Vegatopia Forum
Vegetarisch - special interests => Kookboeken en zo => Topic gestart door: Katleen op 25 september 2004, 18:04:47
-
Anne Scheepmaker, o.a. culinair journaliste bij het NRC Handelsblad, maakte een kookboek met ruim tachtig vegetarische hapjes. Meestal snel klaar, zoals de paprika gevuld met cottage cheese, waterkers, olijven en bosui, soms wat bewerkelijker, bijvoorbeeld de clafoutis met paprika en tomaten of de brioche met paddestoelen en walnoten. Er zijn veel klassiekers bij (denk aan guacamole, tapenade, dolmades) en varianten op de klassiekers. Als je de porties wat aanpast, dan maak je er zo voor- of hoofdgerechten van.
De recepten zijn gerangschikt volgens hoofdingrediënt: meestal groenten, maar ook granen, peulvruchten en gedroogd fruit. Bij elk hoofdstuk hoort een inleiding met wat interessante of praktische weetjes.
Vingervlug vegetarisch
Anne Scheepmaker
Uitgeverij Becht
ISBN 90-230-1126-0
Hardback, met kleurenfoto’s
17.50 euro
-
ik moet eerlijk zeggen dat ik niet snap hoe mensen het in hun hoofd halen zo'n titel te geven aan een kookboek.
-
In die serie heb je ook een Vliegensvlug Vegetarisch.
Geen idee of die recepten vliegensvlug te maken zijn, trouwens.
-
Ik had me die bedenking eigenlijk ook gemaakt, vooral omdat er niet enkel snel klaar te maken hapjes in staan. En wat is vlug nog wanneer je hapjes maakt voor tien of meer personen? Het blijft toch vaak een gedoe, al die kleine dingetjes.
-
Je zou met deze naam misschien ook een tikkie aan porno denken.
-
Jij wel ja.
-
Ik heb nog een boekje "vlot vegetarisch" op de plank staan. De schrijver claimt dat zo'n beetje alles binnen tien minuten te maken is, maar dat is enorm overdreven. Dit soort boekjes zijn denk ik het meest geschikt als je weer eens wat nieuws wil maken, maar wel binnen een uur keukenwerk klaar wilt zijn.
-
Ik heb nog een boekje "vlot vegetarisch" op de plank staan. De schrijver claimt dat zo'n beetje alles binnen tien minuten te maken is, maar dat is enorm overdreven. Dit soort boekjes zijn denk ik het meest geschikt als je weer eens wat nieuws wil maken, maar wel binnen een uur keukenwerk klaar wilt zijn.
t idee wat ik altijd heb bij dit soort boeken, is dat ze de snijtijden e.d. niet meenemen in de bereidingstijden
of ik snijd veeeeeeeel trager dan gemiddeld, of die mensen werken met voorgesneden groenten
-
Of het zijn chefkoks die vingevlug perfect julienne kunnen snijden :) Dat vingervlug slaat natuurlijk ook op dat het over fingerfood gaat, al dat soort boekjes hebben toch zulke titels?
-
Die boekjes hebben meestal iets waar de begin letter 2 of 3 keer in voorkomt :P
Maar het boekje op zich is wel leuk, het is handig.. Maar echt geweldig vind ik het ook weer niet eigenlijk :-\