Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: Piek op 25 november 2004, 13:58:25
-
volgende week heb ik een sinterklaasfeestje en maak ik voor de vegetariërs een soep (de vleeseters krijgen erwtensoep met rookworst). Ik wil een wintersoep maken, maar helaas kan ik geen erwtensoep maken omdat een van de vegetariërs een peulvruchtenallergie heeft. Heeft iemand nog een leuk idee?
-
wortelsoep met sinaasappel?
bietensoep?
-
misschien moet je ook ff in de soependraad kijken, die is hier ook ergens. Die papayasoep die ik daar op schrijf is ook heel lekker, en klinkt exotischer dan ie is. Lijkt op pompoensoep (pompoensoep! ook lekker)
-
ik zal ook verder nog even wat speurwerk verrichten idd.
Voor de suggesties: eigenlijk moet het vegan zijn, ivm mijn eigen lactose-intolerantie.
-
Dan zit er echt niets anders op dan pompoensoep te maken.
:kwijl:
-
ik zal ook verder nog even wat speurwerk verrichten idd.
Voor de suggesties: eigenlijk moet het vegan zijn, ivm mijn eigen lactose-intolerantie.
maar de papayasoep kan ook vegan :D
en wortelsinaasappelsoep
en pompoensoep idd :D
-
ik zal ook verder nog even wat speurwerk verrichten idd.
Voor de suggesties: eigenlijk moet het vegan zijn, ivm mijn eigen lactose-intolerantie.
maar de papayasoep kan ook vegan :D
en wortelsinaasappelsoep
en pompoensoep idd :D
Klinkt goed allemaal. De mislukkans moet ook wel 0 zijn trouwens..., is daar rekening mee gehouden?
:D
-
ja joh, het mag in de blender/keukenmachine/staafmixer dus dat komt altijd goed
-
prei/pastinaaksoep?
-
Aardappelsoep met prei en plakken vegetarische rookworst?
-
Bedankt voor alle tips, ik denk dat ik -morgen- een pompoensoep ga maken. Ik ben niet zo handig met pompoen (slachten) maar ik ga mijn best doen!
-
Bij de Turk ofzo kun je vaak gewoon een stuk pompoen kopen ipv een hele, dat scheelt al een boel gedoe. :)
-
Maar sommige van die stukken zijn al groter dan een klein heel pompoentje.
Overigens kan je de schil ook meekoken, die wordt net zo zacht, dus het enige wat je hoeft te doen, is die pompoen in 2en hakken, zaadjes eruit, en in iets kleinere stukken snijden. Alles wordt zacht, staafmixer erdoor en je hebt gladde soep.
-
Maar sommige van die stukken zijn al groter dan een klein heel pompoentje.
Ja, da's waar. Maar als je niet zo'n snijheld bent (of gewoon geen goeie messen hebt, kan ook :P) (of beide ;)), is zo'n 'plak' (/partje) wel wat makkelijker te hanteren, vind ik.
-
bietensoep?
Borsjt.
Neen, herstel, da's met rode kool. Ik haal dat roodpaarse spul altijd doorelkaar. Maar Borsjt kan dus ook, geloof ik.
-
bietensoep?
Borsjt.
Neen, herstel, da's met rode kool. Ik haal dat roodpaarse spul altijd doorelkaar. Maar Borsjt kan dus ook, geloof ik.
Borsjt is bietensoep! :O
-
Borsjt.
Neen, herstel, da's met rode kool.
Borschjt is wel met bieten, hoor. En dan kan er nog witte kool, peen en selderij bij ook.
-
Tjonge, wat weet ik toch veel zonder dat ik het weet...!
-
Overigens kan je de schil ook meekoken,
Oh... dus die kan je gewoon eten?
-
ja!
-
ja!
dat scheelt aanzienlijk!
-
Wel goed schoonboenen. Of gewoon je schouders ophalen en "zand schuurt de maag" zeggen...
-
Ik ben gisteren toch aan het slachten gegaan, en het ging prima! Mijn pompoensoep viel érg in de smaak (ook onder vleeseters!) :D