Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Mensen => Topic gestart door: Piek op 28 augustus 2004, 17:51:09
-
Straks komt bij mij een vriend van mij (en mijn vriend) eten en zei dat hij nog wat kip in de koelkast had liggen wat hij graag nog even op zou willen eten. Dus we hebben een recept bedacht met evt. kip/ evt. quorn. Dat komt allemaal goed: maar nu! ik besef me net dat hij waarschijnlijk niet zijn eigen pan mee neemt. Het idee dat er straks kip in een van mijn pannen wordt gebakken maakt me misselijk.
En dat is misschien erg irrationeel: want sommige pannen heb ik al een paar jaar, dus ook uit mijn eigen 'vlees' tijd.
Wat vinden jullie hier van? Is vlees in je pan nog wel kosher/halal of heb je andere bezwaren? of vind je het allemaal prima?
??? ik ga nog even nadenken wat ik zo ga doen..
-
Kan hij die kip niet bewaren tot morgen? Ik neem nooit restjes mee naar vrienden. Wel naar mijn ouders en Christiaan moet binnenkort ook eens iets opmaken wat ik ooit heb gekocht maar niet smakelijk heb bevonden.
Tja, over de pannen. Ik woon in een studentenhuis en we delen pannen. Dus ik gebruik pannen en spatels en bestek en weet ik wat waar vlees in, aan of op heeft gezeten. Als het maar afgewassen is...
Mijn mams heeft wel een speciale vegetarische spatel ::)
-
Kan hij die kip niet bewaren tot morgen? Ik neem nooit restjes mee naar vrienden.
nee wie wel? :O alleen een lekker toetje of een leuk aardigheidje neem ik mee. maar de kip was tot vandaag houdbaar zei hij.
-
Mijn mams heeft wel een speciale vegetarische spatel ::)
de mijne ook ;D
en de pannetjes waar ze het vegetarische spul in maakt, zijn zo klein dat ze verder alleen gebruikt worden om eieren in te koken
mijn vader doet ons eten wel gewoon in grote pannen en in de woks enzo, en gebruikt de gewone spatels, maargoed, als t afgewassen is, vind ik dat ook niet erg
je gooit je glazen toch ook niet weg als er een keer een beest in gezeten heeft?
-
nee wie wel? :O alleen een lekker toetje of een leuk aardigheidje neem ik mee. maar de kip was tot vandaag houdbaar zei hij.
Vraag of hij zijn kip thuis alvast wil aanbraden/roerbakken/wat hij er ook mee wil. Kan hij het langer bewaren en een andere keer opeten.
-
nee wie wel? :O alleen een lekker toetje of een leuk aardigheidje neem ik mee. maar de kip was tot vandaag houdbaar zei hij.
Vraag of hij zijn kip thuis alvast wil aanbraden/roerbakken/wat hij er ook mee wil. Kan hij het langer bewaren en een andere keer opeten.
tja, dat lijkt me het beste idee. Maar ik wil niet lastig zijn :-[. ik heb nu bedacht dat hij het mag bakken in een pan waarvan ik m toch overweeg weg te gooien ;D ha ha
-
je gooit je glazen toch ook niet weg als er een keer een beest in gezeten heeft?
Wel man!
Jak drink jij nog uit een glas als er een beest in heeft gezeten :griezelsmaailie:
Edit: maarre effe serieus in mijn pan dus geen vlees!
Hypocriet ben ik wel omdat ik sommige pannen ook bij de kringloop heb gekocht. Neuh gewoon optimistisch, Uiteraard waren de mensen van wie mijn pannen waren allen veganist!
-
Bij mijn ouders is er een pan waar geen vlees in gebakken wordt. Daar blijft het ook bij. Wanneer alles goed afgewassen is, kan het geen kwaad. Je moet enkel uitkijken voor sommige anti-aanbakpannen: die kunnen nog weken blijven stinken als er vis in gebakken is. Dan hoef ik het ook niet meer... :pukey:
-
Ik heb ook mijn eigen pannen.
Een paar jaar geleden hebben mijn ouders per ongeluk vlees gebraden in een nieuwe pan van mij. Die is onmiddelijk naar hun gegaan. Het is nog een keertje voorgekomen geloof ik, of met vis, en toen is de pan 2 keer de vaatwasser in geweest.
-
Volgende maand verhuis ik en hoef ik mijn pannen niet meer te delen met vleeseters! :O
Zo'n ramp vind ik dat nog niet. Erger is dat er nog stukjes vlees op het fornuis liggen te liggen, of dat de oven naar salami ruikt... :nosmile:
-
Wat dacht je van paling in de magnetron!
Kan je eerst een kopje koffiemeuk erin zetten om de geur weg te halen...
-
even een verslag van gisteravond:
voor ik het wist had hij zijn kip al in (éen van mijn beste !) pannen gegooid. Dus ik kon er niets aan doen. Tot overmaat van ramp was het ook nog enigszins aangebakken/gekoekt en moest ik de pan laten weken: toen ging de stop er niet uit en moest ik met mijn hand in de drek :-[
gelukkig is hetnu allemaal voorbij en voortaan kóok ik!
-
Ik heb thuis één pan waarin alleen aardappels en groenten gebakken worden (en als ik niet thuis ben waarschijnlijk wel kip ofzo..) ik was deze wel altijd goed af.
Nu ik op kamers ga heb ik gloednieuwe pannen die 100% vleesvrij blijven. Deze gaan voor altijd (ja, ik ben naïef) met me mee :)
-
Ik heb dezelfde pannen als uit mijn vleestijd en verder is er één keer nog vlees door iemand in gebakken,maar als het goed schoongemaakt wordt vind ik het niet zo'n ramp. Nu zal het bijna nooit voorkomen, want in mijn huis kook ik en wie bij mij eet,eet vegetarisch.
-
Nou ik zie liever ook niet dat er pannen worden gebruikt waarin iets doods heeft zitten bakken, maar thuis is dat natuurlijk lastig.
Als ik op mijn eigen woon dan koop ik wel pannen waar alleen vegan in gebakken word.
-
Nee, ik heb daar geen moeite mee, als het tenminste gladde stalen pannen zijn. Ik denk niet dat daar veel dierlijks in achterblijft als je ze heel goed afwast.
Bij pannen met zo'n tefallaagje zou ik het inderdaad vreselijk vinden, en mijn houten spatels en snijplank wil ik ook niet in aanraking brengen met dooie beesten.
Daarentegen eet ik vaak bij een italiaans restaurant waar de kok ook pannen met een tefallaag gebruikt en houten spatels.
Daarin kookt hij de lekkerste vegegerechten voor mij, en voor mijn lief de lekkerste biefstukken (niet tegelijk in 1 pan natuurlijk ::),maar toch) en dan heb ik er weer weinig moeite mee.
Raar eigenlijk :P
-
Nou ik zie liever ook niet dat er pannen worden gebruikt waarin iets doods heeft zitten bakken,
Kan jij het nog wel velen dat de lucht die jij inademt ook door mensen die vlees eten wordt ingeademd?
-
't Is wel komisch dat veel mensen die niet zo extreem principieel zijn op Dragonfly reageren zoals sommige vleeseters op vegetariers...
;D
-
Wil je alsjeblieft ook nog een opmerking met zo'n strekking een keer hier (http://www.vegatopia.com/forum/index.php?action=display;board=32;threadid=6735;start=90#msg212397) maken?
-
Eh, klopt die link wel :confused:
-
Kijk anders gewoon in de drugs/seks/alcoholdraad, dat geeft hetzelfde idee. :-*
-
Calimero begrijpt het.
Eh, klopt die link wel :confused:
Nu wel :-[
-
Ik bedoelde met 'veel mensen' inderdaad 'mensen uit een bepaalde familie' :)
-
Ik kan het me voorstellen, wil ook geen vlees in mijn anti-aanbak pannen, houten planken en houten spatels.
Gisteren een BBQ. Iedereen neemt eigen eten mee. Wij nemen niet alleen eigen eten mee, maar ook een eigen BBQ om gezeur te voorkomen. Natuurlijk is er te weinig BBQ ruimte, dus wil men onze BBQ ook gebruiken voor vlees. Geen probleem, leg er maar even een grillplaatje op en laat de helft van het rooster voor ons over. En dan NOG zijn er mensen die vinden dat je je aanstelt als je zegt dat het overgebleven halve rooster alleen voor groente en vegodingen is. (fluister fluister... "ja dat is toch wel erg extreem he"). Toen wij uitgegeten waren heb ik de BBQ vrijgegeven voor al het vlees. Het rooster ga ik nadat ik het gezandstraald heb wel weer gebruiken, het kan heel goed schoongemaakt worden (glad ijzer).
-
Okee, ik kan zien waar mensen denken dat ik extreem reageer, maar zoals Dragonfly het schrijft kan je het ook interpreteren dat hij wil dat er geen enkele pan gebruikt wordt om vlees te bakken; dus dat er geen vlees gegeten wordt.
Nou kan ik me wel voorstellen dat hij dat graag zou willen. Lijkt mij ook heel mooi. Maar het hoeft ook weer niet bij elke gelegenheid gezegd te worden, iets waar ik Dragonfly tegenwoordig wel voor aanzie dat hij dat doet.
-
Ik bedoelde met 'veel mensen' inderdaad 'mensen uit een bepaalde familie' :)
:laugh:
Was iedereen maar een W., dan was de hele wereld hetzelfde ;)
-
Okee, ik kan zien waar mensen denken dat ik extreem reageer, maar zoals Dragonfly het schrijft kan je het ook interpreteren dat hij wil dat er geen enkele pan gebruikt wordt om vlees te bakken; dus dat er geen vlees gegeten wordt.
Sommige mensen kunnen nou eenmaal niet goed schoonmaken. Ik ga niet de keuken van de restaurants waar ik eet inspecteren hoor :) Hier moet ik al wel iets makkelijker zijn...
Nou kan ik me wel voorstellen dat hij dat graag zou willen. Lijkt mij ook heel mooi. Maar het hoeft ook weer niet bij elke gelegenheid gezegd te worden, iets waar ik Dragonfly tegenwoordig wel voor aanzie dat hij dat doet.
:devil:
-
Ik heb een spatel en een snijblok waarvan ik graag wil dat ze kosher blijven. Voor de rest is het een kwestie van niets laten verkolen en aanbakken, en afwassen natuurlijk.
-
Toen wij uitgegeten waren heb ik de BBQ vrijgegeven voor al het vlees. Het rooster ga ik nadat ik het gezandstraald heb wel weer gebruiken, het kan heel goed schoongemaakt worden (glad ijzer).
Zou ik niet eens doen. Ik heb een eigen bbq thuis en binnenkort ga ik hier ook bbq, maar dat word alleen mijn eigen spulletjes op een aparte bbq.
-
Maar ben je vegetariër omdat je het idee "vlees" vies vindt, of omdat je tegen het zinloos doden van dieren bent?
-
Maar ben je vegetariër omdat je het idee "vlees" vies vindt, of omdat je tegen het zinloos doden van dieren bent?
besef van het laatste deed mij het eerste zo vinden
-
Ok, dan begrijp ik het.
(ik heb dat zelf niet, als mijn burger naast een gehaktbal ligt heb ik zoiets "er gaat geen extra beest dood en ik ook niet"( dat die gehaktbal klaargemaakt wordt vind ik wel jammer, maar dat kan ik niet veranderen))
-
Toen ik besloten had dat ik (volledig) vegetarisch wilde zijn, heb ik de pan weggegooit waar weleens vlees (weinig, want heb mijn hele leven weinig vlees gegeten) in klaargemaakt werd.
Tuurlijk had ik hem opzich alleen maar extra goed hoeven afwassen, maar voor mijn eigen gevoel heb ik hem toch maar weggegooit en een nieuwe gekocht.
-
Als G. eens een keer echt vlees eet bak ik het mijne eerst en gaat daarna het zijne pas de pan in (nadat ik het mijne er dus uit gehaald heb). Of ik bak het in twee aparte pannetjes.
Ik gebruik wel alle pannen voor zowel echt vlees als vegavlees (al heb ik wel mijn voorkeuren wat pannen betreft om het echte vlees in te bereiden ;D). Ik heb er namelijk wel vertrouwen in dat ik goed genoeg kan afwassen om alle mogelijke resten te verwijderen.
Edit: Als we pizza eten zorg ik overigens wel altijd dat die van mij op het bovenste rooster ligt in de oven, zodat er niet per ongeluk stukjes ham of zo op mijn pizza kunnen vallen. Ik vond het wat overdreven namelijk om daar een aparte oven voor aan te schaffen... ;)
-
Overigen zat ik een week of wat geleden Born2Cook te kijken. Ik weet niet meer precies wat die pipo nou ging maken, maar hij had kip voor de vleeseters, en tofu voor de vego's. Nou, leuk, denk ik dan, de vego's worden niet vergeten! :)
Affijn, pipo heeft een pan vol hete olie staan, en gaat daar lekker de stukken kip in staan frituren. Na de gefrituurde kip met een schuimspaan uit de olie te hebben gevist, flikkert 'ie vervolgens gewoon alle gesneden tofu in diezelfde pan! :pukey:
-
In mijn pannen mag gerust vlees worden gebakken hoor. Ik was ze daarna wel 2x af voordat ik er weer uit eet.
Schoon is bij mij schoon hoor.
-
Kijk, sinds ik op Vegatopia kom weet ik dat vega's daar blijkbaar moeite mee hebben. Maar anders zou het echt geen seconde in mij zijn opgekomen dat je zo fanatiek vega kunt zijn dat zelfs eten gekookt in dezelfde pan onrein voor je is. Je mag het van mij best vervelend vinden, daar gaat het niet om, maar verwacht niet zomaar dat een vleeseter er rekening mee houdt. Hoe moet hij dat nou ruiken?
-
In Suriname was ik al blij als ik niet ziek werd van het eten :P
Er werd wel vaak een ei gebakken in een pan waar daarvoor bijv. nog ham in gebakken was, ook niet hierna gewassen. En in keukens ben ik maar helemaal niet gaan kijken.
Maar in ontwikkelingslanden moet je maar 'het zij zo' denken, dingen gaan daar nou eenmaal anders dan hier, en daar moet je dan ook je eisen aan aanpassen.
Verder was vega eten in Suriname prima te doen, hoor! Beter dan in Frankrijk/Spanje/Portugal zelfs :)
Groetjes, Isa
-
In mijn pannen mag gerust vlees worden gebakken hoor. Ik was ze daarna wel 2x af voordat ik er weer uit eet.
Schoon is bij mij schoon hoor.
ja, maar ik vind wel en weet dat bijv met een wok de smaak van vlees en vet er echt in kan trekken, kan je boenen wat je wilt...
-
Vorig weekend was ik bij mijn franse schoonouders en daar hebben ze altijd hele vieze vette vleespannen. (zelf geslachtte konijnen enzo)
Ik deed er een keer de afwas en dacht toen aan deze draad. Want wat ik vreselijk vies vind is een vleespan afwassen en dat je dan in hetzelfde sopje nog andere dingen af moet wassen.
Ik heb de pan eerst heel goed met heet water afgespoeld (met omgedraaid hoofd om niet die vieze lucht in te hoeven ademen), toen apart met een sponsje met zeep afgewassen, toen weer goed nagespoeld en toen het sponsje nog heel goed gewasseb eb uitgespoeld voor ik verder ging.
Maar het idee dat bij haar normaal gesproken de pan gewoon in het sop gaat en daarna nog andere dingen.....blegh.
-
Ik heb van mijn moedertje geleerd dat de pannen als laatste gaan in de afwasvolgorde. Als je de vleespannen nou als laatste in de rij der pannen en potten plaatst?
-
:yes: Ja, glazen eerst en vette pannen en vieze asbakken als laatst!
-
Ik heb altijd de volgorde: bestek, glaswerk (bekers ook), borden, bakjes ed. en als laatste pannen en ovenschalen. Geleerd van mijn moeder. Aangezien ik basisvorming heb gedaan (eerste twee jaar middelbare school) en daarbij het vak 'Verzorging' heb gehad, weet ik ook wat volgens de afwasetiquette de juiste volgorde is en die verschilt maar op een punt met mijn volgorde. Volgens mij lerares moest je namelijk beginnen met glas, dan bestek, borden en bakjes en wederom als laatste de pannen.
-
thank god heb ik een afwasmachine
-
;D
Ik gisteren ook!
-
Ik zit ook met een beetje een probleem:
Met kerst gaan we bij mijn schoonmoeder gourmetten. Ik zal voor mijzelf lekkere vega-dingen halen en véél groenten, maar mijn grote angst is nog steeds dat op de grillplaat ook vlees wordt gebakken. "doe je het toch in zo'n pannetje?", zou je denken. Ik vind dat super langzaam gaan en grillen is lekkerder. Enne, de vleeslucht :pukey: Het hele huis gevuld met de geur van verschroeid dood beest....
Ben ik een zeikerd of zijn er meer die hiertegen op zien?
-
Als ik gourmet met vleeseters bereid ik mijn voedsel altijd gewoon in mijn eigen pannetje. Dan gaat het maar wat langzamer, je zit er toch voor de gezelligheid! En die vleeslucht... mwoah. Als je geen dode dingen gourmet stinkt ook je hele huis en is ook alles vet van het bakken, dus dat neem ik maar op de koop toe.
-
Ik heb vorig jaar met Oud en Nieuw gegourmet en het lukte ons heel goed om een hoekje van de bakplaat voor mijn vega-spul vrij te houden van vleesvetten.
-
Ik heb van mijn moedertje geleerd dat de pannen als laatste gaan in de afwasvolgorde. Als je de vleespannen nou als laatste in de rij der pannen en potten plaatst?
Ik ook. Maar ja, schoonmoeders hé......
-
Ben geen expert op gourmet/grillapparaatgebied, maar zou je niet bij een pootje twee viltjes eronder kunnen zetten? Dan staat jouw kant net iets hoger en loopt het vleessap iig niet jouw kant uit.
-
Da's best een goed idee! En dan blijf ik ook wel redelijk vriendelijk ;D
-
En "Vicks"in m'n neusgaten tegen de vleeslucht :O
-
Tsja, vergeet niet dat wij het fijn vinden als vleeseters rekening met ons houden, maar dat dat andersom natuurlijk ook zo werkt. Je kan ook niet van vleeseters verwachten dat ze alles maar begrijpen (zoals afwassen, of geen vet van vlees tijdens het gourmetten) en zich overal aan aanpassen.
-
Ok, maar door het gourmet stel ietsje schuin te zetten, daar trap ik toch niemand mee op z'n tenen? Of vind jij dit onbeleefd? Wat zou jij doen?
-
Ok, maar door het gourmet stel ietsje schuin te zetten, daar trap ik toch niemand mee op z'n tenen? Of vind jij dit onbeleefd? Wat zou jij doen?
Ik zou het pannetje gebruiken. Op die manier doe je wel mee, maar houd je de boel wel gescheiden. Het schuinzetten van het gourmetstel zal niet bevorderlijk zijn voor de sfeer, lijkt me. Neem zelf de beslissing en ga voor het pannetje ipv je afhankelijk op te stellen t.o. de anderen.
-
Volgens mij lerares moest je namelijk beginnen met glas, dan bestek, borden en bakjes en wederom als laatste de pannen.
Ik doe den afwas al jaren en ben het volledig eens met je lerares, eerst de glazen ;) Bij mij eerst de glazen,dan bestek, dan de plankjes (waar de lepels ofzo hebben opgelegen of iets op gesneden geweest is), dan borden en dan kommen en pannen.
Vriend krijgt er de zenuwen van als ik opmerking maak over de volgrde maar er zijn dus nog mensen die het volgen ;)
-
Ben geen expert op gourmet/grillapparaatgebied, maar zou je niet bij een pootje twee viltjes eronder kunnen zetten? Dan staat jouw kant net iets hoger en loopt het vleessap iig niet jouw kant uit.
Ohjee da zou ik echt wel niet durven voorstellen zenne! Zou zeker nie geapprecieerd worden. hebje zelf geen gourmettoestel da je gewoon kan meenemen? Onder het excuus van dat jullie dan allemaal meer plaats hebben? ;)
-
Thuis maak ik eten in potten en pannen waarin mijn moeder vlees maakt, hmmf. :-\ Ik denk niet dat ze het leuk zou vinden als ik zou gaan bepalen met welke potten/pannen enkel nog vegetarisch mag gekookt worden. Op mijn kot (B)/kamer (N) ;) heb ik wel mijn eigen stuff en daar komt lekker geen vlees in. :) Wel 'n beetje inconsequent...
Voor gourmet heb ik btw een eigen pannenstelletje. Iets vegetarisch op de plaat leggen doe ik sowieso niet o.w.h. vet dat overal naartoe druipt. Veel gourmet ik niet; 1 keer per jaar ofzo. Vind het niet zo leuk om in de stank van andermans vlees te eten. :-\ Bovendien spettert het vet overal naartoe, jak..
-
Ik was van de week bij mijn oma, en heb daar express het ei naast haar gehaktbal gebakken zodat ik tenminste nog een beetje kon proeven. heeft mischien wat met nostalgie te maken. Ook met praktisch nut, ik had alle andere pitjes van het fornuis ook al gebruikt, en de afwas was al zo groot.
-
Wat afwassen betreft, ik spoel alles eerst goed voordat ik m'n afwassopje maak (ook pannen waar vegadingen in gemaakt zijn, kunnen heel vies en vet zijn......).
Wat vlees in mijn pan betreft, maakt mij niet uit eigenlijk, als de pan maar schoongemaakt wordt......
En gourmetten doe ik eigenlijk altijd in het pannetje, ook als het alleen maar vegetarisch gourmetten is.
-
Nadeel van courmetten met vleeseters erbij is alleen dat het vlees altijd enorm in de olie spettert. Zo komen er toch nog vleessapjes op jouw groentetjes en champignons... :-\
-
Ik heb zelf wel een koekepan en een wok in mijn kamer staan die mijn 2 huisgenoten niet kunnen/mogen gebruiken. Ten eerste omdat ik ze niet zo vertrouw, het zijn 2 jongens die niet echt schoon zijn. En ik wil gewoon niet dat zij daar met ijzeren vorken in lopen te prikken. Ten tweede om het vlees idd.
Maar als ik bij mijn ouders of schoonouders ga eten dan zit ik er niet zo mee hoor. tja, kan gewoon niks van ze verwachten dat ze ff een pan aanschaffen voor die 2 keer per 6 maanden dat ik daar ben.