Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: J@n op 05 september 2003, 11:39:34
-
In deze thread (http://www.vegatopia.com/forum/index.php?board=1;action=display;threadid=6146) kwam de nogal weirde combinatie van kipfilet en mayo ter sprake, die door iemand als verrukkelijk werd betiteld, terwijl anderen bij het idee alleen al onpasselijk worden. Zijn er meer mensen die gek zijn op gekke (maar dan vegetarische!) combi's?
-
Geen boerenkoolstamppot zonder sambal voor mij!
-
Wel, ik heb vorige week nog een lekkere granité (sorbet met minder suiker) van koffie en venkel gegeten. Geserveerd in een glas met yofu: lekker!
-
pindakaas met rozijntjes, friet met bloemkool.
-
In deze thread (http://www.vegatopia.com/forum/index.php?board=1;action=display;threadid=6146) kwam de nogal weirde combinatie van kipfilet en mayo ter sprake, die door iemand als verrukkelijk werd betiteld, terwijl anderen bij het idee alleen al onpasselijk worden. Zijn er meer mensen die gek zijn op gekke (maar dan vegetarische!) combi's?
nouweuh... ik blijf erbij dat het niet zo'n gekke combinatie is hoor.. :'(
Maaruh een veganistische combi die mischien als raar zou kunnen worden beschouwd, chips en koffie als ontbijt.
-
chips en koffie als ontbijt.
Wat ook heel lekker is: chips met sla op je brood.
-
pindakaas met rozijntjes,
Pindakaas-met wordt sowieso al raar bezien
Zo heb je onder meer nog:
Pindakaas met jam
Pindakaas met hagelslag
Pindakaas met chocopasta
Pindakaas met sambal, komkommer en gebakken uitjes
Pindakaas met banaan, eventueel als tosti
-
Pindakaas met jam
Is dat niet de combinatie die je altijd tegenkomt in amerikaanse series?
Kan mezelf ook niks voorstellen bij pindakaas. Ben meer een chocopastapersoon :)
Ik hou van brood met boter en speculoos :)
Sommige vinden dat een rara combo
-
chips en koffie als ontbijt.
Wat ook heel lekker is: chips met sla op je brood.
zeg neem jij mij soms in het ootje? :(
-
chips en koffie als ontbijt.
Wat ook heel lekker is: chips met sla op je brood.
zeg neem jij mij soms in het ootje? :(
Zeker niet! Met houmous erbij wordt het nog lekkerder trouwens :)
-
Een cliënte van me strooit altijd een grote hoeveelheid bruine suiker over haar spaghetti Bolognése, echt wel :pukey:
-
Ik hou van brood met boter en speculoos :)
Sommige vinden dat een rara combo
Doodnormaal. Maar ik heb ook wel eens gehoord dat mensen brood met stroop en roggebrood al een rare combo vinden.
Over rare combo's: heeft iemand hier trouwens een recept voor een vegetarische of veganistische Elvis-sub? Weet je wel, die caloriebommen waar het verhaal over gaat dat Elvis ze speciaal met zijn vliegtuig naar Memphis liet vliegen? Had ook iets te maken met pindakaas en jam, en ik vrees ook met bacon.
-
Een vriend van me maakt echt de lekkerste lasagne! Maar met Oosters tintje. Dus bijvoorbeeld tauge enzo. Maar oh hallelujah, wat wordt ik blij als ik dat weer bij hem voorgeschoteld krijg:)
Voor ontbijt kan ik werkelijk alles eten wat ik normaal ook lekker vindt. Zeker 's winters ontbijt ik liever warm met die kou. Ontbijttoppertje is toch wel couscous. Gooi je wat heet water over, kruidjes erbij, als wat wakker bent en het aandurft wat gesneden groentes et voila:)
Mijn moeder heeft een keer zich erover verbaasd dat op de Domenicaanse Republiek tijdens het intercontinental breakfast een kilo gebakken aardappels is ingegaan. En die jalapenopizza 's ochtends vond ze ook wat raar:)
Ooit heeft een kennis knakworstjes, witlof met zo'n weird onbestemd sausje en rijst gemaakt. Ook een rare combi.
Snufje zout door de gesmolten chocolade en peper op je aardbeien zijn ook wel aanraders trouwens.
-
chips en koffie als ontbijt.
Wat ook heel lekker is: chips met sla op je brood.
zeg neem jij mij soms in het ootje? :(
Ootje? Kom je d'r bij! Probeer maar eens, is hartstikke lekker. Voor mij is het echt ideaal. Krijg ik ook nog eens wat groens binnen! ;)
-
weetje, ik ga het gelijk vanavond gwoon proberen ook! :vork:
het lijkt me opeens namelijk gewoon zo lekker!!
-
chips en koffie als ontbijt.
Wat ook heel lekker is: chips met sla op je brood.
Of patat op je brood. Doen Engelsen ook wel.
Maar he: ik heb het idee dat dit onderwerp al eerder is besproken!
-
Ik heb het ooit al eens ter sprake proberen te brengen...
-
Of patat op je brood. Doen Engelsen ook wel.
Of patat in het brood bij je falafel.
-
Kipfilet met mayo is echt niet raar hoor.
Aardappelen met (of boerenkool met) azijn vinden veel mensen ook raar, maar dat is het ook niet.
-
Aardappelen met (of boerenkool met) azijn vinden veel mensen ook raar, maar dat is het ook niet.
Nee. Zuur maakt melig eten stukken frisser. Dat heb ik ook al zo vaak gezegd (over linzensoep) ;)
-
Sla met tomatensaus
-
volgens mij heb ik dat al eens eerder geschreven, maar ik heb vroeger jarenlang slasaus (van AH Huismerk) ipv mayo bij mijn friet gegeten, dacht dat slasaus het zelfde was als frietsaus :bonk:
-
He, dat lijkt me wel lekker juist!
Je hebt ook van die rare Belgische sauzen. (die ik natuurlijk nooit eet, want ik ben geen rare Belg), zouden die ook zo smaken?
LL ziet een uitdaging...
-
Je hebt ook van die rare Belgische sauzen. (die ik natuurlijk nooit eet, want ik ben geen rare Belg), zouden die ook zo smaken?
Nee die rare Belgische sauzen zijn superlekker (ik heb ooit in Reservebelgie gewoond), maar van slasaus worden je frietjes super slap, geen aanrader.
-
Augurken met pindakaas. Of een variant: nasi met pindasaus en veel augurk.
En een vriendin van mij eet van die voorgekookte worteltjes koud uit de pot op.
-
En een vriendin van mij eet van die voorgekookte worteltjes koud uit de pot op.
Dat is lekker! Doperwtjes en sperziebonen ook.
Beter dan warm gemaakt ook althans.
Mijn moeder eet ook wel eens brood met kaas en jam, maar dat is ook nauwelijks bizar te noemen.
-
He, dat lijkt me wel lekker juist!
Je hebt ook van die rare Belgische sauzen. (die ik natuurlijk nooit eet, want ik ben geen rare Belg), zouden die ook zo smaken?
LL ziet een uitdaging...
Huh? rare Belgische sauzen ? waar hebben jullie het over? :confused:
-
Tartaarsaus (zo heet dat toch?) enzo.
-
Nee die rare Belgische sauzen zijn superlekker (ik heb ooit in Reservebelgie gewoond), maar van slasaus worden je frietjes super slap, geen aanrader.
Hoe zit het trouwens met azijn over je frietjes, zoals de Engelsen doen?
-
Ik ken iemand die altijd macaroni op brood doet.
Nog vreemder vind ik de combinatie spruitjes met chocoladesaus.
Maar misschien heb ik wel gewoon geen culinaire fantasie :)
-
spruitjes met chocoladesaus klinkt juist heel erg lekker! :vork:
-
Vandaag ook een rare combinatie gegeten, maar dat was alleen maar omdat er even niets anders in huis was ;): Mie, een groenteburger en spinazie. Ik vond ook nog een potje pastasaus, maar dat leek me een beetje teveel van het goede...
-
Azijn door de boerenkool is lekker, zo maakt mijn mams die altijd..
Ik ken iemand die alleen macaroni eet, als het zonder saus of wat dan ook is, ja op de bruine suiker erover na dan..
-
Azijn door de boerenkool is lekker, zo maakt mijn mams die altijd..
De familie de Ling ook. Heerlijk!
-
Mijn verloofde gooide gisteren kaneel door de stampot met brocolli. Had nootmuskaat moeten zijn en ik ben blij dat ik het amper proefde. :pukey:
groeten,
Nicky
-
Heb ik ook eens gehad, gooide degene die moest koken kaneel ipv nootmuskaat over de boontjes.....
-
Hier tegenover het internetcafe verkoopt een restaurant geroerbakken macaroni met ei, tauge en pinda. Ik moet hem nog proberen :)
-
Over rare combo's: heeft iemand hier trouwens een recept voor een vegetarische of veganistische Elvis-sub? Weet je wel, die caloriebommen waar het verhaal over gaat dat Elvis ze speciaal met zijn vliegtuig naar Memphis liet vliegen? Had ook iets te maken met pindakaas en jam, en ik vrees ook met bacon.
Toen Elvis een x aantal jaar onder de groene zoden lag was er een hele rits met speciale Elvis-programmering op de buis. In een van die zendtijd-opvul-excercities werd de keet naast zijn Graceland-villa bezocht, waar ze zijn favoriete broodje fabrieken. Er staat mij bij dat een broodje en een banaan worden gegrild. Op het broodje komen pindakaas, jam, en de banaan (en misschien dan ook spek, maar daar staat me niets van bij).
-
Zat er niet ook nog een hamburger op?
-
How to Make Elvis Presley's Favourite Meal (http://www.weeno.com/art/0399/27.html).
-
Ook gezien in Bangkok:
Doerian-sushi
-
Ook gezien in Bangkok:
Doerian-sushi
Hahaha, cool!
-
Azijn door de boerenkool is lekker, zo maakt mijn mams die altijd..
De familie de Ling ook. Heerlijk!
Is dit een bizarre combinatie dan? Dan kan ik mijn moeder blij maken. Die heeft namelijk een culinair minderwaardigheidscomplex en dan kan ik haar nu gaan verblijden met het feit dat ze me jaren een bizarre combinatie heeft voorgeschoteld :)
-
Azijn door de boerenkool is lekker, zo maakt mijn mams die altijd..
De familie de Ling ook. Heerlijk!
Is dit een bizarre combinatie dan? Dan kan ik mijn moeder blij maken. Die heeft namelijk een culinair minderwaardigheidscomplex en dan kan ik haar nu gaan verblijden met het feit dat ze me jaren een bizarre combinatie heeft voorgeschoteld :)
Volgens mij is azijn niet raar door de boerenkool, doet mijn mam ook. En dan ook nog augurkstukjes erdoor.
-
Nope ik vind het ook niet raar, maar de meeste combinaties hier niet.
-
Volgens mij is azijn niet raar door de boerenkool, doet mijn mam ook. En dan ook nog augurkstukjes erdoor.
Ik ken mensen die daar raar van opkijken maar er wel zilveruitjes door doen.
Of picallily (ik word gek van de ll-en) erbij
-
Ik doe daar altijd mosterd bij, maar daar zit ook azijn in zeker...?
-
Of patat op je brood. Doen Engelsen ook wel.
Of patat in het brood bij je falafel.
In Israël stoppen ze er koude frieten in.
-
getver, dat lijkt me niks, koude frieten vind ik sowieso vies trouwens...
In Hongarije kreeg ik bij een gastgezin eens kersensoep vooraf - was erg lekker, maar ik gezonde hollandse meid vond het natuurlijk wel heel RaaR.
-
Of patat op je brood. Doen Engelsen ook wel.
Dat wordt in een frituur in de Antwerpse Schippersbuurt verkocht onder de naam "mitraillet." Frieten, kroket of burger naar keuze, saus naar keuze, sla, tomaat & komkommer. Ken een paar mensen die er echt dol op zijn...
Wat ik persoonlijk een rare Vlaamse (misschien ook Nederlandse) gewoonte vind, hoewel ik er ook mee ben opgegroeid, is groenten in witte saus. Ik heb altijd het idee dat die witte saus de smaak van de groenten verpest (en veel mensen koken de groenten dan nog helemaal plat).
-
Azijn over je friet (al is vinegar nèt even wat anders) en friet op je brood is NIET raar! ::)
groeten,
Nicky
-
Ketchup eet ik trouwens overal bij, bij spinazie ook heel lekker trouwens, dat vind "men" dan ook raar, terwijl sommigen er wel mosterd bij eten! :pukey:
Mosterd bij de spinazie?
Ik had het net met mijn vriendin over deze thread en zij zei me dat ze alleen spinazie eet met appelmoes of alleen appelmoes met spinazie.
Ik zou het zelf niet verzinnen...
-
Pindakaas, poedersuiker, smelten, dan laten afkoelen. Bol maken, in puur chocolade, dan in koelkast compleet afkoelen...
Bedoel je pure chocolade die je gesmolten hebt of cacao of misschien nog iets anders?
-
macaroni op brood heb ik ook wel eens gegeten. Ik kan nog wel eens bruine bonen door mijn pastasaus doen en dat vinden sommige mensen vreemd. Pindakaas met suiker is ook lekker. Maar het is maar wat je gewend bent. Afgelopen week in Frankrijk deed ik een plakje ei tussen mijn stokbrood en werd ik al gek aangekeken, terwijl dat hier normaal is.
Wat sommige mensen vies vinden is dat ik koekjes en chips doorelkaar kan eten. Ik doe ook graag augurk op de kaas of de vegetarische gehakt.
Maar verder echt vreemde combinaties maak ik geloof ik niet, tenzij mijn voorraad op is en ik weer boodschappen moet doen. Tja gisteravond was wel een rare combinatie: bloemkool met muslinoten pistoletjes.
-
Brood met kaas, banaan en ketchup (uit de oven).
Vind ik zelf heel :yummie: maar mensen om mij heen reageren vaak :pukey:
Wat vinden jullie? Valt het onder bizarre combi's???
-
Wat vinden jullie? Valt het onder bizarre combi's???
Ja, wat mij betreft wel... Yuck!
-
Is een overblijfsel uit mijn tienertijd... Groeispurt (veel voedsel nodig) en experimentele vega-fase tegelijk; dan krijg je blijkbaar dit soort combinaties. :)
-
Azijn over je friet (al is vinegar nèt even wat anders)
Wat bedoel je met anders? Bedoel je malt vinegar? Azijn met een bruinig kleurtje, dat werkelijk stinkt als de ziekte, vooral als je het verwarmt of over de frieten gooit? Ik vind het een erg bizarre maar vooral oneetbare combinatie.
Intussen kijkt men er hier wel van op als je mayonaise over de friet gooit....
-
Tahin met suiker of jam op brood.
-
Gisteren ook een gewaagde combinatie met tahin gemaakt. Eigenlijk een combinatie van baba ganoush en tapenade. Het resultaat was iets wat op "americain préparé" lijkt.
Snij een aubergine in plakjes. Strooi grof zeezout op twee borden en leg daar de plakjes op; mooi langs elkaar. Strooi ook wat zeeezout over de plakjes. Na een uurtje heeft het zout heel wat water ontrokken. Wrijf water en het overgebleven zout van de plakjes aubergine af.
Hak twee middelgrote zoete uien fijn en fruit ze een vijftal minuten in goeie olijfolie. Voeg de plakjes aubergine (ev nog fijngehakt voor het gemak) en twee geperste teentjes knoflook toe. Kruiden met vers gemalen koriander en zwarte peper. Laat een kwartiertje bakken tot de aubergine lichtbruin begint te worden. Voeg dan een eetlepel of wat balsamico-azijn toe en een eetlepel sojasaus. Laat nog een paar minuutjes goed doorbakken op een hoog vuur, maar let erop dat de uitjes niet aanbranden. Doe in een kom en laat afkoelen.
Pak een goeie hand zongedroogde tomaten en hak ze fijn. Gooi dat samen met twee theelepels kappertjes en het sap van een halve citroen in de kom. Voeg nog een eetlepel tahin toe (of meer naar smaak) en pureer het geheel tot een romige massa. Giet onder het pureren ev wat olijfolie als het mengsel te droog lijkt.
-
Ik zou toch zweren dat er al een draad hier voor was, maar ik kan 'm niet terugvinden.
Wat dachten jullie van krentenbolletjes met hummus?
-
Ik zou toch zweren dat er al een draad hier voor was, maar ik kan 'm niet terugvinden.
4e pagina bij koken, bizarre combinaties.l
Standaard zoekt ie bij zoeken alleen op de laatste 60 dagen, misschien dat je 'm daarom niet vond (als je daar zocht).
-
4e pagina bij koken, bizarre combinaties.l
Standaard zoekt ie bij zoeken alleen op de laatste 60 dagen, misschien dat je 'm daarom niet vond (als je daar zocht).
Ik heb op rare en vreemde gezocht... De eenvoudige zoekfunctie zoekt trouwens wel in posts ouder dan 60 dagen, dus daar ligt het niet aan.
Terug naar het onderwerp...
-
ik eet altijd van die droge vierkante crackers, en daar leg ik dan een zooitje paprikachips op.
-
Daar drink je neem ik aan wel iets bij?
Beetje droge hap, lijkt mij.
-
Wat een combi zeg.
da's een klassieke combi!
-
Klinkt niet lekker anders, is dat zoiets als banaan met pindakaas dan? Dat weiger ik ook te proberen.
-
Klinkt niet lekker anders, is dat zoiets als banaan met pindakaas dan?
nee dat is heel anders.
-
Klinkt niet lekker anders, is dat zoiets als banaan met pindakaas dan? Dat weiger ik ook te proberen.
Er zijn mensen die zweren bij een boterham met pindakaas en hagelslag. Dat meisje / vrouw die vorig jaar vermoord was door haar vriend en waarvan de vriend vrij onlangs veroordeeld was, was juist vermoord met een boterham met pindakaas en hagelslag (het werd zo zelfs expliciet vermeld in het berichtje), haar favoriete maaltijd (hij had als laborant (of iets van die strekking) met een goedje die boterham vergiftigd).
Ik kende zelfs mensen die pindakaas met jam heerlijk vonden. Die zullen er hier vast ook zijn...
Het punt dat ik hier poog te maken is dat pindakaas met banaan misschien niet eens zo'n gekke combinatie is.
-
Ik hou het bij pindakaas met komkommer. Of pindakaas met sambal.
-
dus je bedoelt eigenlijk dat jij helemaal niets mag zeggen over rare combinaties ;)
-
dus je bedoelt eigenlijk dat jij helemaal niets mag zeggen over rare combinaties ;)
:yes:
Maar das wel lekker hoor!
-
Ik hou het bij pindakaas met komkommer. Of pindakaas met sambal.
tot afschuw van de moeder van mijn vader (die in brabant woont) eet ik mijn boterham met kaas t liefst als er ook een laag appel(-nogwat)stroop opzit "je moeder heeft een echte limburger van je gemaakt"roept ze dan
maar mijn nichtje eet haar boterham met kaas met een laag hagelslag over de kaas
-
Pannekoeken eten mensen toch ook met spek en stroop? Of met kaas en suiker?
Ik moet beamen dat pindakaas en banaan erg lekker is. Nigelle Lawson (de- huisvrouw-godin) heeft in haar boek een recept staan van brood met banaan en pindakaas en dan er een tosti van maken. Scheen Elvis'
lievelingseten te zijn 8)
-
Als ik dit allemaal zo lees, moet ik bekennen dat ik (nog) geen bizarre combinaties eet.
-
mijn vriend eet vaak een dubbele boterham met kaas, appelstroop en sambal. :P
rare combi's? Sinds Sellys halloweenhapje waar chocolade in verwerkt was, probeer ik continu van bestaande recepten een chocovariant te maken. Bijvoorbeeld een maaltijdsalade met stukjes choco er in (maar wat verder?) Maar ik durf het nog niet te proberen 8)
-
mijn vriend eet vaak een dubbele boterham met kaas, appelstroop en sambal. :P
waarom sambal? kaas met appelstroop is een geweldige smaakcombi, maar ik heb dan geen behoefte meer aan sambal
-
waarom sambal? kaas met appelstroop is een geweldige smaakcombi, maar ik heb dan geen behoefte meer aan sambal
Tja, maakt het lekker scherp. Ik weet het niet! Ik heb er wel eens een hapje van genomen, lekkerder dan zonder sambal ::)
-
Oude kaas op rozijnenbrood...vind ik lekkerder dan een gebakje. Sambal plus komkommer plus pindakaas, ken ik ook als een delicatesse. Maar of het onder "bizar" valt?
-
waarom sambal?
Het enige waarbij ik sambal niet zo lekker vind (i.e. het voegt niks toe) is bij chocolade, maar voor de rest kan je het echt overal bijpleuren! En dan wordt het lekkerder dan zonder sambal!
Niet dat ik dat altijd doe hoor. Het moet ook wel lekkere sambal zijn, niet van die verhollandste zut.
-
Sla met ketjap....
Maar dit is dan ook errug vies, had er per ongeluk ketjap in plaats van die donkere azijn overgegooid...
-
Huisgenoot + vriendin aten gisteren zuurkoolstamppot met banaan erdoor geprakt. Maar de smaak van mosterd en (vlees)jus uit een pakje zal de banaan wel ongedaan hebben gemaakt.
-
hmmm, volgens mij ben ik toch vrij normaal als ik al deze rare combinaties lees!
-
Huisgenoot + vriendin aten gisteren zuurkoolstamppot met banaan erdoor geprakt. Maar de smaak van mosterd en (vlees)jus uit een pakje zal de banaan wel ongedaan hebben gemaakt.
Zuurkoolstamppot met banaan en kaas vind ik heel erg lekker!
(mosterd daarbij lijkt me minder, om van jus maar te zwijgen...)
-
mijn vriend eet vaak een dubbele boterham met kaas, appelstroop en sambal. :P
Vorige week nog in een restaurant gehad, alleen dan verse peper ipv sambal
-
mijn vriend eet vaak een dubbele boterham met kaas, appelstroop en sambal. :P
rare combi's? Sinds Sellys halloweenhapje waar chocolade in verwerkt was, probeer ik continu van bestaande recepten een chocovariant te maken. Bijvoorbeeld een maaltijdsalade met stukjes choco er in (maar wat verder?) Maar ik durf het nog niet te proberen 8)
Mexicaanse Mole! (http://www.vegatopia.com/forum/index.php?board=30;action=display;threadid=7598;start=0#msg174475)
-
En je kan ook cacao door chili gooien. Geen punt.
-
En je kan ook cacao door chili gooien. Geen punt.
mijn ervaring is dat dat bitter wordt (en bij chocolade niet). Wat doe ik fout?
-
Een tijdje terug heb ik tomatenijs gegeten, had een erg hoog mjum-gehalte. :P
In dit rijtje past ook knoflookijs thuis trouwens.
-
Tomatenijs klinkt leuk!
Van pure luiheid en ellende heb ik me vergrepen aan rijstewafels met Boursin light (Wat doe ik met een sneu Lightproduct in mijn koelkast anyway ??? Ik haat lightproducten!) en versgemalen WW Harissa. Niet de beste combi, maar soms heb je honger he.... ::)
-
En je kan ook cacao door chili gooien. Geen punt.
mijn ervaring is dat dat bitter wordt (en bij chocolade niet). Wat doe ik fout?
Chocolade is zoeter en zachter. Het mengt zich ook gemakkelijker onder de rest.
Voor Bast: een rijstwafel met boursin en harissa is inderdaad geen gerecht om op een menukaart te zetten ::) Probeer anders eens beschuit met harissa en pindakaas of beschuit met harissa en gewone kaas. :yummie:
-
Ik ben dól op chips and vinegar!! Zo lekker....m'n speeksleklieren gaan al werken bij de gedachte eraan!
En je hebt van Walkers er ook chips van :kwijl:
Verder ken ik geen echte rare combi's....ben heel gewoontjes ::)
-
Een tijdje terug heb ik tomatenijs gegeten, had een erg hoog mjum-gehalte. :P
Same here, maar dan voor kruidnagel-ijs. :yummie:
-
een gebakken ei en dan met de dooier nog heel op een boterham met ladingen kerriepoeder en ketchup erbij en kaas erbij als het moet
heel smerig vinden heel veel mensen dat
btw van pringles is er een variant die heet "salt en vinegar" (in een blauwe bus!) dies echt Té zuur en ik moet er niet aan denken om m te eten... maar misschien vind laurita_23 die dan wel lekker?
-
ik heb algelopen vankantie aan de cote d'azure heel veel rare (voor ons nederlanders dan) ijssmaken gezien, tomaten/basilicum bijvoorbeeld. het lavendelijs was wel erg lekker, zeker in combinatie met chocolade ijs.
-
pindakaas met rozijntjes,
Pindakaas-met wordt sowieso al raar bezien
Zo heb je onder meer nog:
Pindakaas met jam
Pindakaas met hagelslag
Pindakaas met chocopasta
Pindakaas met sambal, komkommer en gebakken uitjes
Pindakaas met banaan, eventueel als tosti
Pindakaas met kaas, lekkernij van mijn parnter
Pindakaas met marmite, heeft ook nog als voordeel dat je alle vitaminen behalve C binnenkrijgt. Ja, ook B12. (ineens lees ik in een andere draad de waarschuwing dat B12 niet is aangetoond, maar het blijft daarom wel lekker)
-
Sojabrokken met teriyaki en korma poeder.
Viel eigenlijk wel mee na de derde hap.
-
Indiaas eten en rode wijn gaan goed samen, doorgaans.
Rode wijn en kaas ook.
Het idee van een kaasplank als toetje na een indiase maaltijd klinkt mij raar in de oren (maar of het ook raar is doet er nu even niet toe).
Anyway, wat voor kazen zijn geschikt als toetje na een indiase maaltijd? :)
(En paneer lijkt me niet zo geschikt)
-
Indiaas eten en rode wijn gaan goed samen, doorgaans.
O. Nee, toch? :confused: Bier, da's lekker er bij :drink:
-
Stevig en/of goed gekruid gaat goed samen met een krachtige rode wijn. :hungry:
-
Dat mag wel een hele krachtige wijn zijn hoor!
Ik vind het nog steeds niks. Maar ja, ik heb ook niet echt wat met kaas.
Ik hou mijn mond verder wel.
-
Indiaas eten en rode wijn gaan goed samen, doorgaans.
O. Nee, toch? :confused: Bier, da's lekker er bij :drink:
WITbier is er nog lekkerder bij!
-
Dat mag wel een hele krachtige wijn zijn hoor!
Hahaha, je hebt er zo te zien weinig kaas van gegeten, huhuhuh. :heehee:
Ik hou mijn mond verder wel.
Nou, ik wil het eigenlijk nog wel even hebben over de combinatie bier-Chinees en bier-Indonesisch. :hungry:
-
Daar heb ik helemaal geen kaas van gegeten.
Wat voor 'n Indiaase gerechten heb jij dan in gedachten waar wijn goed bij werkt?
-
Indiaas eten en rode wijn gaan goed samen, doorgaans.
O. Nee, toch? :confused: Bier, da's lekker er bij :drink:
WITbier is er nog lekkerder bij!
Lekker pittig van de chinees en daarbij lindenbloesemthee, heerlijk
-
Wat voor 'n Indiaase gerechten heb jij dan in gedachten waar wijn goed bij werkt?
Het is voor mij meer omgekeerd: welke wijn werkt goed bij Indiase gerechten?
Uiteindelijk is het een kwestie van smaak, maar door wat te Googelen merk ik wel dat gekruid eten en bier doorgaans het best in de smaak valt. Maar uitspraken als "Chutney Mary is famous for pioneering the selection of wines to accompany Indian food and destroying the stereotype that beer is the only appropriate alcohol with spicy food. (http://www.chutneymary.com/contentflavours.htm)" zijn zeker niet dun gezaaid.
Gisteren overigens een lekkere Cabernet Sauvignon-Merlot gehad bij een maaltijd van Indiase groente-curry, couscous ( :) ) en indiaas brood (van de supermarkt, hehe).
-
Wat vinden jullie van krentenbollen met kaas en dat laatste liefst zo oud mogelijk?
-
Oude kaas? Bah. Jonge kaas!
-
Oude kaas? Bah. Jonge kaas!
Maar wel met krentenbollen of (wat ook kan) spijsbrood?
-
WITbier is er nog lekkerder bij!
Mannen die witbier drinken zijn volgens mij vriend echt mietjes ??? Hij is zelf helemaal geen stoer persoon ofzo, daarom verbaasde deze uitspraak mij ook. Als hij een man witbier ziet drinken, vind 't meteen een beetje een zielig mannetje, die thuis flink onder de plak zit ofzo. Weird he! Wat denken de stoere drinkende mannen hier dus van de combinatie.. mannen en witbier? Bizar? En daardoor faut of juist lekker & leuk?
Wat een vooroordeel. Mag iemand a.u.b. omgaan met wie die leuk vindt en eten wat die lekker vindt en natuurlijk ook drinken wat die vindt smaken? En daar niet op worden aangekeken als dat toevallig niet in het het wereldbeeld past?
Haha natuurlijk! Je moet je ook weer niet zó druk maken oom die opmerking hoor, was ook meer grappig bedoelt...
Krentebollen met kaas is heel normaal.. toch?
-
volgens mij wel
spijsbrood met kaas (jong belegen, want om totaal onduidelijke redenen lust ik geen oude kaas) is ook erg lekker
mijn moeder eet t met alleen roomboter, nu vind ik roomboter al niet zo lekker op brood, dus als er alleen maar roomboter op ligt vind ik dat gewoon vies
-
mijn moeder eet t met alleen roomboter, nu vind ik roomboter al niet zo lekker op brood, dus als er alleen maar roomboter op ligt vind ik dat gewoon vies
Ja ugh!
Mijn vader wil graag krentenbrood of krentebol met dikke laag roomboter en dan kaas. Maar boter & kaas = vies!
-
WITbier is er nog lekkerder bij!
Mannen die witbier drinken zijn volgens mij vriend echt mietjes ??? Hij is zelf helemaal geen stoer persoon ofzo, daarom verbaasde deze uitspraak mij ook. Als hij een man witbier ziet drinken, vind 't meteen een beetje een zielig mannetje, die thuis flink onder de plak zit ofzo. Weird he! Wat denken de stoere drinkende mannen hier dus van de combinatie.. mannen en witbier? Bizar? En daardoor faut of juist lekker & leuk?
Wat een vooroordeel. Mag iemand a.u.b. omgaan met wie die leuk vindt en eten wat die lekker vindt en natuurlijk ook drinken wat die vindt smaken? En daar niet op worden aangekeken als dat toevallig niet in het het wereldbeeld past?
Haha natuurlijk! Je moet je ook weer niet zó druk maken oom die opmerking hoor, was ook meer grappig bedoelt...
Krentebollen met kaas is heel normaal.. toch?
Gelukkig, ik ben weer helemaal gerustgesteld. ;D
-
oehf... hoor ik daar spijsbrood? ::)
Geroosterd krentenbrood (in de broodrooster dus) met boter en spijs erop ...
*oh zucht*
-
Wij maken wel eens kalorie bommetjes waar anderen over hun nek bij gaan ;D
Dik stokbrood + kaas + veganaise + pindakaas + augurken (zoet zuur) + cheese&onion chips + ketshup.
LEKKER!
-
Mijn vader doet altijd tube-mayonaise (van die Zaanse, zo noem ik dat) door de macaroni. En ik heb het zelf ook wel eens geprobeerd en 't is lekker! En diezelfde mayo door de boontjes is ook lekker! En ik heb een keer toen ik dronken was en er was niets te eten in huis droge crackers gegeten met daarop die mayo (met mijn vingers erop gesmeerd). En dat was ook superlekker!
En tosti kaas-banaan dippen in chilisaus (maar da's niet zo raar geloof ik).
-
Mijn vader doet altijd tube-mayonaise (van die Zaanse, zo noem ik dat) door de macaroni. En ik heb het zelf ook wel eens geprobeerd en 't is lekker! En diezelfde mayo door de boontjes is ook lekker! En ik heb een keer toen ik dronken was en er was niets te eten in huis droge crackers gegeten met daarop die mayo (met mijn vingers erop gesmeerd). En dat was ook superlekker!
maar dan gaat toch alles hetzelfde smaken?
-
mijn buuv eet geroosterde krentebollen met pindakaas
klinkt niet echt lekker vind ik
mijn oma eet altijd graag brood met appel
en een goede vriend van mij ook, maar dan met (rauwe) knoflook erbij
veel mensen vinden pannekoek met pindakaas heel vies klinken, maar het is echt erg lekker!
en (wit) brood met kaas en banaan is een feestje!
-
Hmmmm, ik zie wel een aantal goed combi's staan hoor! Krentenbollen/brood met (oude) kaas zijn heerlijk.
En die caloriebom van Ernie lijkt me ook wel wat. Ik at vroeger nog wel eens broodjes met chips en kaas (paprikachips en oude kaas).
-
In Engeland eten ze broodjes patat en broodjes kaassouflé... op zich best lekker..
-
broodjes kaassouflé...
Dat doe ik ook wel eens. Ik vind het niet eens zo'n gekke combinatie eigenlijk (maar dat vind je meestal niet van de dingen die je zelf combineert). Waarom zou je wel een broodje kroket kunnen eten, en niet een broodje kaassoufflé?
-
Als onbijt:
Havermout met rozijnen, appel en een lik pindakaas en/of Tahin...Mmmmm..:)
-
Als onbijt:
Havermout met rozijnen, appel en een lik pindakaas en/of Tahin...Mmmmm..:)
Welkom op het forum! Stel je je nog even voor in de voorsteldraad (http://www.vegatopia.com/forum/index.php?board=8;action=display;threadid=6259;start=600)?
-
Aardbeien op brood met wat olijfolie en peper, zou dat wat zijn?
-
Peper schijnt wel de smaak van de aardbeien op te halen, dus probeer het eens zou ik zeggen!
-
Peper heb ik al wel eens met aardbeien gecombineerd ja, maar ik twijfel nog een beetje over de olijfolie...
-
Dan probeer je het gewoon toch eerst met 1 aardbei? Als het niks is; jammer dan. Als het wel wat is; eet de rest van de aardbeien ook met olijfolie en peper, en laat het ons even weten!
-
Barbaar! Die verschrikkelijk lekkere zelfgekweekte aarbeien verkrachten met nutteloze toevoeging... als het nou waterbommentjes van de suup zouden zijn had je me niet horen miepen, maar deze aarbeitjes zijn zo verschrikkelijk lekker.
-
Barbaar! Die verschrikkelijk lekkere zelfgekweekte aarbeien verkrachten met nutteloze toevoeging...
Dat weet je dus niet.
Overigens zat ik ook al als dit beviel te denken aan een aardbeien-munstaus voor bij spaghetti, maar dat zal ik voor jouw gemoedsrust dan wel doen met el cheapo aardbeien.
-
Het werkt! Net zo goed als met tomaten :D
En het heeft dan nog een beetje zout nodig.
-
Ook wel peper en zout op watermeloen, of balsamico op de aardbeien.
-
uit IJsland heb ik chocolade gekregen, een soort m&m's (of eigenlijk lijken ze nog meer op Maltezers voor wie die kent) en die chocoladebolletjes zijn gevuld met drop. Erg vreemd. Vegetarische drop, dat wel.
-
broodjes kaassouflé...
Dat doe ik ook wel eens. Ik vind het niet eens zo'n gekke combinatie eigenlijk (maar dat vind je meestal niet van de dingen die je zelf combineert). Waarom zou je wel een broodje kroket kunnen eten, en niet een broodje kaassoufflé?
helemaal lekker, broodje kaasoufle met pinda saus !
Verder brood met patat is inderdaad errrg lekker.Ik moest er eerst erg aan wennen maar vind het nu heerlijk.In Engeland noemen ze dit butty's('k weet niet of ik het goed schrijf)Beetje wit brood met gezoute boter en dan patat!!Heerlijk helemaal met daarop daddy's saus of HP saus hmmm...
Trouwens over Engelse producten gesproken ..kennen julie Crumpets? Is niet echt raar maar wel errrg lekker..zoort van rond broodje met gaatjes wat je ini de toaster moet doen.Ik eet het altijd met (veg.) cheddar (of stilton)en alfalva
-
In het kader van bizarre combinaties: wat denken jullie van het recept van vandaag? Zou dit echt iets smakelijks opleveren? Klinkt in ieder geval wel spannend, maar hoe kom je er op.
Afrikaanse ananas-stoofpot
Dit heb je nodig: 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 1 el olie, 400 g gesneden boerenkool, 1 groot blik ananas, 3 el pindakaas, 1 tl Tabasco, verse koriander.
Zo maak je dit gerecht: Pel en snipper de ui en knoflook. Bak de ui en knoflook een paar minuten in de olie. Snij de ananas in kleine stukjes. Voeg de ananas en het sap bij de ui zodra ie glazig is. Breng het geheel aan de kook. Leg er de boerenkool op, doe het deksel op de pan en laat zo 5 minuten stoven. Roer af en toe door. Voeg dan de pindakaas, Tabasco en koriander toe en laat nog 5 minuten zachtjes stoven. Bestrooi het gerecht met stukjes pinda en ringetjes bosui en serveer met rijst of couscous.
-
Ze durven wel hoor.... zoveel Tabasco erdoor.
-
Ik kocht van de week een pot Helman's mayonaise. Er staat er recept op de pot voor een chocoladecake.. in het recept gaat 250 ml mayonaise :o Brrrrr.
-
Ach ja, de Engelse keuken.
Ik dacht altijd dat worteltjestaart alleen maar in grappen bestond, maar carrot cake is toch wel één van de meest gangbare soorten gebak.
En om heel eerlijk te zijn, vind ik het nog niet eens zo erg vies...
-
Ik kocht van de week een pot Helman's mayonaise. Er staat er recept op de pot voor een chocoladecake.. in het recept gaat 250 ml mayonaise :o Brrrrr.
Daar hadden ze het in de Volkskrant ook al over! (en het resultaat was vooral geschikt om uit te delen aan kleine kinderen zonder uitontwikkeld smaakgevoel...
-
Ik kocht van de week een pot Helman's mayonaise. Er staat er recept op de pot voor een chocoladecake.. in het recept gaat 250 ml mayonaise :o Brrrrr.
Daar hadden ze het in de Volkskrant ook al over! (en het resultaat was vooral geschikt om uit te delen aan kleine kinderen zonder uitontwikkeld smaakgevoel...
Oh ja? Die heb ik niet. Schreef Sylvia Witteman er iets over? Dat vind ik wel iets voor haar.
-
Oh ja? Die heb ik niet. Schreef Sylvia Witteman er iets over? Dat vind ik wel iets voor haar.
Nee, het was niet Sylvia Witteman (want die was er vandaag, en het was gisteren of eergisteren). Ik kan het voor je uitknippen en opsturen, als je dat leuk vindt!
-
Oh ja? Die heb ik niet. Schreef Sylvia Witteman er iets over? Dat vind ik wel iets voor haar.
Nee, het was niet Sylvia Witteman (want die was er vandaag, en het was gisteren of eergisteren). Ik kan het voor je uitknippen en opsturen, als je dat leuk vindt!
Oh wat lief, maar ik kijk wel even op mn werk :D
-
Mijn vriend vind mijn favoriete sandwich erg vreemd: kaas en zuurkool, eventueel met een beetje zure room en peper. Ik zie alleen zelf niet echt wat er vreemd aan is.
-
Hier kunnen ze er ook wat van: Utterly Outrageous Recipes
http://www.zapitalism.com/food.html
Tis niet echt vega-vriendelijk, btw.
-
Kaassouffle met bosbessenjam ,bijna culinair te noemen. :chef:
-
Tis niet echt vega-vriendelijk, btw.
Maar wel innovatief:
My friends mom has always been "unique" in general, so it didn't surpise me that she enjoys putting slices of chedder cheese in her morning coffee. When the coffee is gone, she slurps down the glob of melted cheese.]My friends mom has always been "unique" in general, so it didn't surpise me that she enjoys putting slices of chedder cheese in her morning coffee. When the coffee is gone, she slurps down the glob of melted cheese.
-
chocolademelk drinken als je friet eet...
Ik vind het lekker :-X
-
Niet zozeer een bizarre combi, maar in mijn ogen wel redelijk bizar: Sauerkrautsaft (zuurkoolsap). Nieuwsgierig aangelegd als ik ben, heb ik een glaasje naar binnen gewerkt. Niet voor herhaling vatbaar... :-X
Je kunt hier in Duitsland op een terras bier gemengd met cola bestellen. Het rare is: de Duitsers doen dat ook nog ;D
-
Tijdens mijn vakantie in duitsland heb ik geregeld cola/ sinas mix gedronken heerlijk ! Vooral als je toch niet kunt kiezen ;)
Verder vind ik een broodje asperges heel lekker met alfalfa.
-
Je kunt hier in Duitsland op een terras bier gemengd met cola bestellen. Het rare is: de Duitsers doen dat ook nog ;D
Hier in België wordt dat ook veel gedronken hoor.. En het wordt "mazout" genoemd.. Er is trouwens ook de combi bier/limonade...
-
Cola/limonade... ik geloof dat we dat vroeger diesel noemden. Is mazout soms Frans voor diesel?
Iemand wel eens appelstroop met muisjes op z'n brood gegeten? Vond ik als kind erg lekker, maar nu ik het goede voorbeeld moet geven aan mijn eigen kinderen doe ik het toch maar niet meer.
-
Cola/limonade... ik geloof dat we dat vroeger diesel noemden. Is mazout soms Frans voor diesel?.
Mazout is gewoon een ander woord voor huisbrandolie of stookolie. Limonade/bier wordt hier trouwens Kivela genoemd
-
Cola+ bier wordt hier vaak gedronken.. (België). Het is handig voor mensen die bier willen drinken, maar nog met de auto moeten rijden, dan lijkt het of ze een beetje meer kunnen drinken =P
Ik dronk vroeger altijd chocomelk als ik friet at.. Wordt ook raar bekeken
-
Spruitjes met satésaus zijn echt superlekker!
En (niet echt een combi) rauwe zuurkool.
Ook lekker: rijstwafels met pizzasmaak.
Mijn zus eet altijd yoghurt met hagelslag... daar moet ik nou weer niet aan denken.
Wat ik ook niet begrijp is de chocolade munt combinatie :pukey: schrik er altijd van als mijn bonbonnetje na een lekker etentje naar pepermunt smaakt!
-
Op een Grieks terras: "French fries? Okay. Do you want them with cheese or without cheese?" Patat met kaas?!? Het leek me zo'n afschuwelijke combinatie dat ik het niet aandurfde, maar het blijft intrigerend... Iemand zoiets al eens geprobeerd?
-
Ja en ik vind t niet zo.
Als we dan toch voor aardappels met kaas gaan, heb ik liever een gratin dauphinois.
-
Op een Grieks terras: "French fries? Okay. Do you want them with cheese or without cheese?" Patat met kaas?!? Het leek me zo'n afschuwelijke combinatie dat ik het niet aandurfde, maar het blijft intrigerend... Iemand zoiets al eens geprobeerd?
Valt volgens mij best wel mee.
-
chips en koffie als ontbijt.
Wat ook heel lekker is: chips met sla op je brood.
hu hu beetje laat gereageerd, maar doe je dan ook boter op je brood? vraag ik me af. en nog een specifieke sla soort? ik vind zelf chips met een gebakken (spiegel) ei erg lekker, dus ik denk dat ik chips met sla en brood ook wel kan waarderen, haha.
-
Op een Grieks terras: "French fries? Okay. Do you want them with cheese or without cheese?" Patat met kaas?!? Het leek me zo'n afschuwelijke combinatie dat ik het niet aandurfde, maar het blijft intrigerend... Iemand zoiets al eens geprobeerd?
Valt volgens mij best wel mee.
In Brighton ook al eens gegeten. Ik vind het wel meevallen. Tenslotte doe je bij raclette ook kaas over je aardappelen he.
-
En wat voor kaas krijg je dan bij je patat? Strooikaas lijkt me vrij onpraktisch, net als een schijfje Goudse. Frites gedoopt in ovenkaas, of met een kaassausje, lijkt me erg smakelijk; smeerkaas (Goudkuipje en zo) lijkt me dan weer niet zo'n succes.
-
En wat voor kaas krijg je dan bij je patat?
Geen idee, maar ik vermoed dat het feta zal zijn.
-
Wat ook heel lekker is: chips met sla op je brood.
hu hu beetje laat gereageerd, maar doe je dan ook boter op je brood?
Nee, geen boter, gewoon wat ordinaire slablaadjes en daar chips overheen. Heb het trouwens al heel lang niet meer gegeten. Misschien maar weer eens proberen.
-
En wat voor kaas krijg je dan bij je patat?
Geen idee, maar ik vermoed dat het feta zal zijn.
Dat vind ik eigenlijk heerlijk klinken. :yummie:
-
Ik vind iedere combinatie met feta bizar. :-X
-
Het ziet er zo uit?
Een vriendin van me was ook in Bulgarije en het was inderdaad feta. (Ze vroegen het bij haar niet, ze waren er gewoon vanuit gegaan dat ze het met kaas wilde.)
-
Wat ook heerlijk is, maar echt heel vreemd: Champignons met sinaasappels in een pannetje bakken. Ik heb het met een vriend van me bedacht en het was eigenlijk heel lekker.
-
Mijn verder toch volkomen normale :bonk: dochter wil pindakaas op haar pannenkoek (met dank aan opa...)
-
Mijn verder toch volkomen normale :bonk: dochter wil pindakaas op haar pannenkoek (met dank aan opa...)
Ik doe dat ook wel en doe er ook nog wat marmite bij ;D
Plakjes kaas met een kloddertje mayo is ook niet te versmaden :D
-
Mijn verder toch volkomen normale :bonk: dochter wil pindakaas op haar pannenkoek (met dank aan opa...)
Ik doe dat ook wel en doe er ook nog wat marmite bij ;D
Plakjes kaas met een kloddertje mayo is ook niet te versmaden :D
Ai Hausfrau!, als ik lees dat Willem dat ook doet zou ik me ernstig zorgen beginnen maken over de geestelijke gezondheid van je dochter ;) ;D
-
Mijn verder toch volkomen normale :bonk: dochter wil pindakaas op haar pannenkoek (met dank aan opa...)
Tja, dat wordt dan later een operazangeres; mijn vriend eet zijn pannenkoek graag met pindakaas en honing :P . Of, klassiek Duits blijkbaar, met appelmoes, kaneel en suiker.
-
Ik vind pindakaas op pannenkoeken ook heel lekker. Of op wentelteefjes.
-
Ik vind pindakaas op pannenkoeken ook heel lekker. Of op wentelteefjes.
;D
-
Pindakaas, poedersuiker, smelten, dan laten afkoelen. Bol maken, in puur chocolade, dan in koelkast compleet afkoelen...
Bedoel je pure chocolade die je gesmolten hebt of cacao of misschien nog iets anders?
Ik was net deze draad aan het doorlezen en kom bovenstaande teksten tegen van Christiaan en een Monique...voor de duidelijkheid, deze Monique ben ik niet...ik dacht, ik meldt het even ;)
-
In 'Fast, Fresh & Fabulous' van Rose Elliot stond een 'recept' (in dat kookboek staan recepten met foto's en dan af en toe een pagina met 'ideas for using...'; grains in dit geval) voor 'grain burgers'. Te maken met onder andere rijst, millet en quinoa. Mooi, want ik heb een zak met quinoa die hoognodig op moest en ik vond het niet lekker toen ik het gewoon gekookt had, dus in een burger leek me een goed idee. Nu moest je quinoa koken, dan pindakaas er door doen tot het bindt en dan nog wat andere dingetjes erdoor. Het leek me niet echt een elegante combinatie, maar zoals gezegd: quinoa moest op.
Wat blijkt: quinoa met pindakaas erdoor is echt heel erg lekker. Zelfs als je er nog geen burgers van hebt gemaakt en die hebt gebakken.
-
Wat blijkt: quinoa met pindakaas erdoor is echt heel erg lekker. Zelfs als je er nog geen burgers van hebt gemaakt en die hebt gebakken.
Klinkt boeiend. Kan je het recept geven?
-
Ja, ik wil ook een duidelijk gespecificeerde stap-voor-stap instructie!
-
Grain Burgers
Mix 350 gram gekookte granen (bruine rijst, millet, quinoa) met genoeg 'nut butter' (pindakaas, amandel- of hazelnoot-'boter' of tahini ) zodat het gebonden wordt (ongeveer 4 tot 6 eetlepels, ik heb zelf denk ik iets van 3 eetlepels gebruikt, maar ze plakken wel beter met meer). Voeg toe: 1-2 teentjes fijngehakte knoflook, 1-2 theelepels geraspte verse gember, een scheutje sojasaus, zout en peper. Maak er 6 tot 8 platte burgers van en druk ze goed aan. Bestrijk ze met raapzaad- of olijfolie en grill ze 6 minuten of 'shallow-fry' ze in 2 tot 3 eetlepels raapzaadolie, tot ze 'crisp' en bruin zijn aan beide zijden.
-
pindakaas met rozijntjes,
Pindakaas-met wordt sowieso al raar bezien
Zo heb je onder meer nog:
Pindakaas met jam
Pindakaas met hagelslag
Pindakaas met chocopasta
Pindakaas met sambal, komkommer en gebakken uitjes
Pindakaas met banaan, eventueel als tosti
Ik vind pindakaas met mosterd en witte peper erg lekker voor op brood, met Jam heb ik nog nooit geproefd.
-
Zag chips in de smaken prawn cocktail en lam met Marokkaanse kruiden.
Je moet er maar op komen...
-
Die smaken zijn toch niet nieuw? ik vind trouwens de bbq rib smaak stiekem heeeel erg lekker ruiken ::)
-
Wat ook lekker is..(maar door sommigen als raar beschouwd)..koude pannekoek met roomkaas, stukje ananas en dan hagelslag erop..
-
Grain Burgers
Mix 350 gram gekookte granen (bruine rijst, millet, quinoa) met genoeg 'nut butter' (pindakaas, amandel- of hazelnoot-'boter' of tahini ) zodat het gebonden wordt (ongeveer 4 tot 6 eetlepels, ik heb zelf denk ik iets van 3 eetlepels gebruikt, maar ze plakken wel beter met meer). Voeg toe: 1-2 teentjes fijngehakte knoflook, 1-2 theelepels geraspte verse gember, een scheutje sojasaus, zout en peper. Maak er 6 tot 8 platte burgers van en druk ze goed aan. Bestrijk ze met raapzaad- of olijfolie en grill ze 6 minuten of 'shallow-fry' ze in 2 tot 3 eetlepels raapzaadolie, tot ze 'crisp' en bruin zijn aan beide zijden.
Ik had geen raapzaadolie en heb het in olijfolie proberen te bakken, maar ze vielen uiteen. Er toch maar ei door gedaan dan. Is die raapzaadolie essentieel dan?
-
Marokkaanse groenteschotel (kikkerwten enz.) met koriander, komijn en kaneel met rijst met ketjap en sambal padang, groene sambal. Ik vond het heerlijk.
-
Marokkaanse groenteschotel (kikkerwten enz.) met koriander, komijn en kaneel met rijst met ketjap en sambal padang, groene sambal. Ik vond het heerlijk.
Dat is toch geen bizarre combinatie ???
-
Grain Burgers
Mix 350 gram gekookte granen (bruine rijst, millet, quinoa) met genoeg 'nut butter' (pindakaas, amandel- of hazelnoot-'boter' of tahini ) zodat het gebonden wordt (ongeveer 4 tot 6 eetlepels, ik heb zelf denk ik iets van 3 eetlepels gebruikt, maar ze plakken wel beter met meer). Voeg toe: 1-2 teentjes fijngehakte knoflook, 1-2 theelepels geraspte verse gember, een scheutje sojasaus, zout en peper. Maak er 6 tot 8 platte burgers van en druk ze goed aan. Bestrijk ze met raapzaad- of olijfolie en grill ze 6 minuten of 'shallow-fry' ze in 2 tot 3 eetlepels raapzaadolie, tot ze 'crisp' en bruin zijn aan beide zijden.
Ik had geen raapzaadolie en heb het in olijfolie proberen te bakken, maar ze vielen uiteen. Er toch maar ei door gedaan dan. Is die raapzaadolie essentieel dan?
Dat lijkt mij niet, hoewel ik ze daar wel in gebakken heb. Je eetlepels, zijn die 15 ml? En heb je ze goed aangedrukt?
-
Gisteren een boterham met guacamole en pindakaas gegeten en was best lekker, pindakaas overheerste wel natuurlijk.
-
chocolade pasta met kaas op brood, lekker.
of smeerkaas met jam, maar die is al minder gek.
-
nu ben ik misselijk van al die pindakaascombinaties... :-[ ( smiley zegt "beschaamd"maar je moet het zo zien, dat ik er rood van aangelopen ben en mijn best moet doen niet over te geven..haha)
-
Is knoflooksaus als sladressing een rare combi? Ik vind van niet, maar al mijn vrienden verklaren me voor gek ::)
-
Ik vind het best normaal. Als je gewone slasaus op je sla doet en een teentje knoflook erbij en nog wat kruiden is dat toch ongeveer hetzelfde?
-
Is knoflooksaus als sladressing een rare combi? Ik vind van niet, maar al mijn vrienden verklaren me voor gek ::)
Nee hoor, prima combi combi :). Er is nogal wat geweld voor nodig om die laffe slablaadjes een beetje smaak geven ;D.
À propos knoflooksaus: artiesten schijnen iets tegen knoflook te hebben :( In de drukke concertdecembermaand eten we noodgedwongen welhaast volledig knoflookvrij.
-
Een aparte combi-maaltijd die ik bij een vriendin voorgeschoteld kreeg: Pannekoeken (met zoet beleg) met een kop groentesoep ernaast... zat wel even vreemd te kijken..maar het was wel lekker.
Een goeie voor in de bar: Jägemeister/pisang ambon :P
-
Ik eet rabarbercompote met yoghurt erop en meusli en creusli. Geen idee of het een bizarre combinatie is, ik had het alleen nog nooit gedaan. Wel lekker eigenlijk.
-
paprika (rode of gele) gevuld met zuurkool en ananas! vorige week uitgevonden.
-
Voor de jaarwisseling!
Hartige oliebollen zijn geweldig. Gewoon oliebollenbeslag met bijvoorbeeld ui en knoflook en alle kruiden en specerijen die je lekker vindt. Je kan ze een oosters smaakje geven maar italiaanse of griekse bollen zijn ook erg goed.
Je huis stinkt wel, nog een goed end het nieuwe jaar in, naar je baksels... Dus als het even kan de pan met vet buiten of in de bijkeuken ofzo... ;)
-
Geen boerenkoolstamppot zonder sambal voor mij!
Is niet bizar. Is bijzonder lekker. Hele eetlepel Manis per bord. Eventueel ook nog met mosterd :)
-
Een aparte combi-maaltijd die ik bij een vriendin voorgeschoteld kreeg: Pannekoeken (met zoet beleg) met een kop groentesoep ernaast... zat wel even vreemd te kijken..maar het was wel lekker.
zoiets doen wij altijd in de winter: lekker dikke soep, zoals bruine bonen of tomaten, met pannenkoeken met appelstroop.
-
Telt brood met kaas en chocopasta als vreemde combi?
-
Voor de jaarwisseling!
Hartige oliebollen zijn geweldig. Gewoon oliebollenbeslag met bijvoorbeeld ui en knoflook en alle kruiden en specerijen die je lekker vindt. Je kan ze een oosters smaakje geven maar italiaanse of griekse bollen zijn ook erg goed.
Je huis stinkt wel, nog een goed end het nieuwe jaar in, naar je baksels... Dus als het even kan de pan met vet buiten of in de bijkeuken ofzo... ;)
In Frankrijk heb ik jaren geleden iets gegeten wat neerkomt op oliebollen met vis erin.
-
Bij Napels hadden ze oliebollen met mozzerella of anjovis
-
Telt brood met kaas en chocopasta als vreemde combi?
nuja, bij mij wel bekend iig... dat heb ik ook wel gegeten (heel lekker, ook als tosti, maar ook kaas/appelstroop tosti) maar nu vegan dus geen kaas meer...
-
Telt brood met kaas en chocopasta als vreemde combi?
Voor mij wel! Krijg al kippenvel bij het idee het te moeten eten, brrrr
-
Oh, hier heb ik wat aan toe te voegen, mijn vader is namelijk speciaist ter zake. Hij houdt van havermoutpap met beschuiten, havermoutpap met soep, havermoutpap met rozijnen (ok, dat is wel lekker), pannenkoeken tussen zijn boterhammen.
En, het toppunt, hij maakte ooit rode kool met balletjes in tomatensaus klaar. (maar dat was voor hij zelf kon koken en hij gewoon de 2 bovenste doosjes uit de diepvries had genomen, die mijn moeder eerder had ingevroren) Maar dat was dus een nogal vieze (kleuren)combinatie.
-
Telt brood met kaas en chocopasta als vreemde combi?
Dat is een favoriete bizarre combi bij mij. :D Dat schreef ik hierboven ook.
-
Veggie AH burger:
Ingrediënten:
Alle ingredienten zijn verkrijgbaar in de albert heyn, vandaar de naam van het gerecht.
2 noten vruchten bollen (broodjes)
2 griekse burgers
Sabra tehina aubergines
1/2 rode puntpaprika
2 bladen ijsbergsla
Werkwijze:
Bak de twee burgers op in wat olie of boter.
Was de ijsbergsla en paprika. Snijdt de paprika in reepjes.
Snijdt de broodjes open en smeer ze in met tehina. Doe erop wat ijsbergsla en paprika. Doe als laatste laag een burger op het broodje en doe de bovenkant er weer op.
Desgewenst nog wat peper eroverheen.
-
Kaas met rozijnen
Kaas met jam (ok,niet zo heel raar..)
Pindakaas met jam
Toen ik nog vlees at:
Krentenbol met cervelaat
-
Wat dacht je van pindakaas met zout:
alsof je pinda's eet op brood! 8) :- 8)
-
aardbijen dopen in sandwichspread, jum
-
Je vertiept je. Je bedoelt
aardbijen dopen in sandwichspread, juk
-
Ik denk dat jullie je allebei vertypen en bedoelen:
aardbeien dopen in sandwichspread ;)
-
Je mag van mij best aardbijen schrijven, maar ze in sandwichspread dopen gaat écht te ver ;)
-
Welke sandwichspread?
Edit: Typen is moeilijk
-
Je mag van mij best aardbijen schrijven, maar ze in sandwichspread dopen gaat écht te ver ;)
maak er dan meteen aambeien van
-
En Dot heeft ineens geen trek meer in avondeten.
-
ja, sorry... het was heel flauw, ik weet t
-
Mijn zoontje at vroeger ijs met geraspte kaas.... jak! :-X
Toen we laatst weer eens een ijsje aten, vertelden we hem dit verhaal en wilde hij het nog wel eens een keer proberen en hij vond het nog lekker ook.
???
-
Ik kan me er niks bij voorstellen, ijs met kaas... Maar heb je zelf ook een hapje genomen en toen geconstateerd dat het echt vies is?
-
Nee, erg he, ik hou mijn kinderen altijd voor: eerst proeven, dan pas kun je zeggen of je het lekker vindt of niet.
Maar dit stond me zo tegen... jak...
-
Mijn zoontje at vroeger ijs met geraspte kaas.... jak! :-X
Ik heb vorige week zaterdag mozzarella-ijs gegeten :smaail:
-
Ik heb vorige week zaterdag mozzarella-ijs gegeten :smaail:
Euhm... betekent dat dat het erg lekker was?
-
Ja het was best heel lekker :) Er zat ook wat olijfolie door. Het was onderdeel van het meest bizarre kaasplankje dat ik ooit voorgeschoteld kreeg, de andere onderdelen waren: een mini-kopje soep van Goudse kaas en een mini-torentje van hele dunne plakjes Beaufort kaas (de Franse gruyere) afgewisseld met tomaat en Italiaanse kruiden.
-
Er moesten wat dingen op ::)
Basmatirijst met wilde rucola, pijnboompitjes, kerstomaatjes, parmesan, trostomaat, kidneybonen, jong belegen geraspte kaas, lenteuitje, uitje, snijbonen, rode peper en cashewnoten. Opgeleukt met een versgemalen droog harissamengsel en knoflookpeper.
Het was best eetbaar.
-
Ik was hondsmoe en had geen zin meer om te koken. Resultaat: couscous met cup-a-soup tomatenpoeder als "kruidenmix" en stukjes tomaat en aardbei. Het viel nog best goed te eten :)
Een niet-vega vriendin van me was nog een graadje erger; zij at knakworstjes en garnalen met pindakaas...... Hahaha :O Afgrijselijk gewoon
-
Ik was hondsmoe en had geen zin meer om te koken. Resultaat: couscous met cup-a-soup tomatenpoeder als "kruidenmix" en stukjes tomaat en aardbei. Het viel nog best goed te eten :)
aardbeien daardoor?? getsie... dat is wel erg bizar hoor
-
En vooral erg zonde van de aardbeien.
-
Mijn man heeft ooit eens frikandel met softijs (vanille) gegeten. Volgens hem smaakte het eigenlijk best lekker.
-
Mijn vriend eet speculaasjes met pesto. En hij vindt dat echt lekker.
-
Op Dour kan je frieten in een baguette eten.
Meneer koekje maakt zn chili met augurken en een flesje witbier :pukey:
-
Toen ik nog klein was schotelde mijn vader mij puree met leverpastei voor. Was best lekker.
Momenteel eet ik, als ik spinazie (a la creme) eet, dit altijd met puree. Dit smeer ik dan uit over mijn bord zoals een pizza. Ik gooi er dan vegarookworst, appelmoes, kaneel en suiker op. Jammie!
:hungry:
-
Ik was hondsmoe en had geen zin meer om te koken. Resultaat: couscous met cup-a-soup tomatenpoeder als "kruidenmix" en stukjes tomaat en aardbei. Het viel nog best goed te eten :)
:o
Wat mij nog het meest interesseert: hoe verzin je zoiets? :heehee:
-
bospaddestoelensoep met daarbij een kaas-ui broodje en een salade van rucola, tomaat en feta.
Goede maaltijd voor na het sporten, ik heb dan nooit zoveel trek in iets stevigs.
-
bospaddestoelensoep met daarbij een kaas-ui broodje en een salade van rucola, tomaat en feta.
Goede maaltijd voor na het sporten, ik heb dan nooit zoveel trek in iets stevigs.
Wat is hier bizar aan?
-
at mij nog het meest interesseert: hoe verzin je zoiets?
Nou gewoon: als je heel moe bent, of weinig tijd hebt, en je bent al 2 dagen te laat met boodschappen doen (veelvoorkomend studentenprobleem), dan zoek je gewoon op wat er nog in de kast of la ligt.
Zo heb ik ooit 3 dagen sla gegeten met alles erdoor wat ik m aar kon vinden. Kwam toen op de bizarre, maar lekkere (helaas, toen nog niet vegetarische) combinatie van ijsbergsla met mandarijnenpartjes en uitgebakken spekjes.
Ga ik deze zomer nog eens proberen met rooktofu. Je weet maar nooit.
Overigens werd ik als kleuter als zijnde 'apart' bestempeld omdat ik roosvicee door mijn melk wou. En kijk nou, amper 3 decennia later is alles wat kleuters drinken een variant op 'melk met ...'. :nopompom:
-
Kwam laatst aubergine met pindasaus tegen, lekker!
-
bittere spaghetti...
bak overschot quorn(liefst filet) en veel olie en voeg verse look toe... laat die lang bakken zodat die bitter wordt.
doe er dan de spaghetti onder, en zet vuur af. afwerken met reusachtige berg vers rauw witloof.
heerlijk met superstraffe verse bittere koffie en als dessert een pompelmoes.
(ik vindt dit niet zoooo raar, maar blijkbaar alle mensen rondom mij wel...)
-
Kwam laatst aubergine met pindasaus tegen, lekker!
waar?
-
Kwam laatst aubergine met pindasaus tegen, lekker!
waar?
Terong Celebes van Warung Celebes op Jan Pieter Heijestraat, Amsterdam.
Ze hebben ook een vestiging in winkelcentrum Groot Gelderlandplein, ook Amsterdam.
-
Kwam laatst aubergine met pindasaus tegen, lekker!
waar?
Terong Celebes van Warung Celebes op Jan Pieter Heijestraat, Amsterdam.
Ze hebben ook een vestiging in winkelcentrum Groot Gelderlandplein, ook Amsterdam.
Oh, zit er een toko op t Gelderlandplein? Waar dan ergens? Ik ken natuurlijk wel de coole japanner.
-
Van Leijenberghlaan 116 en ze gebruiken geen vetsjin in beide vestigingen.
-
Van Leijenberghlaan 116 en ze gebruiken geen vetsjin in beide vestigingen.
Ik heb t ff op gezocht op de groot gelderlandplein site, da's mooi! Zaterdag ff kijken. Oei ze gaan pas om 11 uur open. Nou ja, dat komt hopelijk goed.
He er zit ook een Tjins!
Ik vind wel jammer dat er geen biowinkel is.
-
Vinnik ook jammer, in heel Buitenveldert zit er geen...
Een Tjins, is dat iets heel anders dan Tjimp (de tijdschrijftenhandel, met een vaag lettertype, dus die kan best heel anders heten)?
-
Op school (met beperkte mogelijkheid tot vegetarische maaltijden): uit het koud - en warmbuffetje; warme rodekool, spinazie, zoete ( ??? ) worteltjes, erwtjes en rijst, met koude bloemkoolstronkjes, mais en ananasschijven uit blik.
Op 1 bord, op elkaar (wegens klein bord).
Niet lekker klaargemaakt, proefde niet erg vers, en het paste niet samen. Brr :) ;)
-
Nu ik zwanger ben heb ik wel een wat ander eetgedrag. Wat ik nooit van mijzelf verwacht had: yoghurt met hagelslag
-
Ehm hallo, zwanger! Kun je dat niet eerst even in de fijne gebeurtenissen-draad posten Gefeliciteerd hoor!
-
Nu ik zwanger ben heb ik wel een wat ander eetgedrag. Wat ik nooit van mijzelf verwacht had: yoghurt met hagelslag
Mmmm :) Is super, die combi ! :) Proficiat met je zwangerschap!!
-
toen ik een uurtje geleden thuiskwam met vettig-voedselhonger
een getoaste boterham met gorgonzola... en een lekker scheut ketchup
niet slecht!
-
Ik heb net een banaan op een broodje gedaan.
En opgegeten. Beetje rare combinatie, maar wel te eten.
-
Ik heb net een banaan op een broodje gedaan.
En opgegeten. Beetje rare combinatie, maar wel te eten.
Beter dan roken, dat is pas vies... Je bent toch niet weer begonnen, hè?
-
Ze is weer gestopt!
-
Ze is weer gestopt!
Oh. En dus daarvoor ondanks mijn waarschuwing toch begonnen? Foei.
-
Sien heeft haar al gestraft.
-
Ik heb net een banaan op een broodje gedaan.
En opgegeten. Beetje rare combinatie, maar wel te eten.
gisteren een tosti met pindakaas en banaan ( doe ik wel vaker) en..een tosti met grano vita mexicaanse spread en banaan ( kan ik ook wel vaker gaan doen)
-
Ik heb net een banaan op een broodje gedaan.
En opgegeten. Beetje rare combinatie, maar wel te eten.
gisteren een tosti met pindakaas en banaan ( doe ik wel vaker) en..een tosti met grano vita mexicaanse spread en banaan ( kan ik ook wel vaker gaan doen)
Tosti met hagelslag en banaan is ook lekker! :)
-
Tosti met appelstroop en banaan :D
-
Ik heb net een banaan op een broodje gedaan.
En opgegeten. Beetje rare combinatie, maar wel te eten.
raar??
-
Ik doe zo vaak banaan op brood, het liefst op geroosterd bruin brood en dan een snufje kaneel erover.
-
Nu ik zwanger ben ...
Gefeliciteerd!
Wat ik nooit van mijzelf verwacht had: yoghurt met hagelslag
Kristof doet sinds kort kwark met chocopasta op zijn brood.
-
Wat ik nooit van mijzelf verwacht had: yoghurt met hagelslag
Kristof doet sinds kort kwark met chocopasta op zijn brood.
Zou ie ook....
-
Vinnik ook jammer, in heel Buitenveldert zit er geen...
Een Tjins, is dat iets heel anders dan Tjimp (de tijdschrijftenhandel, met een vaag lettertype, dus die kan best heel anders heten)?
Ja, het is een Surinaamse broodjeswinkel. In hun vestiging in de Pijp kun je ook heel veel Aziatische producten kopen, maar zo te zien op de site is dat in die Buitenveldertse vestiging niet zo, maar in de Pijp zijn hun broodjes curryei, broodjes vegetarisch en bara's erg lekker.
-
Kristof doet sinds kort kwark met chocopasta op zijn brood.
Zou ie ook....
:heehee: Nou ja, een beetje zwanger was hij toch. Zaterdagavond had hij weer een premiere. De laatste dagen voor de premiere gedraagt hij zich altijd een beetje vreemd. 'Zijn periode'.
-
Ik heb net een banaan op een broodje gedaan.
En opgegeten. Beetje rare combinatie, maar wel te eten.
Ik eet heel vaak brood met banaan, nooit gedacht dat dit een rare combinatie was? Het is ontzettend lekker! Als je er hagelslag over gaat strooien wordt het wel een beetje raarder, maar nog steeds lekker :)
-
Hmmm, volgens mij moet ik weer eens banananen kopen - banaan op brood is niet raar. Ik heb er nooit aan gedacht banaan met hagelslag te combineren, maar gezien de populariteit van de banana split zou dat best lekker moeten zijn. Banaan en pindakaas... gewaagd. Misschien is banaan ook lekker met kwark.
-
banaan met jonge kaas, ja :)
zeeerrrrr lekker op een parovita toastje!
echt eens uitproberen...
edit: belegen of oude kaas is nog beter
-
Mijn partner I doet banaan op pindakaas. Nooit zelf geprobeerd.
-
Banaan op brood is mijns inziens inderdaad niet raar. Ik ken het als dagelijks voedsel van fietsvakantiegangers. Op een paar van die boterhammen kun je echt uren peddelen.
Zelf at ik eerder wel eens brood met banaan en chocoladepasta bestrooid met wat kokos. Erg lekker!
Ook vind ik kwark met hagelslag niet raar. Erg lekker is kwark met een beetje vanillesuiker, een beetje gewone suiker (de vanille moet niet te sterk worden) en hagelslag. Credits gaan naar de familie van mijn vriend.
Trouwens, de eerste keer dat mijn vriend over dat toetje begon leek het me wel een bizarre combinatie. In Vlaanderen noemen ze kwark met hagelslag namelijk platte kaas met muizestront ;D
-
Op Dour kan je frieten in een baguette eten.
Meneer koekje maakt zn chili met augurken en een flesje witbier :pukey:
:o Om Eelco te herhalen: hoe kom je op zoiets?
-
Vandaag bij Bagels&Beans een bagel met banaan gegeten, geïnspireerd door deze draad, was erg lekker! Een vriendin van me vindt Starbucks koffie met Hema rookw*rst een goede combinatie :-X
-
Bij Thermae2000: een sandwich rauwe tahoe: plakje brood, plak rauwe tahoe zonder kruiden, sla, weer een plak brood. De cursus "hoe jaag ik mensen de tent uit met tahoe" is met goed gevolg afgelegd.
-
Staat zeker op de kaart als zijnde : broodje niks . Gatver zeg!
-
Het stond op de kaart als de vegetarische luxe sandwich :heehee:
-
:schater:
Gevoel voor humor kan ze in ieder geval niet ontzegd worden!
Wat zouden ze weglaten bij de 'gewone' vegetarische sandwich? Het blaadje sla of het plakje tahoe?
-
Ik vind dat wel smakelijk hoor, een plak tofu op brood. Beetje ketchup erbij is wel fijn, maar zonder is het fijn genoeg. Het is ook de smaak van brood waar ik voor val, dat scheelt dan weer bij mij...
-
Boekweitkiemen met nattomiso.
Linzenscheuten met kombucha (in de plaats van vinaigrette) en provencaalse kruiden
Quinoa met maplesirup
Smoothie van gekiemde hennep met fruit en diksap
Rijst met natto, umeboshi, wasabi en tamari
-
Ik ben fan van de combinaties van een vriend van me. :D
Bijvoorbeeld:
Falafel in kaassaus met tarly, snijbonen, appelmoes, peper en kerrie
of
Tofu met ketjap met krieltjes met perzik en basilicum en rozijnen en pecan-noten
-
Koude thee met cola light. Meer uit luiheid dan uit culinaire ontdekkingszucht geboren overigens, geen zin om de rest koude thee uit mijn beker te gieten voor ik de cola er in doe. Tot 1/3 koude thee en 2/3 cola is lekker: niet zo zoet en niet zo veel koolzuur als pure cola light.
-
*SCHOP*
Peperroomsaus + ananas bij de andijviestamppot schijnt bijzonder te zijn. En ik ben gek op augurken zo uit de pot.
(En nee, er wordt hier geen kuikentje verwacht ;) )
-
Opgebakken boerenkoolstamppot met mayonaise schijnt ook niet heel gangbaar te zijn ;).
-
Oh, ik ken iemand die een halve pot piccalilly door z'n boerenkoolstamppot gooide. Bij afwezigheid daarvan te vervangen door slasaus, als ik me goed herinner.
-
Een poosje geleden riep Knorr heel hard op de radio dat bloemkool met kaassaus en rozijnen echt heel erg lekker is. En vandaag roept Unox datzelfde over andijviestamppot met stukjes ananas. Beide combinaties lijken mij extreem vies...
-
Ach, zolang er mensen zijn die hagelslag strooien over een boterham met daaropgesmeerd een laag pindakaas, of mensen die lekkere bakseltjes verknallen door er van die vieze vruchtjes op te leggen als kers op de slagroom...
-
Ach, zolang er mensen zijn die hagelslag strooien over een boterham met daaropgesmeerd een laag pindakaas, of mensen die lekkere bakseltjes verknallen door er van die vieze vruchtjes op te leggen als kers op het de slagroom...
Chocola met pinda is toch echt wel een klassieker hoor, net als vruchten op gebak. Een van mijn favorieten: zoete broodjes: brooddeeg gebakken met custard in het midden en daarop een kers-uit-pot, na het bakken geleren met warme abrikozenjam. Jum!
Kaassaus met rozijnen: borduurt een beetje voort op de klassieke combinatie kaas met zoet (relish, jam, vijgencompote etc) maar dat is dan allemaal koud. Warme kaas met zoet vind ik ook een beetje twijfelachtig.
Andijvie met ananas: er is wel een traditie van warm fruit door stamppot, bijvoorbeeld hete bliksem, maar de combinatie met ananas lijkt me a) niet lekker en b) een garantie voor blaren, zo'n bonk ananas kan loeiheet worden. Ik heb nog wel jeugdzondes begaan als ananas op pizza en ananas door de chili, dat waren ook blarenmakers.
-
Ach, zolang er mensen zijn die hagelslag strooien over een boterham met daaropgesmeerd een laag pindakaas
Ah, het befaamde broodje Treets. (Uit de tijd dat die nog niet tot M&M omgedoopt waren.)
-
Bijna dagelijks eet ik wel de pindakaas/hagelslag combinatie. Mmm! :vork: Pindakaas/chocoladetaart en koeken met chocolade en pinda's vind ik ook heerlijk. Pindakaas en rozijnen op selderijstengels lust ik ook wel graag sinds ik dat een keer at op een kinderfeestje (dat moesten mieren op een stengel voorstellen. Pindakaas met sambal schijnt ook een combinatie te zijn, maar dat vind ik niet lekker.
-
Antje, wat een viezerik ben jij, zeg!
Pindakaas met simpel is denk ik 'gewoon' Surinaamse pindakaas?
Ach, zolang er mensen zijn die hagelslag strooien over een boterham met daaropgesmeerd een laag pindakaas
Ah, het befaamde broodje Treets. (Uit de tijd dat die nog niet tot M&M omgedoopt waren.)
Ja. Bruine M&M's waren dat gewoon. Onlangs kon ik een collega daar niet van overtuigen, en kreeg te horen dat Treets iets héél anders was. Mooi niet, ik heb wel opgelet in de jaren tachtig!
-
Antje, wat een viezerik ben jij, zeg!
::) Bedankt voor deze persoonlijke uitgetypte waardering. Ik voel me vereerd!
Pindakaas met simpel is denk ik 'gewoon' Surinaamse pindakaas?
Simpel is sambal met T9 autocorrectie?
-
Die selderijstengel met rozijnenmieren doet me aan die ene chipsreclame denken met die skateboardende mier of wat het dan ook mag zijn. Dat vind ik een bizarre combi om eten aan te prijzen.
-
Pindakaas met simpel is denk ik 'gewoon' Surinaamse pindakaas?
Simpel is sambal met T9 autocorrectie?
Ik vrees dat het de kunde is van sneller typen dan denken kunnen...
-
Een van de weinige keren dat mijn moeder creatief in de keuken was, heeft ze kerriezuurkoolstampot met saté verzonnen. Met ananasjes natuurlijk. En dat vind ik stiekem erg lekker. Hier wordt de stampot nu met zelfgemaakte satésaus en stukjes tofu gemaakt, maar verder is het een van de weinige dingen die ik maak zoals mijn moeder.
Verder deed ze ook banaan en ananasjes in de gewone zuurkoolstampot, dat zal wel uit de jaren 70 komen. En dat vind ik dus ook nog steeds lekker ;)
Oh en bij boerenkool hoort natuurlijk piccalilli ;D
Mijn vriend wilde vroeger nogal eens rare combi's maken, maar omdat hij de laatste jaren vaker kookt (en ik nu de kruiden in groepjes bij elkaar leg) wordt het steeds meer "gewoon" eten :-*
-
Maar boerenkool met piccalilly is geen bizarre combinatie. Kaas en fruit ook niet, maar de neiging om zuurkool te garneren met een complete fruitmand vind ik wel bizar. Ondanks dat mijn moeder dat doet (zuurkool met, pak 'm beet, ananas, rozijnen, abrikozen en appel. Lekker hoor, als je de ananas, appel, banaan, abrikozen rn rozijnen laat liggen...
-
Ik denk dat mijn vreemdste combinatie boterham met pindakaas en mosterd is :P Pindakaas met komkommer of mosterd is anders ook heel lekker. Laatst pindakaas met augurk geprobeerd en was voor herhaling vatbaar :p
Of humus op krentenbrood/bollen, jamjam! Lang niet meer gehad :( Krentenbrood/bollen met kaas valt niet onder bizar he?
-
Fijngeprakte/gewreven avocado met suiker en koffie-extract: zo eetat men avocado op Java. Appelkat staat er op vele straathoeken als het avocadotijd is. De Hollanders noemden de vrucht toen gewoon advocaat.
Een beetje drank (jenever, wodka) erdoor is ook niet slecht.
Avocado als salade zag men daar, indertijd, nooit. Maar ja, het is geen kolonie meer en wie weet wat ze daar nu met de advocaat uithalen. Een gerechtje met sambal: sambalan apokat/appelkat? Of sop apokat? Kan best, denk ik: maak een soep van bouiloon en kokosmelk (wat gebakken knoflook, citroengras) en pureer er op het laatst avocado door.
Maar die klassieker met koffie en suiker heb ik bij mijn laatste bezoek aan Bandung nog gezien, en dat is niet eens zo lang geleden.
-
Maar boerenkool met piccalilly is geen bizarre combinatie.
Inmiddels ben ik ook bekeerd, het is inderdaad helemaal niet zo raar en best lekker.
Wat een aparte combi meneer Niewied! Ben wel benieuwd hoe dat smaakt, heeft iemand een koffie-extractaanrader?
Avocado met wodka was hier al eens voorgekomen, als een bloody maria wanneer er toch sap over was van de picadillo/salsa fresca. Zonde om dat weg te gooien en lekker fris in de zomer :D
-
In mijn oude Beb Vuyk kookboekje staat een recept voor avocado-moes:
- mix 2 à 3 avocado's glad in een mixer met evt wat poedersuiker tot de massa schuimig is.
- meng er 1/2 dl port door.
- koelen voor serveren.
Er staat nog bij "in plaats van port kan men ook koffie-extract gebruiken"
Het boekje is van 1973. Dus dat koffie-extract zal wel ouderwetse zijn? Misschien te vervangen met wat espresso?
-
Das waar ook, ergens in mijn middelbare schooltijd (yes, seventies...) toen ik veel bij Indonesiërs thuis kwam leerde ik avocado kennen. Gebruikt in zoete gerechten, dat doe ik nu eigenlijk nooit meer. Binnenkort zo'n recept met koffie (espresso) proberen, lijkt me wel lekker, of cacao, ook een mogelijkheid.
-
Ja dat heb ik ook wel eens gezien, om een garnaal ging het toen en daarna inderdaad frituren. Aardappel heb ik nog niet geprobeerd, zal ik binnenkort enorm eens doen.
-
Bij Tesco tegengekomen: (http://www.tesco.ie/groceries/Product/Details/?id=288039519)
(http://img.tesco.ie/Groceries/pi/092/5391527070092/IDShot_225x225.jpg)
Ik heb het laten liggen.
-
Zoete pizza!
http://www.vegatopia.com/vega/koken/specials/wk-2010/11000-pizza-doces-uit-brasil
-
Bij Tesco tegengekomen: (http://www.tesco.ie/groceries/Product/Details/?id=288039519)
Ik heb het laten liggen.
Wat zonde! Briljant idee :)
-
Een broodje pindakaas, jam en banaan. De desbetreffende veganist vond het een hemelse combinatie.
-
Dat is toch een hele klasssieke combinatie? In de US/Canada in ieder geval wel. Collega van mij deed hem dan ook nog in het tosti apparaat...
-
Dat is toch een hele klasssieke combinatie? In de US/Canada in ieder geval wel. Collega van mij deed hem dan ook nog in het tosti apparaat...
Ah ok :zakoverhoofd:
-
Met wat voor jam werkt dat eigenlijk?
-
In Amerika met is het meestal grape jelly maar in Canada gebruiken ze ook aardbeienjam.
En Eelco, geen reden om een zak over je hoofd te doen hoor. Je hebt gewoon een enorm goed gevoel voor wat een smaakhit is, als je dit zelfstandig uitgevonden hebt!