Vegatopia Forum

Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: Draek op 03 februari 2005, 20:46:44

Titel: Tarwe, couscous, freekeh, bulgur en dergelijke
Bericht door: Draek op 03 februari 2005, 20:46:44
Wat kan je daar nog meer mee doen?
Titel: Re:couscous
Bericht door: Annemieke op 03 februari 2005, 21:11:32
Ik vind couscous meer wat voor de zomer...

Maar het gaat wel goed met tofu, groenten naar keuze en een saus op basis van yofu en indiase currypasta (patak) met pinda's en rozijnen.
Titel: Re:couscous
Bericht door: Gabs op 03 februari 2005, 21:19:51
heerlijk met een marrokaanse groente stoofpot (met wortels, courgette, kikkererwten, enz) of gebakken aubergine, ook heerlijk als salade met munt, komkommer, olijven, feta, enz.
Titel: Re:couscous
Bericht door: Selly op 03 februari 2005, 21:33:45
in zo'n stoofpot is het ook lekker om gedroogde abrikozen te doen.
Je kunt ook een paprika vullen met cousous, samen met courgette en rozijnen bijvoorbeeld.
Titel: Re:couscous
Bericht door: Christiaan op 04 februari 2005, 11:44:38
in zo'n stoofpot is het ook lekker om gedroogde abrikozen te doen.
Bah, vieze dingen!

Salade kan je beter met fijne bulgur maken. Couscous wordt bij mij altijd zo klonterig en ik maak het dan ook niet zo veel.

De klassieke vegetarische saus voor couscous is die met zeven groenten (ui, aubergine/pompoen, courgette, meiknol, wortel, tomaat, en kool) en kikkererwten. Met kruiden als kaneel, komijn, kruidnagel, saffraan of kurkuma, gember en paprikapoeder of cayennepeper, en peterselie of koriander als garnering.

Dat is dan genoeg voor een weeshuis.
Titel: Re:couscous
Bericht door: Viz op 04 februari 2005, 12:33:02
Salade kan je beter met fijne bulgur maken. Couscous wordt bij mij altijd zo klonterig en ik maak het dan ook niet zo veel.

De klassieke vegetarische saus voor couscous is die met zeven groenten (ui, aubergine/pompoen, courgette, meiknol, wortel, tomaat, en kool) en kikkererwten. Met kruiden als kaneel, komijn, kruidnagel, saffraan of kurkuma, gember en paprikapoeder of cayennepeper, en peterselie of koriander als garnering.


Ik doe meestal verse gehakte peterselie door de couscous. Wij hebben die van de natuurwinkel en eigenlijk nooit problemen met niet droog worden, hoor! :)
Titel: Re:Couscous
Bericht door: Twilightje op 04 februari 2005, 13:57:13
Ook ergens in een kookboek een variant met groenten en appelsien gevonden, zowel de geraspte pel als de sinaasappel in partjes zelf.
Naast rozijnen zijn ook amandelschijfjes er lekker bij.
Titel: Couscous
Bericht door: Miriam op 30 maart 2006, 19:55:39
Hoe krijg ik mijn couscous goed? Ik wil het in groentebouillon doen, voor de smaak, maar mijn Honig verpakking zegt dat ik het in ruim water een minuut moet laten koken en daarna in een zeef moet afgieten... Wie heeft er nou een zeef die zo fijn is dat de couscous er niet gewoon doorheen spoelt  ???
Titel: Re:Couscous
Bericht door: Maartje! op 30 maart 2006, 20:36:22
Mijn Albert Heijn-pak zegt op 150 gram couscous 250 ml kokend water gooien en dat zes minuten laten wellen. (En dat kan ook in bouillon)
Daarna willen ze nog dat je het droogbakt, maar dat heb ik zeker nog nooit gedaan.

Enne, ik heb zo'n zeef. Gewelde couscous is groter dan rauwe, dus dat valt niet door de zeef...
Titel: Re:Couscous
Bericht door: Miriam op 30 maart 2006, 20:40:19
Maar als je het welt hoef je het niet meer af te gieten... vind ik toch iets handiger  :)
Dus 250 ml vocht op 150 gr couscous... thanks  ;D
Titel: Re:Couscous
Bericht door: Twilightje op 31 maart 2006, 16:44:07
Ik meet dat zelfs niet zo af hoor, gewoon zien dat de couscous volledig bedekt is met kokend water (of groentenbouillon). Couscous is het snelste en makkelijkste om klaar te maken. Ik doe er ook beetje olijfolie bij.
Titel: Re:Couscous
Bericht door: Gabs op 31 maart 2006, 23:20:31
ja gewoon wat kokend water erop gooien en dan even checkken of het voldoende geweld is en evt nog wat water erbij gooien (van ongewelde couscous krijg je echt enorme buikpijn, omdat het dan ik je buik verder gaat wellen)
Titel: Re:Couscous
Bericht door: Miriam op 01 april 2006, 11:13:26
(van ongewelde couscous krijg je echt enorme buikpijn, omdat het dan ik je buik verder gaat wellen)

Klinkt als het plot van een enge horrorfilm  :O
Titel: Re:Couscous
Bericht door: Monique op 18 februari 2007, 16:43:38
Wat kan je daar nog meer mee doen?

Couscous (die van Albert Heijn waar ook een zakje kruiden en een zakje rozijnen inzit), met roerbakgroente en vegetarisch gehakt (niet zo'n blok gehakt, maar roerbakgehakt van bijvoorbeeld Albert Heijn)  :kwijl:

Heel simpel klaar te maken: doe het gehakt roerbakken in een beetje olie, doe de roerbakgroente en zakje kruiden erbij, roerbak dit een minutt of 5/6 op niet al te hoog uur. Ondertussen doe je de couscous en het zakje rozijnen samen in een pan en giet daar gekookt water over (zodat de couscous net onder water zit) en roer dit tot al het vocht in de couscous is getrokken. Als dat gebeurd is, is zo ongeveer ook de roerbakgroente en gehakt klaar.
Titel: Re:Couscous
Bericht door: Eelco op 19 februari 2007, 10:51:37
Couscoussalade. Couscous voor het weken kruiden met wat zout, komijnzaad, kardemom en kurkuma (geeft ook een mooie gele kleur). Erdoorheen fijngesneden groenten, zoals wortel, paprika, courgette, broccoli (geblancheerd), kikkererwten of feta. Op smaak brengen met olijfolie, balsamico, korianderblad en oregano. Vooral lekker in de zomer, maar ook in de winter niette versmaden.

De genoemde couscous met zeven groenten. Welke groenten ik daarvoor gebruik, is variabel, maar meestal een keus uit wortelen, courgette, koolrabi, paprika, sperziebonen, kikkererwten, rozijnen. Wokken in knoflook en gember. Bouillon toevoegen, verder kruiden met kurkuma, kardemom, oregano, korianderblad en chilikruiden. Scheutje ketjap manis en wellicht nog wat suiker. Serveren met sambal. Vrij naar een bijzonder lekkere maaltijd bij een Marokkaan in Parijs.

Ook 'gewoon' met gewokte groenten is couscous lekker. De groenten dan kruiden met knoflook, gember, kerrie en oregano. Serveren met (koude) yoghurt of een simpele kerriesaus.
Titel: Re:Couscous
Bericht door: anna ja op 19 februari 2007, 18:35:07
Wanneer je een couscous met verschillende groenten maakt, kun je er ook zoete aardappel in doen. Een notencouscous is ook erg lekker. :)
Titel: Re:Couscous
Bericht door: Gabs op 20 februari 2007, 12:57:57
voor in de winter is een stoofpotje erg lekker met courgette, wortel, aubergine, uien, kikkererwten, enz. lekker flink gekruid in veel boullion. in de zomer eten we vaker couscous salade met munt en rauwkost erdoor.
Titel: Re:Couscous
Bericht door: jorien op 04 maart 2007, 22:15:47
Ik heb een leker couscous recept voor je! Met de recept heb ik vorig jaar de 3e prijs in de wedstrijd van het Llink programma Mc Donalds Kitchen gewonnen.  

Tropische groentetajine met couscous (3 a 4 personen)

Nodig:
1 pak couscous
1 ui en 1 sjalotje (gesnipperd)
1 courgette (niet in te kleine stukjes)
1 aubergine (in blokjes, bestrooien met zout)
een kwart stuk oranje pompoen in blokjes
2 tenen knoflook
1 rode paprika (in halve reepjes)
1 blik tomatenblokjes op sap
1 blik/potje tomatenpuree
10 grote gedroogde vijgen (gehalveerd)
6 abrikozen (gehalveerd)
klein zakje ras-al-hanout (Marokkaans kruidenmengsel)
kaneel, komijn, paprikapoeder, peper en zout
evt. een snuf kokosstrooisel
klein bosje koriander (de helft fijngesneden)
stukjes gekruide geitenkaas of fetablokjes

Bereiding
Maak de couscous klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet de pan even 'aan de kant'. Fruit de ui en sjalot aan in olijfolie in een brede hapjespan (of in een echte Tajine!). Voeg courgette, aubergine en pompoen toe en roerbak kort op hoog vuur. Knijp de knoflook boven het groentemengsel uit en roerbak nog even. Voeg de paprika toe. Roerbak 3 minuten en voeg vervolgens de tomatenblokjes, -puree, vijgen en abrikozen toe. Doe het deksel op de pan en laat het mengsel 8 minuten pruttelen op laag vuur. Voeg dan het zakje ras-al-hanout, een snuf kaneel, een snuf komijnzaadjes, een beetje zout, wat kokos en een flinke snuf peper toe. Laat het weer lekker 5 minuten pruttelen met het deksel half op de pan. Voeg op het laatst de gesneden koriander toe aan het mengsel. Giet een beetje olie in een grote koekenpan of wok en schep de couscous over in deze pan. Laat even bakken en strooi dan wat paprikapoeder over de couscous. Dien als volgt op: schep een bergje couscous op de borden en daarop een flinke schep van de tropische tajine. Garneer met blokjes geitenkaas of feta en wat verse koriander. Lekker met olijven!
Titel: Re:Couscous
Bericht door: willem op 14 maart 2007, 10:00:58
couscous is bij mij altijd klonterig en ik weet niet wat ik verkeerd doe. Teveel water of juist te weinig? Geen idee. Heb al van alles geprobeerd, maar volg eigenlijk in de meeste gevallen de gebruiksaanwijzing. Bulgur lukt bij mij altijd veel beter.
Titel: Re:Couscous
Bericht door: Nevyn op 14 maart 2007, 10:16:48
Goed omscheppen, als je het water erbij doet en ook een paar keer als het staat te "weken". Dat werkt bij mij altijd goed. Ik doe er zoveel water bij dat de couscous net onder water staat.
Titel: Couscous
Bericht door: Patronum op 15 juli 2007, 23:43:09
Vanavond maakte ik deels tot mijn eigen verbazing de lekkerste couscous die ik gegeten heb. Dus heb ik besloten het recept met jullie te delen.

Ingredienten:
Couscous
100 gram Feta (bij voorkeur Turkse feta, verkrijgbaar bij de Turkse supermarkt)
Kappertjes
Courgette
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
Couscouskruiden (van de markt)
Kurkuma
Pikant paprikapoeder

Maak de couscous klaar zoals op de verpakking staat, voeg een scheut olijfolie en naar smaak kurkuma toe.

Bak de sjalotjes, de knoflook en de in stukjes gesneden courgette op hoog vuur in de wok. Voeg vervolgens de in blokjes gesneden feta, 3 theelepels kappertjes, 2 theelepels couscouskruiden en een theelepel paprikapoeder toe en warm het geheel nog even goed door.

Doe een hoeveelheid couscous en de groente op je bord en klaar is je heerlijke vegetarische couscous.

Ik weet niet of feta dierlijk stremsel bevat. Evt. vervangen door vegetarische feta
Titel: Re:Couscous
Bericht door: Jippia op 22 juli 2007, 22:31:12
Klinkt goed.
Titel: Re:Couscous
Bericht door: Sanja op 22 oktober 2007, 00:00:18
Feta wordt wel gemaakt met stremsel. En stremsel wordt juist gebruikt om melkbestanddelen samen te laten klonteren, niet andersom.
Titel: Re:Couscous
Bericht door: Patrick op 27 november 2007, 15:48:59
is dat het zelfde als Bulgur??
Titel: Re:Couscous
Bericht door: Selly op 27 november 2007, 18:00:06
Nee.
Het lijkt wel een beetje op elkaar.
Titel: Re:Couscous
Bericht door: sersero op 28 november 2007, 13:07:23
Bulghur is een ander soort gewas meen ik... Kun je vast googlen. (Ik vast ook, maar ben lui)

Bulghur is naar mijn idee wat stugger dan couscous en je hebt grove korrels voor rijst en fijne (die heeeel erg op couscous lijken) voor de salade. Ik vind zelf Bulghur lekkerder, maar goed, dat ben ik ook gewend.
Titel: Re:Couscous
Bericht door: willem op 28 november 2007, 16:32:38
Mijn couscous wordt altijd veel te plakkerig. Ik doe het precies volgens gebruiksaanwijzing, maar ik krijg het nooit mooi droog. Die vraag heb ik al eens eerder gesteld, maar ik krijg het niet goed voor elkaar.
Titel: Re:Couscous
Bericht door: Eelco op 28 november 2007, 17:06:10
Ik gebruik altijd couscous van de toko. Verhouding couscous:water=1:1. Couscous in schaal (of in koekenpan, als je het later nog met een klontje boter wil opbakken), beetje zout (en evt. komijnpoeder en/of kardemompoeder) erover. Kokend water erover (let op de verhouding), kort en goed door elkaar husselen en dan rustig laten wellen. Na zo'n vijf minuten goed doorscheppen.
Titel: Re:Couscous
Bericht door: fem fatale op 28 november 2007, 17:30:58
Ik doe ook altijd 1:1, om mee te beginnen. Ik zet het weg, en na 10 minuten ga ik het te lijf met een vork. Meestal heb ik dan van die enorme harde brokken, dus dan doe ik er nog een beetje vocht bij, of wat meer als ik een salade maak.
Titel: Re:Couscous
Bericht door: Laurita_27 op 02 december 2007, 15:29:37
Ik heb ook wel eens op tv gezien (volgens mij bij Ready Steady Cook) dat ze er "iets" mee paneerde (dat iets was geloof ik iets vissigs). Misschien kan dat ook met tofu? Zelf nog niet geprobeerd....
Edit: gewoon droge cous cous trouwens. Dus niet de gewelde.
Titel: Re:Couscous
Bericht door: Eelco op 31 mei 2013, 00:57:44
Ik diep maar weer eens een oud draadje op. Vanavond was er een leuke aflevering van de Keuringsdienst van Waarde over couscous (http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/seizoenen/2013/afleveringen/30-05-2013). Toch maar weer geleerd dat zowel couscous als bulgur van durumtarwe wordt gemaakt. Couscous is dus griesmeel, en bulgur is de hele korrel (in verschillende gradaties van grofheid). Maar dat is eigenlijk niets nieuws.

Interessant vond ik dat die dame van dat Habibi-restaurant de instant-couscous (van het merk Dari) niet gewoon een paar minuten in kokend water liet inweken, om vervolgens met wat olie of boter kort te braden. Nee, zij stoomde de (voorgestoomde) couscous nog eens twee keer 30-45 minuten (hier het recept (http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/seizoenen/2013/afleveringen/30-05-2013/recept_couscous_habibi)). Het resultaat leek inderdaad veel beter te zijn, maar dat kan toch niet de bedoeling van instant-couscous zijn (de Marokkaanse meneer van Dari deed er ook wat geheimzinnig over; aan de ene kant suggereerde hij dat het in de fabriek voorstomen veel hygiënischer is, maar thuis aan tafel vond hij dat de 'snelle' receptuur op zijn verpakking eigenlijk voor de Europeanen bedoeld was, en dat je de voorgestoomde couscous het beste nog eens kunt stomen).

Dus maar weer eens op herhaling: hoe kun je couscous het beste klaarmaken?
Titel: Re:Couscous
Bericht door: Bast op 31 mei 2013, 02:48:42
Stomen is echt beter. Ik ben doorgaans echt te lui daarvoor, maar toen een Marokkaanse buurvrouw een traditioneel 3x gestoomde couscous kwam brengen was ik echt heel erg verrast door hoe lekker dat eigenlijk was. Heerlijk fluffy, dat lukt echt niet met de snelle opgietmethode hoe zeer je die opfluft met boter of wat dan ook.
Stomen dus!
Titel: Re:Couscous
Bericht door: Sam op 31 mei 2013, 10:58:49
Stomen is veel en veel lekkerder. De ideale manier voor stomen die ik gebruik is een beetje een hybride, sneller dan dubbel stomen maar langzamer dan wellen. Een grote zeef vullen met de couscous, couscous even kort afspoelen zodat het goed nat is, zout toevoegen en doorroeren, dan de zeef boven een pan met ratatouille hangen die je net opgezet hebt. Deksel erop en iedere 5 minuten de couscous omscheppen (en de ratatouille doorroeren). Na een half uur, 40 minuten is de ratatouille gaar en heb je prachtige losse couscous die ook de geur van de ratatouille opgenomen heeft. Klont roomboter erdoor is ook erg lekker.
Ik vind overigens de fijne couscous veel lekkerder dan de middelmaat (moyen) die je overal koopt, maar hij is lastig verkrijgbaar.
Titel: [Koken] Couscouspannenkoek met sperziebonen en tomaat
Bericht door: Vegatopia op 04 januari 2015, 13:00:11
Couscouspannenkoek met sperziebonen en tomaat

Op een culinair eetfestijn eerder dit jaar zag ik de kreet 'couscous met appelmoes'. Het idee erachter was dat keukens uit verschillende culturen vaak uitstekend samengaan. Al zou je appelmoes ook kunnen associëren met kinderen onbekende smaken laten eten. Wie kreeg vroeger niet een beetje appelmoes op zijn spinazie/witlof/andijvie om toch vooral die groenten maar binnen te krijgen? Of moest eerst zijn bordje leeg eten voordat het bakje appelmoes aan de beurt was?

Source: Couscouspannenkoek met sperziebonen en tomaat (http://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/12859-couscouspannenkoek-met-sperziebonen-en-tomaat)
Titel: Vegatopia Test: Freekeh
Bericht door: Vegatopia op 06 januari 2015, 13:00:43
Vegatopia test: freekeh

Freekeh is een graan, en granen zijn hip, zoveel is wel duidelijk. Maar dit is geen modeproduct, in het Midden-oosten gebruiken ze freekeh al heel lang en veel. Bovendien is het ook nog eens heel erg lekker, en sinds kort goed verkrijgbaar in Nederland. Tijd voor een test dus.

Source: Vegatopia test: freekeh (http://www.vegatopia.com/vega/koken/ingredienten/12861-vegatopia-test-freekeh)
Titel: [Koken] Groen met citroen: salade van freekeh en boerenkool
Bericht door: Vegatopia op 12 maart 2015, 13:00:41
Groen met citroen: salade van freekeh en boerenkool

Groen met citroen is mijn favoriete thee, wekelijks gaan er heel wat zakjes doorheen. Maar wat als je met die titel in je hoofd een recept bedenkt, met alleen met groene ingrediënten? Dan krijg je bijvoorbeeld deze salade met 'supergraan' freekeh, geroerbakte boerenkool, kappertjes, knapperige groene appel en een frisse citroendressing.

Source: Groen met citroen: salade van freekeh en boerenkool (http://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/12917-groen-met-citroen-salade-van-freekeh-en-boerenkool)
Titel: [Koken] Freekeh: wat kun je er mee? + recept nasi en granola reep
Bericht door: Vegatopia op 15 maart 2015, 13:02:08
Freekeh: wat kun je er mee? + recept nasi & granola reep

Je hebt het al een paar keer langs zien komen op Vegatopia: freekeh. Freekeh is een graan in opkomst, jonge geroosterde groene tarwe om precies te zijn. Artisan Grains en de Culinaire Werkplaats organiseerden een bijeenkomst over freekeh om te laten zien wat je er allemaal mee kunt doen.

Source: Freekeh: wat kun je er mee? + recept nasi & granola reep (http://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/12925-freekeh-wat-kun-je-er-mee-recept-nasi-granola-reep)
Titel: Re: Tarwe, couscous, freekeh, bulgur en dergelijke
Bericht door: Hizikigrrrl op 12 mei 2015, 19:20:45
Welk merk heeft van die lekker geurende basmatirijst? Ik heb nu 2 soorten van de AH geprobeerd, maar die ruik je niet. Hetzelfde geldt voor die van De Nieuwe Band, terwijl vroeger de geur daarvan dagen in huis bleef hangen).
Titel: Re: Tarwe, couscous, freekeh, bulgur en dergelijke
Bericht door: Hizikigrrrl op 12 mei 2015, 19:50:15
Welk merk heeft van die lekker geurende basmatirijst? Ik heb nu 2 soorten van de AH geprobeerd, maar die ruik je niet. Hetzelfde geldt voor die van De Nieuwe Band, terwijl vroeger de geur daarvan dagen in huis bleef hangen).

Btw, voor de persoon (Miranda of Jol?) die laatst vroeg naar droogkokende rijst: die van De Nieuwe Band geeft een super resultaat. Keurig droog, losse korrels, echt :thumbsup:
Titel: Re: Tarwe, couscous, freekeh, bulgur en dergelijke
Bericht door: Eelco op 12 mei 2015, 20:10:20
Welk merk heeft van die lekker geurende basmatirijst? Ik heb nu 2 soorten van de AH geprobeerd, maar die ruik je niet. Hetzelfde geldt voor die van De Nieuwe Band, terwijl vroeger de geur daarvan dagen in huis bleef hangen).
Ik koop mijn basmatirijst altijd bij de toko. Tilda is natuurlijk erg goed, maar ook vrij duur. Scheherazade vind ik eigenlijk ook prima (die heb ik nu in huis). En beide geuren lekker.
Titel: Re: Tarwe, couscous, freekeh, bulgur en dergelijke
Bericht door: Bast op 13 mei 2015, 09:31:53
Hier ook standaard bij de toko, o.a. Naz (gele zak met pluktafereeltje op de voorkant), Pamir (oranje met pluktafereeltje), Super (long) basmati, aged basmati e.d. in van die grote witte zakken. Gewoon even ruiken of het door de verpakking heen komt.
Akash en Scheherazade inderdaad ook prima, maar die zitten in een soort plastic verpakking dat je het minder makkelijk in de winkel kan ruiken als ik het me goed herinner.
Hier laatst weer eens Tilda geprobeerd, maar we vonden het niet zo'n meerwaarde hebben ten opzichte van de anderen eigenlijk. Al wil ik hun bruine rijst ook nog een keer proberen.
Titel: Re: Tarwe, couscous, freekeh, bulgur en dergelijke
Bericht door: Miranda op 13 mei 2015, 17:05:42
Thanks voor de tip!
Ik vind de rijst van Tilda het lekkerst.
Titel: [Koken] Couscous met 'zeven' groenten
Bericht door: Vegatopia op 29 juli 2015, 13:00:39
Couscous met 'zeven' groenten

Marokkanen geloven dat een maaltijd met zeven groenten geluk brengt. En daar hebben ze gelijk in: van deze maaltijd word je erg gelukkig, zelfs als er niet precies zeven groenten worden gebruikt. Dit recept is sinds jaar en dag vast onderdeel van mijn kookrepertoire. Meestal uit de losse pols. Dit keer heb ik de ingrediënten precies afgewogen.

Source: Couscous met 'zeven' groenten (http://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/13053-couscous-met-zeven-groenten)
Titel: [Koken] Rode parelcouscous met biet, gegratineerde geitenkaas en stoofpeertjes
Bericht door: Vegatopia op 21 december 2015, 13:00:12
Rode parelcouscous met biet, gegratineerde geitenkaas en stoofpeertjes

Een heerlijk, feestelijk gerecht voor wie nog niet weet wat te maken de komende kerst: rode parelcouscous met in granaatappelsiroop gestoofde bietenblokjes, en gegratineerde geitenkaas met hazelnootcrunch. Bij dit gerecht worden mini-stoofpeertjes geserveerd. Dat ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook erg lekker in combinatie met de gegratineerde geitenkaas en de bieten-parelcouscous.

Source: Rode parelcouscous met biet, gegratineerde geitenkaas en stoofpeertjes (http://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/13233-rode-parelcouscous-met-biet-gegratineerde-geitenkaas-en-stoofpeertjes)
Titel: [Koken] Farro met geroosterde spruiten, pastinaak en hazelnoten
Bericht door: Vegatopia op 21 januari 2016, 13:00:03
Farro met geroosterde spruiten, pastinaak en hazelnoten

Door groenten te bereiden in de oven, maak je van Hollandse wintergroenten doordeweekse haute cuisine. Geef er nog een mooie naam aan, zoals farro met 'choux de Bruxelles' in plaats van graan met spruiten, en je zet zomaar iets chiques op tafel. Dit gerecht lijkt op een winterse versie van een doordeweekse bulgursalade. Door de groenten te roosteren krijgen ze wat meer bite en behouden ze al hun smaak. Als het je lekker lijkt, kun je de salade rijker maken door er halloumi bij te serveren of er een schapen- of geitenkaas aan toe te voegen. Ook lekker als lunch!

Source: Farro met geroosterde spruiten, pastinaak en hazelnoten (http://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/13247-farro-met-geroosterde-spruiten-pastinaak-en-hazelnoten)
Titel: [Koken] Kısır: taboulé op Turkse wijze
Bericht door: Vegatopia op 23 september 2016, 13:00:45
Kısır: taboulé op Turkse wijze

Eergisteren plaatsten we een recensie van Recepten Uit Istanbul van schrijfster Pomme Larmoyer, dat van Moniek vier sterren kreeg. Vandaag mogen we een recept uit dit boek plaatsen voor kısır. Dit is taboulé bereid op Turkse wijze. Er gaan onder andere rode bieten en granaatappelmelasse in.

Source: Kısır: taboulé op Turkse wijze (http://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/13487-k-s-r-taboule-op-turkse-wijze)
Titel: Re: [Koken] Kısır: taboulé op Turkse wijze
Bericht door: Hizikigrrrl op 23 september 2016, 13:06:12
Kısır: taboulé op Turkse wijze

Eergisteren plaatsten we een recensie van Recepten Uit Istanbul van schrijfster Pomme Larmoyer, dat van Moniek vier sterren kreeg. Vandaag mogen we een recept uit dit boek plaatsen voor kısır. Dit is taboulé bereid op Turkse wijze. Er gaan onder andere rode bieten en granaatappelmelasse in.

Source: Kısır: taboulé op Turkse wijze (http://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/13487-k-s-r-taboule-op-turkse-wijze)

Eelco ;D
Titel: Re: [Koken] Kısır: taboulé op Turkse wijze
Bericht door: B@ñ@ñenschuimpje op 23 september 2016, 14:54:38

Het is niet aardig zo'n recept te posten op het moment dat Eelco nét onderweg is.
Titel: Re: [Koken] Kısır: taboulé op Turkse wijze
Bericht door: Eelco op 23 september 2016, 16:10:27
Kısır: taboulé op Turkse wijze

Eergisteren plaatsten we een recensie van Recepten Uit Istanbul van schrijfster Pomme Larmoyer, dat van Moniek vier sterren kreeg. Vandaag mogen we een recept uit dit boek plaatsen voor kısır. Dit is taboulé bereid op Turkse wijze. Er gaan onder andere rode bieten en granaatappelmelasse in.

Source: Kısır: taboulé op Turkse wijze (http://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/13487-k-s-r-taboule-op-turkse-wijze)

Eelco ;D
Is er geen mod die dat kan veranderen? Ik ben onderweg :-P. Edit: Zojuist zelf in de trein tussen Braunschweig en Hildesheim veranderd.
Titel: [Koken] Sushi van couscous
Bericht door: Vegatopia op 24 augustus 2017, 13:00:16
Sushi van couscous

Echte sushi maak je van rijst, dat klopt. Toch hoeft dat jou niet tegen te houden om te gaan experimenteren met andere ingrediënten. Dat hebben we zelf ook gedaan. Het resultaat van de sushi met couscous in plaats van rijst was meer dan geslaagd. Daarom delen we dit recept met jullie.Couscous is ook nog eens veel gemakkelijker te bereiden dan de traditionele sushirijst. We geven onze versie van de sushi nog een extra Midden-Oosters tintje door er een tahinsaus als dressing bij te serveren. 

Source: Sushi van couscous (http://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/13793-sushi-van-couscous)