Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: Annemieke op 02 april 2004, 23:06:23
-
Ik heb een grillpan voor m'n verjaardag gehad. Wat kan ik er nog meer voor lekkers op doen, behalve courgette en paprika. ;)
-
Ik heb een grillpan voor m'n verjaardag gehad. Wat kan ik er nog meer voor lekkers op doen, behalve courgette en paprika. ;)
aubergine, brocoli, lenteui, groene asperges, wellicht komkommers, haloumikaas en... fruit! Perzik, ananas, mango, dat soort spul. Leuke fruitkebabs. En misschien zou je ook wat kunnen proberen met seitan. Jammer dat je geen gember lust, gegrilde groenten zijn errug lekker met gembersausje.
-
Je kan met een grilpan ook boterhammen roosteren.
-
gember
:pukey:
Ik zat zelf nog te denken aan mooie stevige intacte plakken tofu met veel knoflook en kruiden naar keuze.
-
aardappels!
En allemaal dingetjes in aluminiumfolie doen en dan op de gril (groenten, soja, kruiden) . Wordt het van binnen allemaal heel lekker vermengd en gaan alle smaken door elkaar heen!
-
Ik weet niet precies wat grillen is maar ik heb wel es op de bakplaat met aluminiumfolie een klein beetje olie erop zodat het niet eraan plakt, daarop aardappelpartjes, plakjes wortel, champignons en dacht courgette, kun je natuurlijk verschillende groente voor gebruiken, ik heb niet alles in 1 keer erop gedaan maar wel gezorgt dat alles gaar was en niks aangebrand, was erg lekker, vond zelfs me zusje. Misschien een idee?
-
Klinkt allemaal wel heel erg lekker, best leuk zo'n pan lijkt me. :D
-
Je kan met een grilpan ook boterhammen roosteren.
O ja? oooo
Dat ga ik doen!
-
En polenta kun je ook grillen, zegt men. :)
Ik wil ook een grillpan.
-
Je kan met een grilpan ook boterhammen roosteren.
Kan ook in een gewone koekepan. Vuur niet te hoog zetten.
-
Mijn oppashuis heeft een grillpan. Woempie! :smaail:
Nu heb ik echter de anti-aanbaklaag hier en daar per ongeluk een beetje doen bedekt worden met zwart, plakkerig spul. Hoe krijg ik hem weer schoon? :-\
-
Ik heb een grillpan voor m'n verjaardag gehad. Wat kan ik er nog meer voor lekkers op doen, behalve courgette en paprika. ;)
Gegrilde asperges zijn ook erg lekker! Eigenlijk kun je elk bbq gerecht toepassen in de grillpan, dus koop eens een vega bbq boek! Het volgende recept van ah is ook erg lekker in de grillpan:Groentepakketje met blauwaderkaas (http://www.ah.nl/allerhande/recepten/recipe.jsp?title=groente&id=95680&offset=50)
(hoewel ik sommige groenten nog wat aan de harde kant vond... misschien iets langer bakken vtv?)
-
Mijn oppashuis heeft een grillpan. Woempie! :smaail:
Nu heb ik echter de anti-aanbaklaag hier en daar per ongeluk een beetje doen bedekt worden met zwart, plakkerig spul. Hoe krijg ik hem weer schoon? :-\
Ik was mijn (grill-)pannen altijd af als ze nog heet zijn. Beetje goed borstelen en alles gaat eraf.
-
Nu heb ik echter de anti-aanbaklaag hier en daar per ongeluk een beetje doen bedekt worden met zwart, plakkerig spul. Hoe krijg ik hem weer schoon? :-\
Goed insmeren met een sterke ontvetter (geen ander produkt want dat zou de laag kunnen aantasten).
-
Wij hebben er ook een! :)
Er staat dat je hem bij de eerste keren even moet invetten, maar later hoeft dat niet meer, toch?
-
nee dat hoeft later niet meer, dan gaat het roken.
-
Bijna alle groenten zijn er lekker in :vork:
Wat ook heerlijk is in grillpan (vind ik) is gemarineerde tofu of quorn.
Tofu is lekker gemarineerd in beetje sesamolie met verschillende kruiden.
Quorn met sojasaus, (beetje) balsamico azijn en wijnazijn (+ evt. cayennepeper om het pittiger te maken, om het zoeter te maken kan tomatenketchup).