Vegatopia Forum
Vegetarisch - special interests => Reizen => Topic gestart door: momo op 12 mei 2002, 13:19:00
-
deze zomer naar Italie, en ik neem mee: reistips van vegatopia!! tenminste als iemand leuke tips heeft over goede vega eetcafeetjes/restaurants in Florence en Rome (Bologna en Milaan staan ook in de voorlopige planning...) en natuurlijk zijn leuke campingtips in de omgeving van die steden ook niet verkeerd...
-
Dat heb ik niet, maar ik moet wel ff zeggen dat beide steden om verliefd op te worden zijn.

-
Ik zou zeggen maak je geen zorgen over vegetarisch eten in Italie, er is nauwelijks een restaurant dat geen vegetarische gerechten op de kaart heeft staan. Laat gewoon de hoofdgerechten (secondi) voor wat ze zijn. Maak een combinatie van antipasti (hapjes vooraf) en primi (voorgerechten, vaak pasta, risotto of pizza) met artisjok (carciofi), tomaat (pomodori), paddestoelen (funghi), courgette (zucchini), olijven (olive), allerlei kazen etc.
Specifiek vegetarische restaurants vind je weinig. In Bologna ken ik Clorofilla (Strada Maggiore 64c), een soort van gezondheiscentrum dat redelijk lekkere vegetarische gerechten voor een klein prijsje serveert.
-
Nog iets over Bologna: een overnachtingstip is hotel Garisenda, ligt vlak in het centrum, met leuke kamers en, uitzonderlijk genoeg, behoorlijk goedkoop.
Garisenda ligt in de Via Rizzoli 9, Galleria del Leone 1 (tel 051.224.369)
-
bedankt!!
-
In Rome hebben wij het minst lekker gegeten in een vegetarisch restaurant.Voor de rest overal smullen. In de gewone restaurantjes kan je dikwijls ook gewoon groenten bijvragen die niet apart op de menu staan.
-
Ik kom net terug van een Noord-Italie vakantie en vegetarisch eten is echt geen probleem. Alleen de hele dure restaurants hebben vooral veel vlees en vis (zoals in Nederland), maar verder zijn er vegetarische pizaa's, pasta's, risotto's en groentenschotels genoeg. In Florence is trouwens een fantastische camping (michelangelo), met uitzicht over de hele stad en veel gezellige mensen. Veel plezier!
-
Dat is inderdaad een hele gezellige camping. Wel enorm goor (wc's)! Maar het ligt er zo mooi en zo gezellig dicht bij het plein waar je zo mooi over florence uitkijkt. Absoluut een aanradertje
-
Ik heb nog nooit zo goed vegetarisch gegeten als in Italie. Ik ben op Sicilie geweest, in Toarmina. Alleen de luxueuze restaurants hebben geen vega eten op het menu, maar voor de rest overal. Heerlijke verse pasta met allerlei pesto´s en sauzen en pizza´s om je vingers bij af te likken!
-
Ha mensen, ik ga over een week voor 2 weken naar de provincie Veneto. Ik zou het leuk vinden er ergens in een vegetarisch of veganistisch eethuis of restaurantje te eten. Wie weet er iets in de steden Venetië, Padua en Verona? Of in de streek zelf uiteraard...
-
Ik weet wel dat in andere delen van Italie (ik ben zelf in het zuiden geweest) in de restaurants minimaal 3 veganistische gerechten op de kaart staan, vegetarische nog meer (niet echt op gelet).
Fijne vakantie!
-
Ha mensen, ik ga over een week voor 2 weken naar de provincie Veneto. Ik zou het leuk vinden er ergens in een vegetarisch of veganistisch eethuis of restaurantje te eten. Wie weet er iets in de steden Venetië, Padua en Verona? Of in de streek zelf uiteraard...
Ben pas in Italie geweest (rondrit), geweldige variatie aan eten in heel Italie.... Spaghetti met saus, saus met Spaghetti, Spaghetti met saus, macaroni met saus, zelfmeegenomen tomaten-soup.... oja, had ik spaghetti met saus al genoemd ? erg lekker!
Of mijn Italiaans was gewoon niet zo goed...
-
Ik ga binnenkort een week naar Rome, mezelf helemaal ongans bezichtigen aan antieke gebouwen (mmm :) )
Hebben jullie nog tips voor leuke vegetarische restaurantjes of niet te missen eet-dingetjes?
-
In de lonely planet van Italië staat bij places to eat een apart stuk bij Rome vermeld voor vegetarisch eten.
Vegetarians will have no problems eating in Rome.
Er staan drie vegarestaurants genoemd, maar zoals hierboven al staat: je kan in elk restaurant vegetarisch eten. En wil je een gerecht/pizza waarvan je wilt dat ze het vlees weglaten, dan roep je gewoon: senza .....
-
Van VegDining.com (http://www.vegdining.com):
Il Canestro
viale Gorizia 51
Rosaria Cilenti
v. E. Filiberto 209
Margutta Vegetariano (http://www.vegdining.com/GetRest.cfm?rk=ITA-ROME-MARGU)
V. Margutta 118
Deze info wordt er nog over gegeven (weet niet hoe up-to-date alles is):
"Situated in Via Margutta, flanked by art galleries, a step from the Piazza del Popolo, and a few moments from the spot where Gregrory Peck took Audrey Hepburn in the film "Roman Holiday", this is an oasis in a desert. It offers fine vegetarian dining, with plenty of vegan options. I felt at home there and highly recommend it. Their website is www.marguttavegetariano.com "
RF
Perth Australia
"Very good food! A little more expensive but the atmosphere is very elegant, recommend dressing for dinner. Doesn't open for dinner til 7:45 pm. Also offers all you can eat buffet lunch for about $30. Vegan and vegetarian dishes aren't distinguished - but the staff seem to speak English very well and the menu is HUGE!"
LP
Toronto, ON
Canada
"What a beautiful restaurant!! It's located at the end of a wonderful street. The food was spectacular! I had a wonderful porcini mushroom tart. The desserts were out of this world. The service, which I'm sure had to do with my waiter, was a bit slow. Plan to spend a few hours there to get the maximum benefit. This is not a budget restaurant. It cost us about 50,000 lira (about US$25/ea.). They charge for everything, including water and bread, which I found a bit distasteful, since this was the only restaurant that charged for bread in my two weeks in Italy. Dinner starts late here, at around 8 PM. The restaurant is very close to the Spanish Steps and the shopping district. Sadly, smoking is permitted throughout the restaurant."
CL
Palo Alto, CA
USA
"Classy scenery with tofu, seitan and tempura among the entrées. A fancy dessert tray charms guests."
-
bedankt :)
-
Toen ik in Rome was heb ik het minst lekker gegeten in een vegetarisch restaurant.
Geniet maar van de echte italiaanse keuken! Vaak kan je ook groenten bijvragen die niet op de kaart staan.
-
Je kan haast alles bijvragen wat niet op de kaart staat. Ook bij pizza's. Zelf ben ik er niet zo'n voorstander van, maar in Italie doen ze er niet moeilijk over.
Een keertje naar een vegatent gaan is wel leuk, maar de trattoria's zijn het leukst. Zelf als vegan kun je altijd een pizza eten... ze hebben er bijna standaard marinara (die is eigenlijk nog zieliger dan de margherita, want hier zit alleen tomaten, kruiden, zout en vaak knoflook op). Beter kan je de meest rijkelijk gevulde vegetarische pizza bestellen en dan met een ;D senza formaggio zeggen.
Maar volgens mij was je vegetarier en zul je geen problemen hebben.
-
Wie in Italie geen vegetarische gerechten kan vinden moet zijn hoofd laten nakijken of een zakwoordenboek Italiaans kopen ;)
-
ben net terug uit venetië en mja twas geen feest qua eten iig
-pasta met een klein vies bakje sla
-pizza vegetariano
-friet
sjah en 2 sinaasappelsap voor 8 euro is me ook wat veel :-\
in Lido (vlakbij venetië) was het allemaal véél goedkoper.
Er was trouwens wel minstens 1 biologische winkel waar ze soja verkochten. (en dat was het dan ook wel qua vleesvervangers)
Het ijs was er wel super, in Calle S. Lio zit een super-ijs-zaak waar je voor 1,80 een 'ijsje met 3 bolletjes' krijgt, zo'n ijsje wordt echter gevuld tot 'ie vol is -> komt neer op zo'n 6 bolletjes!
-
ben net terug uit venetië en mja twas geen feest qua eten iig
-pasta met een klein vies bakje sla
-pizza vegetariano
-friet
sjah en 2 sinaasappelsap voor 8 euro is me ook wat veel :-\
in Lido (vlakbij venetië) was het allemaal véél goedkoper.
Er was trouwens wel minstens 1 biologische winkel waar ze soja verkochten. (en dat was het dan ook wel qua vleesvervangers)
Het ijs was er wel super, in Calle S. Lio zit een super-ijs-zaak waar je voor 1,80 een 'ijsje met 3 bolletjes' krijgt, zo'n ijsje wordt echter gevuld tot 'ie vol is -> komt neer op zo'n 6 bolletjes!
Hmmm, heb die biowinkel niet kunnen vinden in Lido.
Maaarre, jij was toch niet vegan? Dan kun je toch talloze pizza's en pasta's eten??
-
Hallo,
ik ga vanaf zondag 11 dagen naar Florence, en ik vroeg me af of iemand hier nog vegan tips heeft? Qua winkels, restaurants, handige woorden/zinnen?
BVD
niels
-
*zucht* Florence...... mooi.
Geen tips verder trouwens :)
-
Ik wil ook weer naar Florence! Maar dan sla ik dat zaakje over waar je bij de antipasti hele inktvisjes hadden liggen. 18 euro betaald voor de rest: koude gekookte worteltjes en van die rare paprika's, vijf sliertjes tagliatelle en drie van die gevulde pastadingetjes en een bakje fruit-uit-blik.
Hoewel, de tweede keer dat we door de docent werden gedwongen er te eten (gezellig! met de hele groep!) heb ik voor elkaar gekregen dat je ook zelf je gerecht mocht uitkiezen. De aller-aller-allerlekkerste pasta met knoflook ooit gegeten! Dus ik wil er toch weer heen. Kan het alleen noooooit meer terugvinden, want heb het richtingsgevoel van een rietje (volgens mini-zusje)
-
Vegetarische reistip: Milaan
Naast allerhande vegetarische en veganistische pasta's en risotto's in de gewone restaurants vind je in Milaan een tiental vegetarische bio-restaurants. Die zijn meestal van het klassieke macrobiotische gezondheid-voor-alles type, maar daarnaast zijn er ook de volgende vegetarische vreemde-eenden-in-de-bijt:
Coco's
Vegetarisch Fast food restaurant
Bij metrostation Cordusio
Lattoria dell Via dell Unione
Een supergezellig en goed vegetarisch delicatessen lunchrestaurantje, niet duur en met een enorm vegetarisch menu, vraag naar de suggesties
in Via dell Unione, enkele passen ten zuiden van de Duomo (grote kerk).
Joia
Alleen hiervoor zou een vegetarier Milaan moeten bezoeken, een vegetarisch restaurant met een ster in de Michelin! Voor een Michelinrestaurant niet al te duur (5-gangenmenu met wijnarrangement 65 euro pp) en een ongelooflijke belevenis. Heel aparte en heerlijke gerechten als gazpacho met tomaat in 5 verschillende texturen (als gelei, geconfijt, gefrituurd etc), oesterzwammensoep met ricotta en appelsienschil, huisgemaakte truffelravioli met peterseliecreme etc. Wijnkaart is geweldig. Vegetariers die iets te vieren hebben of gewoon eens topkeuken willen meemaken: hier reserveren!
Via Panfilo Castaldi 18
(metro Repubblica)
Tel.: 02-29522124
-
Joia
Alleen hiervoor zou een vegetarier Milaan moeten bezoeken, een vegetarisch restaurant met een ster in de Michelin!
:o het kan dus wel :D
Ze hebben ook een site (http://www.joia.it). Leuk hoor.
-
In Florence heb ik heel erg lekker gegeten (en goedkoop!) bij Enoteca Baldovino. Vlakbij de Sante Croce (via san giuseppe 18r). Ze hebben vooral salades en broodjes maar daar kun je je honger wel mee stillen. Aan de overkant van de straat zit ook een trattoria van Enoteca maar dat zag er minder gezelig uit.
http://www.baldovino.com
-
Binnenkort ga ik met 2 collega's naar Rome. Tips voor lekkere vegetarische restaurants daar welkom. Ik weet wel dat je in Italië lekker vegetarisch kan eten bij de gewone eethuizen, maar misschien zijn er toch nog enkele uitschieters, aanraders, afraders, .....??
-
Weet iemand tot hoe laat de Supermarkten
gemiddeld open zijn, 's avonds in Italië?
-
Weet iemand tot hoe laat de Supermarkten
gemiddeld open zijn, 's avonds in Italië?
8 of 9 uur? Smiddags zijn ze vaak een paar uur dicht.
-
Teruggekomen uit Italië, de Supermarkten zijn er inderdaad geruime tijd open.
Het was een groot plezier om er rond te kijken.
Opvallend was het fruit dat er veel groter en smakelijker uitzag dan hier in Nederland.
-
Fiijn vegetarisch restaurant in Rome: Il Margutta aan de Via Margutto (loopt ongeveer parallel aan de Via del Corso, vlakbij het Piazza del Popolo).
Mooi, beetje-trendy-maar-niet-te-uitziend restaurant met cheffy eten dat érg lekker is. En duur, dat wel. Maar ook wel heel fijn.
-
We gaan in maart naar Rome. Iemand leuke restaurant-tips?
-
Korte melding over eiland Elba: zoals heel Italie mag dit geen probleem zijn voor vegetariers, maar maak niet zoals ondergetekende speciaal de bergtocht voor het in de reisgidsen vermelde "enige vegetarisch restaurant van Elba", "Vegetariano alla Cabinovia", want dit is voorgoed gesloten...
-
We gaan in maart naar Rome. Iemand leuke restaurant-tips?
Zoek naar de meest afschrikwekkende tenten, met plastic tafelkleedjes en TL-buizen. Dan heb je de meeste kans op een lekkere pizza. ;D
Proefondervindelijk bewezen tijdens vele bezoeken aan Italië.
-
We gaan in maart naar Rome. Iemand leuke restaurant-tips?
Zoek naar de meest afschrikwekkende tenten, met plastic tafelkleedjes en TL-buizen. Dan heb je de meeste kans op een lekkere pizza. ;D
Proefondervindelijk bewezen tijdens vele bezoeken aan Italië.
Ja we zijn inmiddels al geweest :)
Ik heb de kaartjes bewaard waar we zijn geweest, zal het es opschrijven.
-
Het heeft zijn Waterloo gevonden? ;)
-
We gaan in maart naar Rome. Iemand leuke restaurant-tips?
Zoek naar de meest afschrikwekkende tenten, met plastic tafelkleedjes en TL-buizen. Dan heb je de meeste kans op een lekkere pizza. ;D
Proefondervindelijk bewezen tijdens vele bezoeken aan Italië.
Ja we zijn inmiddels al geweest :)
Ik heb de kaartjes bewaard waar we zijn geweest, zal het es opschrijven.
Oja. :bonk:
-
we gaan in mei een week naar het gardameer en een paar dagen naar venetie. iemand tips voor lekkere, italiaanse, vegetarische gerechten, restaurantjes en misschien ook een hotelletje in venetie???
-
Ik heb hier al eerder enkele tips gepost voor Milaan, waaronder het vegetarische sterrenrestaurant Joia. Joia heeft nu ook een tweede restaurant geopend, Joia Leggero oftewel Joia Light.
Zoals de naam laat uitschijnen is het een goedkoper en eenvoudiger restaurant dan zijn beroemde grote broer, en afgestemd op een lichte lunch of licht diner. De formule is heel origineel: je krijgt de keuze uit een aantal ingredienten (vb. kazen / pastasoorten / sauzen / groentencombinaties / ...) die allemaal op 1 of andere manier combineerbaar zijn. Je kiest zelf de combinatie en krijgt die snel en perfect klaargemaakt op je bord. Verrassend en heerlijk. Voor al wie eens vegetarische haute cuisine wil meemaken zonder 70 Euro pp uit te geven. (Eerlijk is eerlijk, Joia zelf staat absoluut nog een klasse hoger, maar deze Joia Leggero is daarom niet te versmaden.)
Ik at er bvb. geweldige kubusjes van saffraanrisotto met paddestoelencreme, van avocado met sinaasappel en van rode kool met gorgonzola, en vervolgens verse tagliatelle met gember/pompoendressing en wintergroenten. Met goede en goedkope Italiaanse wijnen die bovendien per glas te krijgen zijn. Er zijn overigens ook een aantal combinaties met vis, dus wel vooraf uitleg vragen als je Italiaans niet toereikend is.
Je vindt Joia leggero in de Corso di Porta Ticinese op nummer 106. Dat is vlakbij de Porta Ticinese zelf, dus bij de gezellige kanalen-wijk van Milaan.
Opnieuw dus een absolute aanrader voor al wie een weekendje Da Vinci code of een weekendje shopping gaat doen in Milaan, stilaan de Europese topbestemming voor vegetarische lekkerbekken.
-
Opnieuw dus een absolute aanrader voor al wie een weekendje Da Vinci code of een weekendje shopping gaat doen in Milaan, stilaan de Europese topbestemming voor vegetarische lekkerbekken.
:D Echt leuk. Ik was laatst weer op de site van Joia geweest om te kijken of ze nog bestonden maar had geen aankondiging van een Light versie gezien.
Milaan staat eeeecht wel op mijn lijstje van nog te bezoeken steden.
Heb jij toevallig ook hun kookboek daar gezien?
-
Nee, maar je kan wel recepten downloaden van hun site www.joia.it
-
we gaan in mei een week naar het gardameer en een paar dagen naar venetie. iemand tips voor lekkere, italiaanse, vegetarische gerechten, restaurantjes en misschien ook een hotelletje in venetie???
In Venetie was het standaard toeristische pizza/pasta restaurantjes wat de klok sloeg. Op zich prima voor een vegetarische maaltijd natuurlijk, maar veel variatie was er niet in mijn ervaring. Pas op de laatste dag liepen we tegen een kosher restaurant aan: http://www.jewishvenice.org/food/gamgam/index.html
Volgens mij was dat 'm. Beviel goed.
-
We gaan in mei naar Sicilië, ik vraag me af hoe vegetarisch de kaas daar zal zijn. Weet iemand dit?
-
Als je naar een grote stad gaat, zal er vast wel een biowinkeltje zijn die vegagestremde kaas verkoopt, maar elders zal je dat niet echt vinden.
-
Wij waren een week in Levanto bij Cinqueterre aan de westkust, tegen La Spezia.
Heel leuk, rustig plaatsje. Vegetarisch eten is natuurlijk geen probleem in Italië.
Plaatselijke specialiteiten zijn o.a. troffie (kleine harde deegwaren, voorloper van pasta) met groene pesto en schijfje aardappel soms, gattafin (harde, gefrituurde ravioli met groene bladgroenten-vulling). Verder natuurlijk ook veel deegwaren met kaas zoals ricotta en groentensaus. In Sestri Levante ook lekkere mesciua (dikke groentensoep met kikkererwten en witte bonen) gegeten en torta di verdura (groententaart, die ook veel voorkomt).
In Italië kan je ook altijd iets vegetarisch samenstellen met de contorni (bijgerechten)
als je eens geen pasta wil.
-
Nog een tip voor wie meer wil dan een Pizza Margerita:
Vegetarisch restaurant Arancia Blu in Rome. (http://www.aranciabluroma.com/)
Gelegen in Via Prenestina 396, beetje buiten centrum maar met taxi of bus goed te bereiken en is echt de moeite waard.
Ziet er vanbuiten nogal anoniem uit, maar is binnenin ingericht als een grote bibliotheek/wijnopslag waar je tussen de boeken en de wijnflessen eet. Naar verluidt het beste vegetarisch restaurant van Rome. Nog niet van het niveau van La Joia (zie post over Milaan), maar wel bvb. van Joia Leggero.
Ook een prachtige wijnkaart, én de gelegenheid om verschillende Italiaanse wijnen per glas te proeven, je wijst een fles aan en men laat je met plezier proeven. Absolute aanrader voor wie iets te vieren heeft of gewoon wil genieten van vegetarisch eten.
-
Vrijdag gegeten in La Brasserie (http://www.brasserierimini.it/) in Rimini, vanwege goede beoordelingen online. Het beviel inderdaad goed, sterker nog, op aandringen van de meegereisde vrouwen aten we er zaterdag weer. Afwisseldende kaart, veel pizza's/pasta's natuurlijk, daarnaast nog diverse andere vegetarische gerechten zoals een curry met seitan (zie menu op de homepage). De 'maxxi' pizza (extra dikke bodem, Amerikaans dus) op zaterdag was wat te veel, maar de Capri van vrijdag had ik met genoegen gegeten.
-
Nu ook een vegane fast-food-bedrijf in meerderde steden in Italie:
http://www.universovegano.it/
Eindelijk weer Piadine! :)
-
Ik ga er meteen 100 bestellen! :D
-
Over een weekje Rome, twee nachten the Beehive geboekt!
-
Oeh, die is leuk!
-
Vegetarisch hotel Montali (http://www.montalionline.com/) in Umbrië, ook wel bekend van het kookboek "Vegeterranean" (http://www.bol.com/nl/p/vegeterranean/1001004005750837/) is nog niet eens genoemd tsk...
-
Ik was samen met redacteuren Tertia en Miranda onlangs in de Sabijnse heuvels te gast bij agriturismo Agriturismo Le Mole sul Farfa En genoten van heerlijk vega eten, een ongedwongen sfeer en de prachtige heuvels.
Een aanrader! Hier lees je er meer over. (http://www.vegatopia.com/vega/koken/reizen/12663-le-mole-sul-farfa-agriturismo)
-
Ik was samen met redacteuren Tertia en Miranda onlangs in de Sabijnse heuvels te gast bij agriturismo Agriturismo Le Mole sul Farfa En genoten van heerlijk vega eten, een ongedwongen sfeer en de prachtige heuvels.
Een aanrader! Hier lees je er meer over. (http://www.vegatopia.com/vega/koken/reizen/12663-le-mole-sul-farfa-agriturismo)
Dat ziet er goed uit, dames! :D
Vegetarisch hotel Montali (http://www.montalionline.com/) in Umbrië, ook wel bekend van het kookboek "Vegeterranean" (http://www.bol.com/nl/p/vegeterranean/1001004005750837/) is nog niet eens genoemd tsk...
Jawel, alleen in een andere draad (http://www.vegatopia.com/smf/index.php/topic,13567.msg629626.html#msg629626).
-
En hier nog een artikel over een olijfmakerij van voor het jaar nul en erg lekkere olijfolie. (http://www.vegatopia.com/vega/koken/reizen/12664-le-mole-sul-farfa-olijfolie)
-
Vorig jaar ben ik op Sicilië geweest. Voor vegetariërs is dat al lastig denk ik, maar als veganist is het een beproeving. Ik denk dat Sicilië eigenlijk helemaal van ricotta is gemaakt. Het zit overal in. Zelfs in broodjes.
Veel zaken hebben al grote bakken met pasta klaarstaan en bijna alles is met vlees en vis. Even vragen of ze iets kunnen aanpassen, kan dan dus lastig. De vegetarische optie is alla Norma, met aubergine en - je raadt het nooit - ricotta.
Je beste optie als vegan is pizza zonder kaas vragen. In Catania en in Palermo zitten wel een vegetarisch restaurants met vegan opties, maar op de rest van het eiland kun je het vergeten. Veel andere keukens zul je er ook niet tegenkomen, het zijn toch best kleine stadjes allemaal met vooral heel veel visgerechten.
In de supermarkten kun je goed terecht. Er zijn secties met artikelen voor mensen met voedselallergieën. Dat nemen ze daar serieuzer dan hier, lijkt het. Ik kon dus wel lekkere koekjes kopen en zo.
Het is eigenlijk heel gek dat vega eten daar zo ongebruikelijk is, want met alle groenten en fruit, noten en peulvruchten leent de keuken zich er prima voor.
Ik vind Sicilië in ieder geval een vega/nbestemming voor gevorderden en pizzaliefhebbers.
-
Vorig jaar ben ik op Sicilië geweest. Voor vegetariërs is dat al lastig denk ik, maar als veganist is het een beproeving. Ik denk dat Sicilië eigenlijk helemaal van ricotta is gemaakt. Het zit overal in. Zelfs in broodjes.
Veel zaken hebben al grote bakken met pasta klaarstaan en bijna alles is met vlees en vis. Even vragen of ze iets kunnen aanpassen, kan dan dus lastig. De vegetarische optie is alla Norma, met aubergine en - je raadt het nooit - ricotta.
Je beste optie als vegan is pizza zonder kaas vragen. In Catania en in Palermo zitten wel een vegetarisch restaurants met vegan opties, maar op de rest van het eiland kun je het vergeten. Veel andere keukens zul je er ook niet tegenkomen, het zijn toch best kleine stadjes allemaal met vooral heel veel visgerechten.
In de supermarkten kun je goed terecht. Er zijn secties met artikelen voor mensen met voedselallergieën. Dat nemen ze daar serieuzer dan hier, lijkt het. Ik kon dus wel lekkere koekjes kopen en zo.
Het is eigenlijk heel gek dat vega eten daar zo ongebruikelijk is, want met alle groenten en fruit, noten en peulvruchten leent de keuken zich er prima voor.
Ik vind Sicilië in ieder geval een vega/nbestemming voor gevorderden en pizzaliefhebbers.
Jammer dat je zo'n matige ervaring had AliciaJennifer! Hopelijk was de rest van de vakantie wel super.
Ik was vorig jaar op Sicilië (een week, als onderdeel van een langere rondreis door Zuid-Italië) en vond het heel erg meevallen. Nu moet ik wel zeggen dat ik vega eet en niet vegan, en dat ik niet op stremsel let dus als je kaas vermijdt, wordt het inderdaad pittiger (maar ik houd niet zo van ricotta, dus dat probeerde ik toch een beetje te mijden). In Catania at ik bij een vegetarisch restaurant (!), verrassend en leuk om het tegen te komen (het werd ons nota bene aangeraden door onze tourgids die niet wist dat ik vegetariër ben, en dat was hij zelf ook niet, maar hij vond het gewoon een leuke plek). Maar een hoog hippie- tofu- en afbeeldingen van linkse leiders gehalte naar mijn smaak.
Verder heb ik mij tegoed gedaan aan pizza inderdaad, en mijn favoriete Siciliaanse gerecht Caponata, wat volgens mij meestal vegan is (kon iig niet direct iets dierlijks ontdekken). We hebben ook een keer een aantal voorgerechten besteld (want na een week ben ik de pizza's en pasta's ook wel een beetje zat), dan heb je misschien meer opties. Gegrilde groenten, bruschetta etc. Palermo staat bekend om het street food, waarvan volgens mij Pane e Panelle (brood met gefrituurd kikkererwtendeeg) potentieel vegan is. Ook aardappelkroketjes e.d. die vaak vegetarisch zijn.
-
Ik denk dat we in Catania bij hetzelfde restaurant zijn geweest, bij mijn weten zit er maar een vega restaurant. Waren het meerdere ruimtes, met rieten onderzetters en hardcore tofugerechten als vegetarische rollade? ;-)
In Trapani vond ik het erg lastig, daar was ik echt dolgelukkig toen ik een snackbar tegenkwam die sandwiches met kikkererwten serveerde. Caponata kan inderdaad ook, dat heb ik daar ook op. Maar dan de appelversie.
Catania en Palermo zijn de twee grote steden, daar valt het nog mee. Syracusa, Trapani, Erice, Porto Palo en Favignana zijn beduidend lastiger.
Ik spreek de taal ook niet goed, dus dan durf ik ook niet zo makkelijk te 'onderhandelen' over eten. Overigens hadden ze daar wel het lekkerste ijs! Er zit een keten met ijs op stokjes, gemaakt van noten. Ik weet niet meer hoe de keten heet, maar er zat in filiaal in Syracusa, in Ortigia, in een straat achter de Duomo.
-
Dat is het ja! Volgens mij at ik ook tofu-kebab of iets dergelijks. Buiten de grote steden wordt het lijkt me al snel lastiger (ik was ook in Syracuse, maar weet niet meer wat ik daar heb gegeten). Wel denk ik dat dat overal in Italië is, niet alleen Sicilië (en ook overal loont het om creatief met de kaart om te gaan). Ik spreek ook geen Italiaans maar wel een beetje Spaans, en dat laat ik weleens los op niets vermoedend restaurantpersoneel ;)
-
Turijn: caffé, cioccolato e gelato
Ooit was Turijn de eerste hoofdstad van het eengemaakte Italië en je vindt daar nog historische sporen van. Nu is het de hoofdstad van de Slow Food-beweging, die kleine producenten van eerlijke, regionale producten aanmoedigt. We dwaalden een week lang door monumentale, barokke straten en nemen Turijn graag op in onze top van vegavriendelijke steden.
Source: Turijn: caffé, cioccolato e gelato (http://www.vegatopia.com/vega/koken/reizen/13033-turijn-caffe-cioccolato-e-gelato)
-
Ik ben op vakantie geweest naar Italie (geweldig vakantieland). Wij zijn naar een agriturismo geweest in Umbrië, dit was erg leuk!
http://www.agriturismo.it/en/farmhouse/umbria/perugia/VillaDama-8780040/index.html (http://www.agriturismo.it/en/farmhouse/umbria/perugia/VillaDama-8780040/index.html)
We hebben er iedere avond gegeten (1x aangeven dat je vegetarier bent en ze weten het voor de rest van de week), het waren ware kerstmenu's, zoveel hebben we gegeten (en heerlijk). Er was redelijk wat kaas verwerkt in de menu's, maar op verzoek koken ze ook veganistisch dus als je dit niet prettig vindt, no problemo!
Daarna zijn we nog een aantal dagen naar Arona aan het Lago Maggiore geweest. Het was opvallend hoeveel veganistische dingen er op de kaart staan in de verschillende restaurants. Ook heb ik meerdere keren vegan ijs (obv soja) gegeten, heerlijk!
Wij aten pizza's met veganistische kaas bij Marconi Beach, een heel leuk restaurantje/ terras pal aan het water. Er stonden minstens 4 verschillende veganistische pizza's op de kaart en ook nog andere gerechten. Hip, goedkoop, lekker en een prachtig plekje!
-
Klinkt watertandend lekker en heerlijk. Ik ben ook een grote Italië-fan. Je hoeft er eigenlijk ook helemaal niet naar "vegetarische" restaurants.
Voorgerechten, pasta, pizza: in alle restaurants wel vegetarische keuzemogelijkheden.
Je vakantieplekken behoren ook tot mijn favorieten: we verbleven ooit een week in Perugia van waaruit we de streek verkenden en aan het prachtige Lago Maggiore.
-
Het was ook heerlijk en een echte aanrader! Ik heb ook een halve dag een kookklas gedaan, je helpt dan mee in de keuken. Ik heb oa pappardelle gemaakt, brood gekneed, bechamelsaus gemaakt en mijn eigen vega-lasagne voor die avond gemaakt. Dit met allemaal 'echte' italiaanse kokkins (die nauwelijks engels spreken maar het was bijzonder gezellig en leuk).
Wat wel een beetje 'tegenviel' was dat ik de indruk kreeg (zoekterm 'organic' en 'agriturismo'), was dat ze veel op eigen boerderij maken, maar dat de mozzarella dan weer van de groothandel kwam (niet bio).
De yoghurt en ricotta etc maken ze wel zelf. En allerlei taarten bij het ontbijt, jammie.
-
in alle restaurants wel vegetarische keuzemogelijkheden.
Zo dacht ik ook over Italië, tot ik naar Sicilië ging, daar liep ik verschillende keren tegen het probleem aan dat het enige vlees- en visloze wat op de kaart stond een tomatensalade was. Kleine bordjes ook nog dus voor mij te weinig om als maaltijd te dienen.
Overigens is dit buiten de desserts gerekend maar helaas kan ik daar geen twee weken op leven. ;D
-
Reisnotities uit de Italiaanse Veneto (Padova & Vicenza)
De kunstminnaar die de Madonna's met het kindje Jezus en de Vlucht naar Egypte bewonderde in de Italiaanse musea en kerken, bekroont de dag graag met een spritz op een terras. Daarvan bestaan talrijke variaties, naast de klassieke met Aperol. Onder het genot ervan kan met voorpret de vraag opgelost worden waar die avond gegeten zal worden.
Source: Reisnotities uit de Italiaanse Veneto (Padova & Vicenza) (http://www.vegatopia.com/vega/koken/reizen/13764-reisnotities-uit-de-italiaanse-veneto-padova-vicenza)