Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: Apraxia op 30 december 2004, 22:13:22
-
Ik zoek recept voor vegan kersentaart.
-
Wat had je ongeveer in gedachten?
-
Nou, eentje zonder room/monchoushit, ook geen veganistische room. Een vrij eenvoudig taart eigenlijk.
Heb net dit voor een bodem gevonden:
maar weet niet zo goed wat ik met de (http://www.veganisme.non-profit.nl/10jr/10jr_231.htm) kersen moet 'doen'. Gewoon erbovenop pleuren?
-
Kersengelei van maken met geleisuiker?
-
Dat klinkt wel aardig. Hoe maak je dat? Google schiet niet echt op vandaag.
-
Ow misschien i (http://home.zonnet.nl/Janneke.deVries/recepten/receptenpagina.htm?url=/Janneke.deVries/recepten/taart/kersentaart.htm)s dit wat :)
(als vulling dan)
-
Dat klinkt wel aardig. Hoe maak je dat? Google schiet niet echt op vandaag.
http://www.csmsuiker.nl/producten.asp?action=onzesuikerproducten&subid=6&prodid=19
Met wat agar agar stijver maken.
-
Je zou ook de bodem van Marcello's kwarktaart (met dadels) kunnen doen.
-
Das op zich goede tip maar mijn vriend wil ook en hij lust het alleen als het zo 'normaal' mogelijk is ;)
-
je kan er natuurlijk ook een vlechtwerkje overheen doen
-
je kan er natuurlijk ook een vlechtwerkje overheen doen
Hetzelfde deeg als bodem?
-
:yes:
En dan misschien het eerste deel even afdekken met alufolie, of juist het laatste deel, maar in ieder geval goed in de gaten houden dat het niet verbrand
Omdat het deeg ei-loos is zou ik wel een dunrastertje maken, anders wordt het misschien te zwaar
-
Dit deeg heb ik overlaatst gebruikt voor een appeltaart met raster. Was wel lekker en niet zwaar.
120g plantaardige margarine
300g meel
7cl koud water
een paar el rietsuiker
in een beboterde vorm doen, spijs erbij en 20min in een voorverwarmde over op 200° bakken.
-
Misschien let ik wel niet goed op hoor, maar...
Als je een vegan kersentaart wilt maken, kun je toch niet aan de slag met geleisuiker? Daar zit toch gelatine in?
-
nee hoor, geleisuiker is zonder gelatine :D er zit pectine in, en dat is vegetarisch (en ook vegan)
-
Maar die kersen....ook in de oven?
-
Maar die kersen....ook in de oven?
:yes:
Het eenvoudigste is wanneer je een glas kersen/krieken koopt. Je kookt het sap (zonder de kersen) dan even op met wat maïszetmeel zodat je een dikke saus krijgt. Dan voeg je de kersen erbij en doe je het geheel over het deeg. Afdekken met een raster en dan de oven in.
-
Ik heb het geprobeerd met de Svenbodum (klinkt Ikeaaaas) maar die vond ik te broderig.
-
Ik heb het geprobeerd met de Svenbodum (klinkt Ikeaaaas) maar die vond ik te broderig.
Misschien dat het inderdaad eerder geschikt is voor appeltaart en hartige taarten.