Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: Lovelocker op 07 januari 2004, 14:15:37
-
Ben benieuwd naar gerechten die in die tijd klaar kunnen zijn en toch (redelijk) gezond.
Mijn supersnelle salade:
Veldsla wassen
Koekepan op het vuur en walnoten even roosteren
Onderwijl: uitje snipperen
Kant en klare selderijsalade
En door elkaar husselen.
-
Klaar in 5-10 min.
Honig Soeppakket --> maken volgens gebruiksaanwijzing.
Als de soep pruttelt een nog af te bakken stopbrood in stukje snijden en ze besmeren met knoflook & olijfolie. Eventje onder de grill (of gewoon in de over). Tafel dekken en daarbij kruidenboter, plakjes tomaat en komkommer, huttenkase, pesto enz neerzetten, zodat iedereen den broodjes naar wens kan besmeren. Vooral gemakkelijk als er mensen komen eten die totaal onbekend zijn met vega eten. Klaar :-)
-
In de zomer maak ik wel eens een spinaziesalade:
was spinazie, doe het in een kom. Tomaten erbij. Wat feta en geroosterde pijnboompitten (of niet geroosterd als je lui bent.) Scheutje olijfolie en balsamico-azijn erbij en husselen.
Lekker met brood.
Ander iets:
kant en klaren sla uit een zakje.
Verwarm blikje rode linzen met knoflook en djinten.
Doe dat erop. Feta er over heen.
Ook opeten met brood.
-
10 minuten:
Kook wat pasta en zet ondertussen de oven aan. Als de pasta klaar is giet je het af en doe je het in een ovenschaal. Spinazie uit pot laten lekken en wat tabasco doordoen. Over de pasta heen. Wat geraspte kaas er over en 2 a 3 minuten in de oven.
Geen culinair vers hoogstandje,maar wel snel klaar! ;D
-
Pasta doet het altijd goed in snelle recepten. Als je wat groenten bij elkaar wokt die in 10 minuten gaar zijn, je er een pakje passata en wat kruiden bijmikt ben je al snel klaar. In de tussentijd een stokbroodje in de oven... dan heb je al snel een volledige maaltijd.
De allersnelste pasta is toch wel die met enkel olie, knoflook en bijvoorbeeld halfgedroogde tomaatjes, kappers en olijfjes.
Ook snel: een avocado prakken op een stokbrood en er zout en peper opstrooien.
-
Verse pasta koken, afgieten, flinke schep pesto en stukjes tomaat erdoor roeren, klaar!
-
Couscous is natuurlijk ook snel klaar. Je kunt wat tofu en groenten naar keuze wokken. Een lepel indiase curry erbij en een lepel (soja)yoghurt.
-
Gepelde tomaten uit blik en in stukjes gesneden geroosterde paprika uit een pot in een blender/ keukenmachine of iets dergelijks doen, en tot een grove saus "malen" (hoeft maar kort, er moeten nog wat grove stukjes bijzitten).
Pasta koken. Een uitje (optioneel) en 1 a 2 tenen knoflook in een koekenpan bakken, evt. nog plakjes courgette erbij bakken, saus erbij. Warme saus door de pasta mengen.
-
Honig Soeppakket --> maken volgens gebruiksaanwijzing.
Even off-topic: welke is er vega-proof? De groentesoep iig niet...
-
Het is alweer een poos geleden dat ik de honig paketten heb gecontroleerd, maar volgens mij waren ze geen van allen kosher.
-
Ik dacht de mediteranne ofzo wel. Die heb ik dus ook gegeten en was errug lekker.
-
Vandaag mexicaanse maaltijdsoep gegeten. Kan ook met 10 minuten klaar zijn. Je moet dan natuurlijk wel al water met waterkoker koken voordat je het op het vuur zet. Dan mik je er een bouillonblokje, een gesneden uitje, een blikje kidneybonen, een blikje mais, doperwtjes, passata en evt. nog tomaten of andere groenten naar keuze bij. Dan mexicaanse kruiden erbij. Terwijl dat gaat pruttelen maak je wat guacemole en stort je een zak tortillachipjes in een bak.
-
Spaghetti ollio alio pepperochino ofzoo
spaghetti kort koken
veel knoflook,en rode pepertjes in de pan mieteren
spaghetti erbij met olijfolie omscheppen en op bord gooien.
Ipv de eeuwige shoarma met knoflooksaus wat veel mensen na uitgaan eten hier in nederland.
Maken ze dit in italie na het stappen.
Goedkoper en vegetarisch.
-
Kant en klare aardappelpuree maken. Tegelijk pijnboompitjes roosteren. Versie spinazie door de aardappelpuree + de pitjes, brokjes geitenkaas en zongedroogde tomaatjes. Supersnel klaar.
-
pasta-salade:
(penne)pasta kort koken (al dente ofzo). Afspoelen opdat het koud wordt. Daar gooi je dan blokjes tomaat en wortel, cashewnoten, olijfolie, zout, peper en knoflookpoeder bij. Husselen en klaar.
(Ik ben hier helemaal weg van zelf.)
oosterse wraps:
Roerbakgroenten (zo'n goedkope zak kant en klaar) en tofu/quornstukjes roerbakken met wat soja- en gembersaus. Van die flowertortilla's opwarmen in de magnetron. Vervolgens maak je hier wraps van.
-
pasta-salade:
(penne)pasta kort koken (al dente ofzo). Afspoelen opdat het koud wordt. Daar gooi je dan blokjes tomaat en wortel, cashewnoten, olijfolie, zout, peper en knoflookpoeder bij. Husselen en klaar.
(Ik ben hier helemaal weg van zelf.
En blokjes paprika, mais uit een blikje, blokjes komkommer, stukjes ijsbergsla, blokjes feta, of gewoon wat je toevallig nog in huis hebt ;) Hmm... lekkerrr... Ook errug lekker in de zomer bij de bbq :)
-
Hier 101 vegan gerechten (http://urbanvegan.blogspot.com/2007/11/autumn-express-101-simple-vegan-meals.html) die klaar zijn in 10 minuten.
Nou, af en toe is t niet helemaal een hele maaltijd, en soms duurt t langer dan 10 minuten, maar toch is 't leuk.
-
He, lees jij de blog van Urban Vegan? :D (Of kwam je er via een andere weg?)
-
He, lees jij de blog van Urban Vegan? :D (Of kwam je er via een andere weg?)
Kwam er via Slashfood :)
-
er zijn van die noodles van het merk blue dragon, die je niet hoeft te koken; die kun je gewoon in de wok bij je groenten en dergelijke gooien. lekker makkelijk en lekker snel met een zak kant-en-klaar gesneden wokgroenten en woksausje!