Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: Apraxia op 14 april 2004, 21:53:57
-
Dit heb ik vandaag gekocht. Wat kan ik ermee? Marla had een keer een recept voor vegan tonijnsalade??
-
Vegan tonijn!?
-
hadden we daar niet al een draad ergens over? Heb je die van de Chinees of van Redwood?
Aha, hier (http://www.vegatopia.com/forum/index.php?board=3;action=display;threadid=5461) staat het recept voor de tonijnvrije salade. Laat weten hoe het was! Ik had gehoopt het te proeven op de Vday maar daar was het niet.
-
Ik heb die van Redwood. Ook de vissticks gekocht. Die gaak morgen denk ik eten.
De tonijnsalade, thanx voor link/recept. Wel een probleem dat ik nog steeds geen veganaise heb kunnen vinden in mijn leefomgeving. Dan pleur ik die tofunaisezooi er maar in :(
Ik kan het ook 'gewoon' door de sla doen.
-
Ik had er gewoon wat dingen doorheen gedaan die ik lekker vond, augurkjes, sjalotje heel fijn gesneden, kappertjes, klein beetje azijn en wat veganaise, en veel kruiden erbij. Was heerlijk op een broodje met een blaadje sla.
Mijn moeder had er nog een cocktail van gemaakt, zoals je weleens een garnalencocktail eet. Veel cocktail saus en wat sla, was ook wel ok.
-
En, hoe was het?
-
Ik heb de vissticks gekeurd en ik vind ze erg naar echte vissticks smaken. Keb echter meer dan 10 jaar geen echte vissticks op dus...
Mijn vriend vond ze ook naar vis ruiken (durfde niet te proeven omdat hij niet van vis houdt) maar de zwerfkat bliefde het niet.
Zowel de vissticks als de tonijn blijken invriezable dus de tonijn heb ik even in de vriezer geparkeerd.
-
maar de zwerfkat bliefde het niet.
:laugh:
-
Wow! Waar heb je dat dan weer gekocht?
-
in Amsterdam o.a. in de Weteringschans natuurwinkel te vinden. Wel duur.
-
ik heb het zojuist gekocht! Het heeft niet zo'n bijzondere smaak vind ik. Eens bedenken wat ik er mee gaan doen.
-
???
Hi,
Een klein vraagje.
Is er iemand die een vegetarisch product weet wat een beetje een vissmaak heeft?
Ik eet absoluut niets meer wat een gezicht heeft gehad, maar mis af en toe wel iets met een vissmaak. Maakt niet uit welke vis.
Weten jullie of dit bestaat?
Alvast bedankt.
-
Zeewierproducten, zoals nori hebben een zeesmaak.
-
Bij de natuurwinkel verkopen ze nepvis van "Redwood". Ik heb de vissticks gehad en ze smaakten best naar vis. Er ligt ook nog tonijn in mijn vriezer, zodra ik die verorberd heb laat ik het je weten.
Ook bij een chinese vegetarische toko in Den Haag verkopen ze nepvis. Gamba's, kreeften, garnalen etc.
-
Ben benieuwd of dat allemaal lekker smaakt. Het klinkt mij niet zo lekker in de oren. Wil graag nog wel lezen hoe het was.
-
:O
Allemaal bedankt voor je reactie, kga morgen meteen even zoeken.
Top!!
-
Die vegan-tonijn ben ik 2 jaar geleden ofzo al eens tegengekomen. Je kan die 'rauw' eten in een 'tonijnsalade' maar gebakken in de pan is het ook niet slecht. Net zoals gewone tonijn dus.
-
ik zou het niet eten....gelukkig weet ik niet hoe vis smaakt, dus heb er ook geen drang naar een vis-vervanger.
Ben je vegetarisch/ veganistisch opgevoed dan? Of kochten je ouders nooit vis?
-
ik zou het niet eten....gelukkig weet ik niet hoe vis smaakt, dus heb er ook geen drang naar een vis-vervanger.
Ben je vegetarisch/ veganistisch opgevoed dan? Of kochten je ouders nooit vis?
Nee helemaal uit mijn zelf vegetarier geworden tussen de vleeseters hier :) En later dan veganist.
De enigste die hier vis eet, dat is mijn vader zo heel af en toe.
Ik heb volgens mij toen ik klein was een stukje visstick gegeten, maar ik weet niet meer hoe dat smaakte. Maar bij de geur van vis moet ik toch al :pukey:
Reuken die visvervangers eigenlijk ook naar die visgeur?
-
Bij mij precies zo.
Ik krijg wel eens vreemde blikken als ik zeg dat ik nog nooit een Big Mac op heb, dat is toch blijkbaar een soort standaard ergens voor. En ik zou ook niet weten hoe die andere dingen smaken die jij opnoemt, ik kan me er iets bij voorstellen, maar ik heb het nog nooit op.
-
Hamburgers van de MacDonalds zijn goor, mis je niks aan. Ik heb die dingen wel eens gegeten, maar vraag me niet waarom, want goed beschouwd lijkt het net plastic. :pukey:
-
Van de McD heb ik alleen nog de frietjes gegeten.
Nou ik heb ook heel veel niet gegeten, qua vleesgerechten enzo at ik vroeger ook amper (eigenlijk niks). Ik heb vroeger misschien een aantal keer een burger gegeten, wat worst op en gehaktballen en bitterballen. Verder ken ik geen andere vleesdingen. Maar op zich was ik toen eigenlijk meer een parttime-vegetarier :) , maar meer omdat ik gewoon niet die dingen echt luste :)
-
Wow nee hoor, ik ken gewoon alles, behalve zoiets als spareribs (ik weet niet een hoe je 't schrijft :laugh:), waar je toch enige handigheid in moet hebben om dat te eten, heb ik begrepen (was 14 toen ik vega werd, wij aten dat nooit thuis). Nadeel: ik wéét hoe goed vis smaakt.. Maar, als ik nu de geur van gebraden vlees ruik, vind ik 't vies! Wel grappig! Hamburgers bij de Mac misschien 3 keer gehad: at daar al salades toen ik nog vlees at, omdat ik de broodjes te droog en de hamburgers te goor voor woorden vond! Was verder dol op tartaar, speklapjes (gepaneerd!), gehaktbal met uit, kibbeling, gerookte zalm & paling, uitgebakken spekjes, knakworst & rookworst, kippenpoot.. nouja, meer kan ik ff niet bedenken (gelukkig maar), maar eh.. I've eaten it al! Haha en nu dus niet meer! Maar ik ben van veel dingen wel de smaak aan 't vergeten of ik weet simpelweg niet wat mensen bedoelen. Kijk, een slavink, zo ver kom ik nog wel, maar het moet niet culinair worden en de haas van een varken ofzo, dat vind ik allemaal maar raar. Wil er eigenlijk niets mee te doen hebben!
-
Van de 'gewone'vlees- en vleeswarensoorten heb ik ook heel veel gegeten. Vroeger was ik de vleeseter van de familie. Als iemand z'n vlees niet lustte at ik het op. Dus ik heb wel degelijk alles gegeten, en ik was er ook dol op.
Maar de meer bijzondere dingen (zeker > 20 jaar geleden), als carpaccio, oesters e.d. heb ik nooit op. En ik kwam voor ik vegetariër werd nooit bij de Mac, vandaar dat ik nooit een BigMac op had. En ik denk dat shoarma toen nog niet bekend was in Nederland (in ieder geval niet bij mij). Dus dat soort dingen ken ik gewoon niet.
En zal ik ook nooit leren kennen. ;)
-
Nouja, toen ik vegetarier werd (5,5 jr geleden) aten mijn ouders ook geen carpaccio, oesters enzo, luxe dingen. Dus die ken ik ook niet. Ach, minder om te missen! ;)
-
Ik ben eigenlijk wel heel benieuwd naar de vega tonijn etc. Zijn die spullen op te sturen en wie zou dat willen doen?
-
Ik woon in de achterhoek en hier is het niet te koop.
-
Dat zou fijn zijn! Maar ik wil wel even op de site kijken wat ik graag zou willen hebben.
-
Your wish is my command ;)
[inkoppertjesmodus=]
Your fish is my command :O :O
[/einde inkoppertjesmodus]
-
Ik ben eigenlijk wel heel benieuwd naar de vega tonijn etc. Zijn die spullen op te sturen en wie zou dat willen doen?
oh ik kan het je ook wel opsturen (de natuurwinkel variant, niet de chinese super variant).
Wat wil je dan? Ik heb zelf de vega tonijn geprobeerd en dat was een beetje flauw (duidelijk bedoeld voor in een salade, het was een soort pate-achtig, niet 1 stuk dat je kan bakken) en je hebt hier ook vissticks etc.
ik zou het morgen kunnen kopen en opsturen.
-
Die bedoelde ik ja!
Ik PB je wel even.
-
weeh :'( we komen er net achter dat vegavis omdat het koelvers is waarschijnlijk niet een nacht goed blijft in de post. Toch? Of denkt iemand van wel? Hoe zou je zoiets goed kunnen inpakken...
-
weeh :'( we komen er net achter dat vegavis omdat het koelvers is waarschijnlijk niet een nacht goed blijft in de post. Toch? Of denkt iemand van wel? Hoe zou je zoiets goed kunnen inpakken...
Kweet niet of je nog zo'n 'supermarktkoeltas' hebt? Misschien dat je daar wat van kunt knutselen? Of een week wachten dan is het weer vast wel weer bagger ;D
-
Ik denk dat we idd maar even moeten wachten tot het weer koeler is.
-
oh ja een supermarktkoeltas, daar is ook wel wat mee te freubelen, zeker als het koeler is :)
-
Mock tonijn
250mL amandelen, voor een hele nacht in water laten inweken
125mL zonnebloem pitten, voor 4-6 uuren laten inweken
125mL fijn gesneden selerie
een kleine rood ui, fijn gesneden
125mL verse peterselie
sap van een citroen
1/2 tee lepel zeezout.
Smakkelijk!!
Nikkie
-
Wat moet je verder met de ingrediënten doen, dan? Door een keukenmachine gooien ofzo? ???
-
Gewoon roeren in een beslag kom..
en keukenmachine?.. Volgens mij, niet.
Want de ingewekte noten geef een textuur...
'nique
-
De textuur van graten?
-
om herlijk te zijn, geen idée....
Ik heb de recept zelfs nog niet geprobeerd!!
'nique
-
Ik heb die (dure!!) namaak-tonijnska hier ooit eens in winkel gevonden en geprobeerd.
Leek wel op echte tonijnsla, wel niet héélemaal maar je kan niet alles willen hé ;)
was ietsie te flauw...misschien wel lekkerder als je er nog was mayonaise of veganaise en wat ui of augurkjes spaghettikruiden ofzo en tomaatje bijkapt op je boterham...
-
Hoe zou je zoiets goed kunnen inpakken...
Wij krijgen weleens ijs van fabrikanten toegestuurd in een piepschuimverpakking met droogijs. Maar dat is me nogal een oplossing voor het vervoeren van een stukkie nep-tonijn :)
-
weet ook iemand waar ze redwood verkopen in maastricht?
-
Geen idee Gabs.
Ik vraag me trouwens af of je wel echt naar vis smakende produkten wil eten. Ik persoonlijk krijg er de kriebels van als ik nep-vis of nep-vlees eet, wat echt heel erg op 'the real thing' lijkt.
Laatst bijvoorbeeld een vegetarische cordon bleu. Ik twijfelde continu of het wel echt nep was, vond het gewoon 'beangstigend'. Jullie hebben daar dus geen last van?
-
Ik twijfelde continu of het wel echt nep was, vond het gewoon 'beangstigend'. Jullie hebben daar dus geen last van?
Vroeger wel eens, toevallig ook met een cordon bleu! Nu vertrouw ik het wel. Als ik bij iemand zou eten die ik in dat opzicht niet geheel kan vertrouwen, zou ik wel de verpakking willen zien.
-
Ik twijfelde continu of het wel echt nep was, vond het gewoon 'beangstigend'. Jullie hebben daar dus geen last van?
Bij de Natuurwinkel hebben ze mock ham. Die lijkt echt heel, heel erg echt (hoewel het niet zozeer naar ham smaakte, wel naar vleeswaren). Ik moest er erg aan wennen.
-
ik eet nauwelijks naar vlees smakende vegaburgers, maar ben wel altijd benieuwd naar alles, dus ook naar de nepvis.
-
weet ook iemand waar ze redwood verkopen in maastricht?
is dit product ook biologische geteeld? De natuurwinkel wil het wel bestellen, maar twijfelt.
-
of het bio is kunnen ze bij je bio-winkel zo zien hoor in het bestelboek van Udea, ik vermoed van niet trouwens.
-
weet ook iemand waar ze redwood verkopen in maastricht?
is dit product ook biologische geteeld? De natuurwinkel wil het wel bestellen, maar twijfelt.
Hun site moet meer info kunnen geven: http://www.redwoodfoods.co.uk/products/vegideli/content.html
-
weet ook iemand waar ze redwood verkopen in maastricht?
is dit product ook biologische geteeld? De natuurwinkel wil het wel bestellen, maar twijfelt.
Hun site moet meer info kunnen geven: http://www.redwoodfoods.co.uk/products/vegideli/content.html
daar staat op dat ze 'natural ingredients' gebruiken. whatever that may be