Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: Josien op 23 maart 2005, 14:33:56
-
Hoi iedereen,
Ik ben dringend op zoek naar het recept voor tabouleh uit het kookboek Vliegensvlug vegetarisch van Nadine Abensur. Ik zou dit morgen graag willen maken voor vrienden maar het is mij niet gelukt het boek op tijd in mijn bezit te krijgen... Ik kan me herinneren dat er couscous, kikkererwten, tomaat, citroen en bosui in zat. Ik hoop dat iemand mij kan helpen.
Groetjes, Josien
-
En het moet perse dit taboulleh recept zijn?
-
Het liefst wel, ik vond deze namelijk erg lekker.
-
tabouleh met kikkererwten en komkommer met knoflook-tzatziki
180 gram middelgrove bulgur
400 gram kikkererwten uit blik, uitgelekt
500 gram stevige rijpe tomaten, in kleine stukjes gesneden
sap van 1 grote citroen, naar smaak
4 lente uitjes, in dunne ringetjes gesneden
grote bos gladbladige peterselie, grofgehakt
bosje munt of koriander (ongeveer 60 gram), grof gehakt
6 el extra vergine olijfolie
zeezout en versgemalen zwarte peper
4 kropjes little gem sla (of cossla, bindsla); de bladeren losgesneden om mee op te scheppen
voor de tztziki
250 ml griekse yoghurt
1/2 komkommer, grof geraspt, gezouten en daarna uitgelekt
2 tenen knoflook, geperst
1 el gehakte verse munt of koriander
doe de bulgur in een kom en giet er kokend water over tot de bulgur net bedekt is (dat is ongeveer dezelfde hoeveelheid water als dat er bulgur is) laat 15-20 minuten staan
voeg de rest van de ingredienten toe, behalve de sla, meng alles voorzichtig en laat even staan
meng voor tzatziki alle ingredienten in een kom
serveer de schaal tabouleg met de kom tzatziki en de slablaadjes op een aparte schaal, zodat men hiermee de tabouleh kan opscheppen
-
hoe maak je eigenlijk tzatziki als je geen melkproducten gebruikt
bestaat er zoiets als soja-griekse yoghurt?
-
hoe maak je eigenlijk tzatziki als je geen melkproducten gebruikt
bestaat er zoiets als soja-griekse yoghurt?
Nee. Er is uiteraard wel yofu, en die zou je eventueel uit kunnen laten lekken in een kaas/theedoek in een vergiet om 'm wat in te dikken, maar ik heb 'm ook wel eens gehad zonder dat dat werd gedaan. Acceptabel genoeg, als je er toch een loopje mee neemt.
Overigens: kikkererwten in tabbouleh? Neeee! Ik snap dat vega's graag "complete proteinen" :bonk: binnen willen krijgen, maar verkracht geen klassiek recept, gebruik een bijgerecht. En fijne bulgur gebruiken, maar uitkijken want die heeft niet veel water nodig en anders wordt ze zompig. Gebruik liever munt dan koriander, en heel veel peterselie, omdat taboulleh eigenlijk een bulgur-peterseliesalade is.
-
ik maak t vaak met yofu, is errug lekker vind ik
-
Ja, deze bedoelde ik! Superbedankt Fem fatale!
Groetjes, Josien