Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: ona catalan op 09 februari 2005, 22:09:20
-
Het is echt niet moeilijk hoor! Gewoon inderdaad wat rijst en groentetjes (niet te veel!) in norivellen rollen en doorsnijden! Wel strak oprollen anders lazeren de sushi uit elkaar.
:o lazeren? "gewoon wat rijst en groentetjes?? sorry, om een leuke tafel met sushi te maken komt toch echt wel wat meer bij kijken hoor..
als je het goed wil doen teminste. ik word altijd een beetje verdrietig als ik een trosje schots en scheve maki rolls, zonder gari en wasabi en met gewone ongekruide rijst voor mn neus gekwakt krijg...
het spijt me als ik klink als een freak.. ik HOU gewoon van t spul.. en vind t met nonchalance niet samengaan
edit J@n: quote-reparatie
-
gewone ongekruide rijst
Uh... Er gaan geen kruiden door sushirijst! Een beetje rijstazijn en wat suiker.
-
gewone ongekruide rijst
Uh... Er gaan geen kruiden door sushirijst! Een beetje rijstazijn en wat suiker.
rijstazijn, mirin suiker en zout doe ik altijd. dat noem ik kruiden.. ;)
-
:o lazeren? "gewoon wat rijst en groentetjes?? sorry, om een leuke tafel met sushi te maken komt toch echt wel wat meer bij kijken hoor..
als je het goed wil doen teminste.
Ik ben niet nonchalant met sushi. Het is echter gewoon niet zo heel moeilijk om lekkere sushi te maken.
Ik weet niet precies uit welke draad je mijn quote hebt, maar dat was vast geen antwoord op iemand die precies van a tot z een handleiding voor sushi vroeg, want ik voorkomende gevallen ben ik (en andere forum bezoekers) ook niet te beroerd om specifiekere tips te geven. Er staat trouwens ook een sushirecept ergens in het kookforum.
De bezoekers van de fingerfoodworkshop hebben een uitgebreide receptuur die ik en Bart hebben geschreven om zelf sushi te maken gehad. De sushi die Sam, Marcello en de introducee van Marcello aan de hand daar van maakten was ook niet schots en scheef.
-
Je quote is uit deze draad (http://www.vegatopia.com/forum/index.php?board=13;action=display;threadid=1931), uit het kookboekenforum.
En de sushi die ik bij de kookworkshop op heb zag er inderdaad prachtig uit, het waren gewoon kleine kunstwerkjes! :worshippy:
-
zout
'tuurlijk gaat er zout bij rijst. Dat is vanzelfsprekend. Welke barbaar kookt zijn rijst nou zonder zout?
-
Euh...
-
Eh, dan zijn Aziaten barbaren. ;)
-
:o lazeren? "gewoon wat rijst en groentetjes?? sorry, om een leuke tafel met sushi te maken komt toch echt wel wat meer bij kijken hoor..
als je het goed wil doen teminste.
Ik ben niet nonchalant met sushi. Het is echter gewoon niet zo heel moeilijk om lekkere sushi te maken.
Ik weet niet precies uit welke draad je mijn quote hebt, maar dat was vast geen antwoord op iemand die precies van a tot z een handleiding voor sushi vroeg, want ik voorkomende gevallen ben ik (en andere forum bezoekers) ook niet te beroerd om specifiekere tips te geven. Er staat trouwens ook een sushirecept ergens in het kookforum.
De bezoekers van de fingerfoodworkshop hebben een uitgebreide receptuur die ik en Bart hebben geschreven om zelf sushi te maken gehad. De sushi die Sam, Marcello en de introducee van Marcello aan de hand daar van maakten was ook niet schots en scheef.
ik geloof inderdaad dat ik iets te heftig reageerde... iemand vroeg inderdaad in het kookboeken forum of't niet erg moeilijk was sushi te maken..
een paar keer heb ik baksels voorgeschoteld gekregen (in een restaurantje op een festival) dat voor sushi door moest gaan, toen stond ik sneu te kijken...als ik sushi ga eten verwacht ik wel dat t met een beetje geduld en aandacht gemaakt wordt. dat verwacht ik in ieder geval als ik t zelf maak. ik ben zeker geen expert ofzo, integendeel. maar voor mij is sushi maken hard mn best doen en het de volgende keer nog beter willen ;)
-
zout
'tuurlijk gaat er zout bij rijst. Dat is vanzelfsprekend. Welke barbaar kookt zijn rijst nou zonder zout?
"ongeazijnde rijst"
zo beter? :)