Vegatopia Forum

Vegetarisch - voor iedereen => Vegetarische producten => Topic gestart door: Lovelocker op 17 december 2004, 10:21:11

Titel: Worchestershiresaus
Bericht door: Lovelocker op 17 december 2004, 10:21:11
Ja, ik weet: er is een draad....ergens. Maar zo tegen de kerst - denk ik - toch niet verkeerd te vragen wat je evt. i.p.v. W. in een gerecht kunt doen en was er niet een vegetarische variant te koop? Mijn voorkeur gaat uit naar een vervanging. Want zo'n flesje dat staat vervolgens maandenlang te staan. Ik heb een recept van een lekkere dressing en ik wil deze zeker gebruiken in een salade voor mijn vegetarische loge die na de kerst komt. Leuk detail: vegetariese bij geboorte!
Titel: Re:Worchestershire, deel 2
Bericht door: Annemieke op 17 december 2004, 10:55:57
http://www.lekkervega.nl/lv/

-> produkten
-> sauzen en chutneys

Citaat
Worcestershiresauce
Dit product is: Veganistisch

De bekende Engelse saus, maar dan zonder de gebruikelijke ansjovis.

Ingrediënten: Water, appelsap van concentraat, azijn, gedehydrateerde knoflook, zuurteregelaars: citroenzuur, smaakstoffen, tamarindextract, kleur: geroosterde malt extract, specerij extracten

150ml  

Prijs: € 3.03   Merk: Life and Health
Titel: Re:Worchestershire, deel 2
Bericht door: Christiaan op 17 december 2004, 11:18:09
www.foodsubs.com zegt "steak sauce" of sojasaus.

Niks geen dure flesjes vegaversie kopen die dan in de kast gaan staan te verpieteren, gewoon werken met wat je hebt.
Titel: Re:Worchestershire, deel 2
Bericht door: Amarillo op 17 december 2004, 11:20:53
Hee, dat wou ik ook net zeggen! >:(

 :-*
Titel: Re:Worchestershire, deel 2
Bericht door: Sam op 17 december 2004, 11:55:25
Sojasaus ipv Worchestershiresaus vind ik een abominatie, het lijkt alleen qua kleur een beetje op elkaar. Is wel creatief maar je hebt er niets aan als je de smaak van Worchestershire saus wilt benaderen.
Titel: Re:Worchestershire, deel 2
Bericht door: Lovelocker op 17 december 2004, 13:03:07
Ik zal het proberen met een pietsie Tamari en laat het dan weten. 3 Euro nogwat voor een flesje wat ik inderdaad bij lange na niet op ga maken...vinnik zonde.
Pennywise, poundfoolish
Titel: Re:Worchestershire
Bericht door: Lovelocker op 25 december 2004, 23:24:29
Tamari? Natuurvoedingswinkels, kruidenwinkels, toko's...Albert Heijn zal het misschien ook wel hebben.
Het is een vegetarische sojasaus...ik ken het vanuit een blauwe maandag macrobioot zijn. Het is erg Yang  ;)
Titel: Re:Worchestershiresaus
Bericht door: firefox op 31 december 2004, 03:27:30
Indien de smaak niet 100% hetzelfde moet zijn, en je gewoon iets pikant wilt, kan ik Madras aanraden (indische hete curry op basis van chili).  Schroeit lekker :-)
Titel: Re:Worchestershiresaus
Bericht door: willem op 31 december 2004, 12:55:23
VegaShopping.nl heeft dit in het assortiment. Het is een mix waarbij je de saus aanmaakt. Je kunt er 110 porties mee maken. Kost 3,24 euro. Geen ervaring mee, wie wel?
Titel: Re:Worchestershiresaus
Bericht door: Selly op 31 december 2004, 18:03:08
Van Lima?
We hadden nog een worcestershiresausdraad waarin daarvan recensies stonden + een recept om je eigen worcestersaus te maken van Johan, maar volgens mij is die draad geruimd. Lekker handig  :-\
Titel: Re:Worchestershiresaus
Bericht door: willem op 01 januari 2005, 16:43:28
Van Lima?
nee, van vegaliving. Eigen huismerk?? Nooit eerder van gehoord, dus ik kan het ook wel verkeerd lezen.
Titel: Re:Worchestershiresaus
Bericht door: Laurie op 14 mei 2005, 16:30:25
Ik heb in Engeland bij een superstore Tesco's een flesje gekocht van het merk Life en is minder zout, glutenvrij en ook geschikt voor veganisten. Ik weet niet meer hoeveel het kostte maar ik wilde 'm graag hebben want ik vind 't wel lekker in sauzen en dressings.  :yummie:
Titel: Re:Worchestershiresaus
Bericht door: willem op 08 december 2009, 15:46:07
In Groningen in de biowinkel hebben ze het gewoon in voorraad.
Titel: Re:Worchestershiresaus
Bericht door: LelleL op 08 december 2009, 15:55:02
Waar smaakt W. eigenlijk naar? Ik zag laatst een flesje ansjovisloos in een gewone supermarkt, welke? welke? wilde het spontaan meenemen. Tot ik bedacht dat ike r geen toepassingen voor ken.
(Behalve door de filet americain, maar het gehaktprutje is toch ok al uit het assortiment).
Titel: Re:Worchestershiresaus
Bericht door: willem op 08 december 2009, 18:52:16
Waar smaakt W. eigenlijk naar? Ik zag laatst een flesje ansjovisloos in een gewone supermarkt, welke? welke? wilde het spontaan meenemen. Tot ik bedacht dat ike r geen toepassingen voor ken.
(Behalve door de filet americain, maar het gehaktprutje is toch ok al uit het assortiment).
Ik kook nog wel eens voor vleeseters of vleesverlaters. Ik doe het wel in verschillende tomatensauzen. Ook gebruik ik het wel voor het extra op smaak brengen van risotto, soufflé, feesthapjes of hartige taarten. Het smaakje kan heel goed in de plaats komen (of verrijken) van kaas.
Titel: Re:Worchestershiresaus
Bericht door: Selly op 08 december 2009, 22:27:50
Lekker in de tomatensap
Titel: Re:Worchestershiresaus
Bericht door: berkman op 10 december 2009, 00:13:47
Vega Worcestersaus is inderdaad bij de betere biologische winkel te krijgen (van het merk bionova) maar een goed alternatief dat veganistisch, beter te krijgen en ook nog eens goedkoper is, is HP-sauce van Heinz. http://en.wikipedia.org/wiki/HP_Sauce (http://en.wikipedia.org/wiki/HP_Sauce)
Is wat dikker in vergelijking met Worcestersaus maar komt qua smaak dicht in de buurt. Toen ik nog geheel veganistisch at gebruikte ik het vooral vaak voor het maken van knoflooksaus.
Moet bij de de betere supermarkt zeker te vinden zijn. (Jumbo bijvoorbeeld)
Titel: Re:Worchestershiresaus
Bericht door: willem op 11 december 2009, 10:29:23
Ik heb dit bij AH ook eens gekocht. Ik vind het wel anders dan de worcestersaus.
Titel: Re:Worchestershiresaus
Bericht door: Maartje! op 11 december 2009, 17:22:09
Vega Worcestersaus is inderdaad bij de betere biologische winkel te krijgen (van het merk bionova) maar een goed alternatief dat veganistisch, beter te krijgen en ook nog eens goedkoper is, is HP-sauce van Heinz. http://en.wikipedia.org/wiki/HP_Sauce (http://en.wikipedia.org/wiki/HP_Sauce)
Is wat dikker in vergelijking met Worcestersaus maar komt qua smaak dicht in de buurt. Toen ik nog geheel veganistisch at gebruikte ik het vooral vaak voor het maken van knoflooksaus.
Moet bij de de betere supermarkt zeker te vinden zijn. (Jumbo bijvoorbeeld)

???

(Valt wat mij betreft onder dezelfde categorie als 'heb je geen tabasco in huis? Gebruik dan zoete chilisaus.')
Titel: Re:Worchestershiresaus
Bericht door: Gabs op 14 december 2009, 22:52:22
ik heb stiekem gewoon die met anjovis gekocht (zou ik een aantal jaar gelden nooit gedaan hebben). als je een klein beetje in je gerecht doet, zit er hooguit een paar promille vis in je eten... niet helemaal consequent, maar soms moet je een beetje makkelijk zijn, helaas...