Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: Lovelocker op 19 oktober 2004, 16:14:06
-
Qua smaak bedoel ik. Shoyu is goedkoper, maar ik heb het nog nooit gekocht. Tamari gebruik ik al vele jaren. Ik kan het natuurlijk gewoon een keertje kopen om uit te proberen. Maar goed: kan iemand het mij zeggen? De ingredientenlijst is vrijwel identiek, alleen zit er in shoyu ook tarwe.
-
alleen zit er in shoyu ook tarwe.
Dat is dan ook meteen het verschil. Tamari is wat straffer van smaak.
-
En wat is het verschil tussen deze twee en kikkoman qua smaak enz? Of is kikkoman gewoon een merk van shoyu of tamari? (Heb zelf geen kikkoman, kan de ingredienten dus niet vergelijken.
-
weet niet wat het verschil is, maar ik vind kikkoman veel gefermenteerder smaken. Minder lekker
-
Shoyu is een andere benaming voor japanse sojasaus en wordt gemaakt van soja en tarwe. Tamari is een variant daarvan en er is minder tarwe in verwerkt . Kikkoman is verder een japans merk. Ik vind zelf dat japanse sojasaus lichter en zoeter is dan chinese. Met chinese sojasaus kook ik meestal en de japanse gebruik ik voor dressings en als dipsaus.
-
Weten jullie nog een aantal voorbeelden van goeie sojasausen? Er is zoveel te vinden in die aziatische supermarkten te vinden...