Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: J@n op 17 november 2004, 11:42:39
-
In de Food Fight (http://www.vegatopia.com) die vorige week op de voorpagina van Vegatopia stond, leden spruitjes een heel dikke nederlaag tegen de tomaat. Niet eerlijk, zo menen velen. Te wijten aan jeugdtrauma's en dus onterecht, zeggen anderen. Want de spruit van nu is in de verste verte niet meer te vergelijken met het spruitje van vroeger.
Maar wat voor bijzonders/lekkers kun je er dan mee maken? Kom maar op met die geweldige ideeën!
-
Spruitjesstampot!
Of gewoon koken en een beetje suiker aan het water toevoegen, dat op zich is al enorm lekker.
-
Spruitjestaart
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: langer dan 1 uur
Ingrediënten:
6 plakjes diepvries bladerdeeg (450 gram, Koopmans)
500 gram spruitjes
bloem om te bestuiven
1 stuk brie
3 eieren (nr. 3)
1 beker crème fraîche (200 ml)
1 zakje Groentesmoor voor spruitjes Pinda-Sateh (86 gram, Maggi)
50 gram gezouten cashewnoten (150 gram, Super)
Hulpmiddelen:
deegroller
rechthoekige ovenschaal (inhoud 2 liter)
Bereidingswijze: Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht 180 graden Celsius). Maak de spruitjes schoon. Kook ze in weinig water in ca. 5 minuten beetgaar. Bestuif het werkvlak met bloem. Leg de plakjes deeg op elkaar. Rol ze uit tot een lap die 4 cm groter is dan de ovenschaal. Leg de deeglap in de ovenschaal en vouw het overhangende deeg terug, zodat een dubbele rand ontstaat. Druk deze stevig aan. Klop eieren, crème fraîche en groentesmoor los in een kom. Halveer de spruitjes en verdeel ze over de taartbodem. Strooi de cashewnoten erover. Schenk het eimengsel erover. Snijd de brie in plakken. Leg deze op de taart. Bak de spruitjestaart midden in de oven in ca. 45 minuten gaar.
-
Groenteballetjes in kerrie-notensaus
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20-30 minuten
Ingrediënten:
300 g snelkook zilvervliesrijst/450 g spruitjes/20 g boter or margarine/1 schaaltje Tivall groenteballetjes (Albert Heijn)/1 zakje kerriesaus (voor 250 ml saus, Knorr)/275 ml halfvolle melk/50 g ongezouten cashewnoten
Bereidingswijze: Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Spruitjes schoonmaken en in ca. 8 minuten beetgaar koken. In koekepan boter verhitten en groenteballetjes in ca. 5 minuten gaar bakken. Kerriesaus met melk bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Cashewnoten door de saus roeren en dit over de groenteballetjes schenken. Serveren met spruitjes en rijst.
-
Groenteballetjes in kerrie-notensaus
Ik maak wel eens net zoiets, maar dan met een ander sausje; geroerbakte spruitjes in pindasaus. Ook errug lekker! :hungry:
-
Mijn vriend kokhalst al bij het idee van spruitjes. Bij hem komen de flashbacks, van een 12 jarig jochie die de spruitjes in z'n broekzak deed om ze vervolgens in de plee te mieteren, direct opzetten!
Ik vroeg hem vorige week of ik écht niet eens spruitjes mag maken voor hem, maar dan wel op een lekkere manier! "Nee, echt niet", was het antwoord ???
En toch ga ik het binnenkort wél doen ;D
-
roerbakken met kidneybonen en brie
edit: oh en heel belangrijk: chilisaus erdoor
-
Peter Berley beveelt ze in Puur Vegetarisch (http://www.vegatopia.com/forum/index.php?board=13;action=display;threadid=5259) aan met venkelzaad. Het is me alleen een raadsel waarom hij zegt dat je de spruitjes in de lengte in tweeën en in dunne plakjes moet snijden...
2 el extra vierge olijfolie
1 tl venkelzaad
1/2 kg spruitjes, schoongemaakt, in de lengte in tweeën en in dunne plakjes gesneden
2 of 3 el water
1 tl grof zeezout
ciderazijn
versgemalen zwarte peper
1. Verwarm de olie in een ruime braadpan op een halfhoog vuur. Strooi hetr venkelzaad in de pan en laat 1 minuut roosteren.
2. Breng de spruitjes met het water en het zout op een hoog vuur aan de kook. Dek af en haal de pan van het vuur. Neem na 5 minuten het deksel van de pan en meng de spruitjes met ciderzijn en peper naar smaak.
3. Warm opdienen
-
spruitjes met pindasaus :yummie:
-
Het is me alleen een raadsel waarom hij zegt dat je de spruitjes in de lengte in tweeën en in dunne plakjes moet snijden...
Omdat ze dan sneller gaar worden bij het roerbakken/stoven.
-
Ik heb net spruitjes gekocht! :D
Het is gewoonweg schokkend hoe beïnvloedbaar ik ben. :-\
-
Spruitjescurry, zou dat kunnen?
-
Ja, vast! 8)
Ik vond spruitjes trouwens rauw altijd wel een beetje als rauwe bloemkool smaken. Ook goed te doen dus. :)
-
Raad wat wij hier eten vanavond dan! :O
-
Oh, mijn jeugdtrauma is dat ik ze juist nooit kreeg :crying:
Maar eindelijk ergens rond mijn 12e kreeg ik spruitjes a la polonaise en dat was lekker :kwijl: Alleen heb ik dat recept dus niet :'(
Tegenwoordig kook ik ze even een paar minuutjes. Dan door het midden snijden en roerbakken met ui, paprika en sojasausje met kruiden. Afgekeken van een huisgenootje die het met shoarma maakte trouwens.
-
Ik kan zo snel alleen maar curries met kokosmelk vinden, en dat zijn niet mijn favoriete.
Maar ik denk dat ik als de eerste vorst is geweest ik dan maar eens een simpele curry met aardappel en een handvol erwtjes probeer, met gember, koriander, komijn en cayenne.
-
Maar eindelijk ergens rond mijn 12e kreeg ik spruitjes a la polonaise en dat was lekker :kwijl: Alleen heb ik dat recept dus niet :'(
Google is echt ergens goed voor! (http://www.google.com/search?q=brussels+sprouts+polonaise)
-
Maar eindelijk ergens rond mijn 12e kreeg ik spruitjes a la polonaise en dat was lekker :kwijl: Alleen heb ik dat recept dus niet :'(
Google is echt ergens goed voor! (http://www.google.com/search?q=brussels+sprouts+polonaise)
Ik wou net iets gelijkaardigs posten. Maar Christiaan is dus sneller...
-
Vandaag maakte ik (http://www.ah.nl/allerhande/recepten/recipe.jsp?ingredient=spruit&id=7502) spruitjes met walnoten. Was heel lekker :)
-
Wij hadden ze eergisteren in ons groentepakket :)
Vers van het land :heart:
-
Maar eindelijk ergens rond mijn 12e kreeg ik spruitjes a la polonaise en dat was lekker :kwijl: Alleen heb ik dat recept dus niet :'(
Google is echt ergens goed voor! (http://www.google.com/search?q=brussels+sprouts+polonaise)
Ik wou net iets gelijkaardigs posten. Maar Christiaan is dus sneller...
:-*
Na vandaag dacht ik even het vertrouwen in mannen kwijt te zijn, maar gelukkig!
-
Deze heb ik gisteren gemaakt. Erg lekker. :yummie:
Quiche met spruitjes en champignons
omschrijving: hoofdgerecht voor ca. 3 en bijgerecht voor ca 8 personen
Bereidingstijd: langer dan 1 uur
Ingrediënten: 5 plakken bladerdeeg (10 x 10 cm),diepgevroren- ca. 2 eetl. bloem, gezeefd- 4 eetl grof kruim van droog brood of beschuit (liever geen paneermeel)- 350 gr. kleine spruitjes, schoongemaakt- zout- ca. 50 gr. boter- 50 gr. sjalotjes, gesnipperd- 2 teentjes knoflook, ragfijn gehakt- 250 gr. kleine champignons, schoongemaakt- 3 grote eieren- 3,5 dl room- witte peper uit de molen- nootmuskaat- 50 gr. geraspte belegen goudse kaas.
Bereidingswijze: Laat het bladerdeeg ontdooien. Beboter intussen een quiche-, vlaai- of springvorm met een middellijn van 26 a 28 cm. Leg de deegplakken op elkaar. Rol ze op een met wat bloem bestoven werkvlak met een eveneens met bloem bestoven deegroller uit tot een ronde plak met een middellijn van ca. 32 cm. Bekleed de bodem en de wand van de vorm ermee. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem. Zet de vorm daarna tot verder gebruik in de koelkast. Zet de spruitjes op met ruim kokend water met wat zout. Laat de spruitjes 7 a 8 min. koken. Stort ze daarna op een zeef en laat ze uitlekken. afkoelen en zoveel mogelijk opdrogen. Verhit een wok en laat er 30 gr. boter in smelten. Laat de boter even door de pan walsen. Temper de warmtebron. Fruit de sjalotten 2 min. Voeg de knoflook en champignons toe. Laat alles, onder voortdurend roeren en omscheppen 4 a 5 min. bakken. Schep daarna de spruitjes erdoor. Laat ze ongeveer 3 min.zachtjes meebakken. Stort alles op een grote zeef of in een vergiet. Laat alles uitlekken en afkoelen. Klop intussen in een kom eieren en room goed los. Voeg zout, peper en nootmuskaat toe. Bestrooi de deegbodem zo gelijkmatig mogelijk met brood- of beschuitkruim. Verdeel spruitjes en champignons erover. Schenk er vervolgens het roommengsel over. Bestrooi met geraspte kaas. Plaats de vorm iets onder het midden in de voorverwarmde oven (200 gr. C). Reken voor de baktijd ongeveer 50 a 55 min. Leg wanneer de bovenzijde van de quiche wat te donker wordt een velletje aluminiumfolie erop.
-
mm spruitjes zoas mama die maakt :)
mmmmmm ik hoooooooouw van spruitjes
-
spruitjes met pindasaus :yummie:
Gewoon spruitjes met saus erover of komt er iets meer bij kijken?
-
Vandaag heb ik een recept getest: spruitjes uit de wok met walnoten en olijven. :hungry:
-
Basis voor lekkere spruitjes is dat je ze niet te lang moet koken. Dan komt er zwavel vrij en dat veroorzaakt de spruitjeslucht en vieze smaak. Je kunt ze ook in de magnetron koken: per 250 gram afgedekt met platicfolie zo'n 8 minuten op hoogste stand. In kokend water niet langer dan diezelfde 8 minuten.
Deze week quorn stukjes met cajunkruiden gebakken, gekookte spruitjes en gestampte nootjes even meebakken, oude kaas erdoor raspen en door aardappelpurree roeren. Serveren met vegetarische jus met gebakken uien: HEERLIJK. Ook de kinderen vinden dat.
-
8 minuten? Dan zijn ze toch nog keihard?
Trouwens, wat is er mis met spruitjeslucht? Ik ben dol op spruitjes en dus ook op de lucht. :P
-
Je moet groene groenten eigenlijk nooit langer dan zeven minuten koken, dan gaan ze kleur en smaak verliezen. Als je spruiten zo groot zijn dat ze niet gaar zijn in de tijd moet je òf kleinere spruitjes kopen (Bredase spruitjes zijn wat kleiner, te koop op de markt of bij de betere groenteboer), òf je spruiten doormidden snijden.
Op het NK vegetarisch koken maakte mijn buurman een stamppotje van mini-spruitjes, gegarneerd met een ring van gefrituurde aardappellinten, falafelballetjes (van wat??) en morillesaus. Garnituur van lentegroenten erbij, die hem vanwege de bittere kou buiten waarschijnlijk strafpunten ipv bonuspunten opleverde.
-
8 minuten? Dan zijn ze toch nog keihard?
Trouwens, wat is er mis met spruitjeslucht? Ik ben dol op spruitjes en dus ook op de lucht. :P
Hangt uiteraard ook van de grootte af. Beetje experimenteren zou ik zo zeggen. In de magnetron met afdekking moet je dat echt niet langer doen. Koken met kleine spruitjes zijn ze precies gaar en inderdaad nog redelijk hard. Zwavel vind ik niet zo lekker ruiken en ook niet zo lekker smaken. Maar dat is ook persoonlijk.
-
Ik kook spruitjes heel kort, gehalveerd, en wok ze dan verder.
-
Je moet groene groenten eigenlijk nooit langer dan zeven minuten koken, dan gaan ze kleur en smaak verliezen. Als je spruiten zo groot zijn dat ze niet gaar zijn in de tijd moet je òf kleinere spruitjes kopen (Bredase spruitjes zijn wat kleiner, te koop op de markt of bij de betere groenteboer), òf je spruiten doormidden snijden.
Ik snijd er van onderen altijd een kruisje in met een aardappelschilmesje, van mijn mama geleerd :) , dan zijn ze ook eerder gaar. Nu hebben we altijd vrij kleine 'hotelspruitjes' (zo heten die toch?)
blub!
-
Wij krijgen altijd enorme spruitjes van de bioboer. Was groot nou ouderwets?
-
In navolging van kinderen voor kinderen:
Spruitjes met satesaus ???
Maar wel bewezen lekker is:
Spruitjes in mosterd-roomsaus:
In het kort:
Spruitjes koken, champignonnetjes bakken, als die bruin zijn (kook-)room en flinke lepels mosterd door roeren en warmen (niet koken uiteraard) en champignonnen over de spruitjes 'gieten' ... lekker met piepers en een fopvleesje! ;)
-
Ik wil niet lullig doen, maar met suiker maak je alles lekker... tenminste dat is wat m´n ma zegt. :puh2:
Met sojasaus laat je alles naar sojasaus smaken ;)
-
Je moet groene groenten eigenlijk nooit langer dan zeven minuten koken, dan gaan ze kleur en smaak verliezen.
Spruiten, broccoli en prei: OK.
Vooral broccoli, zonde als zo'n lekkere groente pap wordt. En prei wordt slijmerig en spruiten bitter.
Maar andere koolsoorten vind ik dan echt niet lekker, zo hard!
Gaat bij te lang koken trouwens ook alle vitaminen verloren? En dat te lang, is dat meer dan 7 minuten?
-
Spruitjestaart
Aantal personen: 6
Ingrediënten: 500 gram spruitjes
Beetje weinig ???
-
Groenteballetjes in kerrie-notensaus
Aantal personen: 4
Ingrediënten: 450 g spruitjes
:-\
-
Je moet groene groenten eigenlijk nooit langer dan zeven minuten koken, dan gaan ze kleur en smaak verliezen.
Spruiten, broccoli en prei: OK.
Vooral broccoli, zonde als zo'n lekkere groente pap wordt. En prei wordt slijmerig en spruiten bitter.
Maar andere koolsoorten vind ik dan echt niet lekker, zo hard!
Gaat bij te lang koken trouwens ook alle vitaminen verloren? En dat te lang, is dat meer dan 7 minuten?
Als je niet zo van gekookte groenten houdt kun je ze ook roerbakken
-
Gaat bij te lang koken trouwens ook alle vitaminen verloren? En dat te lang, is dat meer dan 7 minuten?
Ja, helaas wel. Wat ik tegenwoordig doe, is stomen. Heerlijk knapperig en er blijven volgens mij bij stomen de meeste vitaminen bewaard. Bij broccoli en winterwortel in ieder geval erg lekker! Andere groenten nog niet geprobeerd, maar ik vraag mij af of witlof ook kan eigenlijk.. Spruitjes stomen moet ook wel lukken, denk ik. Ga ik eens proberen!
Trouwens, spruitjes in pindasaus = erg lekker, maar ja, alles is lekker met pindasaus :P
-
Op de BBC site staat een recept voor soep met spruitjes (http://www.bbc.co.uk/food/recipes/database/brusselssproutandcar_71906.shtml). Lijkt me niet verkeerd.
-
spruitjes roergebakken met kidneybonen, camembert en chilisaus.
klik: spruitjesdraad (http://www.vegatopia.com/forum/index.php?board=5;action=display;threadid=8887)
En hoppa, daar heeft Selly de spruitjesdraad uit de mottenballen gevist. Dank, die was van voor mijn tijd!
Ik neig nu naar roerbakken met wortel, maïs en kidneybonen, met een pittige chili-achtige saus. Misschien als stoofpot met rijst erbij; pasta zou er op zich ook bij passsen; of toch als ovenschotel, bedekt met een laagje aardappelpuree...
Heeft iemand ondertussen al de spruitjes met satéhsaus uitgeprobeerd? Is dat wat?
-
satesaus niet, wel met kerriesaus (mam's idee) wat overigens nog niet eens zo verkeerd was! Pap de spruitjeshater at ze gewoon op.
Spruitjes.... :-*
-
Het is inderdaad de ovenschotel, bedekt met aardappelpuree, geworden. De combi was in ieder geval erg geslaagd. Helaas garen de spruitjes in de oven behoorlijk door (in tegenstelling tot bv. wortel), waardoor ze toch dat vermaledijde koolsmaakje kregen. Volgende keer dus als stoofpot met rijst erbij.
-
Heeft iemand ondertussen al de spruitjes met satéhsaus uitgeprobeerd? Is dat wat?
Ja, doen mn ouders altijd bij de gado gado. Sja. Gado gado op zich is natuurlijk lekker.
-
Ik ook. En dat is lekker. Zeker als je van spruitjes en gado-gado houdt.
-
Mmmhh inderdaad de combi spruitjes met sate saus is echt heerlijk... :yummie:
-
In Nederland verkrijgbaar:
http://www.evmi.nl/nieuws/voedselveiligheid-kwaliteit/4794/rode-spruitjes-voor-kinderen-.html
Iemand ervaring? :D
-
Ik had laatst een gerecht (uit een kookboek) gemaakt met daarin spruitjes, boerenkool, seitan(zelfgemaakt) en zongedroogde tomaten.
Het was zo vreemd dat ik nog steeds niet weet wat ik er nou van vond.
-
Ik pleur ze altijd in de ovenschotel: neem een heleboel groenten (zoals spruitjes, sperziebonen, kerstomaatjes, broccoli, prei, kleine champignons...) roomsausje erdoor, kaas d'r over, in de oven en voilá, zo lust iedereen spruitjes.
-
seitan(zelfgemaakt)
He, maak jij seitan zelf? Is dat iets dat aan te raden is?
-
seitan(zelfgemaakt)
He, maak jij seitan zelf? Is dat iets dat aan te raden is?
Ja en nee :)
Ik vind het heel leuk om te doen maar over het resultaat ben ik nog niet helemaal tevreden. Dat wil zeggen, de smaak is goed maar de structuur is nog niet zo.
Je kan seitan op twee manieren maken, de ene manier is heel tijdrovend maar ik vind eigenlijk dat je dat op zijn minst 1 keer gedaan moet hebben. Gewoon omdat het heel grappig is om te zien hoe je van meel en water een klomp seitan kan maken. De andere methode (die ik de laatste tijd gebruik) is een stuk makkelijk alleen heb je daar glutenpoeder voor nodig en dat is in NL niet makkelijk te vinden. Ik dacht dat er wel een topic was over het maken van seitan?
-
Ja die topic is er al :)
Ah met glutenpoeder. Wist niet dat dat ook kon.
-
Ik vind gekookte of geroerbakte spruitjes echt vies (behalve als ze 'verdronken' zijn in pindasaus), maar in de oven geroosterde spruitjes... mmm!
-
Heb toevallig net gisteren een spruitenrecept op mijn site geplaatst...
Was erg lekker! :chef:
Dus zie hier:
http://www.hapklaar.cultuurbarbara.nl/
-
Voor 4 personen:
800 gr verse spruitjes
30 gr roomboter
3 teentjes knoflook, fijngehakt
zeezout
witte versgemalen peper
nootmuskaat
Bereiding:
Blancheer de spruitjes gedurende 7 minuten in zacht kokend zoutwater en giet af in een vergiet en laat uitlekken.
Verhit de roomboter en voeg de knofllook toe en laat gedurende 2 minuten aanzweten en voeg er dan de spruitjes aan toe.
Bak de spruitjes op hoog vuur ongeveer 5 minuten aan en voeg dan het zeezout, witte peper en de nootmuskaat toe en laat nog enkele minuten stomen met gesloten deksel. Klaar is kees. ;D
-
Ik heb hier ook een fervente spruitjeshater maar wanneer ik ze verstop in een groentetaart met blauwe kaas of ze sowieso onderdompel in kaas ( en pijnboompitten) dan wil het wel. Nu wil ik zelf mijn kaasconsumptie zoveel mogelijk beperken dus ga snel eens de gado gado variant uitproberen, daar moet t zeker mee lukken!
-
De Dikke Vegetariër (die spruiten overigens een Belgische groente noemt, dat veronachtzaamt de Nederlandse spruitjeslucht toch) geeft ook een recept waarin de gehalveerde spruiten onmiddellijk een tiental minuten aangebakken worden (en daarna nog wel enkele minuten in bouillon opgewarmd).
Ik ben toch van plan me aan de traditionele bereidingswijze te houden.
Dus eerst koken, zoals ik hierboven lees een zevental minuten. Daarna nog in met knoflook op smaak gebrachte olie aanbakken met gigantes (grote witte bonen). In het recept wordt salie toegevoegd, ik denk er ook nog bonenkruid bij te doen. Daarnaast rijst gekookt in tomatenbouillon met ui.
-
ik vind ze sowieso al heerlijk maar wordt echt heel blij van kort gekookte spruitjes met geroosterde nootjes (macadamia's of hele hazelnoten) en partjes zoete appel ;D M. Maakte ze altijd met gebakken banaan. gewoon even in de koekenpan opbakken en dan als de spruitjes afgegoten zijn er onderdoor doen.
-
De Dikke Vegetariër (die spruiten overigens een Belgische groente noemt, ...
Letterlijke vertaling van het Engels: Brussels sprouts
Wiki: Spruitkool of spruitjes (Brassica oleracea convar. oleracea var. gemmifera) werd in 1821 voor het eerst in de omgeving van Brussel geteeld en wordt in Europa al snel een belangrijke wintergroente. De oorspronkelijke naam is "Choux de Bruxelles". In het Engels gebruikt men nog steeds de term Brussels Sprouts. Spruitkool wordt binnen Europa voornamelijk in Nederland, Frankrijk en Engeland geteeld.
-
Mijn favoriet is als stamppot. Lekker.
-
Ik roerbak spruitjes beetgaar en voeg dan een plens room toe. Nog wat blauwe kaas erdoor verkruimelen en lekker tot saus laten inkoken.
Afmaken met walnoten. Superlekker met aardappelpuree of rijst.
Ik weet niet of het een bestaand recept is, volgens mij heb ik het ooit zelf eens bij elkaar geraapt ;D
-
Maar dan heb je toch heeel erg gare spuitjes of zie ik het verkeerd.
Persoonlijk snap ik de titel van het draadje niet, spruitjes zijn heerlijk. Mits niet tot snot gereduceerd.
Vroeger prakte ik er een pot appelmoes doorheen, tegenwoordig vind ik het gewoon zo lekker.
-
Mijn favoriet is als stamppot. Lekker.
Jáááá, das lekker!
-
Maar dan heb je toch heeel erg gare spuitjes of zie ik het verkeerd.
Persoonlijk snap ik de titel van het draadje niet, spruitjes zijn heerlijk. Mits niet tot snot gereduceerd.
Vroeger prakte ik er een pot appelmoes doorheen, tegenwoordig vind ik het gewoon zo lekker.
Neeee, juist niet. Je kookt/stoomt ze nog net niet beetgaar en in de saus garen ze dan door tot beetgaar.
Lekker!
-
Persoonlijk snap ik de titel van het draadje niet, spruitjes zijn heerlijk.
helemaal mee eens, als klein lijntje heb ik als kind uit groep 4 de schooldokter van der stoel laten vallen door bij lievelingseten spruitjes te noemen..
-
Ik snap het ook niet van die spruitjesheidenen. Ik vind het snoepgoed, en kook het wel eens als tussendoortje...
-
:worshippy:
-
Ik vind gewoon spruitjes ook lekker hoor! ::)
Maar de vraag in deze draad was of je nog meer lekkere gerechten met spruitjes weet.....
Sommige ingredienten gaan nou eenmaal wel heel erg goed samen met de iets bittere smaak van spruitjes, het laat de spruit nog beter uitkomen, zal ik maar zeggen! ;D
-
Maar dan heb je toch heeel erg gare spuitjes of zie ik het verkeerd.
Persoonlijk snap ik de titel van het draadje niet, spruitjes zijn heerlijk. Mits niet tot snot gereduceerd.
Vroeger prakte ik er een pot appelmoes doorheen, tegenwoordig vind ik het gewoon zo lekker.
Neeee, juist niet. Je kookt/stoomt ze nog net niet beetgaar en in de saus garen ze dan door tot beetgaar.
Lekker!
Dan lijkt het me wel erg lekker.
-
niet de hele draad doorgelezen, maar spruitjes heel kort koken, vervolgens roerbakken met tomaat, groene curry ( kuipje AH ), en een stuk santen ( kokos ) vind ik heeeeeel erg lekker. En dan hou ik niet eens van spruiten!
-
Ik snap het ook niet van die spruitjesheidenen. Ik vind het snoepgoed, en kook het wel eens als tussendoortje...
:worshippy: Yes, gewoon, zo uit de pan zonder iets. Heerlijk!
-
met banaan (heel even van te voren kort gebakken in de koekenpan)
met rode appeltjes en macadamianoten (of het goedkopere alternatief hazelnoten)
-
niet de hele draad doorgelezen, maar spruitjes heel kort koken, vervolgens roerbakken met tomaat, groene curry ( kuipje AH ), en een stuk santen ( kokos ) vind ik heeeeeel erg lekker. En dan hou ik niet eens van spruiten!
Die is toch niet vega? Dacht dat er trassi in zat.
-
oh jee is dat zo... maar ik moet bekennen dat ik niet super-straight-edge ben en ook wel eens een bouillonblokje gebruik
-
Bouillonblokjes gebruik ik nooit (tenzij de groentenbouillonblokjes ;) die vieze vleesbouillonblokjes geven zo'n afschuwelijk vleessmaakje aan het eten); maar strassi: wat is het, wat doet het, waar zit het in en hoe detecteer je het? Ik zou het niet eens weten dat het in mijn eten zat, moest ik iets kopen!
-
Smaakmaker van garnalen. (http://nl.wikipedia.org/wiki/Trassi)
-
En je herkent (detecteert) het aan het feit dat er 'trassi' staat op de ingredientenlijst.
Valt weer mee, toch?
-
Of als je mij bent aan dat je uitslag krijgt over je hele lichaam en een verhoogde hartslag.
-
Ooh.. Ok :)
-
Spruitjes in karamelsaus met walnoten, goddelijk! (uit Ecofabulous van L. Kreisscher)
-
Spruitjes in karamelsaus met walnoten, goddelijk! (uit Ecofabulous van L. Kreisscher)
Klinkt intrigerent!
-
Het is pas dit jaar, dat ik tot jullie verslaving ben overgegaan.