Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: J@n op 23 december 2004, 10:20:15
-
Wat zou je nou zoal kunnen maken als je geen zin hebt in de obligate oliebollen? Het moet niet te veel werk zijn, want de 31e moet er nog gewerkt worden. Bart's boerenkoolkroketjes doe ik al met de kerst, dus die vallen af.
-
rijstballen
zien er hetzelfde uit als oliebollen, maar er zit rijst en groente in
mijn vader maakte ze twee weken geleden en ik vond ze heel lekker
-
Als je het gefrituurde erin wilt houden vind ik begneits (?) altijd lekker en veel sneller klaar dan oliebollen.
Appel, ananas, banaan, lekker. En hartige met geitenkaas, aubergine. Of gevulde filodeegjes.
-
Mwha, bij nader inzien zijn die beignets ook wel erg belegen.
Pffft, hebben jullie daar nou ook last van, er is zoveel mogelijk en als het effe kan moet het nog origineel zijn ook. Ik voel me al lamgeslagen bij het idee.
Morgen moet ik boodschappen doen maar ik geloof dat ik niet echt hele menu's samen ga stellen maar gewoon een heleboel basisdingen in huis ga halen waarmee je gewoon wel lekkere hapjes mee kunt maken (bladerdeeg, verschillende soorten kaasjes, championsoorten, bloem, boter, bier (voor beslagjes) en zuip en drink en fruit en groenten en chocola) en dan zie ik het wel.
Poeh, hoop dat die inzinking overwaait.
-
rijstballen
zien er hetzelfde uit als oliebollen, maar er zit rijst en groente in
mijn vader maakte ze twee weken geleden en ik vond ze heel lekker
Een recept graag!
-
Risottokoekjes gevuld met mozzarella en zongedroogde tomaatjes. Of met geel fruit en wat amchur.
-
in de allerhande staat een recept voor mangobollen.
Surinamers maken iets zoets dat bojo heet, is erg lekker, bezoek aan toko wel vereist.
Zelf maak ik altijd een hele berg Spaanse tapas met kerst :yummie:
-
rijstballen
Een recept graag!
ik zal van de week een aan mijn vader vragen uit welk boek t kwam, en dan typ ik t wel over
-
Bara, dahl bora, idli (al is stomen niet zo handig denk ik op dit soort dagen) en gota.
-
Zelf moet ik ook nog aantal dingen verzinnen. Ik werk nl. van 12u tot 22u en daarna ga ik meteen uit. Het moeten dus dingen zijn die gemakkelijk zijn om mee te nemen en niet teveel tijd vragen.
Ik dacht onder andere aan gistpannekoekjes met boekweitmeel en spinazie, chocolademousse of taart (daarvoor ga ik wel naar Marcolini :kwijl:)
Iemand andere ideetjes?
-
Bara, dahl bora, idli (al is stomen niet zo handig denk ik op dit soort dagen) en gota.
Ja, uhhh, recepten! >:(
-
Arretje! :D
het gebrokenbisuitjesgesmoltenroombotersuik ercacaomengsel dat in een cakevorm in de koelkast een massa vormt en daarna in zeer machtige en machtig lekkere brokken opgegeten wordt!
-
Ik maak altijd de in onze familie beroemde "oma-flapjes" (Naar goed recept van een van mijn oma's).
Schil een appel, haal het klokhuis eruit en snij de appel in 8 à 10 partjes. Maak een beslag van pannenkoekenmeel, iets dikker dan voor pannenkoeken gebruikelijk is, en zoet het beslag met kaneel en suiker naar smaak. Haal de partjes door het beslag en frituur ze tot ze boven komen drijven. Je kunt zoveel appels schillen als je flapjes wilt, natuurlijk. Het voordeel van deze eenhapsflapjes is, dat niet het vet tot achter je oren zit als je ze eet, en je niet meteen vol zit na een flapje. Lekker met poedersuiker!
-
Wij hadden op kerstdag bladerhapjes van de traiteur (geitenkaas; champignon; feta-spinazie; kaas) en koude hapjes van bij de Turk (gevulde half-zongedroogde kerstomaatjes, champignons en wijnbladeren). Erg makkelijk en altijd een succes. :awink:
-
Vorig jaar vegan saucijenbroodjes (hoe je dat ook mag schrijven) vegan loempia'tjes.
Dit jaar falaffel balletjes met allerlei soorten variaties daarop b.v. met spinazie,noten,prei,paprika etc.
-
Ik ga naar m'n schoonmoeder en wil wel iets lekkers maken. Zij zorgt meestal voor de standaard borrel hapjes (kaas, komkommer, nootjes, chips) maar het lijkt me leuk iets creatievers voor te zetten. Gevulde eieren bv ;D
Misschien dat ik iets van mini-quiches maak, tomaatjes gevuld met guaquamole, taco chippies met een zelfgemaakt dipsausje, geroosterde gekruide noten en wat er nog bij me op komt.
Misschien is zelf chocolade bakjes maken met daarin vers fruit ook wel een leuke tegenhanger van de vette oliebollen....
-
eten bij nieuwjaar
wanneer wat eten?
worden er bij oudjaar alleen maar hapjes gegete en bij nieuwjaar (den 1ste dus) een uitgebreide menu?
wie doet wat ?
en de menu's ongeveer zoals bij kerstmis of totaal iets anders?
ben eens benieuwd hoe jullie het doen
oja totaal off topic: kiezen tss oudjaarsavond met vrienden+3-jarige of bij ventje alleen die dan natuurlijk chefkok is? ???
-
Ik ga voor de omaflapjes van Modub: leuk idee!!
Verder zet ik 's avonds altijd een grote tafel in de woonkamer (lees: deur op schragen met een kleed erover) en zet daar van alles en nog wat op, bjiv.: bowl, etagiere met allerlei lekkere koekjes en bonbons, een schaal met gevulde eitjes, knapperige broodjes met smeersels om er op te doen, niet te vergeten de oliebollen, olijven, pepadews, enz. Zo kan iedereen de hele avond door gewoon lekker pakken wat er staat. Nu komen daar dus de omaflapjes bij :-)
-
Ik hoop oliebollen, ik ga morgen een poging wagen voor de eerste keer, herinner me wel net dat ik de sojamelk vergeten ben maar kan toch ook wel zonder he? Met alleen water. Toch?
Voor het geval dat ze mislukken heb ik toastjes gekocht en heb nog vegan pate in huis die lekker is.
-
Ik heb mini quiches gemaakt met als vulling ei, creme fraiche, ui, knoflook, kruiden, courgette, gedroogde zomaatjes, feta en grana padano. Lekker! Alvastb aardappelschijfjes gekookt voor de aardappelsalade met avocado en tuinkers (van Jamie Oliver)
Jummie...
-
Ik werk tot 22u, maar we gaan het daar wat gezellig maken. Ik heb al een hartige taart klaar met een oesterzwam-bleekselder-mascarpone-emmentalbeleg. Voor de zoete dingen ga ik morgen kijken.
-
Bara, dahl bora, idli (al is stomen niet zo handig denk ik op dit soort dagen) en gota.
Ja, uhhh, recepten! >:(
Sorry, van de meesten heb ik alleen de ingredientenlijstjes, maar nog niet uitgevogeld in welke hoeveelheden. En nee, niet alles komt uit pakjes.
Bara is vast wel te vinden met google en anders verkrijgbaar bij Surinaamse toko's. Dahl Bora zijn gefrituurde rode linzenbolletjes. Idli zijn rijstlinzencakejes en gota is ook weer met linzen, chili en mangopoeder voor in de frituur.
-
mijn vader kan zich niet meer herinneren waar hij het recept voor rijstballen vandaan had, als ie t weer vind post ik het alsnog
-
Ik neem vanavond bladerdeeghapjes gevuld met broccoli, ui, champignon, feta en kruiden mee.
-
Zojuist een merendeels niet vegetarisch assortiment bij elkaar geflanst voor iemand. Vanavond bij een vega oud en nieuw, moet ik alles nog bedenken.
-
De oliebollen en appelbeignets (zo heten die toch he?) zijn goed gelukt! Met maar 1 brandwondje :D En die valt nog erg mee ook.
Wilde proeven of de oliebol goed gelukt was en was vergeten dat die vork net gebruikt was voor het omdraaien van de oliebollen, die in de olie dus. Ouch best wel. En de appelbeignets heb ik halve rondjes voor gebruikt, en soms waren het stukjes appel. Had een verkeerde soort appel gebruikt.
Dusse, het worden niet alleen toastjes! :D
-
Ik heb voor vanavond kant-en-klare ovenhapjes (vegetarisch behalve in sommige gevallen de kaas, die dierlijk gestremd kan zijn):
- bladerdeeghapjes met geitenkaas en 3 soorten kruiden van Delhaize
- mini-pizza's van het merk Manosque (GB) (1 soort met olijf; 1 met geitenkaas; 1 met paprika)
- groentenballetjes met kruidige tomatendip van Delhaize
-
Ik heb gisteren allemaal happen gemaakt, en het was erg lekker, dus heb ik besloten maar eens een 'kookdagboek' bij te gaan houden.
-
Dankzij een vriendin kwam ik op het idee om wraps te vullen met lekkere dingen en die op te rollen en in hapklare stukjes met een prikker dr door te serveren. Gewoon koud.
Gevuld met zelfgemaakte quacamole, tomaat en rucola.
Of met geroosterde paprika, geitenkaas en rucola.
Zag er erg leuk uit en was erg lekker!
-
Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat jullie met oud en nieuw voor hapjes maken!
Ik krijg mijn familie over de vloer, inclusief opa en oma, en omdat iedereen moet kunnen genieten van de hapjes, wordt alles gewoon zoals altijd bij mijn ouders, hihi. Twee salades van mijn moeder, vega en met vlees, mijn opa bakt zijn beroemde appelringen, ik en P. halen oliebollen van de leukste bakker in plus bio terschellingerkaas van de markt en mijn zusje en haar vriend namen ook iets mee, maar dat ben ik even vergeten.
Oh! En natuurlijk de megasuperlekkere tartexpaté van mijn moeder met brood.
-
...mijn opa bakt zijn beroemde appelringen. En natuurlijk de megasuperlekkere tartexpaté van mijn moeder met brood.
Recept graag! :D
Ik ben van plan om zelf appelbeignettes te maken. Wij gaan naar m'n schoonmoeder en ik denk dat ik ook nog eiersalade maak (want die vind iedereen zo lekker) en bladerdeegvlinders met caponatasalade en kaas met kruiden. Die heb ik van het weekend ook gemaakt en die waren errug lekker! Ik wil eigenlijk nog iets verbluffends maken....
-
...mijn opa bakt zijn beroemde appelringen. En natuurlijk de megasuperlekkere tartexpaté van mijn moeder met brood.
Recept graag! :D
:ho: Ik weet niet of ze dat wilt prijsgeven.
-
Jawel, hoor! Zo bijzonder is het niet, maar op de een of ander manier wel lekker pittig.
Per groot blik Tartex naturel een heel fijn gesnipperd sjalotje, geperste teen knoflook, 1 eetlepel ketchup, afgestreken theelepel oregano, afgestreken theelepel versgemalen zwarte peper, kwart bouillonkubusje en eetlepel olijfolie mengen en door de Tartex roeren.
-
Ik zorg altijd voor heel veel hapjes en die stallen mijn vriend en ik dan uit op een tafel voor de tv en die eten we dan gedurende de avond op terwijl we tv kijken en verder niemand ons stoort. Zo fijn :D. Dit jaar heb ik me voorgenomen om alle hapjes maar bij de (Italiaanse) deli-winkel te gaan kopen, dus ik moet nog es kijken wat dat wordt.
-
Ik zorg altijd voor heel veel hapjes en die stallen mijn vriend en ik dan uit op een tafel voor de tv en die eten we dan gedurende de avond op terwijl we tv kijken en verder niemand ons stoort.
:O Dat doen wij ook altijd, alleen dit jaar wil Vriend er ook oliebollen bij, dus ik ga voor wat simpele lichte hapjes.
-
Geen hapjes hier, wel een mooi flesje champagne!
:yummie:
-
Ik ben de enige vega (in een gezelschap van acht), dus er staat ook wat vlees/vis op tafel
Gevulde cherrytomaatjes
Toast met : Olijventapenade, tomaten tapenade, kruidencreme,
Falafelballetjes
Gevulde eieren
Kaasplankje
Rookvlees met eieren
Salamihapjes
Toast met vis
Alles eko, ook het vlees en de vis
Ik hoop dat nog veel mensen hun ideeen plaatsen, vind mijn hapjes tot op heden nog wat mager. Kan nog wel wat leuke ideeen gebruiken....
-
Ik ben naar een feestje in de kroeg, maar ben gevraagd om ook wat hapjes te maken, een paar smeerseltjes e.d. Ik denk dat het een olijvensmeerseltje, een paprikasmeerseltje en een nog te verzinnen smeerseltje wordt. En ik ga kaaskoekjes bakken.
-
Gevulde eieren
:heehee:
-
ik geef onmiddelijk toe: een beetje zielig is het wel.....
maar ik ruil graag de gevulde eieren in voor iets echt lekkers :)
-
Waarom? 't Is misschien een beetje oubollig, maar best lekker, vinnik.......
-
Dit jaar heb ik me voorgenomen om alle hapjes maar bij de (Italiaanse) deli-winkel te gaan kopen, dus ik moet nog es kijken wat dat wordt.
Welke winkel is dat? Die in de Jordaan, tegenover de Vrije Vork misschien?
Bij ons komen er een paar vrienden en we gaan spelletjes doen. Ik denk dat ik eerst zorg voor een lekkere maaltijd (pasta met gegrilde groenten en citroen en kaas!) en dat we daarna nog wel aan de hapjes en de oliebollen gaan.
-
Ik hoop dat nog veel mensen hun ideeen plaatsen, vind mijn hapjes tot op heden nog wat mager. Kan nog wel wat leuke ideeen gebruiken....
Misschien vind je hier (http://www.vegatopia.com/forum/index.php?board=5;action=display;threadid=9284;start=0) nog leuke ideetjes.
Ik heb mijn hapjes voor oudejaarsavond daarstraks besteld. Ik heb 4 soorten bladerdeeghapjes uitgekozen: spinazie/feta; kaas; gerookte champignon; kruidenkaas/thijm.
-
Dit jaar heb ik me voorgenomen om alle hapjes maar bij de (Italiaanse) deli-winkel te gaan kopen, dus ik moet nog es kijken wat dat wordt.
Welke winkel is dat? Die in de Jordaan, tegenover de Vrije Vork misschien?
Ik was als ik me beter voel van plan naar Uliveto op de Weteringschans te gaan en wat extra spul bij de Griekse stal op de Cuyp te halen en een kaasje bij Casa Molero (wist jij dat die andere Spanjaard in de Pijp, La Tienda, er niet meer is!). Als ik me niet zo heel super voel ga ik naar Mondo Mediterraneo in de Czaar Peterstraat en Oceano op de Oostelijke Eilanden.
Maar is die Italiaan in de Jordaan aanraadbaar? Ik ken em wel maar ben er nog nooit geweest. Als die aanraadbaar is is dat ook nog een optie en dan ga ik daarnaast ff naar de boerenmarkt en sla ik de hele Pijp en Uliveto over. Hmm is wel een idee.
-
Ik hoop dat nog veel mensen hun ideeen plaatsen, vind mijn hapjes tot op heden nog wat mager. Kan nog wel wat leuke ideeen gebruiken....
Gegrillde paprika en courgette?
Spaanse aardappelomelet?
Knoflookchampignons?
Vetara bitterballen?
Zelfgemaakte loempia?
Hmm je kan idd beter even in die borrelhapjesdraad kijken daar staat zo veel.
-
Dit jaar heb ik me voorgenomen om alle hapjes maar bij de (Italiaanse) deli-winkel te gaan kopen, dus ik moet nog es kijken wat dat wordt.
Welke winkel is dat? Die in de Jordaan, tegenover de Vrije Vork misschien?
Ik was als ik me beter voel van plan naar Uliveto op de Weteringschans te gaan en wat extra spul bij de Griekse stal op de Cuyp te halen en een kaasje bij Casa Molero (wist jij dat die andere Spanjaard in de Pijp, La Tienda, er niet meer is!). Als ik me niet zo heel super voel ga ik naar Mondo Mediterraneo in de Czaar Peterstraat en Oceano op de Oostelijke Eilanden.
Maar is die Italiaan in de Jordaan aanraadbaar? Ik ken em wel maar ben er nog nooit geweest. Als die aanraadbaar is is dat ook nog een optie en dan ga ik daarnaast ff naar de boerenmarkt en sla ik de hele Pijp en Uliveto over. Hmm is wel een idee.
Hee, dat zijn allemaal leuke tips, dankjewel!
Ik weet niet of die Italiaan in de Jordaan een aanrader is.. ik meen me te herinneren dat ik er wel een recensie over gelezen heb die niet negatief was..
Dit is geheel off topic, waarvoor mijn excuses:
Ik wist wel dat die man van La Tienda er mee op ging houden. Een vriendin van mij werkte ooit in de soepwinkel (naast La Tienda) en de grappige meneer van La Tienda had haar verteld dat hij ging emigreren. Ik weet niet meer waar naar toe, maar ik weet nog wel dat hij zei dat hij in dat land voor een tientje een vrouw en een biefstuk kon krijgen... :-\ :(
-
:heehee:
Ik bedacht net: gepofte aardappels met verschillende vullingen (waterkersroom, hutenkase met roze peper, paddoragout met peterselie) likt me ook een lekker oud en nieuw hapje.
-
Ik maakte met kerst kleine hartige taartjes/pasteitjes in de muffin vorm. Zo krijg je heel leuke hapklare miniquiches!
-
in mijn odin fruitpakket zit deze week een pakje dadels.... exit eieren.....
ik ga es kijken in de topic over dadels...
-
in mijn odin fruitpakket zit deze week een pakje dadels.... exit eieren.....
ik ga es kijken in de topic over dadels...
wij hadden ze ook (dat wist ik ook al wel van de website) en ze gaan met een pakje monchou mee naar Drenthe :)
-
Ik denk dat ik cocktailzoutjes en jip-en-janneke champagne mee ga nemen naar een vriend die oliebollen ging bakken.
-
ze gaan met een pakje monchou mee naar Drenthe
Dat had mijn tante ook gemaakt met kerst, dadels met mon chou, ze weet dat daar gelatine in zit... :-\
(Normaal heeft ze altijd alles vegetarisch)
-
Dat had mijn tante ook gemaakt met kerst, dadels met mon chou, ze weet dat daar gelatine in zit... :-\
(Normaal heeft ze altijd alles vegetarisch)
Da's toch alleen bij die 'licht en luchtige' (ofzo) monchou, die in zo'n kuipje zit?
Die kleine pakjes in aluminiumverpakking zijn dacht ik gelatinevrij.
Suf gedoe, dat lightgebeuren.
-
Da's toch alleen bij die 'licht en luchtige' (ofzo) monchou, die in zo'n kuipje zit?
Die kleine pakjes in aluminiumverpakking zijn dacht ik gelatinevrij.
Ja volgens mij zijn die 'ouderwetse' pakjes gewoon okee.
-
Ik ga appel/bananen beignets maken.
-
We hebben allerlei lekkers inmiddels weten te kopen: aioli met lekker brood, goeie geitenkaas, stilton, van die gevulde vieze papadew want die vind mn vriend lekker, geroosterde venkel, ui en paprika, artisjokkenhartjes, geroosterde rosevalaardappel met rozemarijn, tagliatellesalade met pesto, halfgedroogde tomaatjes, grote groene olijven.
We hebben geen oliebollen en appelbeignets want die zagen er vies uit en we hadden geen zin ze zelf te maken en ook niet om verder te fietsen :heehee:
De Moet en Chandon staat al koud.
-
Ja volgens mij zijn die 'ouderwetse' pakjes gewoon okee.
Volgens mij niet hoor, anders gebruikte ik het wel met koken (ik heb regelmatig recepten waarin mon chou voorkomt), maar ik ga het maandag nog eens nakijken.
-
Oliebol, Appelflap
Bruschetta met kaasjes
Bruschetta met tomaat/suiker/munt
Bietensalade met kaneel/peterselie/yoghurt
Selderijsalade met dadels en blauwe kaas
Tofuspiesjes met groenten
-
geroosterde paprikasalade
gevulde pappadews (want die vindt iedereen lekker)
aubergine-paprikadip
knoflookbrood
aardappeltortilla
preitaart
-
De mensen waar ik oud&nieuw vierde hadden, naast wat meer standaard hapjes, ook hapjes die bestonden uit een balletje blauwe kaas (ik denk misschien wel gemixt met gewone roomkaas en tot balletjes gedraait) waar dan aan twee kanten een pecannoot opgeplakt zat. Echt superlekker waren die dingen :)