Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: silliebillie op 01 april 2003, 11:32:44
-
Ja ik ben er vlot bij, maar pasen is echt mijn feessie. Nix kerstmis, sinterklaas, valentijn; maar Pasen. Pasen is het feest van de Lente en dat moet gevierd Dan gaan we lekker eten en in de tuin kliederen.
's Ochtends een ontbijtje met lekkers; vruchtenshakes, zelfgebakken brood en lekker beleg. Heeft iemand nog feestelijke ideetjes? Voor lekkere paas shakes, gekke vullingen in zelf te bakken brood, beleg? Een recept voor scharreleisalade is ook zeer welkom!
-
Hier staan Paasrecepten:
http://www.twingroves.district96.k12.il.us/Easter/EasterRecipes.html#anchor3923071
http://www.aliciasrecipes.com/easter_recipes.htm
http://www.twilightbridge.com/hobbies/festivals/easter/recipes1.htm
http://www.hookerycookery.com/easter-menu.htm
Let op: ze zijn niet allemaal vegetarisch!
Veel plezier ermee, Silliebillie - klinkt leuk!
-
wauw Anya bedankt zeg!
-
Vroeger, toen ik bij vrije dagen alleen maar brak in mijn bed lag, keek ik raar op toen een vriendin van mij me uitnodigde voor een paasontbijt om 8 uur in de ochtend. Dat was wel heel leuk.
Wij aten alleen maar veel eieren met pasen. Verder was mijn moeder blij (net als op elke andere dag eigenlijk ;)) dat ze niet zo veel hoefde te koken.
Ik wil er dit jaar wel iets aan gaan doen. Ik heb al een Paasallerhande gezien etc. Maar doe jullie verder iets speciaal met Pasen?
-
Waarschijnlijk ga ik dit jaar op 1e Paasdag wat lekkers maken voor mijn verloofde, beste vriendin en mijzelf. Nog nooit eerder wat aan Pasen gedaan eigenlijk.
Maar ik heb op Smulweb nu zoveel leuke dingen gezien (waaronder een taart!) dat ik wel zin heb wat leuks te organiseren.
groeten,
Nicky
-
Tja, heb nog geen vastomlijnd bezoek. Maar dat is wel te regelen. En anders eet ik alles zelf op ;D
-
Nou bij ons is Pasen een hele happening. Dit jaar lekkere brunch maken met mijn moeder voor zondag, m.b.h. Libelle en Allerhande. Ik wil het graag een beetje in High Tea-stijl. Moet lukken, want er stonden al recepten voor scones ergens. Er wordt tevens door mij een taart gemaakt met verse rabarber :) Lijkt me super!
-
Er wordt tevens door mij een taart gemaakt met verse rabarber :) Lijkt me super!
Vertel meer! :chef:
-
ik ga naar mijn schoonouders en daar wordt wel heel uitgebreid en lekker gegeten met pasen enzo. Ik zal er nog wel t een en ander gaan maken. ik ga ook zelfgemaakte bonbonnetjes enzo voor ze meenemen
-
Wij eten op dat soort dagen wel een extra uitgebreid ontbijt (vers gebakken broodjes enzo, glaasje verse jus erbij). Normaal eten we even gauw snel een boterham 'uit het vuistje', koppie thee, maar met feestdagen zoals pasen maken we er net even wat meer werk van. Verder zijn het gewoon twee zondagen achter elkaar voor ons, en doen we niet iets speciaals.
-
Wij zijn bij mijn ouders uitgenodigd en we hadden de keuze tussen een High Tea en gourmetten.
Gelukkig is het geen High Tea geworden want ik word nu heel snel misselijk van 'zware happen' en met gourmetten kan ik veel groente en fruit bakken, dat valt prima. Is ook gezellie vind ik. Alleen ik zal 't wijntje erbij missen :(
Ik heb trouwens ook wel gehoord van mensen die met Pasen thuis hele eiereet-wedstrijden houden, waarbij zo'n 10 eieren p.p. naar binnen worden gewerkt. Dat snap je toch niet?
-
Ik ken iemand die al jarenlang bij vrienden thuis chocoladeeieren verstopt. En dan gaat het over een paar honderd stuks, steeds.
-
Jij bent vast jaloers, want volgens mij wilde jij ook eieren zoeken met pasen!
Ik ga paasbrunchen met in ieder geval twee heren. We eten dan nepeiersalade en bladerdeegflapjes met framboos en spijs.
-
ik ben uitgenodigd bij de schoonouders voor een paasbrunch, hopelijk geen eieren in elk recept :-[
-
goed excuus om heel veel chocola te eten! en paasbrood is jam
-
We eten dan nepeiersalade .
hoe maak je dat in godsnaam?
-
Geen idee, iemand anders staat voor die zware taak. :)
-
Ik heb trouwens ook wel gehoord van mensen die met Pasen thuis hele eiereet-wedstrijden houden, waarbij zo'n 10 eieren p.p. naar binnen worden gewerkt. Dat snap je toch niet?
ieks dat lijkt me echt ranzig
Dat is niets! Je had mijn opa moeten zien...
Heb vandaag 3 jaargangen Boodschappen en Allerhandes zitten verknippen en heb wel wat inspiratie. Zit eigenlijk te denken aan het maken van borstplaat en speculaas, maar dat is niet helemaal het seizoen.
-
Zit eigenlijk te denken aan het maken van borstplaat en speculaas, maar dat is niet helemaal het seizoen.
Maar wel lekker! :kwijl:
-
Zit eigenlijk te denken aan het maken van borstplaat, maar dat is niet helemaal het seizoen.
Als je zo'n botervormpje hebt (schaapje) dan kun je het misschien daar in maken?
-
Als je zo'n botervormpje hebt (schaapje) dan kun je het misschien daar in maken?
Het lam Gods opeten? This is my blood you drink, this is..." Maar wel een goed plan.
Laten we het overigens eens over het weer hebben. Ik had eigenlijk in de planning dat het mooi zou worden. Als het zo blijft miezeren, dan...
-
Het lam Gods opeten? This is my blood you drink, this is..."
Het valt me op dat er hier regelmatig liturgische en bijbelse teksten in het Engels geciteerd worden...
-
Het lam Gods opeten? This is my blood you drink, this is..."
Het valt me op dat er hier regelmatig liturgische en bijbelse teksten in het Engels geciteerd worden...
Dat komt omdat het weer tijd is voor Jesus Christ Superstar!
-
Als het zo blijft miezeren, dan...
... gaan we toch gewoon naar de dierentuin. Lekker rustig juist!!
We hebben een abonnement voor Blijdorp (tot mei) en we zijn nog niet zo vaak geweest dit jaar. Dus het wordt wel weer eens tijd, en we hadden gepland om a.s. weekend weer eens te gaan.
Mooi weer is natuurlijk fijner, maar dan is het meteen ook wel een stuk drukker, dus het mag van mij wel 1 dag miezeren.
Heel even dan. Een klein beetje.
-
Het valt me op dat er hier regelmatig liturgische en bijbelse teksten in het Engels geciteerd worden...
Dat komt omdat het weer tijd is voor Jesus Christ Superstar!
Dus na Jezus die voor het eeuwig heil bemiddelt tussen God en de mens wordt het nu een unholy alliance tussen Broadway en Hollywood die tussen Jezus en de mens bemiddelt?
-
Zo zou je het natuurlijk kunnen zien. :P
Maar ja, als ik het in het Grieks zou schrijven zou het ook zo arrogant overkomen denk ik dan.
-
Maar ja, als ik het in het Grieks zou schrijven zou het ook zo arrogant overkomen denk ik dan.
Jezus schijnt Aramees gesproken te hebben. De liturgie is oorspronkelijk in het Latijn, en dan heb je ook nog de Nederlandse vertaling (kan je kiezen tussen de oudere versie van de protestantse kerken of die van de roomsen uit de jaren '60) voordat je naar het Engels moet overstappen ;D
-
Het nieuwe testament is toch oorspronkelijk in het Grieks? (die heb ik ook, erg mooi... was wel makkelijk vertalen op school als je het verhaal een beetje kent ;))
Nou ja, boeien. Ik vind JCS toch de beste boekverfilming.
-
Het nieuwe testament is toch oorspronkelijk in het Grieks? Nou ja, boeien. Ik vind JCS toch de beste boekverfilming.
Inderdaad in het Grieks. Daarom ook veel vertalingsverwarring, bijv. over het woord maagd. Het schijnt nml dat er een woord is in het Grieks dat jongevrouw en/of maagd betekent. Zo zou het hele idee dat Maria onbevelkt zwanger is geworden, bull shit kunnen zijn. Maar in principe kunnen zulke problemen natuurlijk bij elke vertaling voorkomen. JCS is inderdaad de gaafste Jezus-film. Ik kijk 'm ook elk jaar, dit jaar in combinatie met Ciske de Rat (ook mooi). Ik wil trouwens ook wel The Passion of the Christ zien, alhoewel ik het nog niet zeker weet.
De rabarbertaart zal ik hier posten zodra gemaakt, dan kan ik ook meteen vetellen of ie :kwijl: of :pukey: is. In de Ad Valvas, krantje van de VU, staat een recept voor een kwarktaart met heel veel eieren en eierdooier (stuks of 10), maar dus zónder gelatine. Deze wil ik ook wel proberen, maar niet deze pasen, want rabarbertaart heeft voorrang. Ik post dat recept ook wel ooit hier (want het is een paas taart, door de eieren, snappez-vous?!), of in de taart draad.
-
Het nieuwe testament is toch oorspronkelijk in het Grieks? Nou ja, boeien. Ik vind JCS toch de beste boekverfilming.
Inderdaad in het Grieks.
Volgens mij waren de boeken in het Nieuwe Testament in een aantal verschillende talen geschreven, maar ik kan het mishebben...
Edit: Mja (http://en.wikipedia.org/wiki/New_testament#Language)...
-
Eerste paasdag moet ik werken,maar tweede paasdag eet ik middageten en avondeten bij een vriendin.Haar oudste zoon is jarig. Waarschijnlijk zal het wel een patatje worden. Ik ben niet echt iemand die op feestdagen speciaal wilt eten. Dat doe ik gewoon wanneer ik daar zin in heb. Moet zeggen een paasontbijt klinkt wel heel leuk & gezellig.
-
Het nieuwe testament is toch oorspronkelijk in het Grieks? Nou ja, boeien. Ik vind JCS toch de beste boekverfilming.
Inderdaad in het Grieks. Daarom ook veel vertalingsverwarring, bijv. over het woord maagd. Het schijnt nml dat er een woord is in het Grieks dat jongevrouw en/of maagd betekent. Zo zou het hele idee dat Maria onbevelkt zwanger is geworden, bull shit kunnen zijn.
Even een misverstand uit de weg ruimen (maar we waren toch al off-topic :)) Onbevlekt ontvangen betekent dat Maria's moeder haar gebaard heeft zonder bloedverlies, en dus zonder haar op te zadelen met de erfzonden van de mensheid. Het heeft niets te maken met het maagd zijn en de verwekking van Jezus zonder dat daar een Jozef aan te pas kwam.
Weer on-topic: ik hoop de hele Pasen nog restjes te kunnen eten van het Vegatopia eetfeestje ;) En ik ga zeker JCS kijken, heb hem op video. Heb zelfs de orginele vinyl dubbelelpee nog...
-
En wat ik ook wil doen is Lemon Curd maken.
-
Ok, bij deze. Dit recept voor Lemon Curd is vertaald en is een origineel Engels recept.
Lemon curd
Bereidingstijd: 20-30 minuten
Ingrediënten:
4 eieren, geklopt
1/4 kopje boter
3/4 kopje suiker
1 1/2 kopje verse citroensap
geraspte schil van 2 citroenen
1 tl gist
Bereidingswijze:
Verwarm de ingrediënten au bain marie boven middelmatig vuur. Roer tot het mengsel dik wordt, ongeveer 10 minuten. Daarna koelen.
Tip:
Het blijft ongeveer 2 weken goed, mits in de koelkast bewaard.
groeten,
Nicky
-
En wat ik ook wil doen is Lemon Curd maken.
Recept nodig of heb je die al?
Er stond er 1 in een Allerhande die ik laatst hopenlijk eruit gescheurd heb.
Najaaaaaaaa! Die citroen-limoen-curd? Najaaaaaaaa!Die heb ik dus net vandaag gemaakt! En hij smaakt naar de limoentaart uit een dessertkookboekje van de Aldi ooit. Lekker hoor, maar wel zoet!
Ik heb het gemaakt a) voor de leuk en b) om op cake ofzo te smeren (of de scones die ik gister had gemaakt, alleen zijn die jammerlijk mislukt, het zijn een soort pannenkoekjes geworden... hmmm. :-\).
Is het ook lekker op brood? En waar gaat het verder nog goed bij?
-
Is het ook lekker op brood? En waar gaat het verder nog goed bij?
Ik at het op vakantie altijd op geroosterd brood. Dat is prima te doen. ;)
-
Lemon Curd is heerlijk op brood! Ik hou dus NIET van citroen, maar Lemon Curd vind ik heerlijk. Dat wil wat zeggen.
Maar ze maken er in Engeland ook cake mee. Dan vul je een cake dus met dat spul. Jammie!
groeten,
Nicky
-
Inmiddels weet ik wat ik ga maken zondag.
Het worden aardappelkroketjes (die waren erg goedkoop bij de Appie ;D ) met sperziebonen met pijnboompitten en zelfgemaakte kaas-champignonburgers. En voor na ga ik een chocoladetruffeltaart maken. Ik heb gewoon zin om eens flink uit te sloven en dat lukt met zo'n taart wel.
Het wordt dus uiteraard een diner, geen ontbijt of lunch.
groeten,
Nicky
-
Zondag gaan we naar de ouders van mijn vriend toe; we hebben net gister een tulband gebakken om mee te nemen. :yummie: Voor bij mijn ouders maandag gaan we geloof ik niet echt iets maken (ik had eigenlijk wel zin om iets van een paasbrood ofzo uit te proberen, maar we hebben niet echt meer tijd daarvoor de komende dagen).
Ik denk dat we wel curd mee kunnen nemen (is vrolijk geel, ten slotte, en ik heb nu toch drie potten staan). Daarnaast hebben we een lading paaschocotroep om voor mijn ouders te verstoppen in de tuin. :O (Zij verstoppen al jaren eieren voor mijn zussen en mij; sinds vorig jaar doen we ook andersom. ;)) En ik denk dat we witte en gele nougatrondjes mee gaan nemen in een zelfgefabriekt mandje van groen papier. Da's tenslotte goed truttig. :P
-
lemoncurd is ook lekker met citrensorbetijs
-
Lemoncurd gelukt. Arretjescake ook.
Ik heb lemoncurd voor een weeshuis. Dus ik zal het de komende dagen met heel veel verschillende dingen proberen ben ik bang.
-
Ik heb lemoncurd voor een weeshuis. Dus ik zal het de komende dagen met heel veel verschillende dingen proberen ben ik bang.
probeer als je een vriesvak hebt eens een deel in te vriezen en dan af en toe even crushen, misschien is lemoncurdijs (nou ja eigenlijk is het dan meer een granita) wel lekker.
-
Goed idee Selly!
-
O kijk eens. Trouw schrijft ook over Paaseten en dan ook nog eens regionaal... (Bart!)
link (http://www.trouw.nl/nieuwsenachtergronden/artikelen/1081488012055.html) (met gratis inlog toch?)
-
Zijn er nog mensen die speciaal gaan koken met Pasen? Ik ga geheel vegetarisch diner koken voor mijn gezin! Heb wat gerechten van de kerstwebsite geplukt van Vegatopia en zelf nog gerechten aangevuld. Aankleding ga ik in Paas-sfeer doen, dus geel & pastel kleuren, kaarsen, verse bloemen etc.
Zijn er nog meer mensen die wat bijzonders gaan doen met Pases op kook gebied dit jaar?
-
Ik eet waarschijnlijk gewoon paaseieren met brood, maar dit (http://www.ouders.nl/mvoe2002-paasbrunch.htm) is een goede tip voor wie wel graag kookt op een vrije dag ;) (vegetarisch, biologisch en zonder ei).
-
Ik doe waarschijnlijk niks aan pasen, net als alle andere jaren (wel geniet ik van een extra vrije dag!)
-
Hebben jullie al plannen/ideeën?
Ik ben dit jaar jarig met pasen, dus ik ben van plan er iets bijzonders van te maken (avondeten). Ik weet alleen nog niet wat!
-
Ik doe waarschijnlijk niks aan pasen, net als alle andere jaren (wel geniet ik van een extra vrije dag!)
Wat kan er in een jaar tijd toch weinig veranderen!
-
Hebben jullie al plannen/ideeën?
Ik zit op een eiland waar niets te koken voor onszelf valt. Da's wel jammer, maar ook leuk natuurlijk zo'n eiland.
Ik ben dit jaar jarig met pasen, dus ik ben van plan er iets bijzonders van te maken (avondeten). Ik weet alleen nog niet wat!
Iets lente-achtigs?
-
Ik heb voor mijn verjaardag uiteindelijk een buffet gemaakt, met o.a.:
Marokkaans hartig gebak met aubergines, couscous
Gevulde rode puntpaprika's
Gevulde champignons met linzen
Salade van mandarijnen en verschillende olijven
Salade van sperziebonen, komkommer en bietjes
Roergebakken venkel en ui in wijn
Tofu-shiitakeballetjes
met diverse sausjes/brood/gebakken aardappeltjes.
-
En, maken jullie het komend paasweekende nog iets lekkers of bijzonders voor aan de ontbijttafel?
-
En, maken jullie het komend paasweekende nog iets lekkers of bijzonders voor aan de ontbijttafel?
ik had er nog niet aan gedacht (op dit forum zijn er mensen die significant vaker aan eten denken dan ik ...), maar het is wel een idee ja.
-
dit jaar wordt er voor ons gekookt, dat is ook wel eens lekker: Eten bij de schoonouders! Die overigens dit jaar rekening moeten houden met mij als vegetarier, aangezien ik dat vorig jaar nog niet was. Ik ben benieuwd, maar heb er goed vertrouwen in, aangezien ze ERG goed kunnen koken.
Verder lekkere paasontbijtjes, met vers fruit, eitje, croissantjes, lekker broodjes en een flinke pot thee, met goed weer in de tuin en anders lekker in bed!
-
na 7 weken vasten zal een ontbijtje met veel chocolade me wel goed bevallen!
-
En, maken jullie het komend paasweekende nog iets lekkers of bijzonders voor aan de ontbijttafel?
Ja zeker, een mooi gedekte tafel, paaskleed enz. beschilderde eieren, afbakbroodjes met marmelade en kaas, chocola. kaarsjes, we maken er wat van.
-
ik heb van die grappige wikkels voor om de eieren ,die er omheen smelten als je ze in kokend water doet, het domme is, dat je dan de schil er nauwelijks meer afkrijgt :-\
-
na 7 weken vasten zal een ontbijtje met veel chocolade me wel goed bevallen!
Jezus, wat een lijdensweg lijkt me dat.
-
ik krijg weer mijn ouders broertje en ouders van vriendjelief over de vloer.. zo sto dat iedereen zo'n gebruiksaanwijzing qua eten heeft.. nu nog iets vinden dat iedereen lust.
???
-
Vroeger deden we er nie zo veel aan, mijn ouders moesten werken. Maar er waren altijd wel heel veel eieren.
Nu doe ik er ook niet zo veel aan. Ik ga wel paasgourmetten bij de moeder van mijn vriend. En misschien maak ik nog wel een spinaziesoepje met ei.
-
Ik word zondagmorgen meegesleept naar de kerk, daar schijnt men om half tien een uitgebreid paasontbijt te organiseren. En daarna moeten we misschien nog voor wat entertainment zorgen tijdens de dienst (orgel, zang, gitaar) - tenzij de baptisten toch hun eigen band meenemen. Ik, ongelovige hond, zou eigenlijk het liefst uitslapen en daarna uitgebreid brunchen.
-
recept voor kuikentjes van merengue (http://www.evilmadscientist.com/article.php/peeps). zo schattig :heart:
-
recept voor kuikentjes van merengue (http://www.evilmadscientist.com/article.php/peeps). zo schattig :heart:
Ik las eerst: 'recept voor kuikentjes met merengue', maar dat leek me niet erg vegetarisch. :)
-
recept voor kuikentjes van merengue (http://www.evilmadscientist.com/article.php/peeps). zo schattig :heart:
Ik las eerst: 'recept voor kuikentjes met merengue', maar dat leek me niet erg vegetarisch. :)
hihi
-
Nooit zo'n paashaas geweest.
Zal dan ook wel uitdraaien op thee met peperkoek o.i.d.
m'n neefje wordt 7 ga een taart bakken voor zijn verjaardag. Daar moeten ook eieren in....
Rickmans
-
Wat er ook echt bijhoort voor mij: hazelnotenbrood van Bakker Hartog. Een volkoren paasbrood, met hazelnoten-in-plaats-van-amandelen-spijs. :yummie:
-
Ik hou niet van gekookte eieren
maar om toch nog een beetje het eiergevoel te hebben
gaan we maandagochtend dit maken voor het paasontbijt
Kiwi-eitjes (http://www.ah.nl/allerhande/recepten/recipe.jsp?source1=AllerHande+04+2007&id=428510&offset=0)
;D
-
Normaal zouden we er niets aan doen, maar nu waren er paasbroden op mijn werk over. Morgen ga ik dus een paashaasbrood met maan- en sesamzaad verorberen...
-
schop!
volgende week is t weer zover.
Eten jullie nog iets lekkers met Pasen?
-
Ik associeer pasen graag met asperges, maar daar valt het dit jaar wel heel vroeg voor...
-
Ik vind ontbijt sowieso wat vroeg voor asperges. 8)
-
Een vlechtbroodje bakken vind ik wel erg pazerig, en ik bakte rond pasen altijd een vegetarisch konijn.
Ik denk dat het dit jaar weer verplicht gourmetten bij moeders wordt, dus ik bak helemaal niks.
-
Aan paasontbijt doe ik niet. Wel ga ik traditiegetrouw weer chocolade eieren zoeken in het park en daarna uitgebreid lunchen (als het weer meezit ook in het park). We hebben dan broodjes met allerhande smeersels en ik denk dat ik pannenkoeken maak. En wijntjes erbij. Niet erg bijzonder, wel elk jaar weer heel leuk en lekker!
-
Met Pasen zijn wij bij mijn ouders, dus ik heb geen idee wat er staat te gebeuren. Mijn moeder kan niet koken! Zit er over te denken om weereens een duivenkater te bakken en die mee te nemen: zoet vloerbrood met gesmolten boter en citroen.
-
Ik associeer pasen graag met asperges, maar daar valt het dit jaar wel heel vroeg voor...
Marqt heeft/had al hollandse asperges..
Of bedoel je groene?
-
Ik had ze gezien, maar vond ze een beetje decadent (tientje het pond) en bovendien was me niet duidelijk waar ze vandaan kwamen...
(Ja, als ik wist dat ze niet uit Griekenland kwamen kocht ik ze misschien wel voor Pasen...)
-
Ow, ik dacht dat erbij stond dat het de eerste Hollandse waren.
Idioot duur, dat had ik wel gezien ja.
-
voor paasontbijt doen we dit jaar 1e paasdag bij mijn ouders en dan bak ik een soort tulbandbrood met zuidvruchten en een kaneellaagje.. erg lekker :) en mijn mama zorgt voor de rest :) dus lekkere sapjes etc.
's avonds kook ik voor mijn vriend en zijn ouders bij ons thuis :) heb alleen nog niet echt een idee wat, nog lekkere ideeen? ben vooral op zoek naar bijgerechten ( lekkere speciale manieren om groenten aan te maken ) voor de rest nog niet echt een idee.. toetje wordt iig chocoladefondue-en :D
2e paasdag is lekker relaxed en voor onszelf :D maar wel met een lekkere (zelfgebakken) brioche :D
-
Met Pasen zijn wij bij mijn ouders, dus ik heb geen idee wat er staat te gebeuren. Mijn moeder kan niet koken! Zit er over te denken om weereens een duivenkater te bakken en die mee te nemen: zoet vloerbrood met gesmolten boter en citroen.
Waar kom jij vandaan dan dat je duivenkater bakt?
Ik moet eerste paasdag brunchen bij m'n schoonmoeder, om 10.30 uur (!!). Ben benieuwd. Ik zal in ieder geval preventief norit innemen, ze is niet zo'n schoonmaakprinses, bij aanblik van de keuken krijg je spontaan buikloop.......
-
Ik heb dit jaar mijn schoonouders uitgenodigd voor een paaslunch op tweede paasdag. En dan vieren we gelijk mijn verjaardag van de zondag daarop. Ik moet nog een beetje inspiratie opdoen, ik denk dat ik sandwiches ga maken en misschien ook de kaasmuffins uit de nieuwe Smaakmakend. En fruitsalade voor het frisse hapje. En natuurlijk iets met ei. En een gevlochten brood hoort er eigenlijk ook wel echt bij. En bubbels om te vieren dat ik 30 word! :smaail:
-
Gefeliciteerd Renske!
Ik zit in een huisje met schoonfamilie (leuke familie, is dus leuk) en er is niet echt een keuken, en omdat ik het niet zie zitten dat we 3 dagen gaan afhalen zorg ik 1 dag voor eten: thuisgemaakte Mexicaanse 3-bonen chili, die daar in de magnetron wordt opgewarmd, en dan op tafel kleine zachte tortilla's, mangosalsa, ananas-muntsalsa, tomatensalsa, grove guacemole, zure room, geraspte kaas en chippies.
-
jou familie heeft iig niet te klagen :D
-
ik denk dat ik pannenkoeken maak.
Ik ga zo pannenkoeken bakken als paasontbijt. :)
-
ik denk dat ik pannenkoeken maak.
Ik ga zo pannenkoeken bakken als paasontbijt. :)
zó vroeg al? Ik overweeg een eitje, en misschien een stukje van een groot zoet brood van de AH, maar ik ga zo koffie drineken en lunchen met familie bij mijn opa, daar is het brood ook voor ... En dan krijgen we ook wel genoeg lekkere dingen binnen.
-
Volgens mij deden we nooit echt aan paasontbijt vroeger. Wel werd er aan het begin van de avond heeel veel eiereren gekookt. Ik doe aan beide niet. Al was gisteren wel mijn tante op bezoek en kocht ze in de Natuurwinkel een paasbrood waarvan ze de helft aan mij gaf. Net een stukje gehad, en ik denk dat ik er wel een paar dagen mee doe.
Heb wel zin in een haantje van Palmpasen, maar ja. Dat was natuurlijk eerder en ik heb nog nooit gezien dat ze dat hier in Nijmegen doen.
-
Matzes met suiker en roomboter, thee en een pistoletje met kaas
-
Wij hadden vanochtend een paar schijven overheerlijke, (door Kristof) zelfgebakken Hefezopf (http://de.wikipedia.org/wiki/Hefezopf) ('gistvlecht') met boter. En Finn Crisp (http://ecx.images-amazon.com/images/I/31rFNXGC8XL._AA160_.jpg) met ei, paprika, mosterd, bieslook, zout en peper.
O enne, gefeliciteerd Renske!
-
Wij hadden vanochtend een paar schijven overheerlijke, (door Kristof) zelfgebakken Hefezopf (http://de.wikipedia.org/wiki/Hefezopf) ('gistvlecht') met boter. En Finn Crisp (http://ecx.images-amazon.com/images/I/31rFNXGC8XL._AA160_.jpg) met ei, paprika, mosterd, bieslook, zout en peper.
O enne, gefeliciteerd Renske!
Hihi, dankjewel! Ik ben eigenlijk volgende week zondag pas jarig, ik heb verwarring gezaaid hier, sorry!
En fijne Paas!
-
ik denk dat ik pannenkoeken maak.
Ik ga zo pannenkoeken bakken als paasontbijt. :)
zó vroeg al? Ik overweeg een eitje, en misschien een stukje van een groot zoet brood van de AH, maar ik ga zo koffie drineken en lunchen met familie bij mijn opa, daar is het brood ook voor ... En dan krijgen we ook wel genoeg lekkere dingen binnen.
Ja, wel vroeg, we zijn nog naar Hulst geweest en daar wilden we ook een beetje op tijd zijn. Maar het viel goed in de smaak hoor. :)
-
Heeft iemand een recept voor eierbrood voor in de broodbakmachine?
Ik kan het hier niet krijgen in het buitenland en dat mis ik toch zo met pasen en kerst! :'(
-
ook hier matzes met boter en suiker, paasstolletje en chinois (brioche met glazuur) ,met boter
heerlijk!
-
Schop! Het is weer bijna pasen! Doen jullie er nog wat aan? Ik zit te denken aan suikerbrood te maken. Heeft iemand dat wel es gedaan en is dat makkelijk?
-
Wij hebben (als het goed is) de avond er voor de verjaardag van mijn oma, dus denk dat we dan al genoeg lekkere dingen (lees calorieën) binnen krijgen.
Denk dat ik het redelijk eenvoudig hou met een vers gebakken (zonnepit misschien) broodje, vers gekookte eitjes en een vers sapje.
En dan 's avonds een lente maaltje (moet alleen nog bedenken wat)
-
Schop! Het is weer bijna pasen! Doen jullie er nog wat aan? Ik zit te denken aan suikerbrood te maken. Heeft iemand dat wel es gedaan en is dat makkelijk?
Die suiker is lastig te krijgen, met gewone kandijsuiker breek je je tanden erop. (Wat me eraan doet denken dat ik nog parelkandij heb liggen, maar dat is misschien weer iets te fijn.)
Ik heb bedacht dat ik een hazelnotenspijsbrood met chocoladestukjes wil maken. Maar dat is eigenlijk onzin, want dan ga ik dus proberen het hazelnotenspijsbrood van Hartog te verbeteren, en dat kan helemaal niet.
-
ik eet een van die dagen bij mijn schoonouders: grof gesneden brood met ladingen kaas van l'amuse. Wat zou je verder nog willen?
Nou ja, misschien thuis iets met thema geel: kleedje, takjes forsythia, eitje: dat werk. :)
-
ik vier dat weekend mijn verjaardag (ben de dinsdag na pasen jarig dus ja) maar wil idd ook wel iets leuks doen...
hmmm nog geen idee
-
Wij hebben volgende week op 't werk een paasontbijt. Ik ga denk scones of muffins of (hoe voorspelbaar) cupcakes bakken. Cupcakes zijn trouwens voor mijn collegæ helemaal nog niet voorspelbaar aangezien ik die naar mijn nieuwe werk nog nooit heb meegenomen. Ik heb wel een somscakejesmeenemende collega die ik heel lief vind en die misschien ook wel weer cakejes gaat meenemen, en die wil ik dan eigenlijk niet aftroeven door met cakejes met uitbundige opsmuk en in drie smaken aan te komen zetten (zoals ik ze wel altijd maak eigenlijk). (Oké als ik eerlijk ben bedoel ik gewoon dat die van VCTOTW zoveel lekkerder zijn dat het bijna gemeen zou worden...) Dus wellicht toch scones of muffins dan.
-
Mijn vader is 1e paasdag jarig, en omdat het op een zondag én in het weekend is, gaan we er heen. Dwz zaterdagavond naar m'n broer, blijven daar slapen en zondagochtend ontbijten bij m'n ouders. En toevallig is het Pasen. Groot voordeel: weer weg voor de rest van de visite komt. ;)
-
kaas van l'amuse.
:kwijl:
-
kaas van l'amuse.
:kwijl:
Kwam er niet een vestiging in Amsterdam? Zou leuk zijn voor jullie!
-
kaas van l'amuse.
:kwijl:
Kwam er niet een vestiging in Amsterdam? Zou leuk zijn voor jullie!
ja wat was dat ook al weer? Maar hebben ook al een aantal fijne kaaswinkels hoor.
-
Wanneer is het eigenlijk pasen? Dit weekend al of het weekend er op?
-
12 en 13 april.
-
Geen paasontbijt, maar een paasbrunch voor mij en een aantal vrienden op paaszondag.
We gaan dit jaar ook weer buiten in het park chocolade eieren verstoppen en zoeken (de jongens tegen de meisjes, de meisjes winnen erk jaar) en daarna picknicken. Dat wordt een lange picknick met salades, pannenkoeken gevuld met fruit en brood met veel smeersels. Zin in! :D
-
Geen paasontbijt, maar een paasbrunch voor mij en een aantal vrienden op paaszondag.
We gaan dit jaar ook weer buiten in het park chocolade eieren verstoppen en zoeken (de jongens tegen de meisjes, de meisjes winnen erk jaar) en daarna picknicken. Dat wordt een lange picknick met salades, pannenkoeken gevuld met fruit en brood met veel smeersels. Zin in! :D
Logisch, meisjes kunnen beter zoeken!
-
chocolade eieren verstoppen en zoeken (de jongens tegen de meisjes, de meisjes winnen erk jaar)
Meisjes en chocolade, geen verrassende uitkomst natuurlijk:)
Dit jaar voor het eerst geen paasbrunch voor mij, ik moet werken. Maar de allerhande stond wel vol met lekkers :kwijl:
-
Ik heb een paaslunch gemaakt :D
Eerst helemaal slechtgezind, want ik moest 's avonds bij mijn vriend zijn familie pistolétjes komen eten. Jeej, brood met kaas, een stukje tomaat en een gekookt ei ::) En juist gingen mijn broer en zus nog eens bij ons thuis langskomen, en daar keek ik dan naar uit. Dus dan kregen ze maar lunch :)
Er was een spaanse tortilla, bladerdeegflappen; gegrilde groenten en halloumi, mozarella en tomaat en verse basilicum, nog andere dingen voor een slaatje (komkommer en worteltjes en sla), aardappelsla (met een appeltje, ui en mayo), versgeperst sinaas en een glaasje schuimwijn. En voor na fruitsla. Alles zelf versgemaakt op een uurtje of 2.
-
chocolade eieren verstoppen en zoeken (de jongens tegen de meisjes, de meisjes winnen erk jaar)
Meisjes en chocolade, geen verrassende uitkomst natuurlijk:)
De meisjes hebben verloren! :'(
(De jongens speelden natuurlijk wel weer vals en hadden alle eieren héél hoog verstopt zodat we er niet bij konden...)
-
*Ik schop m alvast omhoog, want in mn hoofd is het al lente.
En dat moet ieder jaar gevierd worden met een brunch
En elk jaar weer ruzie omdat ík mn familie uitnodig, maar mn ouders dan zeggen vier maar bij ons (bij mij mogen ze niet roken maar ze zullen nooit toegeven dat dat de werkelijke reden is). Maar ik ga desondanks vol goede moed weer bedenken wat ik dit jaar ga maken, tips blijven welkom
-
*Ik schop m alvast omhoog, want in mn hoofd is het al lente.
Hier buiten ook hoor. Nog wat frisjes (vorst aan de grond 's nachts), maar verder fijn weer.
Maar het weer heeft iets goed te maken natuurlijk, na de alle-records-brekende vorst en regenval in januari (sommige stukken weg zijn nog steeds onbegaanbaar door de grote pot holes, of omdat de zijkant helemaal is weggespoeld).
In welk weekend valt pasen eigenlijk dit jaar?
-
Ik hoop dan ook op een heerlijke zonnige brunch in de tuin!
Mooi weer, vrolijke vogeltjes en de zeikerds mogen roken ;)
tips blijven welkom
Punctuatie blijft ook welkom, zal proberen ook deze lente leestekens te gebruiken! ;)
Edit:
Pasen valt vroeg 1e weekend van april.
-
*Ik schop m alvast omhoog, want in mn hoofd is het al lente.
En dat moet ieder jaar gevierd worden met een brunch
En elk jaar weer ruzie omdat ík mn familie uitnodig, maar mn ouders dan zeggen vier maar bij ons (bij mij mogen ze niet roken maar ze zullen nooit toegeven dat dat de werkelijke reden is). Maar ik ga desondanks vol goede moed weer bedenken wat ik dit jaar ga maken, tips blijven welkom
Dan zeg je 'dat is lief aangeboden, maar ik zou het fijn vinden eens een rookvrije paas te hebben, dus, laten we het toch maar bij mij vieren. (k)' ?
Of is dat al wat je ieder jaar zegt en waar je dan ruzie over krijgt? :pet:
Punctuatie blijft ook welkom, zal proberen ook deze lente leestekens te gebruiken! ;)
Pasen valt vroeg 1e weekend van april.
Wie probeer jij nu helemaal voor de mal te houden, Lelle? ;)
-
Damn.
En ja, dat zeg ik elk jaar en 'ik moet maar niet zo zeiken'.
Quote van de dag van mn moeder vandaag; "Ik vind het knap hoor, dat je gestopt bent met roken, maar af en toe wou ik dat je gewoon weer ging roken."
Ze weten niet beter, mantra ik dan maar naar mezelf. Maar goed, ik dwaal af.
Ik wil pasen!
-
Wij hebben sinds een paar jaar een standaard eigengemaakte salade die we altijd eten bij dergelijke feestdagen. 't Is wel een recept van mijn tante, dus ik weet de preciese aantallen niet, maar dat kun je zelf goed 'afmeten' door simpelweg een beetje te kijken naar de balans van ei, komkommer en slasaus :B
Benodigdheden:
Een hele komkommer, gewassen
Slasaus tuinkruiden
Een aantal gekookte eieren (wij gebruiken geloof ik meestal een pakje van 6, als je meer wilt mag dat ;))
Slakom/schaal/waar je ook maar een salade in serveert
Was de komkommer (een keer vergeten toen ik eentje gebruikte voor een high tea sandwich, werd ik een beetje misselijk van >.>) grondig en snij hem in plakjes of partjes (ik houd van een groffe salade, dus ik maak 'm in redelijk groffe stukjes). Deponeer in de slakom/schaal/whatever.
Pel de gekookte eieren en snij deze in (grove) stukken en deponeer ook deze in de slakom/schaal/whatever.
Voeg naar smaak een hoeveelheid slasaus toe en schep het geheel goed door om alles goed te mengen.
Je kunt ook als variatie nog meer groentes snijden en erdoor gooien (tomaat? Chalotjes? Lenteuitje? -helaas voor ons zijn alle uien behalve lenteui uitgesloten :()
Ik ga hem zelf deze Pasen ook zelf maken, en heb het mezelf voorgenomen om daarvoor enkel biologische producten te gebruiken ;)
Ik wil ook Pasen! Dan is de supermarkt dicht en hoef ik niet te werken! Ik ging vandaag bijna over mijn nek toen ik de nieuwe rosbief uit de verpakking moest halen. Grote hoeveelheden koeienvocht die eruit kwamen, bah >: Ik wil een andere baan D':
-
Ik vind een vlechtbrood er altijd zo leuk uitzien. En zelf eitjes leggen en beschilderen. Taaie broodjes in de vorm van een kip. Vegetarisch konijn bakken (cake in de vorm van een konijn). En lekkere jam; vooral de rozenbottel van de geitenwollensokkenwinkel is bijzonder lekker.
Lelletje, als je een recept voor vegahuzarensalade wil, mag je roepen hoor.
-
Zelf eitjes leggen? :o Wauw, hoe doe je dat?
-
Zelf eitjes leggen? :o Wauw, hoe doe je dat?
Damn je was me voor.
Ik heb ergens een gewoon recept voor huzarensalade gevegetariseerd, maar ik ben zeker geïnteresseerd in de jouwe.
-
vooral de rozenbottel van de geitenwollensokkenwinkel is bijzonder lekker.
:yes: en de duindoorn ook!
-
Dit is de versie zonder rauwe ei (dus met mayonaise etc uit pot). Als je dat voor yoghurt oid wil vervangen, kan dat natuurlijk ook.
Huzarensalade
- 3 kilo piepers
- 3 groentebouillonblokjes
- 3/4 zak doperwten (zak van 450 gram)
- 2/3 zak voorgewassen wortels (zak van 500 gram dacht ik)
- ongeveer 3 uien
- 6 hardgekookte eieren
- zout en zwarte peper
- paar augurken
- stuk komkommer
- beker creme fraiche (van 200 ml, mochten er best 2 zijn)
- slasaus, mayonaise, olie, mosterd
- klontjes boter (ik denk 1/4 pakje)
- 1 krop sla
- dijon mosterd
Piepers schillen en in gelijke stukken snijden en gaar koken in ruim water. Bij het water 3 bouillonblokjes doen. Afgieten, droogstomen en puree van stampen en de creme fraiche en klontjes boter doorheen roeren. Op smaak brengen met zout en peper uit de molen en ik deed er ook een scheutje slasaus bij. Doperwtjes koken en 4 eieren fijnprakken. Wortels en ook de uien fijnhakken in de hakmolen.
Puree mengen met de afgegoten doperwten (die een beetje laten afkoelen, en zachtjes roeren zodat ze niet stuk gaan) en 3/4 van de gehakte wortels en gehakte uien naar smaak.
Dit mengsel in een grote kom doen, en goed laten afkoelen in de koelkast.
Sla wassen en goed afdrogen en de nerf uit de blaadjes snijden. Dan de blaadjes over de schaal verdelen.
Hier over een beetje aangelengde slasaus (met wat olie en water) verdelen en goed uitsmeren met de spatel. Piepermengsel uit de koelkast halen en over de slablaadjes verdelen. Gladstrijken met de spatel.
Maak een sausje van slasaus, lepeltje mayonaise, franse mosterd (geen remia-prut), water en eventueel drupje olie. Verdeel dit met de spatel gelijkmatig over het piepermengsel.
Dan versieren met plakjes augurk, komkommer en de overige 2 eieren ook in plakjes en het restant van de gehakte wortels. De schotel in de koelkast zetten en zo koud mogelijk bewaren.
-
3 kilo piepers?
:)
Bedankt voor het recept, misschien deze week even proefdraaien.
-
woeizzzz omdat we samen in een huisje zitten kan ik lekker uit mijn bol gaan ;D
jeeeee nu al zin in :) enige nadeel is dat ik geen oventje heb :(
-
3 kilo piepers?
:)
Bedankt voor het recept, misschien deze week even proefdraaien.
Ja, 3 kilo. Het is voor ongeveer 8 personen/porties.
-
Echt?? Jeetje. Ik heb het wel eens voor 2 personen gemaakt en gebruikte dan 2 aardappels. Dit is wel een heel andere verhouding dan!
-
Ik bedoel wel 3 kilo ongeschilde natuurlijk. En ik heb ze gestampt na het koken met de stamper. Ik reken altijd wel in grote eters, dus het kan ook zijn dat hij voor 10-12 personen is. Neem gerust de helft van alle ingredienten.
-
ik bedenk me ineens dat een heleboel lekkere ontbijt-ideetjes helemaal niet gaan zonder oven :-\ ik ben normaal wel van t zelf lekkere broodjes bakken of een taartje ofzo... zo stom helemaal niet bij stil gestaan..
dus wordt t toch een sappie (maar ga niet de centrifuge meenemen dus ws uit pak of fles) fruitsalade en pannenkoekjes ofzo.. en matzes natuurlijk ;D
-
Dit is de versie zonder rauwe ei (dus met mayonaise etc uit pot). Als je dat voor yoghurt oid wil vervangen, kan dat natuurlijk ook.
Huzarensalade
Hier (http://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/8831-huzarensalade) is ook nog een lekkere huzarensalade van Piek, en hier (http://www.vegatopia.com/smf/index.php/topic,12872.0.html) is zelfs een vega huzarensaladedraad!
-
Nog eens een schopje want het is weer bijna zover.
Omdat mijn familie zo graag pasen viert heb ik belooft een paasbrood te bakken. Het recept van Vegatopia werkt perfect en gebruik ik elke kerst en pasen met steeds weer wat kleine variaties. Maar nu mijn neefje twee is (jippie, nee-fase!) wil ik hem (en de rest van de familie) verassen met iets leuks en lekkers. Iemand zoete ideeen?
Deze link had ik al gevonden: http://www.craftster.org/blog/foodie-friday-cake-pops-and-bakerella/
Maar geen idee hoe je die kuikentjes maakt. Misschien van marsepein? en dan zelf kleuren?
Andere zoete creatieve ideeen zijn ook meer dan welkom!
-
Is ie zo vervelend dat je m verassen wilt?
-
Hihi, ik zie het nu ook. Nee zo erg is die nee-fase nu ook weer niet. Ik bedoelde natuurlijk: verrassen met twee keer R. ;)
-
Ik maakte vorig weekend een soort Gifflar (http://www.google.be/imgres?imgurl=http://totola.blogg.se/images/2011/gifflar-kanelt_110919333_139442486.jpg&imgrefurl=http://totola.blogg.se/2011/march/gifflar.html&usg=__KVn9_3HeTwjPHbR9qmvQzBezuLg=&h=200&w=200&sz=39&hl=nl&start=0&zoom=1&tbnid=eVV-Ha7CZozOBM:&tbnh=160&tbnw=127&ei=TqesTY2iGYvsOenu1JAJ&prev=/search%3Fq%3Dgifflar%26um%3D1%26hl%3Dnl%26biw%3D1053%26bih%3D656%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=154&vpy=122&dur=1303&hovh=160&hovw=160&tx=87&ty=75&oei=TqesTY2iGYvsOenu1JAJ&page=1&ndsp=13&ved=1t:429,r:0,s:0) (kandij-kaneelkoekjes van Ikea) maar dan samen in een taartvorm, het lijkt op een brioche (http://www.google.be/imgres?imgurl=http://mes-peugeot-miniatures.pagesperso-orange.fr/ma_boulang/images_MAP/Lorraine%2520brioche%2520004.jpg&imgrefurl=http://mes-peugeot-miniatures.pagesperso-orange.fr/ma_boulang/page_htm/brioche%2520Lorraine.htm&usg=__RLhe9q4fIuS1tldZKURX305ZMCg=&h=501&w=640&sz=90&hl=nl&start=176&zoom=1&tbnid=4QjCB-4vvtFy8M:&tbnh=160&tbnw=211&ei=6KasTY7zLIqAOtDM8PYJ&prev=/search%3Fq%3Dbrioche%26um%3D1%26hl%3Dnl%26sa%3DN%26biw%3D1053%26bih%3D656%26tbm%3Disch0%2C7467&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=140&vpy=229&dur=2389&hovh=199&hovw=254&tx=117&ty=75&oei=uaasTcDVA5CgOrOh6YwJ&page=15&ndsp=12&ved=1t:429,r:0,s:176&biw=1053&bih=656) (met pudding, rozijnen, abrikozenconfituur en glazuur). Ik herinner me dat ik ooit een recept zag van een brioche met geitenkaas en honing, dus ik denk dat ik me daaraan ga wagen. En natuurlijk eieren gekookt in uienschillen (ik ben al enkele weken de schillen aan het bijhouden daarvoor). Iemand dit ooit met rode ajuin geprobeerd? Zou dit een ander kleurtje geven?
-
Deze link had ik al gevonden: http://www.craftster.org/blog/foodie-friday-cake-pops-and-bakerella/
Maar geen idee hoe je die kuikentjes maakt. Misschien van marsepein? en dan zelf kleuren?
Andere zoete creatieve ideeen zijn ook meer dan welkom!
Je maakt die cakepops van cake en frosting, met een laagje gele chocolade eromheen (zelf te maken door witte chocolade geel te kleuren). Hier staat het recept: http://www.bakerella.com/spring-chickens/.
Andere leuke, vegetarische en relatief gezonde ideeën kun je hier vinden: http://mynewroots.blogspot.com/2011/02/chocolate-fudge-and-self-love.html. Of op www.greenkitchenstories.com.
-
Gek genoeg kon ik geen Paas-topic vinden, en mijn moeder was zwaar teleurgesteld dat er geen speciale paasmenu's op de voorpagina stonden (zij hoopte op een special zoals met Kerst).
We moeten het dus blijkbaar zelf gaan bedenken, maar een beetje inspiratie is nooit weg. Wat eten jullie met Pasen?
-
Met pasen eet ik graag Hot Cross Buns, en andere lekkere zoete broodjes. Verder liefst een beetje simpel eten, met zoveel mogelijk verse voorjaarsgroenten: vorig jaar hadden we nieuwe aardappels, groene asperges en broccoli in een salade met romige dressing, en nog een tweede salade met verse spinazie en een aantal groene plantjes uit de tuin, veldsla en jonge slaplantjes enzo. Groene soepjes vind ik ook heel geschikt, spinazie- of doperwt soep.
Pasen viel vorig jaar heel laat, ik vraag me af of er dit jaar al asperges te krijgen zijn!
-
Er is een Paastontbijttopic: http://www.vegatopia.com/smf/index.php/topic,9481.0.html
En de 1e Hollandse witte asperges liggen nu al bij de groothandel, dus met pasen zeker (hoewel ze er eerder wel eens met koninginnedag nog niet waren, dus hoe dat precies werkt weet ik niet: kas-asperge?).
Iets met dragon is ook leuk.
-
Deze knoflooksoep lijkt me ook wel lekker met Pasen
http://kokenvoormijndochter.nl/2012/03/19/verse-knoflooksoep/
-
En de 1e Hollandse witte asperges liggen nu al bij de groothandel, dus met pasen zeker (hoewel ze er eerder wel eens met koninginnedag nog niet waren, dus hoe dat precies werkt weet ik niet: kas-asperge?).
Soms is de lente eerder dan anders. Zo leuk, dat hier nog meer stadskindjes rondlopen :)
-
En de 1e Hollandse witte asperges liggen nu al bij de groothandel, dus met pasen zeker (hoewel ze er eerder wel eens met koninginnedag nog niet waren, dus hoe dat precies werkt weet ik niet: kas-asperge?).
Soms is de lente eerder dan anders. Zo leuk, dat hier nog meer stadskindjes rondlopen :)
Ja en er zijn ook regionale verschillen (in Limburg kunnen ze weken eerder zijn dan in Drente) (en hé ik groeide op met 17 jaar lang Brabantse asperges hoor)(maar dat stad is idd leuk) maar het was iets met tunnels, verwarmde tunnels ofzo. Die er nu zijn, zijn nog niet uit de echte volle onverwarmde grond. Ofzo.
Ze schijnen bij Kweker te liggen en er goed uit te zien (die verwarmde dus).
-
Geen menu, wel een cartoon: a vegan easter ;D
http://www.cagle.com/2010/03/vegan-easter/
-
Al laat, maar toch: zondag gaat F. tegen de vriend van mijn zus een loopwedstrijdje doen naar aanleiding van een weddenschap, en ik wil daarna graag eten maken voor de aanwezigen. Ik zag al een boer die Belgische asperges aanprijsde, en ben aan het denken om ze klaar te maken als hoofdgerecht met wat aardappeltjes, en ervoor allerlei hapjes te geven. Maar ik ben nog inspiratie aan het opdoen.
Doen jullie iets bijzonders?
-
Zijn de paasmenu's al klaar bij jullie?
Eieren verven met behulp van bloemen en uienschillen (http://imgur.com/a/QJuGD).
-
Zijn de paasmenu's al klaar bij jullie?
Eieren verven met behulp van bloemen en uienschillen (http://imgur.com/a/QJuGD).
En wat dacht je van deze felle kleurtjes, verkregen met rode kool, rode biet en kurkuma: https://www.facebook.com/Vegatopia/posts/682168575163328?stream_ref=10
-
Ik doe mee met de VeganChallenge UITGEREKEND met Pasen. Zucht. Nu vind ik dat zelf niet zo'n probleem, maar we vieren de verjaardag van mijn vader zondag met een paaslunch/diner.
Mijn carnivore zus en moeder kunnen nog net begrip opbrengen voor het feit dat ik vegetarier ben, maar veganistisch eten is echt een brug (of 2) te ver en hoewel mijn moeder best graag kookt, verzuchtte ze gisteren aan de telefoon dat ze ECHT GEEN idee heeft wat je nog kunt eten als je OOK al geen eieren en kaas 'mag' eten.
Dus ik duik zaterdag de keuken in om allerlei lekkers te maken (veganistische gevulde eieren, geweldig: http://vegetus.nl/veganistische-gevulde-eieren/ (http://vegetus.nl/veganistische-gevulde-eieren/) en lekkere gevulde bladerdeegflapjes). Vooraf eten we een veganistisch soepje (knolselderij/aardappelsoep en/of tomatensoep).
Voor bij de koffie maak ik een veganistische cheesecake (http://www.degroenemeisjes.nl/tag/vegan-cheesecake (http://www.degroenemeisjes.nl/tag/vegan-cheesecake) bodem van Lotuskoekjes en kokosvet ipv pecannoten). Dinsdag heb ik hiervan een miniversie gemaakt om te proberen, het is echt su-per-lekker.
-
Wow, goed bezig Helen! Ik ben benieuwd wat je van de eitjes vindt.
Ik ga ook naar mijn ouders met Pasen. Die zijn inmiddels wel gewend aan onze vegan eetgewoontes (het scheelt dat ze zelf ook grotendeels vegetarisch eten). Mijn moeder koopt lekkere broodjes, sojayoghurt en luxe muesli voor ons. Ik neem zelf rijstmelk chocolade eitjes en Wilmersburger kaas mee en ik ga denk ik nog een notenbrood met spijsvulling bakken.
-
Handig Cornelie, dat je ouders ook grotendeels vegetarisch eten. Mijn moeder vindt het allemaal nog wel ingewikkeld volgens mij. We hebben hetzelfde kookboekje (100 Vegarecepten of iets dergelijks) en dan krijg ik een smsje van haar: 'We hebben gesmuld van bladzijde 84! We hebben er dan wel een stukje vis bij gedaan'.
Ik ken de Wilmersburger-kaas niet. Is het de moeite waard om er 20km voor om te rijden? In mijn woonplaats verkopen ze het niet, zie ik op de website. Krijg bij vegan kaas een beetje een 'mwoah' gevoel.
Verder bevalt het veganistisch eten heel goed, ga zeker een heel stuk minder 'verborgen' zuivel eten (in kant en klaarproducten ed). Denk dat ik een stukje biologische kaas niet afsla, maar geen nare zuivel meer voor mij.
-
Ow, kan me voorstellen dat het frustrerend is als je familieleden per se overal dieren bij willen eten.
Ik vind Wilmersburger heel fijn. Ik eet het graag op crackers en als tosti. Het smaakt bijna precies als goedkope Goudse kaas uit de supermarkt, en daar hield ik vroeger wel van :bloos: Of je daar 20 km voor om wilt rijden is afhankelijk van je smaak.
Veel succes met de rest van de challenge!
-
Ik doe mee met de VeganChallenge UITGEREKEND met Pasen. Zucht. Nu vind ik dat zelf niet zo'n probleem, maar we vieren de verjaardag van mijn vader zondag met een paaslunch/diner.
Zo doet het de naam challenge in elk geval wel eer aan, toch? ;)
En je krijgt koningsdag er ook nog bij! :king: :ekflag:
Over die Wilmersburgerkaas; die heb ik een paar weken terug bij de vegaslager meegenomen. De verkoopster raadde me aan het op een tosti te eten.
Mijn omnivore vriend vond het wel te doen, maar ik kreeg toch wel vegancheeseflashbacks en heb het laatste deel van m'n tosti maar aan hem gegeven.
Ik weet zelf nog niet precies wat ik wil gaan maken (of kopen) voor de paasbrunch of wat is het, high tea oid bij mijn ouders. Mijn familie is ook nogal vleeseterig, waardoor ik direct riep dat ik dan wel wat hartigs wilde meenemen (heb geen zin in alleen maar zoet, maar ook niet echt in fabriekskaas ofzo).
Ik ben van plan eens te proberen notenkaas te maken (de cashews staan al in de week, heb ook macadamia's in huis) met dit cashewrecept (http://chocolateandzucchini.com/recipes/dips-spreads/raw-cashew-cheese-recipe/) en een van deze (http://vegetarian.about.com/od/rawfoodsrecipes/r/raw-nut-cheese.htm) recepten (http://www.seriouseats.com/recipes/2014/02/macadamia-nut-ricotta-from-nom-nom-paleo.html), maar zit ook te kijken of iets van deze (http://kblog.lunchboxbunch.com/2010/06/im-going-skinny-dip-ing-this-weekend.html) spreads (http://kblog.lunchboxbunch.com/2010/08/vegan-spinach-dip-make-popeye-proud.html) me aanstaat. Dan bij voorkeur iets geels of groens, het is wel pasen immers! :kip:
Alhoewel het geloof ik eerder de bedoeling is een gerechtje mee te nemen dan een dip (dit moet ik nog even afstemmen). Maar ik heb niet zo veel inspiratie voor een (liefst) vegan paaswaardig high teaïg gerechtje.
Nouja, met lekker brood erbij wordt het vanzelf een gerechtje natuurlijk. Of het daarmee high teaïg is is weer een ander verhaal, maar als ik het vervolgens in de vorm van een driehoekje snijd kan niemand er meer iets op aanmerken, me dunkt. 8)
-
vegancheeseflashbacks
:schater2:
Nog meer ei-kleurmogelijkheden (http://rbth.com/multimedia/infographics/2014/04/17/how_to_paint_easter_eggs_35983.html).
-
Brunch & lunch op hun paasbest
Na al dat eieren zoeken en kijken naar de zoon van Boudewijn de Groot aan het kruis, is het tijd voor lekker vegetarisch paas-eten. Of je nu met zijn tweeën of met een heel gezelschap bent: vul de tafel voor je uitgebreide paasbrunch- of lunch met hartige taartjes, paasbroden, eiergerechten en/of smoothies!
Source: Brunch & lunch op hun paasbest (http://www.vegatopia.com/vega/actueel/12940-brunch-lunch-op-hun-paasbest)
-
Ook dit jaar hadden we weer een paas-high-teaächtige bij mijn ouders.
Daar heb ik dus dit brood (http://www.vegatopia.com/smf/index.php/topic,20666.0.html) voor gemaakt, tot ieders* enthousiasme. :)
Voor iets hartigs was ik geïnteresseerd geraakt in iets met gevulde aardappelen dat ik op fb had zien langkomen maar nergens meer terug kon vinden. M. tipte mij vervolgens dit recept (http://www.theppk.com/2013/03/devilish-potatoes/) van Isa Chandra en voorzag me ook nog eens :heart: van de benodigde kala manak (MAN wat ruikt dat spul eiïg ;D). Ik heb bieslook gebruikt ipv de dille cq tijm die in het recept werden genoemd. O en een keukenmachine o.i.d. is aan te raden als je dit maakt; als je de aardappel voor de vulling alleen plet met een vork ofzo dan raakt je slagroomspuit gegarandeerd verstopt.)
Beide gerechten waren zeer geslaagd! :D
* OK, bíjna ieders enthousiasme; mijn neefje en nichtje vreten nog immer niet wat de boer niet kent; gelukkig had ik eraan gedacht een rol kaneelbroodjes om zelf af te bakken van de AH voor ze mee te nemen, daar doken ze dan weer wel razend enthousiast bovenop. :)
-
Leuk, klinkt lekker!
Wij hadden gisteren een kaasfondue met lekker brood en veel groentes om te dippen.
-
Heeft iemand een tip voor de paaslunch op ons werk? Ik wil graag iets meenemen zonder al te veel moeite te doen (ik heb 's avonds weinig puf om lang de keuken in te staan). We zijn al redelijk goed voorzien van salades.
-
Heeft iemand een tip voor de paaslunch op ons werk? Ik wil graag iets meenemen zonder al te veel moeite te doen (ik heb 's avonds weinig puf om lang de keuken in te staan). We zijn al redelijk goed voorzien van salades.
Ik zou een spanakopita (https://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/13993-een-snelle-spanakopita-voor-jezelf-of-als-lekker-hapje) maken. Snel in elkaar te draaien en valt vrijwel altijd in de smaak.
-
Een frittata lijkt me wel wat en ter plekke in kleine stukjes snijden, of mensen zelf een stuk laten afsnijden.
Bv met wat je in huis hebt, of met asperges en doperwt. Wat kaas erdoor is ook altijd lekker.
Een clafoutis.
Stokbrood met een dip van doperwten, feta en munt.
-
Hartige taart, couscoussalade, soep, een plukbrood met kaas (afbakciabatta bijvoorbeeld, die je net als hasselback aardappel insnijd, en dan kaas en knoflook ertussen stoppen), eimuffins.
-
Bedankt voor de tips! Ik ga voor of de dip (recept?), de spanakopita, of toch niks. Soep valt af (geen opwarmmogelijkheid).
-
Soep valt af (geen opwarmmogelijkheid).
Gazpacho 8)
-
Heeft iemand een tip voor de paaslunch op ons werk? Ik wil graag iets meenemen zonder al te veel moeite te doen (ik heb 's avonds weinig puf om lang de keuken in te staan). We zijn al redelijk goed voorzien van salades.
Foccacia of mini bolletjes belegd met rauwkost en kaas/ hummus/ vega filet americain.
Of fruitsalade.
-
Soep valt af (geen opwarmmogelijkheid).
Gazpacho 8)
Haha kan, maar vind ik zelf niet zo lekker.
-
Gazpacho, aan mij ook niet besteed. Dat is net kouwe soep. :P
-
Gazpacho, aan mij ook niet besteed. Dat is net kouwe soep. :P
Dat probleem heb ik nu ook met gazpacho ;D.
-
Wrapjes met o.a. avocado, feta, paprika etc. Niet heel veel werk is altijd populair.
-
Bedankt voor de tips! Ik ga voor of de dip (recept?)
Ongeveer een gelijke hoeveelheid (volume) kort gekookte doperwten en feta (misschien net wat meer doperwt dan feta) blenderen met een handje munt en wat zwarte peper. Dat is het. :)
-
Bedankt voor de tips! Ik ga voor of de dip (recept?)
Ongeveer een gelijke hoeveelheid (volume) kort gekookte doperwten en feta (misschien net wat meer doperwt dan feta) blenderen met een handje munt en wat zwarte peper. Dat is het. :)
Dankjewel!
-
Bedankt voor de tips! Ik ga voor of de dip (recept?)
Ongeveer een gelijke hoeveelheid (volume) kort gekookte doperwten en feta (misschien net wat meer doperwt dan feta) blenderen met een handje munt en wat zwarte peper. Dat is het. :)
Is het 't beste om verse doperwten te gebruiken of mogen het ook diepvries zijn?
-
Diepvries is prima. Ik had geloof ik bio of Bonduelle velderwten. Misschien niet t allergoedkoopste pak nemen, maar vers is nergens voor nodig in deze dip.
-
Diepvries is prima. Ik had geloof ik bio of Bonduelle velderwten. Misschien niet t allergoedkoopste pak nemen, maar vers is nergens voor nodig in deze dip.
Dank!