Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: Twilightje op 11 februari 2005, 14:52:23
-
Een deel onder jullie kent het vast wel van op restaurant ofzo: engelenhaar, van die doorzichtige vermicelli in Oosterse soepen. Weet iemand hoe dat in de winkel heet? Ik vind het niet en zelfs de vrouw van de plaatselijke toko kon me niet verder helpen, maar misschien verstond ze mijn Nederlands en Engels niet zo goed. Ik dacht eerst dat het rijstvermicelli was, omdat die ook extreem dun is, maar die wordt wit ipv doorzichtig.
-
glasnoedels?
-
Glasnoedels.
:heehee: Ja, jij wint!
-
wij noemen die glaslamel-dingetjes voor in de kerstboom engelenhaar, als die mevrouw dat ook doet, snap ik wel dat ze niet begreep wat je bedoelde :P
-
Angel hair spaghetti. Ook verkrijgbaar bij de biowinkel.
-
Maar zijn glasnoedels niet breder en dikker? Ik heb wel eens iets doorzichtigs gekocht maar dat was lang niet zo fijn als wat ik bedoel. En heet dat dan in het Engels (want vaak geen Nederlandse vermelding) ook glass noodles? Als angel hair heb ik het alleszins nog nergens gevonden.
-
ze heten ook cellofaan (cellophane in het Engels) noedles. Er zijn allerlei soorten en maten, je hebt ook Japanse, de wellicht bij Japanse winkels kijken?
Kijk anders ook even voor info op foodsubs (http://www.foodsubs.com/NoodlesAsianOther.html)
-
De "angel hair" spaghetti die ik ooit in de schappen heb zien liggen was niet doorzichtig. Of hoort het pas transparant te worden in kokend water?
En bij de weg, engelenhaar is toch de term voor die glimmende slingers in de kerstboom?
-
Ook, maar het is ook de naam van een hele dunne pasta. Nog een naam is Capelini di angeli of zoiets. Italiaans dus.
Het wordt niet echt doorzichtig btw, daar zul je idd die glasnoedels voor nodig hebben.
-
dat Italiaanse spul is het zelfde als vermicelli dacht ik
-
Joah, maar in Oosterse soepen zou ik eerder glasnoedels dan cappelli di angeli (of hoe dat ook heet, Annemieke?) verwachten. Kost geen fuck, is gemaakt van mungbonenmeel, en in rauwe toestand uitstekend geschikt op stootboeien voor schepen van te maken. Hoeft praktisch niet te koken: laten weken in warm water is meestal al genoeg.
-
Bedankt, daar kan ik wel wat mee!
Op de tekening op die site lijken cellofaan noedels erg op rijstvermicelli, maar er staat onderaan rijstvermicelli bij substituten (en niet bij synoniemen) dus is het wel iets anders normaal he.
-
Het zou ook mihoen kunnen zijn.
-
Het zou ook mihoen kunnen zijn.
da's niet doorzichtig
-
Ook, maar het is ook de naam van een hele dunne pasta. Nog een naam is Capelini di angeli of zoiets. Italiaans dus.
Het wordt niet echt doorzichtig btw, daar zul je idd die glasnoedels voor nodig hebben.
sorry voor het laate aantwoord: het is "capelli d'angelo"
ik eet ze heel veel, het is erg snel klaar en lekker met Heinz tomaten sap en verse peterselie.
'nique
-
hetgeen je vindt bij rijpe mais in de kolf, onder de groene beschermblaadjes. het is zeer waterafdrijvend :P
-
In mijn levensmiddelen boek staat Katjang Idjoe-mie. Wordt gemaakt van katjang-idjoe meel en is transparant. (Week voor gebruik in warm water, neem veel vocht op tijdens het koken)
En in dat zelfde boek staat dat rijsvermicelli gefrituurd wordt en lekker is door de soep
-
Glas noedels hadden ze ook bij een wokrestaurant. Erg lekker spul om te wooke trouwens