Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: Mariska op 20 december 2004, 15:58:38
-
Hallo! Inmiddels eet ik al een paar jaar vegetarisch en dat bevalt me steeds beter. Ik heb daarvoor nooit zo lekker en creatief gekookt. Maar.... Kerst komt eraan en nu wil ik met mijn vriend (niet-vegetarisch) gezellig eten. Gourmet en fondue dienen zich dan als eersten aan, maar daar heb ik nog niet zoveel geluk mee gehad. Heeft iemand een idee van een lekker gerecht dat je aan tafel klaar kunt maken en waar je een tijdje over kunt doen??
Tnx!
:hungry:
-
Vegatrische fondue/gourmetideeën staan in ieder geval in deze draad (http://www.vegatopia.com/forum/index.php?board=5;action=display;threadid=8785).
-
Als je nou op koken/kersthelpdesk hierboven klikt en dan de topics bekijkt, zie je dat er al een topic over ongue/gourmet bestaat (waar nog heel recent in gepost is).
(Je had dat natuurlijk ook meteen kunnen doen).
-
??? Mijn vraag was eigenlijk meer of er een alternatief voor gourmet/fondue te verzinnen is (gourmet al te vaak gedaan, fondue niet zo leuk)...
-
Ah, dan zou ik het onderwerp veranderen in iets als 'Alternatief voor Gourmet/Fondue gezocht'.
Een binnen barbecue, is dat iets?
-
hmmm, niet echt. Ik had eens van iemand gehoord over Fajitas? Ik ken dat verder niet, maar is dat iets wat je aan tafel klaar (of af) kan maken?
-
fajitas zijn toch gewoon een soort tortilla's?
die kun je op zich wel aan tafel klaar maken, dan zet je gewoon wat tortilla-inhoud op tafel en kiest iedereen wat ie lekker vind, maar dan kun je ook falafel doen met een saladbar
maar tortillaachtige dingen zijn natuurlijk wel gezellig, omdat ze lastig zijn op te eten zonder jezelf helemaal onder te smeren (of ben ik de enige die daar problemen mee heeft?)
-
Dan misschien toch maar gourmetten, ik heb nu wel wat leuke dingen kunnen vinden op deze site. Fajitas lijkt me wel lekker om een keer te doen (als ik een recept kan vinden), maar misschien niet tijdens het "Grote Geef & Krijg Kadootjes Feest", dan komt alles onder te zitten (je bent dus niet de enige...).
-
En ethiopisch? Een enorm soort pannenkoek met allemaal lekkere groentenmengels en sausjes.
-
Maar zie maar eens teff-meel te vinden...
-
Mja, Libanees brood is misschien een goed alternatief.
-
Dat is een heel andere consistentie dan injeera...
Bovendien zijn die libanese broden nogal onhandig, tenminste, dat vind ik.
Ik heb nog wel ergens een recept voor Nigeriaanse gierstpannenkoekjes die erg op injeera zouden moeten lijken (ik geloof dat teff verwant is aan gierst ook). Dan zou je wel zelf je gierst moeten malen (of kan je gierstmeel kopen in Nederland?).
-
tapas?
-
tapas?
Volgens mij moet je dat inderdaad nog snel doen want samen met rosé gaat dat volgend jaar vast hartstikke uit zijn ;)
-
Wees blij dat je het niet met sherry hoeft te drinken...
-
Rosé met sherry?
-
Ik vind die Ethiopische pannekoek trouwens een geweldig idee. Dan maak je toch gewoon een dunnige pannekoek, hoeft toch niet perse met ethiopisch meel?
-
Nou, die pannenkoeken smaken echt wel heel anders (zurig) dan zo'n oudhollandsche pannenkoek.
-
mijn schoonzusje is eritrees, ik zal eens aan haar vragen hoe die injeera word gemaakt, haar moeder maakt namelijk vreselijk lekkere! 8)
-
hm als je een dun flensje maakt met bv gistdeeg kom je volgens mij wel een eind. Een twentse pannekoek lijkt me idd minder bij de Ethiopische hap.
-
mijn schoonzusje is eritrees, ik zal eens aan haar vragen hoe die injeera word gemaakt, haar moeder maakt namelijk vreselijk lekkere! 8)
leuk :D