Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: Annemieke op 22 december 2004, 22:37:56
-
Watvoor menu maak jij met kerst?
Alleen menu's posten! Geen recepten.
En niet: "ik ga gourmetten" of "iets met quorn".
-
Vrijdagavond:
Oesterzwam carpaccio (http://www.vegatopia.com/kerst2004/kerstarchief.php?subaction=showfull&id=1097927235&archive=&start_from=&ucat=21&)
***
Pompoenrisotto
Salade met avocado
***
Peertjes in zoete witte wijnsaus
-
Zondag: een Nederlandsch-achtig menu
Amuse:
Aardappels gevuld met een ragout van eekhoorntjesbrood, afgedekt met een in honing en rode wijn gestoofde champignonhoed.
Voorgerecht: de mosterdkaas-druivenbeignets uit mijn kerstmenu
Hoofdgerecht:
De appeltjes gevuld met rode kool en mierikswortel uit mijn kerstmenu
Open taartje met groene kool, wild en sauce espagnole
Koekjes van aardappelschijfjes
Toetje:
Charlotte van krentenwegge met boerenjongens
-
Eerste kerstdag
Spumone al pomodoro
*
Capelli d'Angelo al tartufo
*
Portobello al vino rosso
*
Formaggi e dolci
Vertaling:
Tomatenmousse in potje op een bedje van rucola
*
Engelenhaar met truffel
*
Gevulde paddestoelen in rode-wijnsaus
*
Parmiggiano met vijgenconfiture
Ricotta met honing
Gorgonzola met kruidige perensaus
*
Dessertparade van panforte, tiramisu en champagneijs
-
Oeps, weet niet of ik nog durf te posten na al dat bijzondere dat ik hier boven lees... In ieder geval zijn culinaire hoogstandjes (nog) niet aan mijn kids besteed en heb ik ervoor gekozen om vooral iets te doen wat ze echt lekker vinden. Dus:
eerste kerstdag:
- minipizza
- poffertjes
- verse vruchtensalade
- ijstaart
tweede kerstdag:
- stoofpeertjes
- gebakken aardappeltjes
- gemengde gestoomde groenten
- tiramisu (mooi toetje van AH in zo'n grappig glas)
Met allerlei toetertjes en belletjes probeer ik het dan een beetje feestelijke uitstraling te geven.
-
Ik moet werken :'(
Maar 1e kerstdag komen mijn ouders en mijn moeder kookt voor ons. Ze had het over iets traditioneels als aardappelgratin, iets met linzen, iets met paddestoelen.....kortom: lekker duidelijk. Ik maak het toetje, iets traditioneels(crepes suzette??)
2e kerstdag naar m'n schoonmoeder: ik maag lasagna met spinazie, ricotta en een sausje. Ook een salade erbij en als toetje Citroen Trifle.
-
Volgens mij is het idee van deze draad niet helemaal duidelijk. Ik wilde een overzichtelijk geheel, met een opsomming van de gangen... dat je met scrollen in 1 keer kan zien wat iemand menu is...
-
Leer er mee leven dat niet iedereen een "menu" heeft ;)
-
Ik moet werken en kook met collega voor onze psycho's:
Voor:
- Gevulde tomaat
- Iets visserigs met visserige saus
- Uiensoep met koriander
Hoofd:
- Aardappeltjes uit de oven
- Iets vlezerigs met vlezerige saus
- Gebakken koolraap met tijm, rozemarijn, schenkstroop en balsamicoazijn
- Diverse leuke 'luxe' gemengde groenten uit zo'n zak van bonduelle oid
Na:
- Ijshoorntje
- Vegan kwarktaart maar dat voorvoogsel gaan we er maar niet bij vermelden ;D
(Het moge duidelijk zijn wat ik kook en wat mijn collega)
Zondag gaan we uit eten bij de thai op de Laan van Meerdervoort :kwijl: :ja:
Lang leve de GGZ!! :D ;D
-
1e kerstdag:
gevulde artisjok met gefrituurde paddestoelen, artisjokkenhart en groene asperge met yoghurtdillesaus en tomatendip
papayasoep
venkel gevuld met allerlei groenten waaronde bietjes, avocado en kastanje, aardappel dauphinois, ei met eekhoorntjesbrood uit de oven, sperciebonensalade met truffeldressing
pralinetaart met clementines in ahornsiroopsaus en zelfgemaakte sinaasappelsorbet
kaasplankje
Kerstavond en tweede kerstdag wordt voor mij gekookt.
Edit: op kerstavond bleek er kaasfondue met naast brood allerlei heerlijke groenten om in de fondue te dippen en toe chocoladetaart, nogatparfait en stoofperen ijs, op 2e kerstdag papayasoep die nog over was, gebakken gemengde paddestoelen en spinazie, gebakken aardappeltjes in de schil en salade
-
Vanavond:
voor: chips
midden: kaasblokjes
midden bis: olijven
achter: whiskey
-
Kerstavond:
soep met gorgonzola en bleekselderij
salade van geroosterde rode ui met rucola
homemade pasta (lekker!) met champignons in room
ijs met warme bramen
1e kerstdag
miniquiche met brie, tomaat, mosterd en cheddar
gevulde courgette met couscous
geroosterde aardappeltjes
gebakken broccoli
warme chocoladetaartjes
-
Mijn vriend en ik hebben vanavond het volgende kerstmenu gemaakt en er van genoten:
Voorgerecht: courgette- tomatensoep
Tussengerecht: gevulde tomaten
Hoofdgerecht: spinazie- geitenkaas souffle, sperzieboontjes, en aardappelpuree
Voor de vleeseters heeft mijn vriend biefstuk gemaakt :(
Nagerecht: poffertjes
-
Tomatensoep à la Christiaan W.
***
Oefs en cocotte
Venkel gevuld met roergebakte avocado, spinazie, prei, gemarineerde kerstomaatjes, kastanjes en bietjes
Pomme duchesse
***
IJs
-
Kerstavond:
Tomatenroomsoep
***
Verschillende gemengde salades, oa met advocado
Vegaburger
Kroketten
***
Chileens 'kerstbrood'
Kerstdag:
Aspergeroomsoep
***
Griekse salade
Aardappelgratin
Gestoofd witloof
Gebakken seitan
***
Kerstgebak
-
Bij ons was er geen menu, maar een buffet:
- ovenschotel met aardappel en ui en camembert;
- hemelse soep;
- mini-soufflé;
- gekruide aardappelpartjes met saus;
- chocoladetaart.
En mince pies, maar die kwamen uit een doos.
-
Kerstmenu ten huize CJ op Kerstdag:
Pastinakensoep
***
Vegetarische lasagne
sla / balsamicosaus / stokbrood
***
zelfgemaakte chocoladekoekjes
-
Oh wat ben ik blij vegetariër te zijn!
Originele kerstmenu bij mijn schoonmoeder en familie:
kippensoep
***
rollade (koud!)
***
appelmoes (uit een pot!)
***
en citroentrifle
Mijn kerstmenu:
salade
***
grote pasta schelpen gevuld met spinazie, ricotta en kaassaus met pijnboompitjes
***
citroentrifle
Vooral mijn citroentrifle was erg lekker :D