Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: Christiaan op 03 maart 2004, 18:40:44
-
Wat doe ik met zo'n UFO-pompoen?
-
Uithollen en vullen met iets hartigs, of in punten snijden als een taart en zo verder bereiden.
-
Uithollen en vullen met iets hartigs, of in punten snijden als een taart en zo verder bereiden.
Ik neem aan dat ie ook nog gaar moet worden als je 'm uitholt? In de oven?
En dan vullen met couscous of zo?
Ik kwam eerder vandaag een recept tegen waarin je 'm moest uithollen en er gesmolten boter in moest gieten... Dat was mij toch net te gortig.
-
In de oven, ja. Misschien is een klein beetje vetstof vóór het vullen nog geen slecht idee, je zit tenslotte met een hele massa, en de schil zal ook wel wat warmte tegenhouden zodat het vruchtvlees van de pompoen moeilijker gaar zal worden.
En vullen met seitan, linzen, granen, geblancheerde groentjes...
-
Heeft er iemand tips voor de bereiding van mini-pâtissons?
-
O mij!
Ik heb de pattison die de aanleiding was voor deze draad nog steeds liggen...
-
O mij!
Ik heb de pattison die de aanleiding was voor deze draad nog steeds liggen...
Als decoratie zijn ze heel hip :O
-
ook leuk om m te vullen voor bij een gezellige picknick ofzo?
-
ook leuk om m te vullen voor bij een gezellige picknick ofzo?
Haha, het kreatief met kurk gehalte stijgt ;D
-
nou zeg! :-[ je kunt m toch serieus met een lekkere salade vullen ofzo? en dat staat ook nog mooi, ja n btje crea maakt het koken en eten toch leuker?! is ook leuk bij een bbq
-
nou zeg! :-[ je kunt m toch serieus met een lekkere salade vullen ofzo? en dat staat ook nog mooi, ja n btje crea maakt het koken en eten toch leuker?! is ook leuk bij een bbq
Sorrie, ik was een beetje flauw, maar ik zag het hlemaal voor me..............Arjan in de weer met zo'n ufopompoen en dat 'ie nog waarschuwt dat je wel van je af moet snijden.......
K'zal het niet meer doen :-[
-
Kun je er geen soep van maken?
-
En er een stilleven van schilderen natuurlijk. Pompoenen zijn altijd erg geliefde objecten in voedsel-stillevens.
Pompoensoep is erg lekker, heb ik van de zomer liters van naar binnen gewerkt. Maar nooit zelf gemaakt, dus ik kan je niet aan het felbegeerde recept helpen.
-
Heb mijnen patisson klaargemaakt volgens het recept op de EVA-site maar met wortels erbij. 't was lekker maar zoveel smaak zit er nu ook niet in die patisson.
http://www.vegetarisme.be/php/recept.html?ID=310&s=5&ss=1&sss=0&pers=1 (http://www.vegetarisme.be/php/recept.html?ID=310&s=5&ss=1&sss=0&pers=1)
-
Ik heb zojuist een patisson (nadat ik hem uitgebreid om zijn schoonheid had bewonderd) in stukjes gesneden gebakken, maar het resultaat was vooral dat ik hem had moeten schillen. Hoe doe je dat als je hem heel bereidt? (Of had ik iets anders fout gedaan?)
En maakt het nog uit welke kleur zo'n ding heeft? (De mijne was wit, maar ik zie ook wel gele en groene...)
-
Ik heb zojuist een patisson (nadat ik hem uitgebreid om zijn schoonheid had bewonderd) in stukjes gesneden gebakken, maar het resultaat was vooral dat ik hem had moeten schillen
Oei ja dat moet inderdaad!
Hoe doe je dat als je hem heel bereidt? (Of had ik iets anders fout gedaan?)
Hoe bedoel je? Uitgehold en gevuld? Of bedoel je mini-patisonnetjes?
En maakt het nog uit welke kleur zo'n ding heeft? (De mijne was wit, maar ik zie ook wel gele en groene...)
Volgens mij zijn dat verschillende soorten, ze smaken dacht ik allemaal ongeveer gelijk.
-
Oei ja dat moet inderdaad!
Ik had nog aan de jongen op de markt gevraagd of ik hem hetzelfde moest gebruiken als een gewone pompoen... Niet dus...
Hoe doe je dat als je hem heel bereidt? (Of had ik iets anders fout gedaan?)
Hoe bedoel je? Uitgehold en gevuld? Of bedoel je mini-patisonnetjes?
Inderdaad, ik zag een paar recepten voor uitgeholde, gevulde patissons, maar daar kwam schillen niet in voor...
-
Misschien als zo'n ding een uur in de oven is, dat de schil dan eetbaar wordt? Maar dan nog, als je em wilt vullen, kan je em toch eerst schillen en dan vullen. Zou ik doen.
-
Ik nu ook ja...
Nou ja, ik weet nu in ieder geval voor altijd dat je zo'n ufo moet schillen. (En dan weet ik meteen niet zeker meer of ik hem nog lekker genoeg vind voor die arbeid ;))