Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: Apraxia op 16 augustus 2004, 15:20:38
-
Dit is toch niet hetzelfde he? Ik ben nog meer gaan twijfelen na mijn google resultaten:
Koolraap (http://images.google.nl/images?q=koolraap&ie=UTF-8&hl=nl&btnG=Google+zoeken)
Koolrabi (http://images.google.nl/images?q=koolrabi&ie=UTF-8&hl=nl&btnG=Google+zoeken)
Het lijkt wel beetje op elkaar.
-
het is niet t zelfde, koolraap is volgens mij ook veel groter da koolrabi
ik vind koolrabi heel lekker, maar ik ben volgens mij wel de enige thuis, want we hebben t al jaren niet meer gegeten, koolraap heb ik nog nooit gegeten, dus dat zullen mijn ouders wel niet lusten
-
Ik dacht dat we het hier al eens over gehad hadden maar ik kon het niet terug vinden. Koolraap (http://www.foodsubs.com/Roots.html#rutabaga) (knolraap) is geel, en paars bij de bovenkant, koolrabi (http://www.foodsubs.com/Cabbage.html#kohlrabi) (kohlrabi?) is groen van buiten en wit van binnen.
Dan heb je ook nog meiknolletjes, die zag ik bij de zoekresultaten voor koolraap staan, die zijn klein en wit met een paarse bovenkant.
Knolraap is zoeter en zou ik gebruiken zoals je wortel gebruikt, kohlrabi is peperiger en zou ik gebruiken zoals je bloemkool gebruikt. Meiknolletjes zijn, mja, boterig zou ik haast zeggen.
-
Een knolraap kan je ook gebruiken om te raspen en er dan een knolraapsalade van te maken. Je kan zulke (vaak vettige) salades ook kant en klaar kopen.
Je kunt het ook in de soep doen, meestal winterse soepen.
Het is zeker niet hetzelfde als koolrabi.
-
Volgens mij is het nog iets ingewikkelder, en heb je naast koolrabi nog:
Knolraap (ook wel knolselder): een witte knol, voor in salades (selleriesalade) en erwtensoep enzo.
Koolraap: een licht oranjige knol, vrij zoetig, gekookt als groente.
(mijn moeder sneed het vroeger in reepjes en noemde het dan 'zoete patatjes', at mijn zusje die anti-groenten was ook eens iets gezonds :))
-
Koolrabi is ook lekker met bittere rode sla en appel.
Koolrabi kun je ook in plakken doen en dan paneren met ei en paneermeel, of in een tempurabeslag en dan frituren en vervolgens met een mosterd/kwarkdip serveren.
-
(mijn moeder sneed het vroeger in reepjes en noemde het dan 'zoete patatjes', at mijn zusje die anti-groenten was ook eens iets gezonds :))
Dat deed mijn moeder ook. Ik zal het haar nooit vergeven.
-
Knolraap (ook wel knolselder): een witte knol, voor in salades (selleriesalade) en erwtensoep enzo.
Koolraap: een licht oranjige knol, vrij zoetig, gekookt als groente.
Volgens mij is knolraap een ander woord voor koolraap. Je moet het niet moeilijker maken dan het al is :)
-
oooh ja gekookte koolraap met pittige kaassaus met nootmuskaat, dat hadden wij vroeger. Lekker hoor. Met aardappelpuree bv.
-
Knolraap (ook wel knolselder): een witte knol, voor in salades (selleriesalade) en erwtensoep enzo.
Koolraap: een licht oranjige knol, vrij zoetig, gekookt als groente.
Volgens mij is knolraap een ander woord voor koolraap. Je moet het niet moeilijker maken dan het al is :)
Het is ECHT zo ingewikkeld, hoor! :D
Kijk bv. eens op www.kookboek.nl, daar staat het ook uitgelegd.
-
Volgens die site is een knolraap weer wat anders dan een knolselderij; er staat geen plaatje, maar ik vermoed dat het is wat de Engelsen een turnip noemen, van die roze/witte raapjes.
-
Volgens die site is een knolraap weer wat anders dan een knolselderij; er staat geen plaatje, maar ik vermoed dat het is wat de Engelsen een turnip noemen, van die roze/witte raapjes.
Die heten hier meiraapjes, toch?
Op zijn Christiaans:
http://www.foodsubs.com/Roots.html
-
Nee, want meiraapjes zijn helemaal wit en heb je alleen in mei. Toch? Smaken verder wel hetzelfde.
-
Nee, want meiraapjes zijn helemaal wit en heb je alleen in mei. Toch? Smaken verder wel hetzelfde.
Ze worden paars als ze boven de grond uit komen piepen, denk ik...
-
en ze zijn er ook niet alleen in mei, de turk heeft ze bijna altijd.
-
Die heten hier meiraapjes, toch?
Aaaargh ! Wat is dat toch met die knollen en kolen ?
In de moestuindraad was een paar maanden geleden ook al volop verwarring over dit onderwerp.
Raapsteeltjes, is dat nou het groen van meiraapjes ? Of van Chinese kool? Of is het een plantje op zichzelf ?
Anyway, bij mij zijn ze in elk geval allemaal opgevreten door aardvlooien.
-
Raapsteeltjes, is dat nou het groen van meiraapjes ?
Dat weet ik niet, maar raapsteeltjes schijnen wel eetbare knolletjes op te leveren als je ze laat doorgaan.
-
volgens een aantal sites via google uit Chinese kool of
de meiknol. Volgens het kookboek van moeder aarde is het 'het groen van rapen' maar ze zeggen niet welke rapen.
-
Alles over koolraap http://www.genietenvanvers.nl/groentenwijzer/koolsoorten/koolraap/index.html (http://www.genietenvanvers.nl/groentenwijzer/koolsoorten/koolraap/index.html)
Alles over koolrabi http://www.genietenvanvers.nl/groentenwijzer/koolsoorten/koolrabi/index.html (http://www.genietenvanvers.nl/groentenwijzer/koolsoorten/koolrabi/index.html)
Alles over raapsteeltjes http://www.genietenvanvers.nl/groentenwijzer/bladgroenten/raapsteeltjes/index.html (http://www.genietenvanvers.nl/groentenwijzer/bladgroenten/raapsteeltjes/index.html)
-
Wij hebben een halve koolraap in ons groentepakket gehad.
Ik dacht aan iets eenvoudigs gekookt met peper en een kaassausje, naar het hierboven genoemde idee van Selly.
Maar hoelang moet een koolraap (welliswaar in stukjes gesneden) eigenlijk koken?...
Groetjes, Isa
-
oh, niet zo lang, even lang als spercieboontjes ongeveer, misschien ietsje langer, maar niet zo lang als worteltjes. je proeft wel als het gaar is!