Vegatopia Forum

Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: Apraxia op 30 december 2004, 22:13:22

Titel: Kersentaart
Bericht door: Apraxia op 30 december 2004, 22:13:22
Ik zoek recept voor vegan kersentaart.
Titel: Re:Kersentaart
Bericht door: Christiaan op 30 december 2004, 22:17:09
Wat had je ongeveer in gedachten?
Titel: Re:Kersentaart
Bericht door: Apraxia op 30 december 2004, 22:18:29
Nou, eentje zonder room/monchoushit, ook geen veganistische room. Een vrij eenvoudig taart eigenlijk.

Heb net dit voor een bodem gevonden:
maar weet niet zo goed wat ik met de (http://www.veganisme.non-profit.nl/10jr/10jr_231.htm) kersen moet 'doen'. Gewoon erbovenop pleuren?
Titel: Re:Kersentaart
Bericht door: Annemieke op 30 december 2004, 22:19:41
Kersengelei van maken met geleisuiker?
Titel: Re:Kersentaart
Bericht door: Apraxia op 30 december 2004, 22:20:46
Dat klinkt wel aardig. Hoe maak je dat? Google schiet niet echt op vandaag.
Titel: Re:Kersentaart
Bericht door: Apraxia op 30 december 2004, 22:21:51
Ow misschien i (http://home.zonnet.nl/Janneke.deVries/recepten/receptenpagina.htm?url=/Janneke.deVries/recepten/taart/kersentaart.htm)s dit wat  :)

(als vulling dan)
Titel: Re:Kersentaart
Bericht door: Annemieke op 30 december 2004, 22:22:41
Dat klinkt wel aardig. Hoe maak je dat? Google schiet niet echt op vandaag.

http://www.csmsuiker.nl/producten.asp?action=onzesuikerproducten&subid=6&prodid=19

Met wat agar agar stijver maken.
Titel: Re:Kersentaart
Bericht door: Christiaan op 30 december 2004, 22:41:57
Je zou ook de bodem van Marcello's kwarktaart (met dadels) kunnen doen.
Titel: Re:Kersentaart
Bericht door: Apraxia op 30 december 2004, 22:54:12
Das op zich goede tip maar mijn vriend wil ook en hij lust het alleen als het zo 'normaal' mogelijk is  ;)
Titel: Re:Kersentaart
Bericht door: Selly op 30 december 2004, 23:03:02
je kan er natuurlijk ook een vlechtwerkje overheen doen
Titel: Re:Kersentaart
Bericht door: Apraxia op 30 december 2004, 23:17:38
je kan er natuurlijk ook een vlechtwerkje overheen doen
Hetzelfde deeg als bodem?
Titel: Re:Kersentaart
Bericht door: Selly op 30 december 2004, 23:20:49
 :yes:
En dan misschien het eerste deel even afdekken met alufolie, of juist het laatste deel, maar in ieder geval goed in de gaten houden dat het niet verbrand
Omdat het deeg ei-loos is zou ik wel een dunrastertje maken, anders wordt het misschien te zwaar
Titel: Re:Kersentaart
Bericht door: Sven op 01 januari 2005, 12:36:07
Dit deeg heb ik overlaatst gebruikt voor een appeltaart met raster. Was wel lekker en niet zwaar.

120g plantaardige margarine
300g meel
7cl koud water
een paar el rietsuiker

in een beboterde vorm doen, spijs erbij en 20min in een voorverwarmde over op 200° bakken.
Titel: Re:Kersentaart
Bericht door: renske op 02 januari 2005, 15:14:29
Misschien let ik wel niet goed op hoor, maar...
Als je een vegan kersentaart wilt maken, kun je toch niet aan de slag met geleisuiker? Daar zit toch gelatine in?
Titel: Re:Kersentaart
Bericht door: Selly op 02 januari 2005, 15:20:32
nee hoor, geleisuiker is zonder gelatine  :D er zit pectine in, en dat is vegetarisch (en ook vegan)
Titel: Re:Kersentaart
Bericht door: Apraxia op 02 januari 2005, 16:23:54
Maar die kersen....ook in de oven?
Titel: Re:Kersentaart
Bericht door: Sven op 03 januari 2005, 14:22:04
Maar die kersen....ook in de oven?

:yes:

Het eenvoudigste is wanneer je een glas kersen/krieken koopt. Je kookt het sap (zonder de kersen) dan even op met wat maïszetmeel zodat je een dikke saus krijgt. Dan voeg je de kersen erbij en doe je het geheel over het deeg. Afdekken met een raster en dan de oven in.
Titel: Re:Kersentaart
Bericht door: Apraxia op 11 januari 2005, 22:33:19
Ik heb het geprobeerd met de Svenbodum (klinkt Ikeaaaas) maar die vond ik te broderig.
Titel: Re:Kersentaart
Bericht door: Sven op 11 januari 2005, 23:19:16
Ik heb het geprobeerd met de Svenbodum (klinkt Ikeaaaas) maar die vond ik te broderig.

Misschien dat het inderdaad eerder geschikt is voor appeltaart en hartige taarten.