Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: willem op 16 januari 2005, 19:06:48
-
Gewokte prei, peen en champignons met mie en pindasaus.
wie van jullie kookt op electrisch en wokt ook? Hoe bevalt dat?
-
wie van jullie kookt op electrisch en wokt ook? Hoe bevalt dat?
bedoel je echt electrisch-electrisch of mag keramisch ook?
Ik kook keramisch en dat gaat net zo goed als op een gewoon gasstel gaat dat prima. Het beste blijft natuurlijk een wokbrander..
-
bedoel je echt electrisch-electrisch of mag keramisch ook?
Ik kook (en wok dus) ook keramisch. Dat is altijd goed gegaan (en bevalt wel).
-
wie van jullie kookt op electrisch en wokt ook? Hoe bevalt dat?
Ik kook electrisch en wokken kan best hoor! Op de allerhoogste stand warm laten worden en dan eh.. tjsa gewoon wokken dus!
-
wie van jullie kookt op electrisch en wokt ook? Hoe bevalt dat?
Ik heb een aantal jaren electrisch gekookt in mijn vorige huis, omdat daar geen gasaansluiting was. Ik heb toen gekozen voor een inductieplaat, deze gedraagt zich hetzelfde als gas en dus ook wokken is geen probleem.
En wat eten we vandaag? Gebakken krieltjes met witlofsalade, een of andere groente uit de diepvries en ik heb nog iets creatiefs in gedachten met bladerdeeg en tofugehakt
-
Het probleem dat ik heb bij wokken is de combinatie van pan en kookplaat. Inductie zou wel leuk zijn, maar dan moet ik een compleet nieuwe pannenset hebben, omdat de huidige (dure) set roestvrijstalen bodems heeft. En die werken niet bij inductie. Dan heb ik een gietijzeren wok en mijn keramische/ infrarode kookplaat maakt de pan toch niet heet genoeg. Andere pannen hebben niet een volkomen vlakke bodem, of zijn te licht. Kortom, welke pan hebben jullie in de aanbeveling?
-
mij reactie is gedelete ??? (Edit Bart: Nietus, hij stond nog in de oude draad)
keramisch wokken gaat net zo goed als op gas vind ik , maar eigenlijk bereik je op beide niet echt goed hoge temperaturen, dat itt een wokbrander
-
Het probleem dat ik heb bij wokken is de combinatie van pan en kookplaat. Inductie zou wel leuk zijn, maar dan moet ik een compleet nieuwe pannenset hebben, omdat de huidige (dure) set roestvrijstalen bodems heeft. En die werken niet bij inductie. Dan heb ik een gietijzeren wok en mijn keramische/ infrarode kookplaat maakt de pan toch niet heet genoeg. Andere pannen hebben niet een volkomen vlakke bodem, of zijn te licht. Kortom, welke pan hebben jullie in de aanbeveling?
Hmm. De mijne maakt het wel heet genoeg, maar ik heb dat ook zo'n mooi fornuis :P Misschien is een anti-aanbakwok dan iets voor je van bv Tefal (bij blokker te krijgen, ik denk 35 euro)? Is wel anders dan met gietijzer, maar op zich best prima..
-
Ik heb nog nooit geprobeerd om bij Tertia te wokken, maar haar fornuis is heel bijzonder want werkt op krachtstroom ipv stopcontact. Ik geef haar dus het voordeel van de twijfel. Een gewone kookplaat wordt nooit zo heet als een gewone gasvlam en zelfs die zijn bij lange na niet heet genoeg om te wokken.
-
oh ik bedoelde niet dat mijn fornuis zo heet wordt zodat je echt mega mega goed kan wokken, zoals op een echte grote profi wokbrander, maar wel dat 't net zo heet wordt als op een normaal redelijk gasfornuis, waar veel mensen ook al mee tevreden zijn :)
-
Mocht dat niet echt lukken, dan kan je ook nog een wok-met-stekker kopen. Naar het schijnt worden die wel erg heet. Zelf heb ik gas.
-
Die heb ik nog nooit gezien, waar, waar, waar?
-
Een gewone kookplaat wordt nooit zo heet als een gewone gasvlam en zelfs die zijn bij lange na niet heet genoeg om te wokken.
Ja oke, maar we hebben het hier over huis-tuin-en-keuken-wokken, toch? Proffesionele resultaten behalen op een elektrisch kookstel lukt volgens mij sowieso lastig.
-
Ja, maar dat is dus mijn punt. Huis-tuin-en-keuken-wokken is een contradictio in terminis, want je pan wordt domweg niet heet genoeg.
-
er zijn best wel wat mensen met een aparte wokbrander in hun fornuis, en daar krijg je dus wel de goeie temperatuur mee, ook in huis, maar een wokbrander is meer iets voor mensen die ook een kookeiland hebben :-\
-
Later als ik rijk ben neem ik ook een kookeiland :)
-
:marry:
-
er zijn best wel wat mensen met een aparte wokbrander in hun fornuis, en daar krijg je dus wel de goeie temperatuur mee, ook in huis, maar een wokbrander is meer iets voor mensen die ook een kookeiland hebben :-\
Wij hebben een 5-pits gasstel, met 4 gewone pitten en één wokbrander. En die heeft een verschrikkelijk grote vlam, dus m'n woks worden echt wel heet genoeg!
-
Het vervelende is (alleen in verband met wokken hoor) dat ik geen gas heb. Ik kan dus ook geen brander aanleggen. Het moet dus electrisch zijn.
-
waar, waar, waar?
In elke grote electrozaak.
-
Dat je voor wokken op elektrische kookplaat een wok met plaate bodem nodig hebt is volgens mij onzin.
Ik wok,kook,frituur..doe alles altijd in eentje die nog van mijn opa en oma is geweest.(rondONWIJS ZWAAR ding)..maar fantastisch .zo aan gehecht eigenlijk.