Vegatopia Forum

Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: alexis op 12 februari 2005, 18:02:05

Titel: De grote stoofschoteldraad
Bericht door: alexis op 12 februari 2005, 18:02:05
Hoe maak je dit na? En vooral door welke vleesvervanger vervangt ge het stoofvlees? Door seitan?
Titel: Re:Stoofvlees op z'n vegetarisch
Bericht door: Anya op 12 februari 2005, 19:31:39
Ik denk dat sommige vleesgerechten echt niet nagemaakt kunnen worden...
Titel: Re:Stoofvlees op z'n vegetarisch
Bericht door: Debby op 12 februari 2005, 20:37:19
Ik ben zelf niet zo'n fan van seitan, maar ik heb al wel eens stoofvlees met seitan gemaakt. De vleeseters zeiden dat het wel dicht in de buurt kwam van 'echt' stoofvlees.
Titel: Re:Stoofvlees op z'n vegetarisch
Bericht door: fem fatale op 13 februari 2005, 12:57:34
bij klosen hoort ook een soort van stoofvlees met enorm veel saus, en daar gebruiken wij yakso-seitan voor (omdat het van die grote brokken zijn)
Titel: Re:Stoofvlees op z'n vegetarisch
Bericht door: Monique op 13 februari 2005, 23:32:56
bij klosen hoort ook een soort van stoofvlees

bij WAT?
Titel: Re:Stoofvlees op z'n vegetarisch
Bericht door: Elsbeth op 14 februari 2005, 18:20:16
Ik heb wel eens een stoofpotje met seitan gehad, dat was echt onwijs lekker, dus ik zou ook zeggen seitan.
Titel: Re:Stoofvlees op z'n vegetarisch
Bericht door: bienne op 14 februari 2005, 18:49:19
Ik heb wel eens hachee op zijn vegetarisch gegeten van de supermarkt!! Gewoon van qourn. Deze is erg lekker.. Misschien een ideeetje?
Titel: Re:Stoofvlees op z'n vegetarisch
Bericht door: Brent op 15 februari 2005, 09:11:19
Ik heb wel eens hachee op zijn vegetarisch gegeten van de supermarkt!! Gewoon van qourn. Deze is erg lekker.. Misschien een ideeetje?

Een paar jaar geleden hadden ze iets soortgelijks in de Delhaize. Ik mag er vanuit gaan dat Hachee stoofvlees is? Als ik me goed herinner ging er in stoofvlees behalve het vlees dan : ui, kruidnagel, bier, laurier en als je het echt gemakkelijk wil maken dan koop je toch gewoon zo'n pakje Verstegen stoofvleeskruiden ofzo.
Titel: Re:Stoofvlees op z'n vegetarisch
Bericht door: Marcello op 15 februari 2005, 09:55:28
Voor stoofgerechten zijn soja-brokken heel geschikt. Ze zien er (voor bereiding) niet uit, maar laat je daardoor vooral niet afschrikken!

Ik had indertijd toen ik nog vlees at een superlekkergerecht met rundvlees: Antilliaanse stoofpot.  Ik heb dit recept een tijd terug geveganiseerd:  :chef:

www.lekkerplantaardig.net/stoof.htm (http://www.lekkerplantaardig.net/stoof.htm)
Titel: Re:Stoofvlees op z'n vegetarisch
Bericht door: yoeska op 15 februari 2005, 14:55:09
Als we het woord 'stoofvlees' eens vervangen door 'stoofpotje'? Het klinkt zo als namaakvlees. Maar goed, ik gebruik seitan voor stoofpotje met uien (hachee dus), hongaars stoofpotje (goulash dus) en arabisch stoofpotje (met abrikozen, komijn, kaneel, peper, uien en knoflook). Ik wil ook nog eens 'seitan bourguignon' (met wijn, wortel en champignons) uitproberen. Allemaal lekker.
Titel: Re:Stoofvlees op z'n vegetarisch
Bericht door: Monique op 15 februari 2005, 15:38:50
stoofpotje kan ik me ook in vinden! Ik heb net een prachtige veel te duren creuset stoofpan gekocht, en al wat bonengerechten in klaargemaakt, maar wil wel eens een veg. variant van boeuf bourgignon of coq au vin maken. Vind die sauzige gerechten altijd erg jum.
Titel: Re:Stoofvlees op z'n vegetarisch
Bericht door: Monique op 15 februari 2005, 15:40:10
seitan lijkt dus dé ideale vervanger voor dit soort stoofgerechten?

Ik zou voor de namaak coq au vin wel quorn willen gebruiken, vanwegen hoog kipkarakter, maar ik vind het zo vies dat ze op die filets van die paneer-troep doen. Is dat er af te halen, of is er een alternatief zonder?
Titel: Re:Stoofvlees op z'n vegetarisch
Bericht door: Kiwi op 15 februari 2005, 15:41:43
Heel erg kippig en ook zonder paneerlaagje te koop: Valess. ::)
Titel: Re:Stoofvlees op z'n vegetarisch
Bericht door: Monique op 15 februari 2005, 15:44:27
ik vind dat er zooooo vies uitzien... bovendien ben ik niet gecharmeerd van het bioindustrieaspect van het product...
Titel: Re:Stoofvlees op z'n vegetarisch
Bericht door: Kiwi op 15 februari 2005, 16:01:47
Uiterlijk zegt niet alles over smaak! ;)
Maar er zijn volgens mij ook roerbakblokjes van Qourn, die zonder saus, die zijn ook zonder paneermeel.
Titel: Re:Stoofvlees op z'n vegetarisch
Bericht door: Elsbeth op 15 februari 2005, 16:19:27
Ik zou voor de namaak coq au vin wel quorn willen gebruiken, vanwegen hoog kipkarakter, maar ik vind het zo vies dat ze op die filets van die paneer-troep doen. Is dat er af te halen, of is er een alternatief zonder?
In de supermarkt liggen Quorn roerbakstukjes, die zijn naturel. Via een groothandel kan je wel aan ongepaneerde Quorn filets komen. Maar ik betwijfel ik hoeverre je Quorn kan laten sudderen in zo'n saus. Seitan valt niet uit elkaar weet ik uit ervaring, maar bij Quorn zet ik daar zo mijn vraagtekens bij. Ik denk dat het uit elkaar valt en niet een blok(je) of filet blijft. Maar je hebt gelijk met dat Quorn qua bite op kip lijkt, I agree!
Titel: Re:Stoofvlees op z'n vegetarisch
Bericht door: Monique op 15 februari 2005, 16:25:35
ik ga van het weekend eens een vegetarische coq au vin maken dan. Met seitan denk ik. Of quornblokjes.... Nu nog alleen een vegetarische naam verzinnen voor het gerecht, want ik vind altijd vleesgerechten met de toevoeging vegetarisch zo triest klinken...

Ik heb eens bij een vegetarische chinees gegeten: Veg. inktvis, veg. peking duck.. heeeeeeeel raar.

Iemand suggesties? We hebben bijv. al: chili con quorne ;-)

Quorn au vin zou voor de hand liggen dan... maar niet als ik het met seitan ga maken   :O
Titel: Re:Stoofvlees op z'n vegetarisch
Bericht door: moniqueLS op 19 februari 2005, 17:27:06
Hoeveel seitan gebruik je dan voor een stoofpotje?
De hoeveelheden vlees zijn meestal wel behoorlijk in zo'n gerecht, maar hoeveel vleesvervanger gebruik je dan?
Titel: Re:Stoofvlees op z'n vegetarisch
Bericht door: ochtendmelange op 21 februari 2005, 17:16:24
gebruik meestal een klein potje seitan voor 3-5 personen in stoofgerechten
Titel: De grote stoofschoteldraad
Bericht door: Gabs op 30 augustus 2007, 20:29:15
heeft er iemand een lekker idee voor een lekkere stoofschotel met bier of wijn?

ik kan zelf natuurlijk wel gewoon wat verzinnen en in elkaar flansen, maar tips van anderen zijn altijd erg handig.
Titel: Re:stoofschotel
Bericht door: Selly op 30 augustus 2007, 21:46:40
Seitan stoofpot met bier  (http://www.vegatopia.com/kokenenzo/ko&zo_feesteten.php?subaction=showfull&id=1178033517&archive=&start_from=&ucat=36&). Lekker. Wel machtig.
Titel: Re:Stoofschotel
Bericht door: sella op 04 september 2007, 16:28:48
Ik ben nog aan het overstappen op vegatarisch koken en hoor verschillende dingen over seitan.
Ik heb gehoord dat je het een paar uur moet weken voor je het in een stoofschotel gebruikt.
In dit recept wordt het eigenlijk ongeweekt gebruikt en daarna gestoofd.
Wat is nu de juiste mannier om het te gebruiken?
Titel: Re:Stoofschotel
Bericht door: Aiko op 04 september 2007, 17:05:25
Het zit over het algemeen al in een pot met vloeistof, dus doorweekt zal het al wel zijn. Misschien betreft wat jij hebt gehoord over eigesgemaakte seitan?
Titel: Re:Stoofschotel
Bericht door: sella op 04 september 2007, 17:37:31
Nou nee, het waren seitanbrokjes gekocht in een natuurwinkel.
Dus als ik in vloeistof koop kan ik ze zo gebruiken en anders moet ik ze voorweken.
Kijk dan zijn we weer een stapje verder.
Ik heb een wederhelft die vegetarisch eten best vindt maar het draadjesvlees is toch wel errug om op te geven. Kan ik zo toch zijn draadjesvlees nabootsen heb ik begrepen.
Titel: Re:Stoofschotel
Bericht door: M. op 04 september 2007, 17:41:03
Ik denk dat jij sojabrokken bedoelt, die moet je inderdaad voorkoken, maar seitan komt in de winkel altijd in een pot of blik en kun je meteen gebruiken.
Titel: Re:Stoofschotel
Bericht door: sella op 04 september 2007, 17:45:06
Het wordt mij wijsgemaakt als seitanbrokjes.
Maar goed het is een hondenforum waar we het weleens over eten hebben :O
Ik ga gewoon morgen de natuurwinkel lastig vallen en kijken wat er is.
Ik heb in een grijs verleden bij moeders sojabrokken gegeten en dat was om je goed af te leren dat te willen eten.
Maar nu is er internet en veel meer info 8)
Titel: Re:Stoofschotel
Bericht door: M. op 04 september 2007, 17:50:11
Ik ben dol op sojabrokken maar ze hebben wel een goede bereiding nodig. Van seitanbrokjes heb ik zelf nog nooit gehoord maar goed, ik ken ook niet alles.  ;)
Titel: Re:Stoofschotel
Bericht door: Aiko op 04 september 2007, 17:54:50
In de soep niet [de voorbereiding]. Ik mieter ze zo rauw in mijn soep en na een handvol minuten is het allemaal wel klaargenoeg.
Titel: Re:Stoofschotel
Bericht door: Gwennepen op 04 september 2007, 17:56:20
Deze (http://www.lekkerplantaardig.net/winterstamppot.htm) is ook hartstikke lekker (let niet op het uiterlijk :P) Ik doe er zelf altijd nog een flinke teen knoflook, scheut rode port en een beetje koek- en speculaaskruiden erdoor. :)

De seitangoulash van deze (http://www.hannie.dds.nl/recepten.htm#Goulash) pagina is ook lekker.
Titel: Re:Stoofschotel
Bericht door: sella op 04 september 2007, 18:43:58
Dank je wel voor de recepten!
Ik krijg over een poosje en man of 10 over de vloer waar er 2 veganisten van zijn.
Wij nemen zelf wel wat mee hoor was de opmerking.
Maar hier kan ik wel wat mee.
Een lekkere risotto ofzo en voor de stampot liefhebbers kan ik ook wat maken.
Wie weet een lekkere stoofschotel ook niet weg als we van het strand komen in november met de honden ;D
Titel: Re:Stoofschotel
Bericht door: Gabs op 05 september 2007, 21:55:53
ik ga deze herfst maar eens experimenteren met stoofpotjes
Titel: Re:Stoofschotel
Bericht door: yoeska op 30 september 2007, 00:00:21
Seitan Bourguignon (4 pers)

Kleine pot seitan
1 ui
1 wortel
lepel olie
lepel meel
2 glazen rode wijn
2 teentjes knoflook uit de knijper, geraspt of fijngesneden
laurierblad
beetje thijm
peper
150 g champignons in kwarten
2 lepels fijngehakte peterselie

Snijd de seitan zonodig in kleinere, beetje gelijke stukjes. Bewaar het vocht uit de pot. Hak de ui fijn en fruit die in de olie. Bak de seitanstukjes even mee, doe er de wortel in kleine blokjes bij en bak die ook heel even mee. Doe er dan de bloem bij, roer goed en laat de bloem een beetje garen. Doe er dan de wijn beetje bij beetje bij en blijf roeren. Doe er nog een scheutje bouillon uit de pot bij. Het moet een niet te dikke gebonden saus worden. Doe er dan de knoflook en de kruiden bij. Laat een minuut of 20 samen sudderen, het steekt niet zo nauw. Als het teveel inkookt nog wat bouillon uit het potje erbij doen.

Doe er dan de kwarten champignons bij en laat die gaar worden. Of bak de champignons apart in een beetje boter gaat en doe ze er bij. Voor het opdienen de fijngehakte peterselie erbij. (en het laurierblad eruit) Proeven of er nog peper en/of zout bij moet.

Lekker met brood, met aardappelen of met rijst
Titel: Re:Stoofschotel
Bericht door: Gwennepen op 30 september 2007, 00:03:19
Wow, dat ga ik echt deze week een keer maken. :D :hungry: :yummie: :kwijl:
Titel: Re:Stoofschotel
Bericht door: Meneer de Uil op 30 september 2007, 00:04:52
Kunnen we met z'n drietjes aanschuiven en een vorkje meeprikken? ;)
Titel: Re:Stoofschotel
Bericht door: Gwennepen op 30 september 2007, 00:07:02
Tuurlijk. ;)
Titel: De grote stoofpottendraad
Bericht door: Monique op 23 november 2007, 19:06:30
Monique heeft ernstig zin in lekkere stoofpot met ofwel grote plonsen wijn, ofwel grote plonzen Belgisch bier. En wat ontbreekt er weer eens op het forum van Vegatopia? Dus bij deze.

Komt allen in grote getale met de lekkerste stoofpot recepten!

Voor mij wordt het vanavond een combi van winterpeen, paprika, ui, knoflook, quorn stukjes, aardappel, champignon, bouillon, rode wijn, tijm en laurier. Er bij stokbrood.
Titel: Re:De grote stoofpottendraad
Bericht door: karl op 24 november 2007, 12:01:06
Ja, met rode wijn maak je heerlijke Bourgondische stoofpotten. Met
Belgisch bier moet het ook lukken, hoewel ik het dan nogal met stoofvlees associeer: ik kijk wel uit naar de groentenstoofpot-recepten met bier.

Zelf maak ik vanavond een Marokkaanse stoofpot. Ui aanbraden met kerrie en paprikapoeder en tomatenpuree, courgette, peen en paprika erbij, daarna groentenbouillon. Later sperziebonen bijvoegen, tuinbonen (of andere peulvruchten), stukjes tomaat. Een twintigtal minuten sudderen. Kruiden met komijn en koreander. Eigenlijk maken die kruiden het vooral Marokkaans. (kaneel van begin erbij zou ook nog kunnen). En de couscous ernaast natuurlijk.

 
Titel: Re:De grote stoofpottendraad
Bericht door: Monique op 09 december 2007, 20:31:50
Ik wil dit recept (http://www.ah.nl/recepten/recipe.jsp?rq=wintergroenten&id=234690) eerdaags ver-vegatiresen.
Titel: Re:De grote stoofpottendraad
Bericht door: Sanja op 09 december 2007, 20:48:41
Met seitan?
Titel: Re:De grote stoofpottendraad
Bericht door: Laurie op 10 december 2007, 07:13:21
Dat doet me een beetje denken aan wat mijn moeder vroeger wel eens maakte uit de Römer Topf, toen dat nog hip was. Dat vond ik toen heel lekker.
Titel: Re:De grote stoofpottendraad
Bericht door: Monique op 10 december 2007, 09:18:49
Ja seitan, of quorn. Dat laatste is wat makkelijker te krijgen (nl. dat dat in mijn vriezer ligt, en seitan in een biowinkel in Groningen)
Titel: Re:De grote stoofpottendraad
Bericht door: Sanja op 10 december 2007, 19:55:17
Tempeh zou ook nog kunnen. Bij 'mijn' Jumbo hebben ze seitan, misschien bij de in Drachten ook?
Titel: Re:De grote stoofpottendraad
Bericht door: karl op 16 december 2007, 11:59:33
Een ander vleesgerecht dat je in een vegetarische versie kan maken is de onvolprezen Franse cassoulet.
Ui en look in olie aanbakken, selderstukjes, peen-en champignonschijfjes erbij. Later groot blik witte bonen in tomatensaus toevoegen. Facultatief rode wijn. Kruiden: oregano en peterselie. Tijd laten pruttelen. Apart je geliefde veggie-worstjes braden en op einde bijvoegen (of apart serveren). Kleine gebakken aardappelblokjes vind ik er zelf lekker bij. In een versie zet je het nog met amandelschijfjes en kaaslaag in de oven, maar dat hoeft niet voor mij.
Titel: Re:De grote stoofpottendraad
Bericht door: Annemieke op 16 december 2007, 13:46:39
In Peter Berley staat een recept voor bier-seitanstoofpot.
Titel: Re:De grote stoofpottendraad
Bericht door: Monique op 16 december 2007, 13:55:53
Tempeh zou ook nog kunnen. Bij 'mijn' Jumbo hebben ze seitan, misschien bij de in Drachten ook?

Ja soms wel. De laatste tijd doe ik echter meestal boodschappen bij een AH in Leeuwarden omdat die vlak bij m'n werk is. Komende week doen we wel weer de boodschappenronde in Drachten dus ik zal er eens kijken.
Titel: Re:De grote stoofpottendraad
Bericht door: evelyn op 17 december 2007, 21:19:41
Wij hebben net een heerlijk stoofpotje op met bier (LaTrappe Bokbier), wortel, ui, courgette, paprika, thijm, klein beetje linzen, champignons, quorn stukjes en helaas geen laurierblad (want dat was op)
Ik twijfelde even over het bier, maar dit was echt ideaal (in belgie lachen ze me vast uit, wie gebruikt er nu hollandse trappist voor stoofvleesgroenten, ik had er een half flesje in gedaan, maar het had echt meer mogen zijn.  
Het grappige is dat het echt heel erg smaakte en rook naar het echte Vlaamse stoofvlees dat mijn moeder vroeger maakte, maar dan zonder het vlees natuurlijk (sorry voor het overmatig gebruik van dat woord)

Het was echt heerlijk,mm die worteltjes..., ik dacht dat het wel genoeg voor 2 dagen zou zijn maar het is helemaal op :bloos:

Titel: Re:De grote stoofpottendraad
Bericht door: Selly op 17 december 2007, 22:27:05
Wanneer is iets eigenlijk een stoofpot?
Titel: Re:De grote stoofpottendraad
Bericht door: Monique op 17 december 2007, 22:31:07
Als het lekker lang in veel vocht langzaam op het vuur gaarstooft, zodat alle smaakjes van het vocht (bier/bouillon/wijn) in de ingrediënten trekken?

Dit zegt de wiki (http://nl.wikipedia.org/wiki/Stoofpot)
Titel: Re:De grote stoofpottendraad
Bericht door: Laurita_27 op 30 december 2007, 20:00:37
Ik heb gisteren, bij toeval, een lekker stoofie gemaakt. Eigenlijk wilde ik ratatouille maken, maar ik had nog een stuk flespompoen liggen en toen deze in stukken samen met kastanjechamps in de pan lag dacht ik: "hé, dit ziet er herfstig uit!" "Laat ik het eens afblussen met rode wijn." En toen het gaar gesudderd was, heb ik er mascarpone doorheen geroerd. En lekker dat het was!! Mjum, met aardappelpuree of rijst....
Titel: Re:Stoofschotel
Bericht door: M. op 26 februari 2008, 20:26:20
Ik heb vandaag dan toch maar eens een stoofpot gemaakt, en eigenlijk is het inderdaad heel makkelijk. Ik had het losjes gebaseerd op dit (http://www.smulweb.nl/1013785/koken/recept/Seitan-stoofpot) recept voor seitan stoofpot, met als aanpassing dat de groente bestond uit winterwortel, rode paprika, rode ui, courgette, champignons en doperwten. Verder ook flinke hoeveelheden van de volgende kruiden toegevoegd: laurier, paprikapoeder, provinciaalse kruiden en cayennepeper.
Ik vond het wel lekker en ik ga het zeker nog een keer maken maar dan met een aantal aanpassingen.
Titel: [Koken] Vegetarische zoervleisj van linzen
Bericht door: Vegatopia op 25 oktober 2015, 12:00:50
Vegetarische zoervleisj van linzen

Zoervleisj is één van de meest bekende Limburgse gerechten. Het vlees, gestoofd met uien, azijn, specerijen en ontbijtkoek, kun je op de menukaart van bijna elk eetcafé in Maastricht vinden en wordt traditioneel geserveerd met frieten en mayonaise. Het recept is klassiek; er zijn weinig varianten op. Daarom heeft dit gerecht iets nostalgisch. Ik ben al enige tijd op zoek naar een goede vegetarische variant, met hetzelfde warme gevoel, maar dan zonder vlees.

Source: Vegetarische zoervleisj van linzen (http://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/13161-vegetarische-zoervleisj-van-linzen)
Titel: [Koken] Midden-Oosters stoofje met baldorijst
Bericht door: Vegatopia op 04 januari 2016, 13:00:18
Midden-Oosters stoofje met baldorijst

In drukke tijden ben ik dol op gemakkelijke eenpans-maaltijden. Weinig afwas, lekker alles bij elkaar mikken en je hebt snel een smakelijk bordje vol. En nog voedzaam ook! Dit soort recepten komen bij mij vaak voort uit de restjes in de koelkast. Deze stoof met baldorijst is ook zo’n gerecht. Ik deed een rondje in de groentela en keukenkastjes, en voila!

Source: Midden-Oosters stoofje met baldorijst (http://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/13243-midden-oosters-stoofje-met-baldorijst)
Titel: Re: [Koken] Midden-Oosters stoofje met baldorijst
Bericht door: Sam op 04 januari 2016, 13:50:45
Klinkt lekker! Ik neem aan dat je hier ook risottorijst voor kunt gebruiken? (dan past het mooi in mijn "eet de kasten leeg" uitdaging voor januari  :D)
Titel: Re: [Koken] Midden-Oosters stoofje met baldorijst
Bericht door: M. op 08 januari 2016, 09:54:53
Ik dacht precies hetzelfde Sam :)
Want om nou weer een andere soort rijst te kopen....ik heb er denk ik sowieso al vijf staan.
Titel: Re: [Koken] Midden-Oosters stoofje met baldorijst
Bericht door: Selly op 08 januari 2016, 12:27:14
Ik ga het even aan Miranda vragen.
Baldorijst is trouwens echt een aanrader (maar met volle voorraadkasten kan ik me de vraag heel goed voorstellen natuurlijk!).
Titel: Re: [Koken] Midden-Oosters stoofje met baldorijst
Bericht door: Hizikigrrrl op 08 januari 2016, 13:20:00
Ik ga het even aan Miranda vragen.
Baldorijst is trouwens echt een aanrader (maar met volle voorraadkasten kan ik me de vraag heel goed voorstellen natuurlijk!).

Oh sorry, ik had het al gevraagd! Ze dacht van wel, maar had het nog niet zelf geprobeerd.
Titel: Re: [Koken] Midden-Oosters stoofje met baldorijst
Bericht door: Eelco op 08 januari 2016, 13:22:22
Ik ga het even aan Miranda vragen.
Baldorijst is trouwens echt een aanrader (maar met volle voorraadkasten kan ik me de vraag heel goed voorstellen natuurlijk!).
Oh sorry, ik had het al gevraagd! Ze dacht van wel, maar had het nog niet zelf geprobeerd.
Ik heb het recept even gelezen. Ik zou niet weten waarom je geen risottorijst zou kunnen gebruiken - het resultaat is dan natuurlijk wel wat anders.
Titel: Re: [Koken] Midden-Oosters stoofje met baldorijst
Bericht door: Sam op 08 januari 2016, 14:02:53
Ik ga het even aan Miranda vragen.
Baldorijst is trouwens echt een aanrader (maar met volle voorraadkasten kan ik me de vraag heel goed voorstellen natuurlijk!).
Inderdaad geen goede actie in het kader van mijn voorraadkast leegeten. Maar over een maand is hij weer leeg dus... :)
Wat vind je specifiek lekkerder aan baldorijst, in vergelijking met bijvoorbeeld arborio?
Titel: Re: [Koken] Midden-Oosters stoofje met baldorijst
Bericht door: Selly op 10 januari 2016, 18:17:47
Wat vind je specifiek lekkerder aan baldorijst, in vergelijking met bijvoorbeeld arborio?

Wat romiger en het plakt wat meer aan elkaar. Dit recept http://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/12402-baldorijst-met-dille is echt lekker bijvoorbeeld. Daarin is dan wel weer de boter redelijk essentieel, dus niet veganvriendelijk.
Titel: Re: [Koken] Midden-Oosters stoofje met baldorijst
Bericht door: Miranda op 17 januari 2016, 13:13:44
Sorry, was even druk en dus afwezig.... :)
Baldorijst is inderdaad echt een aanrader. Ik gebruik het vooral graag en vaak voor dit soort eenpansgerechtjes. Net wat anders dan risotto, en goedkoper. Maar ik denk wel dat het daarmee ook kan.
Titel: [Koken] Biet bourguignon
Bericht door: Vegatopia op 15 april 2016, 13:00:58
Biet bourguignon

Laatst interviewde redacteur Kelly David en Luise van Green Kitchen Stories. Een van de favoriete ingrediënten van Luise zijn rode bieten. Dit recept voor biet bourguignon komt uit hun eerste boek The Green Kitchen. David en Luise koken graag met producten van het seizoen. Rode bieten zijn in Nederland in het seizoen van de herfst tot en met de lente. We hebben al prachtige zonnige lentedagen gehad, maar dit herfstige gerecht is stiekem wel heel fijn op een regenachtige dag als vandaag.

Source: Biet bourguignon (http://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/13347-biet-bourguignon)