Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: alexis op 28 december 2003, 23:21:19
-
Iedereen kent 'm wel, de garnalencocktail (sla, tomaten, garnalen en cocktailsaus) als voorgerecht. Mijn ma vraagt zich af wa ze der voor mij moet indoen ipv garnalen ...
Ik wist nie meteen wa te bedenken, misschien weten jullie iets?
-
Zwarte olijven?
-
ipv garnalencocktail grapefruitcockail maken? Dat was toch altijd het vegetarische alternatief voor garnalencocktail.
of anders gemarineerde champignons (rauwe champignons dagje laten marineren in olijfolie, azijn, zout, peper, peterselie)?
-
Ik snap niet waarom ik eigenlijk ook nog probeer om antwoord te geven... ;)
-
Ik zag laatst op tv bij volgens mij Born to cook dat die kok vegetarische garnalensalade of zoiets maakte, was in ieder geval iets met garnalen maar nu weet ik niet meer wat hij daar voor gebruikte, ik zal es kijken of die een site hebben van dat programma.
-
Gevonden:
http://www.sbsnet.nl/sbsnet/0,1001,2149,00.html (http://www.sbsnet.nl/sbsnet/0,1001,2149,00.html)
Het was in die aflevering. Het zijn yamwortelgarnaaltjes.
-
Gevonden:
http://www.sbsnet.nl/sbsnet/0,1001,2149,00.html (http://www.sbsnet.nl/sbsnet/0,1001,2149,00.html)
Het was in die aflevering. Het zijn yamwortelgarnaaltjes.
ik vroeg me toen ik die aflevering zag al af of dat nou lekker zou zijn.
-
Maar voor de duidelijkheid: het zijn dus geen echte garnalen?
-
Maar voor de duidelijkheid: het zijn dus geen echte garnalen?
nee, ze zijn van yamwortel (http://www.foodsubs.com/Sweetpotatoes.html#tropical%20yam) (soort zoete aardappel) gemaakt.
-
Avocado? Lijkt mij wel lekker met cocktailsaus.
Eventueel nog wat pijnboompitjes...
-
Er bestaan ook taro garnalen. Gemaakt van de wortel van een chinees plantje. Heeft echt een bite, lijkt er erg op, is 100 % vega. Via een toko moet het te krijgen zijn. Je hebt ook varianten in balletjes e.d.
-
zo deze draad maar eens omhoogschoppen ivm het aanstaande kerstgebeuren. Jaa sinterklaas is over 30 minuten voorbij en dan mag er weer uitgebreid over de kerst worden nagedacht.
Wat voor hartigs kun je nu nog meer leuk in een glas doen zodat je als vegetarier ook wat hebt als de vleeseters aan de garnalencocktail zitten.
Je kan natuurlijk een Italiaanse salade caprese vercocktailiseren: koop cherrytomaatjes en van die minimozzarellaballetjes. Allemaal door midden snijden. In cocktailglas mikken en verse basilicum en olijfolie erdoor roeren.
of lychees vullen met druiven en dat in een glas, maar daar moet nog iets hartigs bij vind ik anders wordt het wel erg zoet. Maar wat past er in hemelsnaam bij lychees en druiven? Oh ja, dat heb ik een keer in Ekko gehad, met brie, klinkt vies, is lekker, maar dat ziet er natuurlijk niet uit in een glas :-\
-
Druiven, blokjes gebakken haloumi, waterkers, rode snijbiet, sinaasappeldressing?
-
Druiven, blokjes gebakken haloumi, waterkers, rode snijbiet, sinaasappeldressing?
nou, dat ziet er in ieder geval mooi uit :chef: