Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: bart op 24 november 2004, 00:12:18
-
:-[
Nergens in mijn drie meter lange kookboekverzameling heb ik een recept.
Nergens op Internet kan ik een recept vinden.
Is er hier iemand die weet hoe je bruidsuikers maakt?
-
Wat is het verschil met hartvormige borstplaat?
-
Weet ik niet. Zo vaak trouw ik niet, moet ik eerlijk zeggen. Is een bruidsuiker echt gewoon borstplaat in een mal? Voor borstplaat heb ik wel een recept, en mallen weet ik ook nog wel te vinden.
-
Ik weet ook niet of het hetzelfde is, maar het lijkt er in ieder geval wel op.
Edit: ik zie nu ook dat er bruidssuikers in boonvorm bestaan, en die kan ik me inderdaad ook wel herinneren van bruiloften. Dat zijn een soort snoepjes, en ze smaken een beetje mintig geloof ik.
-
Bruidssuikers zijn volgens mij een soort pastilles gemaakt van amandelen met een hele dikke laag suiker eromheen, soms met een gekleurd laagje erover.
Aan het eind van een bruiloft krijgen de gasten er meestal 3 mee als geschenk, vaak in tule verpakt. Zit een of andere symboliek achter die ik nu ff vergeten ben..
Dan zijn er ook nog oud-hollandse bruidssuikers, dat zijn een soort
fondantachtige snoepjes, die deelde men vroeger uit in de tijd tussen de verloving en de bruiloft.
Tot zover dit fijne informatieve stukje :P
Recepten heb ik echter niet...
-
Ik heb even op diverse franse websites gekeken, want hier zijn ze helemaal gek op bruidsuikers, doopsuikers etc. Het zijn ovale pastelkleurige snoepjes, soms met een amandel van binnen, soms met chocolade en soms helemaal gesuikerd.
Maar ook hier geen recepten. Wel iemand die er naar vraagt en als antwoord krijgt dat je, om ze te maken professionele apparatuur nodig hebt.
-
Nou, een gesuikerde amandel gaat me ook nog wel lukken, denk ik. Maar of dat de moeite is? Ik doelde idd op die fondantachtige vormpjes.