Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: Bast op 21 augustus 2004, 11:01:41
-
Heb een pakje gnocchi aangeschaft en nu vroeg ik me af wat jullie daarmee doen.
-
Kennelijk is een simpele tomatensaus met geraspte kaas de klassieke combinatie. Salade er bij en klaar.
-
Heb nog nooit gnocchi gegeten maar heb wel een receptje, zal vast lekker zijn.
Gnocchi met prei en kruidensaus
Klaar om te eten in 30 minuten.
Voor 4-6 personen
2 et olijfolie
1 prei, dun gesneden
1 teen knoflook, geperst
425 g gehakte tomaten uit blik
125 ml droge witte wijn of water
30 g gedroogde tomaten, gehakt
30 g verse peterselie, gehakt
30 g verse basilicum, gehakt
625 g verse aardappelgnocchi
parmezaanse kaas, geraspt
1. Verhit de olie in een grote pan. Voeg de prei en knoflook toe en bak het 5 minuten op een matig vuur, of totdat de prei zacht wordt. Voeg de gehakte tomaten toe en de wijn en kook het, af en toe roerend, nog eens 10 minuten. Voeg water toe als de saus te dik wordt. Roer de zongedroogde tomaten erdoor in de kruiden.
2. Kook ondertussen in een grote pan water de gnocchi, 3-4 minuten, of totdat ze boven komen drijven. Pas op dat ze niet te gaar worden.
Laat het uitlekken in een vergiet.
3. Doe de gnocchi in een grote schaal, schenk de saus erover en garneer ze met de geraspte parmezaanse kaas.
Komt uit een kookboekje, Vlot vegetarisch van Anne Wilson.
-
Ha, dat komt mooi uit! Geen boodschappen doen, want dat heb ik wel in huis. Tsja, dacht zelf ook al aan een tomatensaus, maar je weet nooit wat voor speciale dingetjes er hier al over uitgevogeld zijn ;)
-
Wij eten gnocchi altijd met spinazie (ontdekt in Tjechie). Dan ui, knoflook en pesto en kaas (kruidenroomkaas).
Mjammie! Krijg er meteen trek in :-)
edit: en witte wijn, zegt vriendlief net. :)
-
Ik vind gnocchi het lekkerst met verschillende soorten paddenstoelen en roomsaus.
-
Ik eet het altijd in pittige tomatensaus, met mozzarella en parmezaan, uit de oven. Aubergine erin is ook lekker.
En nootmuskaat.
-
uit de oven met veel mais en wortel, aubergine, paprika en old amsterdamkaas.
-
oh dat is wel heel toevallig, op een weblog die ik vaak lees, staat vandaag een recept voor zoete gnocchi (http://chocolateandzucchini.com/)
-
Eerst gaarkoken.
Daarna roerbakken met uitje, kerstomaatjes, rucola. Blussen met olijf/balsamicovinaigrette en bestrooien met parmezaanse kaas.
-
@ Muis, quote Kook ondertussen in een grote pan water de gnocchi, 3-4 minuten,
Op het pak staat 2 minuten. Worden ze bij 3-4 minuten niet te zacht?
-
Ik laat ze altijd koken totdat ze boven komen drijven en dan schep ik ze met een schuimspaan uit het water. Geen idee eigenlijk hoe lang ze dan koken.
Ze zijn trouwens ook heel lekker om mee te dippen bij de kaasfondue!
En met plakjes rookkaas even onder de gril.
-
ik maak altijd (nou ja, eigenlijk heb ik het pas een paar keer gemaakt) als een soort salade:
gnocchi koken en laten afkoelen, dan serveren met rucola, artisjokken, gedroogde tomaatjes, evt andere rauwkost, parmezaanse kaas en een dressing van wat olie en kruiden.
-
ik maak altijd (nou ja, eigenlijk heb ik het pas een paar keer gemaakt) als een soort salade:
gnocchi koken en laten afkoelen, dan serveren met rucola, artisjokken, gedroogde tomaatjes, evt andere rauwkost, parmezaanse kaas en een dressing van wat olie en kruiden.
Hmm, klinkt ook wel lekker, afgezien van de parmezaanse kaas, daar ben ik niet zo'n fan van.
-
met tomatensaus, spinazie, mozzarella en pesto!
-
Heb nog nooit gnocchi gegeten maar heb wel een receptje, zal vast lekker zijn.
Gnocchi met prei en kruidensaus
(recept)
Komt uit een kookboekje, Vlot vegetarisch van Anne Wilson.
Hee, die heb ik vanavond gemaakt. Ik heb nog gnocchi over, heeft iemand nog tips? Een lekker recept?
-
Gewoon met wat tomatensaus, basilicum, knoflook en peper.
-
Gewoon met wat tomatensaus, basilicum, knoflook en peper.
Ok, maar ik bedoelde meer 'verrassende' combi's... ::)
-
Oh.
Een recept dat ik het kookboek gaat komen is met wortel en room.
-
Ik heb in een van mijn kookboeken een recept gevonden, maar dat lijkt mij erg machtig. Voor de kaas/romigesausliefhebbers misschien leuk om te proberen:
Gnocchischotel met spinazie en blauwaderkaas
voor 4 personen
Ingredi�nten:
500 gram gnocchi
zout
65 gram grofgehakte hazelnoten
4 el olijfolie extra vierge (met basilicum)
1 grote ui, gesnipperd
600 gram panklare spinazie
versgemalen zwarte peper
125 ml slagroom
100 gram danish blue, gekruimeld
100 gram pittige kaas, geraspt (bijv. grana pandano)
ovenschaal met inhoud van ca. 2 liter
Bereidingswijze:
Oven voorverwarmen op 200 graden
Gnocchi in pan met ruimkokend water met zout koken tot de gnocchi boven komen drijven.
Intussen in droge wok hazelnoten bruin roosteren en daarna op bord laten afkoelen.
In wok olie verhitten en ui fruiten. Spinazie in gedeelten toevoegen en op hoog vuur al omscheppend laten slinken. Vocht afgieten en op smaak brengen met zout en peper.
In pan slagroom en danish blue verwarmen. Kaas al roerend laten smelten.
Ovenschaal invetten.
Gnocchi afgieten en met hazelnoten door spinazie scheppen. Overscheppen in ovenschaal. Kaassaus erover heen schenken. Gesrapte kaas erover strooien.
In oven schotel in ca. 20 mintuen bruin en gaar laten worden.
725 kcal, 26 gr eiwit, 51 gr vet, 40 gr koolhydraten per eenpersoonsportie. Bron: AH vegetarische stamppotten & ovenschotels
-
Ik laat ze altijd koken totdat ze boven komen drijven en dan schep ik ze met een schuimspaan uit het water. Geen idee eigenlijk hoe lang ze dan koken.
Ze zijn trouwens ook heel lekker om mee te dippen bij de kaasfondue!
En met plakjes rookkaas even onder de gril.
Mijn Argentijnse schoonmama maakt altijd zelf gnocchi (een gigantisch werk en niet eens zo anders van smaak vergeleken met gnocchi uit een pakje) en zij laat ze ook koken tot ze boven komen drijven en dan zijn ze gaar.
Wat een goed idee om gnocchi te combineren met kaasfondue! Dat ga ik een keer proberen.
-
Zie mijn Cottage Cheese recept, gnocchi met Cottage Cheese en o.a. kerstomaten: snel klaar, heel lekker!
-
Zie mijn Cottage Cheese recept, gnocchi met Cottage Cheese en o.a. kerstomaten: snel klaar, heel lekker!
Ja gevonden, lijkt me lekker!
Op internet kwam ik nog wat recepten tegen. Veel met bijv. pesto, of tomaten(basilicum)saus.
Met kaas(fondue) lijkt me zo machtig, gnocchi zijn al zo vullend. Cottagecheese is dan een lekkere (lichte) oplossing, lijkt me.
-
Mijn Argentijnse schoonmama maakt altijd zelf gnocchi (een gigantisch werk en niet eens zo anders van smaak vergeleken met gnocchi uit een pakje)
ik vind het totaal anders smaken?
De lekkerste gnocchi at ik in Zwitserland... met gesmolten boter en gefrituurde salie.
Het laat zich ook goed met kaassaus combineren.
Of in de oven met pompoen, mais, tomaat, en old Amsterdam kaas.
-
Weer een recept gevonden: Gnocchi met boerenkool (http://www.ah.nl/allerhande/recepten/recipe.jsp?ingredient=boerenkool&id=147992&offset=0)
-
Zeker ook een aanrader is om naast de gnocchi portobello champignons te gebruiken.
Bak die in olijfolie met een scheutje balsamico donkerbruin, voeg heel veel versgemalen zwarte peper toe en een snufje grof zeezout.
Ook een klein scheutje olijfolie en balsamico, inclusief wat zeezout smaakt er prima bij.
daarnaast kun je van lange schijven aubergine chips frituren,
en een rucola salada of iets met druiven is geeft een mooie tegenhanger qua frisheid.
enjoy :)
-
Lekker dikke tomatensaus met een paar kruiden erdoor en dan veel mozzarella en wat parmezaan.. Vind k ng steeds het lekkerst. Een licht sausje met olijfolie vind ik nie zo jum bij gnocchi..
Enne, verse gnocchi is trouwens 100x beter dan uit pakje.. Maarja, kost heel wat tijd.
-
Kun je gnocci maken en ze dan een of twee dagen bewaren?
-
vast wel! Ik heb het nog niet gedaan, maar ik denk dat dat wel te doen is..