Vegatopia Forum

Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: J@n op 21 maart 2005, 15:23:14

Titel: Italiaanse koekjes
Bericht door: J@n op 21 maart 2005, 15:23:14
Die Cantucci-dingen, kun je die een beetje makkelijk zelf maken? Lijkt me mooie vraag voor Annemieke. ;)
Titel: Re:Italiaanse koekjes
Bericht door: Annemieke op 21 maart 2005, 15:56:06
Je bedoelt die luchtige koekjes waar ei in zit?  :P
Titel: Re:Italiaanse koekjes
Bericht door: Monique op 21 maart 2005, 16:24:54
ik heb ze wel eens gemaakt, was niet moeilijk, had ze toen iets te lang in de oven waardoor ze een klein beetje te hard geworden waren, maar verder prima. Ik zal het recept weer eens opzoeken.
Titel: Re:Italiaanse koekjes
Bericht door: ilse_ op 21 maart 2005, 16:51:32
er stond ooit een recept in de gratis sla die je kon bestellen ( met groentewijzer), alleen die heb ik laatst per ongeluk weggegooid  8)
Titel: Cantucci
Bericht door: Christiaan op 21 maart 2005, 17:05:50
/me heeft die Sla nog ergens liggen!

5 eieren
2 eidooiers
500 g kristalsuiker
1 tl baksoda
1 tl gembrrrpoeder
1 mespunt zout
500 g bloem (type 00)
200 g amandelen
20 g pijnboompitjes
1 citroen of sinaasappel

Klop met een garde 4 eieren en de eidooiers met de uiker, soda, gembrrrpoerder en zout tot een stroperoige vla. Voeg de bloem toe en kneed met de handen tot een elastisch, kleverig deeg. Hak een derde van de amandelen en pijnboompitjes grof. Rasp de schil van de citrusvrucht. Hou een paar amandelen achter en voeg de overige hele en gehakte amandelen en pijnboompitten en de geraspte schil toe aan het deeg. Kneed nogmaals goed door, verdeel in 6 stukken en vorm van elk stuk een lange staaf van 2,5 cm diameter. Leg deze staven op 2 bakplaten en duw de achtergehouden amandelen op plekken waar er weinig zitten in het deeg. Bestrijk het deeg met het een losgeklopt ei. Laat een halfuur rusten, verwarm de oven voor op 180 graden en bak de staven in 30-40 minuten lichtbruin. Snij de staven in schuine reepjes van 1-1,5 cm, leg de koekjes dan nog 10 minuten terug in de uitgeschakelde maar nog warme oven.
Titel: Re:Italiaanse koekjes
Bericht door: Jasper op 21 maart 2005, 17:19:24
gembrrrpoeder?
Titel: Re:Italiaanse koekjes
Bericht door: J@n op 21 maart 2005, 17:21:31
Je bedoelt die luchtige koekjes waar ei in zit?  :P

Ja. Of ben je inmiddels zo'n radicale veganist dat je zelfs geen recepten met ei meer hebt?  ;D
Titel: Re:Italiaanse koekjes
Bericht door: Hizikigrrrl op 21 maart 2005, 18:48:31
Ik heb thuis ook nog wel wat recepten liggen.

Titel: Re:Italiaanse koekjes
Bericht door: Annemieke op 21 maart 2005, 20:14:05
Je bedoelt die luchtige koekjes waar ei in zit?  :P

Ja. Of ben je inmiddels zo'n radicale veganist dat je zelfs geen recepten met ei meer hebt?  ;D

Ik was allang weer vegetarier, dat weet je toch. Maar ei eet ik nog steeds niet, ook omdat ik er misselijk van word.
Titel: Re:Italiaanse koekjes
Bericht door: Elsbeth op 22 maart 2005, 10:23:54
had ze toen iets te lang in de oven waardoor ze een klein beetje te hard geworden waren

Die dingen horen toch best wel keihard te zijn..!