Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: margret op 10 juli 2004, 17:19:34
-
Wie heeft voor mij lekkere recepten met zwarte truffel? Ik heb namelijk een potje met zwarte truffels. En hoe lang is het geopende potje nog houdbaar?
-
Van www.smulweb.nl (dooie beesten er zelf uithalen):
Fusilli met 3 soorten kaas en truffel
door redqueen
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20-30 minuten
Ingrediënten: 400 gr Fusilli (spiraalpasta) - 150 gr geraspte Pecorino kaas - 250 gr Ricotta kaas - stukje Parmezaanse kaas - 100 gr rauwe ham - 125 ml slagroom - 2 eieren - 1 ui - 1 teentje knoflook - 2 eetl truffelolie - stukjes truffel (potje) - zout - versgemalen peper
Voorbereiding: Oven voorverwarmen
Bereidingswijze: Snipper de ui en knoflook. Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking, beetgaar. Klop de eieren los en roer er de Pecorino, de Ricotta, de slagroom, de helft van de olie en peper en zout naar smaak door. Verhit intussen de rest van de olie en fruit de ui en knoflook al omscheppend glazig. Giet de pasta af en schep 3/4 deel van het kaasmengsel en het gebakken uimengsel erdoor. Doe het mengsel over in een ingevette ovenschaal en verdeel de rest van het kaasmengsel erover. Leg de plakjes ham er een beetje rommelig op en laat de schotel in de voorverwarmde oven (175ºC) in ca. 20 minuten gratineren. Schaaf vlak voor het serveren schilfers Parmezaanse kaas en schilfertjes truffel boven de schotel. EET SMAKELIJK !
Rossini Salade
Dit is een bijdrage van marcdepester
omschrijving: De beroemde operakomponist was een groot kok; deze salade was zijn trots.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10-20 minuten
Ingrediënten: -1 krop sla (180 g) -struikje andijvie (180 g) -200 g bleekselderij DRESSING: -4 eetlepels olijfolie -2 eetlepels citroensap -zout en versgemalen witte peper -1 th lepel mosterd -1 mespunt gedroogde dragon VERDER: -1 klein blikje truffel (80 g) (de truffel kan desgewenst vervangen worden door een klein blikje champignons)
Voorbereiding: -maak de slabladeren los en was ze voorzichtig en bet ze droog -doe hetzelfde met de andijvieblaadjes -was de bleekselderij, droog ze en snij in ringen van 1/2 cm -snij de sla en andijvie in reepjes van 1/2 cm -vermeng deze 3 in een slakom
Bereidingswijze: -olijfolie en citroensap in een kommetje mengen en kruiden met zout,peper,mosterd en dragon -giet deze dressing over de salade -samen met de truffel(in fijne plakjes gesneden) of champignons (goed uitgelekt) erdoor scheppen
-
Gerechten met truffel kan je het best niet te ingewikkeld maken, anders riskeer je de smaak van de truffel te verzwakken. Vooral de eerste keer kan je het best iets heel simpels maken. Dan mislukt het ook zeker niet. ;D
Pasta met zwarte truffel:
Verse pasta gaarkoken.
Even opbakken in oliefolie.
Zeer fijn gesneden zwarte truffel (en het vocht uit het potje!) onder de pasta mengen. Je kan het evt. nog 20 sec. mee laten bakken.
Afwerken met gemalen parmesan en zwarte peper.
Je kan er ook nog oesterzwammen of bospaddestoelen bijdoen. Die laat je dan eerste bakken. Daarna de pasta erbij en dan de truffel.
Als bijgerecht kan dan een salade met mostervinaigrette, blauweschimmelkaas en grof gehakte walnoten.
-
in Samtosa hadden ze van de week een erg lekker gerecht met witlof heel dun gesneden met een dressing met truffel en mayonaise. Wat erg lekker. Ik hou al erg van witlof, en ook van truffel, maar was nooit op die combi gekomen. Ik ga het thuis ook eens maken.
-
Gaat er nog iets zoets in de mayonaise? En hoeveel truffel zou je nodig hebben voor, zeg, 50 man?
-
hm. Ik zou een romige mayo gebruiken, die is al wat zoeter. Met wat milde azijn aanlengen. De salade moet uiteraard niet doordrenkt zijn van mayo of azijn.
Hoewel truffel tja? De truffel was heel fijn gehakt in flintertjes. Twee eetlepels per 5 man? Ik heb geen idee hoeveel truffel weegt.
-
Waar koop je truffels in blik? Delicatessenzaakjes? Ik vind dat wel lekker. Wel duur zeker?
-
Waar koop je truffels in blik? Delicatessenzaakjes? Ik vind dat wel lekker. Wel duur zeker?
wel duur ja en er is veel kwaliteitsverschil, zeker met die dingen in blik/pot.
Bij italiaanse winkels is het wel te krijgen, idd delicatessenzaakjes en soms ook de Bijenkorf.
-
ik begreep net dat je bij een hoofdgerecht op 10 gram p.p. moet rekenen.
-
Ik heb nog nooit echte truffel gehad, maar er werd mij verteld dat truffelolie (met truffelaroma) net zo goed was.
Nou vind ik het nogal naar kots ruiken... Er staat op dat het aards smaakt en kots is natuurlijk heel aards, maar hoort dat echt zo??
Ik heb de truffelolie vd AH.
-
nee het hoort niet naar kots te smaken.
de truffelolie van de AH is ook niet zo heel erg lekker.
ik weet niet 1-2-3 een keten dat okee olie verkoopt, wel specialistische winkeltjes in Amsterdam maar daar heb je niet veel aan.
-
Hoe is de truffelolie van Oil & Vinegar? En die bij de Bijenkorf?
-
Hoe is de truffelolie van Oil & Vinegar?
ik hoorde van iemand heel goed, maar ik proefde het er laatst en toen vond ik het niet okee. Ik kan me voorstellen dat dat af en toe ook verschilt daar in kwaliteit
En die bij de Bijenkorf?
die kun je niet proeven :( De potjes truffel die ze verkopen zijn iig niet okee, vroeger wel.
-
Eten veganisten truffels?
-
Eten veganisten truffels?
Ja, dat is een goeie. Nou heb je onder veganisten natuurlijk ook nog wel verschil tussen de rekkelijken, de orthodoxen en de ultra-orthodoxen, maar ik zou er niet op gokken dat ze het blieven. Zonder hond of varken wordt het immers een helse opgave om die dingen te vinden. En of die hond of dat varken er nou lol in heeft om die dingen te zoeken, maakt voor de hardcore vegan niet uit. Gebruik gaat al te ver.
-
Ik dacht dat ze niet meer met beestjes werden gezocht/gevonden??
Ik zou ze wel eten. Heb iig wel van die truffelolie in huis.
Truffels eten ligt voor mij hetzelfde als dat ik ook groenten eet die op dierlijke mest zijn geteeld.
-
ik heb inmiddels witte truffelolie van het merk Urbani waar ik redelijk tevreden over ben.
-
ik heb inmiddels witte truffelolie van het merk Urbani waar ik redelijk tevreden over ben.
Hoe is die vergeleken met de witte truffelolie van Oil & Vinegar?
-
volgens mij lekkerder, maar die van oil en vinager staat me niet 100% zeker meer bij.
-
Ik heb de truffelolie van Oil&Vinegar met Sint gekregen en die vind ik véél fijner dan de AH olie.
Ook heb ik omdat kerst nadert een rondje alvast-aankopen gedaan. Met kerst ben ik nl. bij familie van mijn dochter die het volgende een kerstmaal vinden; koude rollade, lauwe blikgroenten en kapot gekookte aardappels.
Aangezien de gastvrouw de (altijd al vieze) java-schijven liet verbranden, wil ik het nu anders doen.
Ik ging eerst naar de winkel van de Librije voor truffel. Dat was er wel maar het was me iets te duur. Ik heb er wel saffraan á vijf euro per gram gekocht. 't Zit in zo'n mooi potje....( ::) @ self) Alleen 4 bonbonlollies waren goedkoper nl. 3.50.
Bij Oil&Vinegar heb ik truffels gescoord en gedroogd eekhoorntjesbrood. Bij de NW een pot kastanjepuree (die stond daar te verstoffen ;) ) in de aanbieding, zou dat nog iets uitmaken na al die dure luxe (he sjon ;) ) dingen.
Nou weet ik nog niet precies wát ik wil gaan maken....
Vegetarisch of mischien vegan, iig mondwaterend en ooguitstekend lekker. Imponerend doch simpel genoeg voor mij om op tafel te toveren.
Het zal naar alle waarschijnlijkheid Italiaans worden, want dat kan ik redelijk en ik ben in het bezit van pastamachine. (o nee, nog meer luxe! ;) )
Voor 3 á 4 personen, want ik wil mensen kunnen laten proeven zonder zelf alles af te moeten staan.
Ik dacht oa aan een ovenschotel van ui, wortel, aardappel en pastinaak in olie met rozemarijn en knoflook, naar een idee van Wouter Klootwijk in de Smaakmakend van vorig jaar. Dochter is er dol op. Maar wie heeft er nog meer ideetjes? Ook voor voor en nagerecht? Bvd.
Bij mijn ouders eten we standaard hutspot met kerst. Stuk minder gezeur.