Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Vegetarische producten => Topic gestart door: Hizikigrrrl op 13 februari 2004, 16:06:31
-
Welke rode en groene Thaise currypastas zijn geschikt voor vegetariers? (winkel en merk graag)
Is Thaise currypasta te vervangen door Indiase?
-
Welke rode en groene Thaise currypastas zijn geschikt voor vegetariers? (winkel en merk graag)
Is Thaise currypasta te vervangen door Indiase?
volgens mij die van Thai Kitchen bij AH wel maar de Thaise smaakt erg anders dan de Indiase. Waarom maak je het niet zelf? Lang houdbaar, en lekkerder. Ook niet heel veel werk.
-
Er heeft iets een eeuwigheid bij mij in de koelkast gestaan omdat ik het niet meer wilde gebruiken toen ik visjes bij de ingrediënten had ontdekt, en ik dacht dat dat juist Thai Kitchen was (rode).
-
In de rode en in de groene curry pasta van Thai Kitchen zit idd vissaus.
-
In de rode en in de groene curry pasta van Thai Kitchen zit idd vissaus.
in de groene ook?? Volgens mij was dat vroeger niet. Zonde hoor.
Volgens mij zijn er niet zo veel verschillende merken. Stom.
-
Ja, de groene ook.
Ga het nu maar zelf maken (rode currypasta voor de Jugle Curry uit het World Food Cafe).
-
Wat is er mis met de WWcurry?
-
Indiase is anders, maar ook lekker, maar ik vind de Indiase wel milder lijken (van Pataks) in vergelijking met die van Thai dinges. In die laatste zit inderdaad vissaus :(
-
Ik heb bij de toko een groene en een gele currypasta gekocht. In de rode zat wel trassie maar in de anderen niet.
Zal straks ff het merk opzoeken.
-
Wat is er mis met de WWcurry?
Niks! Maar is dat ook geschikt voor Thaise curry's dan?
-
Als IEMAND Thaise rode currypasta zonder visshit kan vinden, zet het hier neer, want ik vind Thaise currypasta veel lekkerder dan Indiase. Eigenlijk ook een totaal andere smaak. In 'mijn' wortelsoep gebruikte ik eerst Thaise currypasta, op de meeting heb ik er Indiase ingegooid. Ook lekker, heel anders, maar Thaise blijft favoriet. Stomme vissaus.. :angry1:
-
Geen winkelmerk, maar uit de eerste kookworkshop:
Rode currypasta
(voor 4-8 personen)
Benodigdheden:
· 6-20 rode pepers, geweekt
· 1 tl zout
· 1 eetlepel zwarte peperkorrels
· 2 eetlepels fijngehakte laos
· 4 sjalotjes
· 1 eetlepel (kaffir-)limoenschil, fijngehakt
· snufje ve-tsin
· 1 tl bonenpasta (marmite, miso, of iets dergelijks.)
· 1 el olie
· 2 tenen knoflook
Hak alles fijn met de hakbijl en maak het werk daarna af met de vijzel of keukenmachine.
Groene currypasta (ongeveer 1 potje)
Benodigdheden:
· 1 el korianderzaad
· 2 tl komijnzaad
· 1 tl zwarte peperkorrels
· 2 tl sojabonenpasta
· Snufje ve-tsin
· 6-16 grote groene pepers, (naar smaak)
· 3 stengels citroengras*
· 5 cm verse laos*
· 2 tl geraspte limoenschil*
· 2 tl zout
· 2 el olie
· 6 djeroek peroet-blaadjes*
· 5 sjalotjes, gepeld en gehakt
· 6 grote tenen knoflook
· 50 gram verse koriander
· 6 korianderwortels, goed gewassen.
* Citroengras ruikt heerlijk en wordt ook in grote stukken gebruikt om soep een heerlijk frisse geur en smaak te geven, of als satéprikker. Hier gebruiken we alleen het wit.
* Laos of Galanga lijkt een beetje op gember. Schillen en goed fijnhakken, want de vezels blijven tussen je tanden zitten. Te vervangen door een flinke theelepel gedroogde laos, al is het matig.
* Van limoenschil wil je alleen het groene gedeelte gebruiken. Makkelijk met een citrustrekker, maar ook te doen met een aardappelschilmes.
* Djeroek Peroet is de Indonesische naam voor de blaadjes van de kaffir-limoen. Je kunt ze invriezen, maar pak ze ontzettend goed in. Haal de nerven eruit als je ze fijngehakt ergens in verwerkt. Hele blaadjes in een gerecht hoef je niet op te eten.
Hak alle ingrediënten alvast zo ver mogelijk voor op een hakblok, en gooi ze in de foodprocessor (vijzel). Maal (stamp) ze tot een fijne pasta. De pasta is ongeveer twee weken houdbaar in de koelkast als je er een laagje olie overheen giet. Bewaar het goed afgesloten, want het geurt heel sterk!
-
Wat is er mis met de WWcurry?
Niks! Maar is dat ook geschikt voor Thaise curry's dan?
Geen flauw idee!
Maar ik weet dan ook niks van de Thaise keuken.(afgezien van receptenboekje KWS1) Daarvoor moet je iemand anders hebben.
Baaaaaaaaaaaaaart!
-
't Zal wel een domme vraag zijn - maar wat is WWcurry?
Gele curry?
-
Curry uit de werelwinkel :) Flink geplugd door moi in de Wat Eten We Vandaag Draad ;)
-
X.O. Thai curry paste ziet er op het eerste oog zo vegetarisch uit...
Verkrijgbaar in oa de toko in Utrecht die tussen de Xenos en de telecom en Blokker winkel inzit. Tussen de twee uitgangen naar het centrum van Hoog Catherijne zeg maar.
-
De Biowinkel op de Weteringschans in Amsterdam had drie soorten vegetarische currypasta (groen, geel en rood geloof ik) van het merk Geo Organic. Misschien kunnen andere natuurwinkels het ook bestellen.
-
voor de mensen in Tilburg:
toko sin fa heeft lekkere zelf gemaakte curry pasta's die voor zover ik weet geschikt zijn voor vegetariërs.
ik heb de groene en rode praktisch altijd in de koelkast, zijn ook nog eens erg lang te bewaren, ik denk dat een schimmel zich wel twee keer bedenkt om zich op zo'n vijandige ondergrond te nestellen :D
succes,
Yvo
-
In Oostenrijk hebben ze wel visloze thaise curry in de supermarkt.... maar daar heb je hier zo weinig aan. We hebben tijdens de wintersport gelijk een paar potjes ingeslagen. Volgens mij heeft conimex een thaise kant-en-klaardoos die geen dieren bevat. Dan heb je er gelijk alles bij en dat is niet handig als je alleen de curry nodig hebt voor in een soep ofzo. Mocht je in Oostenrijk komen, die curry is heeeeeeel smakelijk.
-
in de delhaize hebben ze rode en groene curry pasta van het merk santa maria die volgens de ingredientenlijst wel vegetarisch is (in belgië toch,kweet niet of ze in nederland delhaizes hebben)
-
Ze verkopen de currypasta van Santa Maria ook bij de Vomar ,
Daily Thai is een ander visloos merk dat ze daar verkopen.
De Vomar zit volgens mij allleen in Noord Holland ?
-
Hmm.. van conimex hebben ze groene & rode thaise curry (Kruidenpasta groen & rode curry) maar daar zit garnalen extract in :(
Ik ga wel weer 'ns etiketten checken als ik weer moet werken ;)
-
Bij ons in één van de natuurvoedingswinkels zijn de Thaise currypasta's van Geo Organic ook te koop. Weet iemand ook wat milder is: rood, geel of groen? Ik kook zaterdag voor een groep mensen waarvan ik niet weet hoe spicy ze gewend zijn te eten (waarschijnlijk helemaal niet).
Alvast bedankt!
-
rood is behoorlijk pittig, geel is amper pittig (en erg lekker) en de groene ken ik niet
ik gebruik altijd wel veel minder dan op het potje staat
-
Ik heb die plastic potten van de toko (waar de pasta weer in een plastic zakje inzit) en daar heb ik met de gele steeds dat mijn eten oneetbaar heet wordt. Met de groene niet.
-
Theppadungporn Coconut Co LTD Mae Ploy?
De groene bevat garnaal.
-
In Dun Yong hebben ze een reeks plastic potten zonder vis. Maar zelf maak ik toch t lekkerst. Ik ga maar weer eens een pot groene maken.