Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: ona catalan op 03 februari 2005, 21:17:16
-
laatst heb ik rode rijst gekocht, gevraagd in de toko hoe te bereiden.. (gewoon 15 min koken + nagaren)
maar het was VIES.
de hele keuken stonk naar stal, en we hebben het niet opgegeten..
heeft iemand ervaring met dit spul? hoort het zo enorm naar dier te ruiken?
-
Huh? Ik ken het wel van de boerenmarkt (van die camargue rijst). Dat is prima spul. Zou het niet meer goed zijn geweest of een andere variant zijn geweest?
-
Je hebt volgens www.foodsubs.com ook nog bhutanese rode rijst, die een "assertieve smaak" heeft. Misschien ook wel een assertieve geur?
Wat betekent het dat het naar stal rook? Was dat een prikkelende ammonia(mest)-geur of meer de zoetige geur van kuilvoer?
-
deze is afkomstig uit Sri Lanka.
de geur was niet amoniak-achtig, meer in de richting stro/zwetend paard ::)
-
ik zie dat ze het op foodsubs nutty noemen... het zou deze kunnen zijn, vanwege de sterke smaak/geur, maar nutty vind ik het zeker niet.
ik zou natuurlijk de zak weg kunnen pleuren en nooit weer rode rijst kopen, maar misschien mis ik dan iets heerlijks omdat ik toevallig een zak rijst gekocht heb waar een os haar kalfje op gebaard heeft... ofzo.
het is overigens niet zo dat ik een miemel ben met eten, op plantaardig gebied eet ik ALLES! ;D en mn vriendje vond t ook bah...
-
omdat ik toevallig een zak rijst gekocht heb waar een os haar kalfje op gebaard heeft... ofzo.
:laugh:
Ja, vast. Vooral ook die os. ;)