Vegatopia Forum

Vegetarisch - voor iedereen => Vegetarische producten => Topic gestart door: Hizikigrrrl op 13 februari 2004, 16:06:31

Titel: Thaise currypasta
Bericht door: Hizikigrrrl op 13 februari 2004, 16:06:31
Welke rode  en groene  Thaise currypastas zijn geschikt voor vegetariers? (winkel en merk graag)

Is Thaise currypasta te vervangen door Indiase?
Titel: Re:Thaise currypasta
Bericht door: Selly op 13 februari 2004, 17:10:37
Welke rode  en groene  Thaise currypastas zijn geschikt voor vegetariers? (winkel en merk graag)

Is Thaise currypasta te vervangen door Indiase?

volgens mij die van Thai Kitchen bij AH wel maar de Thaise smaakt erg anders dan de Indiase. Waarom maak je het niet zelf? Lang houdbaar, en lekkerder. Ook niet heel veel werk.
Titel: Re:Thaise currypasta
Bericht door: Amarillo op 13 februari 2004, 17:47:59
Er heeft iets een eeuwigheid bij mij in de koelkast gestaan omdat ik het niet meer wilde gebruiken toen ik visjes bij de ingrediënten had ontdekt, en ik dacht dat dat juist Thai Kitchen was (rode).
Titel: Re:Thaise currypasta
Bericht door: Hizikigrrrl op 13 februari 2004, 22:55:30
In de rode  en in de groene  curry pasta van Thai Kitchen zit idd vissaus.

Titel: Re:Thaise currypasta
Bericht door: Selly op 13 februari 2004, 23:17:43
In de rode  en in de groene  curry pasta van Thai Kitchen zit idd vissaus.

in de groene ook?? Volgens mij was dat vroeger niet. Zonde hoor.
Volgens mij zijn er niet zo veel verschillende merken. Stom.
Titel: Re:Thaise currypasta
Bericht door: Hizikigrrrl op 13 februari 2004, 23:22:28
Ja, de groene ook.

Ga het nu maar zelf maken (rode currypasta voor de Jugle Curry uit het World Food Cafe).
Titel: Re:Thaise currypasta
Bericht door: Artemis op 13 februari 2004, 23:57:51
Wat is er mis met de WWcurry?
Titel: Re:Thaise currypasta
Bericht door: Elsbeth op 14 februari 2004, 01:23:10
Indiase is anders, maar ook lekker, maar ik vind de Indiase wel milder lijken (van Pataks) in vergelijking met die van Thai dinges. In die laatste zit inderdaad vissaus :(
Titel: Re:Thaise currypasta
Bericht door: M. op 14 februari 2004, 12:00:01
Ik heb bij de toko een groene en een gele currypasta gekocht. In de rode zat wel trassie maar in de anderen niet.
Zal straks ff het merk opzoeken.
Titel: Re:Thaise currypasta
Bericht door: Hizikigrrrl op 14 februari 2004, 12:23:53
Wat is er mis met de WWcurry?

Niks! Maar is dat ook geschikt voor Thaise curry's dan?
Titel: Re:Thaise currypasta
Bericht door: Elsbeth op 14 februari 2004, 12:36:19
Als IEMAND Thaise rode currypasta zonder visshit kan vinden, zet het hier neer, want ik vind Thaise currypasta veel lekkerder dan Indiase. Eigenlijk ook een totaal andere smaak. In 'mijn' wortelsoep gebruikte ik eerst Thaise currypasta, op de meeting heb ik er Indiase ingegooid. Ook lekker, heel anders, maar Thaise blijft favoriet. Stomme vissaus..  :angry1:
Titel: Re:Thaise currypasta
Bericht door: ellen op 14 februari 2004, 12:40:37
Geen winkelmerk, maar uit de eerste kookworkshop:

Rode currypasta

(voor 4-8 personen)



Benodigdheden:

· 6-20 rode pepers, geweekt

· 1 tl zout

· 1 eetlepel zwarte peperkorrels

· 2 eetlepels fijngehakte laos

· 4 sjalotjes

· 1 eetlepel (kaffir-)limoenschil, fijngehakt

· snufje ve-tsin

· 1 tl bonenpasta (marmite, miso, of iets dergelijks.)

· 1 el olie

· 2 tenen knoflook



Hak alles fijn met de hakbijl en maak het werk daarna af met de vijzel of keukenmachine.

Groene currypasta (ongeveer 1 potje)



Benodigdheden:

· 1 el korianderzaad

· 2 tl komijnzaad

· 1 tl zwarte peperkorrels

· 2 tl sojabonenpasta

· Snufje ve-tsin

· 6-16 grote groene pepers, (naar smaak)

· 3 stengels citroengras*

· 5 cm verse laos*

· 2 tl geraspte limoenschil*

· 2 tl zout

· 2 el olie

· 6 djeroek peroet-blaadjes*

· 5 sjalotjes, gepeld en gehakt

· 6 grote tenen knoflook

· 50 gram verse koriander

· 6 korianderwortels, goed gewassen.



* Citroengras ruikt heerlijk en wordt ook in grote stukken gebruikt om soep een heerlijk frisse geur en smaak te geven, of als satéprikker. Hier gebruiken we alleen het wit.  



* Laos of Galanga lijkt een beetje op gember. Schillen en goed fijnhakken, want de vezels blijven tussen je tanden zitten. Te vervangen door een flinke theelepel gedroogde laos, al is het matig.


* Van limoenschil wil je alleen het groene gedeelte gebruiken. Makkelijk met een citrustrekker, maar ook te doen met een aardappelschilmes.



* Djeroek Peroet is de Indonesische naam voor de blaadjes van de kaffir-limoen. Je kunt ze invriezen, maar pak ze ontzettend goed in. Haal de nerven eruit als je ze fijngehakt ergens in verwerkt. Hele blaadjes in een gerecht hoef je niet op te eten.



Hak alle ingrediënten alvast zo ver mogelijk voor op een hakblok, en gooi ze in de foodprocessor (vijzel). Maal (stamp) ze tot een fijne pasta. De pasta is ongeveer twee weken houdbaar in de koelkast als je er een laagje olie overheen giet. Bewaar het goed afgesloten, want het geurt heel sterk!

Titel: Re:Thaise currypasta
Bericht door: Artemis op 15 februari 2004, 15:21:57
Wat is er mis met de WWcurry?

Niks! Maar is dat ook geschikt voor Thaise curry's dan?

Geen flauw idee!
Maar ik weet dan ook niks van de Thaise keuken.(afgezien van receptenboekje KWS1) Daarvoor moet je iemand anders hebben.

Baaaaaaaaaaaaaart!
Titel: Re:Thaise currypasta
Bericht door: B@ñ@ñenschuimpje op 15 februari 2004, 15:29:32
't Zal wel een domme vraag zijn - maar wat is WWcurry?
Gele curry?
Titel: Re:Thaise currypasta
Bericht door: Hizikigrrrl op 15 februari 2004, 17:30:44
Curry uit de werelwinkel :) Flink geplugd door moi in de Wat Eten We Vandaag Draad ;)
Titel: Re:Thaise currypasta
Bericht door: Bast op 18 februari 2004, 13:53:09
X.O. Thai curry paste ziet er op het eerste oog zo vegetarisch uit...

Verkrijgbaar in oa de toko in Utrecht die tussen de Xenos en de telecom en Blokker winkel inzit. Tussen de twee uitgangen naar het centrum van Hoog Catherijne zeg maar.
Titel: Re:Thaise currypasta
Bericht door: Selly op 30 maart 2006, 14:33:57
De Biowinkel op de Weteringschans in Amsterdam had drie soorten vegetarische currypasta (groen, geel en rood geloof ik) van het merk Geo Organic. Misschien kunnen andere natuurwinkels het ook bestellen.
Titel: Re:Thaise currypasta
Bericht door: ufo op 01 april 2006, 12:55:12
voor de mensen in Tilburg:

toko sin fa heeft lekkere zelf gemaakte curry pasta's die voor zover ik weet geschikt zijn voor vegetariërs.

ik heb de groene en rode praktisch altijd in de koelkast, zijn ook nog eens erg lang te bewaren, ik denk dat een schimmel zich wel twee keer bedenkt om zich op zo'n vijandige ondergrond te nestellen :D

succes,

Yvo
Titel: Re:Thaise currypasta
Bericht door: mirrie op 01 april 2006, 17:31:40
In Oostenrijk hebben ze wel visloze thaise curry in de supermarkt.... maar daar heb je hier zo weinig aan. We hebben tijdens de wintersport gelijk een paar potjes ingeslagen. Volgens mij heeft conimex een thaise kant-en-klaardoos die geen dieren bevat. Dan heb je er gelijk alles bij en dat is niet handig als je alleen de curry nodig hebt voor in een soep ofzo. Mocht je in Oostenrijk komen, die curry is heeeeeeel smakelijk.
Titel: Re:Thaise currypasta
Bericht door: anneleen op 02 april 2006, 23:42:23
in de delhaize hebben ze rode en groene curry pasta van het merk santa maria die volgens de ingredientenlijst wel vegetarisch is (in belgië toch,kweet niet of ze in nederland delhaizes hebben)
Titel: Re:Thaise currypasta
Bericht door: Kupu-kupu op 05 april 2006, 17:54:41
Ze verkopen de currypasta van Santa Maria ook bij de Vomar ,
Daily Thai is een ander visloos merk dat ze daar verkopen.

De Vomar zit volgens mij allleen in Noord Holland ?
Titel: Re:Thaise currypasta
Bericht door: Ruurdje op 05 april 2006, 21:54:12
Hmm.. van conimex hebben ze groene & rode thaise curry (Kruidenpasta groen & rode curry) maar daar zit garnalen extract in :(

Ik ga wel weer 'ns etiketten checken als ik weer moet werken ;)
Titel: Re:Thaise currypasta
Bericht door: Jippia op 22 april 2008, 14:45:37
Bij ons in één van de natuurvoedingswinkels zijn de Thaise currypasta's van Geo Organic ook te koop. Weet iemand ook wat milder is: rood, geel of groen? Ik kook zaterdag voor een groep mensen waarvan ik niet weet hoe spicy ze gewend zijn te eten (waarschijnlijk helemaal niet).

Alvast bedankt!
Titel: Re:Thaise currypasta
Bericht door: brenda_lelie op 22 april 2008, 17:25:06
rood is behoorlijk pittig, geel is amper pittig (en erg lekker) en de groene ken ik niet
ik gebruik altijd wel veel minder dan op het potje staat
Titel: Re:Thaise currypasta
Bericht door: Maartje! op 23 april 2008, 10:21:34
Ik heb die plastic potten van de toko (waar de pasta weer in een plastic zakje inzit) en daar heb ik met de gele steeds dat mijn eten oneetbaar heet wordt. Met de groene niet.
Titel: Re:Thaise currypasta
Bericht door: Bast op 23 april 2008, 11:21:21
Theppadungporn Coconut Co LTD Mae Ploy?
De groene bevat garnaal.
Titel: Re:Thaise currypasta
Bericht door: Selly op 23 april 2008, 11:35:30
In Dun Yong hebben ze een reeks plastic potten zonder vis. Maar zelf maak ik toch t lekkerst. Ik ga maar weer eens een pot groene maken.