Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: Annemieke op 04 november 2004, 12:03:47
-
Het gebeurt weleens dat jullie in bijvoorbeeld 'wat eten we vandaag' een eigen menu posten.
Vanaf heden kan je hier je eigen menu posten, mits die een beetje heerschend en volledig is.
Zo krijgen we een mooi archiefje waaruit je inspiratie kan opdoen.
Mocht je meer over een recept willen weten, dan kan je de maker ervan een PB sturen.
-
Gekookt voor een goede vriend vandaag:
* Tomaat gevuld met een mengsel van geraspte groene selder, geraspte jonagold, gehakte pinda's, rozijnen, citroensap en chilipoeder
* Aspergeroomsoep
* Pasteitje met ragout van grondwitloof, walnoten en blauwe kaas
* Warme salade van aardappel, sperziebonen, gebakken uiringen gedeglaceerd met wijnazijn en bospaddestoelen
* Chocoladerijstpap (met cacaopoeder en amaretto erbij)
-
Vanavond luxe koken voor mijn vriendjes. De vega's krijgen:
Amuse:
Artisjokbodem met een tartaar van rode paprika en bonenkruid
Voorgerecht:
Noodlepannenkoekjes met paksoi en wortel-walnoot-koriander-loempiaatjes, opgediend met een sojasausje
Hoofdgerecht:
Koekjes van oude Hollandse kaas met rucolapesto, knolselderijstamppot met notenolie en gebakken sjalotjes, torentje van geroosterde biet, broccoli en cantharellen.
Dessert:
Mandarijnensoufflées en mousse van bittere chocolade met grand marnier.
-
Gisteren gekookt in Ekko:
Pasta met een saus van gemengde paddestoelen, room en wijn.
Stukjes ciabatta met mozzarella en aubergine
Salade van ijsbergsla, sinaasappel. olijven en koriander
mini-appeltaartjes met vanilleijs en een plakje amandelspijs.
-
Straks komt een vriend eten:
* Knolselderrémoulade gegarneerd met een partje tomaat, een walnoot en geroosterd meergranenbrood
* Vichyssoise
* Aardappelpuree met rauwe tomaat; gepaneerde 'Bouquet des Moines'; rauwkostsalade
* vanille-ijs met rode wijnsiroop, grof geraspte bittere chocolade en pecannoten
-
Gisteren waren we bij de familie van P. in het oosten van het land. Met en streekbiertje erbij maakten ik en onze goede vriend M. een 'viering-van-de-herst-menu'. Jawel, seizoensgroenten is het enige leuke aan de herfst (nou okee dan, de rode blaadjes ook een klein beetje), alles helemaal zelf gemaakt:
Paddenstoelbouillon
Stoofpeertjes
Aardappelpuree
Bladerdeegflapjes met pompoen
Gepofte kastanjes met boter-honingsaus
Roomboterchocoladecake
Oma P. at ook mee. Van tevoren was er al gegrapt dat voor haar de frituur misschien maar aanmoest, maar daar wilden wij koks niks van weten. Achteraf terecht ook! Bij elke gang vertelde ze dat het heel lekker was. De kastanjes gingen er als zoete broodjes in, de pompoen zag ze aan voor zalm (:heehee:) en beide bleek ze nooit eerder gegeten te hebben. Is dit nu typisch vegetarisch eten? Ik heb nog nooit vegetarisch gegeten! Ook de chocoladecake volgens mijn opa's recept werd hartelijk ontvangen.
-
Gisteren op ons reguliere klaverjasavondje met la famiglia een menuutje waarbij je kan blijven praten, tijdens koken.
Voor
Parade van hapjes: toefje rucola met gorgonzolablokjes, met knolselderijsliertjes en crème fraiche gevulde tasty tom, sweet bite gevuld met geitenkruidenkaas
Hoofd
Pompoenporcinirisotto met witte wijn en bospaddestoelen
Na
Griekse yoghurt met geroosterde pecannoten, kastanjehoning en pekmez (moerbeisiroop)