Vegatopia Forum

Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: willem op 16 januari 2005, 19:06:48

Titel: Wokken op een elektrische kookplaat
Bericht door: willem op 16 januari 2005, 19:06:48
Gewokte prei, peen en champignons met mie en pindasaus.
wie van jullie kookt op electrisch en wokt ook? Hoe bevalt dat?
Titel: Re:Wat eten we vandaag?
Bericht door: Selly op 16 januari 2005, 22:06:30
wie van jullie kookt op electrisch en wokt ook? Hoe bevalt dat?

bedoel je echt electrisch-electrisch of mag keramisch ook?
Ik kook keramisch en dat gaat net zo goed als op een gewoon gasstel gaat dat prima. Het beste blijft natuurlijk een wokbrander..
Titel: Wokken op een elektrische kookplaat
Bericht door: Piek op 16 januari 2005, 22:08:04
bedoel je echt electrisch-electrisch of mag keramisch ook?

Ik kook (en wok dus) ook keramisch. Dat is altijd goed gegaan (en bevalt wel).  
Titel: Wokken op een elektrische kookplaat
Bericht door: Elsbeth op 16 januari 2005, 22:40:52
wie van jullie kookt op electrisch en wokt ook? Hoe bevalt dat?
Ik kook electrisch en wokken kan best hoor! Op de allerhoogste stand warm laten worden en dan eh.. tjsa gewoon wokken dus!
Titel: Re:Wat eten we vandaag?
Bericht door: Monique op 17 januari 2005, 10:33:58
Citaat
wie van jullie kookt op electrisch en wokt ook? Hoe bevalt dat?

Ik heb een aantal jaren electrisch gekookt in mijn vorige huis, omdat daar geen gasaansluiting was. Ik heb toen gekozen voor een inductieplaat, deze gedraagt zich hetzelfde als gas en dus ook wokken is geen probleem.

En wat eten we vandaag? Gebakken krieltjes met witlofsalade, een of andere groente uit de diepvries en ik heb nog iets creatiefs in gedachten met bladerdeeg en tofugehakt
Titel: Re:Wat eten we vandaag?
Bericht door: willem op 17 januari 2005, 10:40:33
Het probleem dat ik heb bij wokken is de combinatie van pan en kookplaat. Inductie zou wel leuk zijn, maar dan moet ik een compleet nieuwe pannenset hebben, omdat de huidige (dure) set roestvrijstalen bodems heeft. En die werken niet bij inductie. Dan heb ik een gietijzeren wok en mijn keramische/ infrarode kookplaat maakt de pan toch niet heet genoeg. Andere pannen hebben niet een volkomen vlakke bodem, of zijn te licht. Kortom, welke pan hebben jullie in de aanbeveling?
Titel: Re:Wokken op een elektrische kookplaat
Bericht door: Selly op 17 januari 2005, 14:27:29
mij reactie is gedelete  ??? (Edit Bart: Nietus, hij stond nog in de oude draad)
keramisch wokken gaat net zo goed als op gas vind ik , maar eigenlijk bereik je op beide niet echt goed hoge temperaturen, dat itt een wokbrander
Titel: Re:Wat eten we vandaag?
Bericht door: Selly op 17 januari 2005, 14:29:48
Het probleem dat ik heb bij wokken is de combinatie van pan en kookplaat. Inductie zou wel leuk zijn, maar dan moet ik een compleet nieuwe pannenset hebben, omdat de huidige (dure) set roestvrijstalen bodems heeft. En die werken niet bij inductie. Dan heb ik een gietijzeren wok en mijn keramische/ infrarode kookplaat maakt de pan toch niet heet genoeg. Andere pannen hebben niet een volkomen vlakke bodem, of zijn te licht. Kortom, welke pan hebben jullie in de aanbeveling?

Hmm. De mijne maakt het wel heet genoeg, maar ik heb dat ook zo'n mooi fornuis  :P Misschien is een anti-aanbakwok dan iets voor je van bv Tefal (bij blokker te krijgen, ik denk 35 euro)? Is wel anders dan met gietijzer, maar op zich best prima..
Titel: Re:Wokken op een elektrische kookplaat
Bericht door: bart op 17 januari 2005, 15:17:05
Ik heb nog nooit geprobeerd om bij Tertia te wokken, maar haar fornuis is heel bijzonder want werkt op krachtstroom ipv stopcontact. Ik geef haar dus het voordeel van de twijfel. Een gewone kookplaat wordt nooit zo heet als een gewone gasvlam en zelfs die zijn bij lange na niet heet genoeg om te wokken.
Titel: Re:Wokken op een elektrische kookplaat
Bericht door: Selly op 17 januari 2005, 17:44:05
oh ik bedoelde niet dat mijn fornuis zo heet wordt zodat je echt mega mega goed kan wokken, zoals op een echte grote profi wokbrander, maar wel dat 't net zo heet wordt als op een normaal redelijk gasfornuis, waar veel mensen ook al mee tevreden zijn  :)
 
Titel: Re:Wokken op een elektrische kookplaat
Bericht door: Sven op 17 januari 2005, 23:20:05
Mocht dat niet echt lukken, dan kan je ook nog een wok-met-stekker kopen. Naar het schijnt worden die wel erg heet. Zelf heb ik gas.
Titel: Re:Wokken op een elektrische kookplaat
Bericht door: willem op 17 januari 2005, 23:27:33
Die heb ik nog nooit gezien, waar, waar, waar?
Titel: Re:Wokken op een elektrische kookplaat
Bericht door: Elsbeth op 18 januari 2005, 00:01:32
Een gewone kookplaat wordt nooit zo heet als een gewone gasvlam en zelfs die zijn bij lange na niet heet genoeg om te wokken.
Ja oke, maar we hebben het hier over huis-tuin-en-keuken-wokken, toch? Proffesionele resultaten behalen op een elektrisch kookstel lukt volgens mij sowieso lastig.
Titel: Re:Wokken op een elektrische kookplaat
Bericht door: bart op 18 januari 2005, 00:48:12
Ja, maar dat is dus mijn punt. Huis-tuin-en-keuken-wokken is een contradictio in terminis, want je pan wordt domweg niet heet genoeg.
Titel: Re:Wokken op een elektrische kookplaat
Bericht door: Selly op 18 januari 2005, 14:32:23
er zijn best wel wat mensen met een aparte wokbrander in hun fornuis, en daar krijg je dus wel de goeie temperatuur mee, ook in huis, maar een wokbrander is meer iets voor mensen die ook een kookeiland hebben  :-\
Titel: Re:Wokken op een elektrische kookplaat
Bericht door: bart op 18 januari 2005, 14:48:03
Later als ik rijk ben neem ik ook een kookeiland :)
Titel: Re:Wokken op een elektrische kookplaat
Bericht door: Annemieke op 18 januari 2005, 15:44:15
 :marry:
Titel: Re:Wokken op een elektrische kookplaat
Bericht door: Kiwi op 18 januari 2005, 17:57:52
er zijn best wel wat mensen met een aparte wokbrander in hun fornuis, en daar krijg je dus wel de goeie temperatuur mee, ook in huis, maar een wokbrander is meer iets voor mensen die ook een kookeiland hebben  :-\

Wij hebben een 5-pits gasstel, met 4 gewone pitten en één wokbrander. En die heeft een verschrikkelijk grote vlam, dus m'n woks worden echt wel heet genoeg!
Titel: Re:Wokken op een elektrische kookplaat
Bericht door: willem op 18 januari 2005, 18:29:41
Het vervelende is (alleen in verband met wokken hoor) dat ik geen gas heb. Ik kan dus ook geen brander aanleggen. Het moet dus electrisch zijn.
Titel: Re:Wokken op een elektrische kookplaat
Bericht door: Sven op 18 januari 2005, 20:06:07
waar, waar, waar?

In elke grote electrozaak.
Titel: Re:Wokken op een elektrische kookplaat
Bericht door: Emperor op 06 april 2006, 20:37:25
Dat je voor wokken op elektrische kookplaat een wok met plaate bodem nodig hebt is volgens mij onzin.
Ik wok,kook,frituur..doe alles  altijd in eentje die nog van mijn opa en oma is geweest.(rondONWIJS ZWAAR ding)..maar fantastisch .zo aan gehecht eigenlijk.