
groet wendy
-
hm, ik heb al jaren een potje in de kast staan maar het ziet er nog net zo rood uit als toen ik het kocht hoor :)
-
maar welk merk is het dan en welke producent? dan kan ik dat merk het beste gebruiken :)
dank je
knuf wendy
-
De inwerking van licht, zuurstof en water op het poeder zorgt dat de smaak- en kleurstoffen afgebroken worden. Maar dat is met alle verpoederde specerijen eigenlijk zo.
Overigens heb ik dan weer gehoord dat het bruin wordt.
-
Ik heb gewoon silvo, of hoe heet dat standaardmerk ook al weer, en nooit ergens problemen mee gehad, als ik het zo inschat doe ik ook wel meer dan een jaar met een potje.
-
Ja, van mij is ook van Silvo. En Christiaan heeft wel gelijk triouwens wat die bruine kleur betreft.