Vegatopia Forum
Vegetarisch - special interests => Restaurants => Topic gestart door: J@n op 12 september 2004, 11:34:53
-
Vanaf vandaag is het weer mogelijk om restaurants aan te melden voor de Vegatopia-restaurantgids. Je kunt alleen restaurants aanmelden in Nederland en België en voorwaarde voor plaatsing is dat er wat te kiezen valt als je vegetarisch wilt eten. Er moeten daarom minimaal twee vegetarische (hoofd)gerechten op de kaart staan. Restaurants waar de kok heel goed vegetarisch kookt maar die slechts één of helemaal geen vegetarisch gerecht op de kaart hebben staan, komen niet in aanmerking voor plaatsing.
De hoofdpagina van de Nederlandse restaurantgids:
http://restaurantgids.vegatopia.com/
De hoofdpagina van de Belgische restaurantgids:
http://restaurantgids.vegatopia.com/be/
De aanmeldingspagina voor Nederlandse restaurants:
http://restaurantgids.vegatopia.com/feedback/^index.shtml/_restaurant_aanmelden.html (http://restaurantgids.vegatopia.com/feedback/^index.shtml/_restaurant_aanmelden.html)
De aanmeldingspagina voor Belgische restaurants:
http://restaurantgids.vegatopia.com/be/feedback/^index.shtml/_restaurant_aanmelden.html (http://restaurantgids.vegatopia.com/be/feedback/^index.shtml/_restaurant_aanmelden.html)
Maar natuurlijk mag je ook in dit forum restaurants blijven becommentariëren!
-
ziet er mooi uit!
-
Ik ken keigoeie restaurantjes, zeker voor studenten, die maar 1 hoofdschotel reserveren. Zoals Enig Alternatief in Arnhem. Waarom zou die niet op de lijst mogen? Het is nota bene het enige vega restaurant in Arnhem (en daarom zit ik er ook 1 keer per week). Echt zonde als je daar nooit zou komen omdat je em niet kon vinden op de Vegatopia-lijst.
-
Ik ken keigoeie restaurantjes, zeker voor studenten, die maar 1 hoofdschotel reserveren. Zoals Enig Alternatief in Arnhem. (..) Echt zonde als je daar nooit zou komen omdat je em niet kon vinden op de Vegatopia-lijst.
http://restaurantgids.vegatopia.com/gelderland/arnhem/arnhem_enigalternatiefV.doc/index.shtml
M.a.w.: voor restaurants die in totaal maar 1 of 2 menu's serveren maken we vaak wel een uitzondering.
-
hartstikke goed,
wat betreft de desserts en de lunch is er trouwens veel te kiezen ...
-
Een restaurant dat maar 1 schotel aanbiedt, en deze is vegetarisch, prima. 100 % van aanbod is dus vegetarisch. Hoort ook een grote V achter te staan.
Vegatopia zou beter de 100 % (of hoofdzakelijk) vegetarische restaurants promoten, en niet de vleesfabrieken-met-enkele-vegetarische-opties.
Voor top-10 notering bvb. zouden enkel restaurants met V in aanmerking mogen komen.
Nu heb je de idiote situatie dat een slachthuis als El Sombrero in Leuven, dat naast 50 steak- en kippenvleesgerechten ook enkele vegetarische gerechten aanbiedt, volgens Vegatopia het vijfde beste restaurant van Belgie is...!
Zo haal je dus je eigen geloofwaardigheid onderuit.
-
De restaurantgids geeft juist aan hoe goed (of slecht) je ergens vegetarisch kunt eten, en dat hoeft niet per se in een 100% vegetarisch restaurant te zijn. Als je met vleeseters uit eten gaat zul je ook met hen rekening moeten houden, veel vleeseters willen echt geen dag zonder hun stukje vlees. En dan is het fijn dat je in de restaurantgids kunt zien of ze ergens ook voor vegetariërs nog iets acceptabels op tafel kunnen zetten. :)
De top 10 wordt bepaald aan de hand van de stemmen van mensen die er hebben gegeten. Als een restaurant wat naast veel vlees- slechts enkele vegagerechten heeft in deze rangschikking een hoge positie inneemt zal de kwaliteit van de vegagerechten er wel zodanig hoog zijn dat deze hoge nnotering gerechtvaardigd is.
-
helemaal ga ik daar niet in mee hoor Kiwi.
als je vleesgerechten serveert, zelfs biologisch, ben je sowieso geen erg diervriendelijk restaurant. ik ken geen vegetarier die diervriendelijkheid niet belangrijk vindt. er worden geen punten voor diervriendelijkheid gegeven met als gevolg dat vleesrestaurants die gewoon een graantje mee willen pikken met een vega-alternatief toch hoog kunnen eindigen. Daarbij wordt er met typisch vegetarisch uitgangspunten zelden rekening gehouden. enkel smaak zegt niet alles. smaakpapillen reageren heel gevoelig op suiker bijvoorbeeld ... gezond krijgt ook geen punten.
Een groot restaurant krijgt sowieso meer punten omdat er veel klanten komen. Voor je het weet staat een bepaalde hamburgerketen van wie ik de naam weiger uit te spreken bovenaan omdat ze een eetbare mega-big-vega-burger maken en er heel veel verkopen.
iets vegetarisch noemen omdat je er geen vlees in stopt is sowieso niet correct. de pan waar je net een dooie steak in bakte kan niet zonder grondige reiniging een vegetarische roerbakschotel voortbrengen. ik ken eigenlijk weinig of geen "gemengde" restaurants waar de keuken "correct" is. Jan Steen in Wageningen is wat dat betreft een goeie uitzondering.
wie kan er nu in een steakhouse lekker vegetarisch eten? je hebt maar 4 smaken in je mond, alle andere zitten in je neus. falafel eten terwijl je dooie koeienlucht om je heen inademt lijkt me geen vega-feestje ...
-
Een groot restaurant krijgt sowieso meer punten omdat er veel klanten komen.
Heb je wel eens van de term 'gemiddelde' gehoord?
En heb je wel eens nagedacht over de mogelijkheid dat als je info gepresenteerd krijgt, dat je zelf daarmee kan doen wat je wil? Of vind jij echt dat de restaurantgids moet bepalen waar mensen wel of niet mogen eten?
-
als je vleesgerechten serveert, zelfs biologisch, ben je sowieso geen erg diervriendelijk restaurant. ik ken geen vegetarier die diervriendelijkheid niet belangrijk vindt. er worden geen punten voor diervriendelijkheid gegeven met als gevolg dat vleesrestaurants die gewoon een graantje mee willen pikken met een vega-alternatief toch hoog kunnen eindigen. Daarbij wordt er met typisch vegetarisch uitgangspunten zelden rekening gehouden. enkel smaak zegt niet alles. smaakpapillen reageren heel gevoelig op suiker bijvoorbeeld ... gezond krijgt ook geen punten.
Ik ben allang blij als ik ergens een vega schotel kan bestellen, en dan bij voorkeur iets anders dan een omelet of groentetaart. De punten die jij noemt zijn allemaal dingen die me wel aanspreken als vegetariër maar die me niet erg haalbaal lijken. De meeste restaurants zouden niet meer in aanmerking komen en in de Randstad is dat misschien een minder groot probleem vanwege de keus maar hier in 't verre achtergebeleven oosten kunnen we dan (bijna) nergens meer uit eten. Ik vind de restaurantgids prima zo! Je kunt nu zelf de keus maken voor een 100 % vega restaurant of voor een met opties als vlees. Bovendien vind ik het heel normaal om als vegetatiër in een 'gewoon' restaurant te kunnen eten, al serveren ze er ook vlees en vis.
-
nee Poek, ik ben niet naar school geweest. leg jij me even uit wat "gemiddelde" betekent dan?
ik weet wel dat ik, als ik al van tevoren weet dat ik weinig "punten" ga geven, ergens niet binnenstap. als ik het woord "gemiddelde" toch goed heb begrepen betekend dit, omdat ik er niet heb gegeten, ik er ook geen lage waardering aan kan geven. dus beinvloed ik het gemiddelde niet. klopt dat, Poek? dus, als steakhouse-hater kan ik eerlijkheidshalve geen invloed uitoefenen op de gemiddelde waardering van dit bloederige vegetarische restaurant.
verder vind ik het een prima initiatief hoor, de restaurantengids. laat dat even voorop staan. alleen een restaurantengids die niet bestaat krijgt geen kritiek.
en ik woon zelf ook niet in de randstad. zonder veel restaurantenkeus. ik vind dat geen reden om minder consequent te zijn en een steakhouse te sponseren.
-
ik ken geen vegetarier die diervriendelijkheid niet belangrijk vindt.
Jij kent ze misschien niet, amar er zijn ook mensen die geen vlees eten uit gezondheidsoverwegingen, die dus geen boodschap hebben aan diervriendelijkheid.
Een groot restaurant krijgt sowieso meer punten omdat er veel klanten komen. Voor je het weet staat een bepaalde hamburgerketen van wie ik de naam weiger uit te spreken bovenaan omdat ze een eetbare mega-big-vega-burger maken en er heel veel verkopen.
Dat is dus niet waar. Als ik naar de top tien van Nederlandse restaurants kijk zie ik daar veel hele kleine, maar erg goede restaurantjes in staan. Deze krijgen inderdaad niet zoveel gasten als een grote keten, maar hebben het toch tot in de top 10 van onze restaurantgids geschopt!
-
ik weet wel dat ik, als ik al van tevoren weet dat ik weinig "punten" ga geven, ergens niet binnenstap. als ik het woord "gemiddelde" toch goed heb begrepen betekend dit, omdat ik er niet heb gegeten, ik er ook geen lage waardering aan kan geven. dus beinvloed ik het gemiddelde niet. klopt dat, Poek? dus, als steakhouse-hater kan ik eerlijkheidshalve geen invloed uitoefenen op de gemiddelde waardering van dit bloederige vegetarische restaurant.
Gelukkig maar dan, want een restaurant kan beter op basis van ervaringen dan op basis van vooroordelen beoordeeld worden.
-
Vegatopia zou beter de 100 % (of hoofdzakelijk) vegetarische restaurants promoten, en niet de vleesfabrieken-met-enkele-vegetarische-opties.
Om verwarring te voorkomen: Vegatopia doet niet aan promotie van wat voor soort restaurants dan ook. De gids geeft uit zichzelf geen extra hoge waardering aan restaurants waar uitsluitend vegetarisch, biologisch, diervriendelijk, gezond of wat dan ook gekookt wordt. De gids is een afspiegeling van wat Vegatopia-bezoekers vinden van de vegetarische opties in een bepaald restaurant.
Nu heb je de idiote situatie dat een slachthuis als El Sombrero in Leuven, dat naast 50 steak- en kippenvleesgerechten ook enkele vegetarische gerechten aanbiedt, volgens Vegatopia het vijfde beste restaurant van Belgie is...!
Niet het vijfde beste restaurant van België, dat zou wel heel erg pretentieus zijn. Een restaurant waar je volgens 61% van de 18 bezoekers die de moeite hebben genomen om El Sombrero te beoordelen, geweldig vegetarisch kunt eten. Niet meer en niet minder.
Zo haal je dus je eigen geloofwaardigheid onderuit.
Dat denk ik niet: de gids geeft slechts weer wat Vegatopia-bezoekers van het aanbod vinden en dat proberen we zo goed mogelijk te vertalen in de Top 10. Blijkbaar stoort het de gemiddelde bezoeker niet dat er in sommige restaurants ook vlees geserveerd wordt en dat zie je dan weerspiegeld in de gids en de Top 10.
als je vleesgerechten serveert, zelfs biologisch, ben je sowieso geen erg diervriendelijk restaurant.
De restaurantgids geeft niet weer wat de meest diervriendelijke restaurants van Nederland en België zijn, maar laat slechts zien waar Vegatopia-bezoekers goed vegetarisch gegeten hebben. Diervriendelijkheid is een nauwelijks te meten grootheid. Er zijn gidsen die wel iets dergelijks pretenderen te kunnen, maar wat je dan krijgt, is de belachelijke situatie dat restaurants die kouwe prakken en groente uit blik serveren een dozijn sterren krijgen omdat ze alleen biologische vleesvrije kouwe prakken en biologische vleesvrije groenten uit blik serveren.
enkel smaak zegt niet alles. smaakpapillen reageren heel gevoelig op suiker bijvoorbeeld ... gezond krijgt ook geen punten.
De restaurants worden niet alleen op smaak beoordeeld. Bezoekers kunnen goede ervaringen hebben op grond van heel verschillende ervaringen. Sommige mensen geven een goede beoordeling omdat het personeel vriendelijk was, anderen omdat ze er zo gezond gegeten hebben etc.
Een groot restaurant krijgt sowieso meer punten omdat er veel klanten komen. Voor je het weet staat een bepaalde hamburgerketen van wie ik de naam weiger uit te spreken bovenaan omdat ze een eetbare mega-big-vega-burger maken en er heel veel verkopen.
Dat klopt niet; het aantal stemmen is maar van zeer gering belang, het gaat om de gemiddelde waardering. Voor McDonald's in de top 10 hoef je geen angst te hebben, want Vegatopia-bezoekers hebben daar blijkbaar geen goede ervaringen.
iets vegetarisch noemen omdat je er geen vlees in stopt is sowieso niet correct. de pan waar je net een dooie steak in bakte kan niet zonder grondige reiniging een vegetarische roerbakschotel voortbrengen. ik ken eigenlijk weinig of geen "gemengde" restaurants waar de keuken "correct" is. Jan Steen in Wageningen is wat dat betreft een goeie uitzondering.
Als je dat erg belangrijk vindt, moet je zeker niet in niet-vegetarische restaurants gaan eten. Er is nooit ofte nimmer een garantie te geven dat er in de keuken geen pannen gebruikt worden waarin net vlees gebakken is.
wie kan er nu in een steakhouse lekker vegetarisch eten? je hebt maar 4 smaken in je mond, alle andere zitten in je neus. falafel eten terwijl je dooie koeienlucht om je heen inademt lijkt me geen vega-feestje ...
Je hebt vegetariërs die zich erg storen aan de geur van vlees en daar een enorm issue van maken, maar de ervaring leert dat de meeste mensen vinden dat het helemaal niet zo stinkt en daardoor zeker niet hun eetplezier laten bederven.
-
Vegatopia zou beter de 100 % (of hoofdzakelijk) vegetarische restaurants promoten, en niet de vleesfabrieken-met-enkele-vegetarische-opties.
Om verwarring te voorkomen: Vegatopia doet niet aan promotie van wat voor soort restaurants dan ook. De gids geeft uit zichzelf geen extra hoge waardering aan restaurants waar uitsluitend vegetarisch, biologisch, diervriendelijk, gezond of wat dan ook gekookt wordt. De gids is een afspiegeling van wat Vegatopia-bezoekers vinden van de vegetarische opties in een bepaald restaurant.
Inderdaad elke inspanning op vegetarisch gebied mag best aangemoedigd worden.
Het overkomt me trouwens heel weinig dat ik met andere vegetariërs kan gaan tafelen. Moeten we dan verschillende restaurants gaan uitzoeken als er ook vleeseters mee gaan. Alleen als ik merk dat er niets vegetarisch op de menu staat, weiger ik om daar binnen te gaan.
-
Forbidden
You don't have permission to access /be/ on this server.
--------------------------------------------------------------------------------
Apache/1.3.27 Server at restaurantgids.vegatopia.com Port 80
ik kom momenteel niet op de site...
-
ik kan er niet op
Siteseeing
U bevindt zich op een site van Siteseeing Internet Services.
Als het goed is, heeft u van ons reeds de juiste url ontvangen voor toegang tot (uw) specifieke informatie.
Heeft u vragen? Heeft u niet alle gegevens? Neemt u dan even contact met ons op.
Meer informatie over WebHare vindt u op http://www.sis.nl/webhare.
-
ik kan er niet op
Siteseeing
U bevindt zich op een site van Siteseeing Internet Services.
Er zijn waarschijnlijk probelemen geweest met de server waarop de restaurantgids draait. Zou verholpen moeten zijn.
-
Bij mij werkt het toevoegen niet volgens mij??? Ik krijg kom na het toevoegen op een 404-pagina terecht. Kun je hier ook wijzigingen doorgeven. Want de Twijfelaar in Rotterdam is helaas al weer ruim een jaar dicht..... erg jammer, want daar kon je heerlijk vegetarisch eten met veel keus op de kaart.
-
Bij mij werkt het toevoegen niet volgens mij??? Ik krijg kom na het toevoegen op een 404-pagina terecht. Kun je hier ook wijzigingen doorgeven. Want de Twijfelaar in Rotterdam is helaas al weer ruim een jaar dicht..... erg jammer, want daar kon je heerlijk vegetarisch eten met veel keus op de kaart.
Bedankt voor het melden. We gaan er mee aan de slag.
-
In turnhout (@ Belgium) is er ook eentje.. http://www.bioshop-turnhout.be/ ( op eethuis pimpernel klikken) Woensdag ga ik er langs, ik vermoed dat het er nog maar pas is, want ik had er nog niet van gehoord. Het menu ziet mij er wel lekker uit. Dus ik zal weten te vertellen of het lekker was of niet...
Groetjessss...
Flien.. :-*
-
"Vegatopia zou beter de 100 % (of hoofdzakelijk) vegetarische restaurants promoten, en niet de vleesfabrieken-met-enkele-vegetarische-opties. "
Het probleem is dat er niet overal vegetarische restaurants zijn... als je 50km moet reizen om lekker uiteten te gaan.. is het plezier er ook snel vanaf ;-)
-
"Vegatopia zou beter de 100 % (of hoofdzakelijk) vegetarische restaurants promoten, en niet de vleesfabrieken-met-enkele-vegetarische-opties. "
Ik vind het fijn om te weten waar ik met Vriend (=vleeseter) terecht kan voor lekker eten.... Maar hierover is al ergens een hele discussie gevoerd.
-
De restaurant gids is een geweldige resource. De mening van een mede-vegetariër over een bepaald restaurant is goud waard maar je moet natuurlijk zelf je eigen voorkeuren toepassen. Ik vind een restaurant waar voornamelijk vleesgerechten op de kaart staan maar waar ook veel zorg aan vegetariërs besteed wordt, waar de sfeer en bediening goed is het vermelden waard. Ik let gewoon niet op de tournedos en kikkerbilletjes, je gaat uit eten voor de gezelligheid, als ik 100% ethisch wil eten kook ik zelf.
Het strikt vegetarische/biologische restaurant is natuurlijk helemaal geweldig maar helaas bestaan er hiervan heden ten dage maar erg weinig en bij mij in de omgeving bestaan ze niet eens.
-
Nu heb ik meer als een week geleden twee restaurants aangemeld maar ze staan er nog niet bij.
-
Nu heb ik meer als een week geleden twee restaurants aangemeld maar ze staan er nog niet bij.
Ik zal eens kijken hoe of wat, maar hou rekening met het volgende:
http://restaurantgids.vegatopia.com/waarom.doc/
Ik heb nog even gekeken: bij de eerste noem je zoveel minpunten op dat ik me afvraag of we die nou moeten aanbevelen aan Vegatopia-bezoekers. De tweede is niet bij de desbetreffende redacteur terechtgekomen. Is foutje van mij.
-
Ik heb nog even gekeken: bij de eerste neem je zoveel minpunten op dat ik me afvraag of we die nou moeten aanbevelen aan Vegatopia-bezoekers.
Haha, ja inderdaad... maar wellicht dat andere mensen zich minder storen aan deze puntjes. Maar is inderdaad geen aanbeveling van mijn kant.
-
Het strikt vegetarische/biologische restaurant is natuurlijk helemaal geweldig maar helaas bestaan er hiervan heden ten dage maar erg weinig en bij mij in de omgeving bestaan ze niet eens.
En die er zijn, serveren niet noodzakelijkerwijs smakelijk eten. Soms wel, maar soms ook niet.
-
een Vlaamse restaurantengids kan eveneens gevonden worden op http://www.vegetarisme.be/php/resto.html?s=5&ss=3&sss=0
-
Ik heb mijn twijfels bij de goede werking van de restaurantgids. Ik zie daar toch weinig beweging in wat toevoegingen of schrappingen betreft. Commentaren blijven heel de tijd dezelfde, hoewel restaurants veranderen van uitbater of concept.
Een bewijs van de inertie vind ik dat ik al maanden geleden een restaurant met een mooie vegetarische keuzemogelijkheid en goed van prijs en sfeer opgaf, zonder dat er een vermelding kwam. Na een herinnerende E-mail vulde ik nog maar eens alles is, weer zonder resultaat tot zover. Er kan nu in het algemeen naar de geldende regels worden verwezen (ik ben echt geen familie of zakenrelatie van de zaak.) Maar je verliest toch wel de puf om iets bij te dragen als de respons nihil is. Het spijt me dat ik het nu wat onzacht uitdruk, maar verongelijkt zwijgen draagt nog minder bij.
-
Was dat voor de restaurantgids hier? Ook hiervoor geldt, dat het vrijwilligerswerk is, en we niet altijd up to date zijn met het verwerken van de aanmeldingen. Kun je me aangeven om welk restaurant het ging? Dan zal ik in ieder geval even kijken of hij bij mij in de lijst van te verwerken restaurants staat.
Jammer dat je overigens twijfelt aan de functionaliteit van de restaurantgids. We zijn er echt wel serieus mee bezig.
-
Bij mijn tweede bespreking van een restaurant in Lier (in "Waar aten we vandaag?") meldde ik terloops dat men het niet in de restaurant-gids van Vegatopia wenst op te nemen. Toen antwoordde Jan dat er iets moest misgelopen zijn: doe het nog eens. Dat was dan de derde keer dat ik het zond. Het is nog niet opgenomen. Als het, om wat voor reden ook, geweigerd wordt, kan ik daar mee leven. Maar als het om een duistere Internet-reden niet doorkomt, dan is het hiermee gemeld. Maar een vierde keer doe ik het niet meer.
-
Sorry, maar ik heb echt niks ontvangen, geen enkele keer. :( In de afgelopen maanden heb ik wat België betreft alleen een recensie van een restaurant in Leuven ontvangen. Ik heb in ieder geval zeker niet jouw recensie geweigerd, maar kennelijk gaat er dan technisch toch iets mis.
-
Ik heb ook mijn mails nog even doorgekeken, en heb er ook geen een van je binnen gehad, Karl. Wellicht zit er ergens toch een kinkje in de internetkabel, en da's niet goed..
-
ik heb ook eens twee restaurants doorgegeven, en er is er geen een van in de gids gekomen...
ik zal het eens proberen, mss ligt het idd aan internet...
-
voila, ik heb juist de restaurantgids ingevult voor den boer van zoersel... ik zal het hopelijk binnenkort dan wel terugvinden, of als het niet is doorgekomen, is er mss een fout binnengeslopen? :-\
-
Ik denk dat een moedeloos iemand alle post uit België in de Oosterschelde gooit.
-
tien dagen nadat ik dus het aanmeldingsformulier heb ingevuld, staat het er nog niet op...
mag ik daaruit besluiten dat er iets is misgelopen? het is trouwens ook al heel lang geleden dat er voor belgië iets nieuws is opgezet. ik check de gids regelmatig (zo af en toe voor ideetjes op te doen, dus...) en heb nog niks nieuws gezien sinds ik hier online ben.
-
Er wordt op het moment gekeken waar de kink in de kabel zit. :)
-
ik hoop dat het werkt... en hopelijk dat iedereen er dan een heleboel nieuwe en spannende dingen op zet :D
nammie nammie
-
werkt ie al??? :)
-
Er wordt een nieuwe eindredacteur gevraagd,
hopelijk krijgt hij wel iets aan, want de laatste tijd leek het me een job zonder inhoud, in elk geval voor het Belgische gedeelte.
-
Kan je dan niet beter wat aanmoedigend zijn? ;) 't Is hier allemaal vrijwilligerswerk, hoor.
-
Als het kan zal ik hem/haar als aanmoediging overspoelen met recensies. ;)
Intussen is het wel afwachten of wij positieve berichten krijgen over het verhelpen van de kink in de kabel.
-
ik wacht vol ongedult, want ik vind deze gids beter den de EVA-gids.
is er ook een plek waar je aanpassingen kan maken? want de gids is soms euhmmm... lichtjes verouderd. of moet ik die gewoon melden hier ofzo?
-
Het lijkt me inderdaad wenselijk bvb naast het aangifteformulier voor nieuwe restaurants duidelijk te communiceren naar wie je aanpassingen en correcties kan zenden, want heel dat aangifteformulier invullen, met alle verplichte velden, om te melden dat openingsdagen zijn aangepast of een zaak gewoon verdwenen is, is te omslachtig.
-
Intussen is het wel afwachten of wij positieve berichten krijgen over het verhelpen van de kink in de kabel.
Het probleem is niet-technisch van aard, maar heeft te maken met een combinatie van persoonlijke factoren die zich laten samenvatten onder het kopje 'zoveel leuks te doen en zo weinig tijd'.
-
Waar we nu een begin mee maken, is het verbeteren van de content en de doorstroming van die content. Het verbeteren van de structuur van de gids - hoe je aanmeldt, hoe je wijzigingen doorvoert, hoe de layout eruitziet etc. - is op dit moment niet aan de orde.
Voor verbetering van de gids zelf hebben we een team van webdesigners en developers nodig en dat zou ik dan liever combineren met de rest van de site. Dan spreek je over een tamelijk groot project en het is niet zo heel eenvoudig om dat met vrijwilligers van de grond te tillen.
-
Ook ik heb een maand of 1-2 geleden meerdere restaurants toegevoegd (o.a. de Hemel in Nijmegen en Mykonos in Utrecht) en een wijziging aangebracht op de melding van Bij José in Nijmegen. Deze zijn ook allemaal niet overgenomen/doorgevoerd. Als hier een reden voor is, dan hoor ik het graag, maar het lijkt er op alsof ook deze niet zijn aangekomen.
-
Check: zijn aangekomen! Bij deze mijn (onze) excuses. Ik heb pas sinds eind december weer internet en Kiwi is met vakantie. Ik zal zorgen dat ze uiterlijk eind deze week zijn verwerkt.
-
Ik zie dat mijne verwerkt is. :D
-
keej prima :)
-
Ik heb al superlang geleden (meer dan een jaar, vermoed ik) een aanmelding gedaan en 'ie is nu nog niet verwerkt. Wanneer komt dit restaurant in de gids te staan?
-
dan is je mailtje waarschijnlijk niet goed aangekomen want Laurie heeft de hele inbox van de week gelezen en alles behandeld.
maar stuur gerust je recensie nog een keer in!
-
Zoekend naar een leuk omnivorenresto in de buurt kwam ik District V (http://restaurantgids.vegatopia.com/noord-holland/amsterdam/amsterdam_districtv.doc/) tegen in de gids.
"Keuze uit drie voor- en hoofdgerechten met vegetarisch, vis en vlees."
Bestudering van hun eigen (http://www.district5.nl/index.php?menu_id=67) site wijst uit dat dat één vega, één vis- en één vleesgerecht betekent. Dat noem ik geen keuze, voor vegetariërs althans. Dit restaurant hoort dan toch niet thuis in onze gids?
-
Tja, het is geen keuze, maar ik dacht dat we in bepaalde gevallen coulant zijn afhankelijk van het soort restaurant en de kaart.
Mijn ervaring is als er keus is uit slechts drie voor- en drie hoofdgerechten waarvan bij iedere gang tenminste één vega dat er vaak meer aandacht aan je gerecht is besteed dan dat je bij een resto eet waar ze vega pasta/lasagne, omelet, maaltijdsalade met bergen (geiten)kaas en groentetaart (keus uit vier!) op de kaart hebben staan.
-
ik heb op deze http://vegetarische-restaurants.nl site een heel overzicht van echt alleen maar vegetarische en veganistische resaurants gevonden, gesorteerd op provincie. Misschien dat mensen hier iets aan hebben?
-
Sinds kort (26 november 2009) is de Vegatopia Restaurantgids volledig vernieuwd (http://www.vegatopia.com/vega/restaurants) en interactief: naast ratings, kun je ook commentaren achterlaten.
Omdat we de oude ratings niet mee konden nemen, hebben we een frisse start gemaakt. Jij kunt ons helpen om de ratings snel weer representatief te krijgen: kijk eens rond op de nieuwe restaurantgids (en de rest van Vegatopia) en laat een rating en/of commentaar achter bij de restaurants waar je al dan niet heerlijk hebt gegeten. Dank en veel plezier op de nieuwe site.
-
Sinds kort (26 november 2009) is de Vegatopia Restaurantgids volledig vernieuwd (http://www.vegatopia.com/vega/restaurants) en interactief: naast ratings, kun je ook commentaren achterlaten.
Omdat we de oude ratings niet mee konden nemen, hebben we een frisse start gemaakt. Jij kunt ons helpen om de ratings snel weer representatief te krijgen: kijk eens rond op de nieuwe restaurantgids (en de rest van Vegatopia) en laat een rating en/of commentaar achter bij de restaurants waar je al dan niet heerlijk hebt gegeten. Dank en veel plezier op de nieuwe site.
Ik vind het echt een heel goede restaurantgids, de beste die ik tot nu toe tegen gekomen ben. De beschrijvingen zijn leuk en veelzeggend, de mogelijkheid om een reactie toe te voegen is handig.
Enige nadeel vind ik dat je niet kan aanklikken dat er geen overzicht is met alleen maar vegetarische restaurants.