Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Dieren, natuur & milieu => Topic gestart door: andrez op 01 mei 2003, 20:26:07
-
Beste mede forumleden,
Voordat ik stopte met vlees en (later) vis eten, was ik zeker wel een liefhebber, hoewel niet zo'n kenner.
Een lekker bakje kibbeling met van die remelade saus, of een harinkje mis ik bijvoorbeeld nog wel eens. Vlees eigenlijk niet meer, of zelfs integendeel. Soms liggen er wel eens van die gratis kant en klare stukjes op een schaaltje bij Conmar of AH om de klanten lekker te maken en dan is de verleiding nog wel eens groot.
Wie van jullie was voor het stoppen met vlees en/of vis eten, toch wel een echte liefhebber?
Ben benieuwd.
Groet,
andrez.
-
Wie van jullie was voor het stoppen met vlees en/of vis eten, toch wel een echte liefhebber?
Nee, geen echte liefhebber, hoewel ik altijd wel graag worst luste vroeger, maar toen was ik nog jong en wist amper waar dat vandaan kwam.
Vlees bij het eten heb ik nooit echt gehad, omdat ik het toch niet luste. Voor mij was het dus heel makkelijk om te stoppen! :)
Vis heb ik nooit gegeten, zou niet weten hoe het smaakt.
Maar als ik nu terug kijk dan moet ik toch wel even :pukey: , dus ik kijk maar niet terug! :)
-
Wat ik me van vlees kan herinneren is dat het een muffig raar goedje was, waarvan ik niet begreep waar het vandaan kwam :D.
Kaassoevlees vond ik wel erg lekker altijd.
-
Ik hield erg van spare ribs en zalm. Soms mis ik de smaak wel een beetje.
Toch moet ik er niet aan denken om weer vlees te gaan eten.
Gelukkig zijn er veel alternatieven!
-
O ja, zalm vond ik ook heerlijk en at ik wekelijks (John West) Kan het niet ontkennen. Was ik vergeten, een goed teken!
Spare ribs doet me denken aan een rhythm and blues festival in het oosten van land, wat ik bezocht, met de naam ribben and blues festival(!) Naast muziek, een gigantische uitstalling van vnl. spare ribs. De mensen daar leken ook allemaal zo uit de kluiten gewassen. Weet niet of het eén met het ander verband houdt ;D
Trouwens, degene met wie ik regelmatig concerten bezoek (ook toen) is ook vegetariër en heeft me mede overtuigd. Hij heeft, de dag voordat hij stopte, nog eén keer zo misselijk makend veel vlees gegeten dat hij voorgoed genezen was ;)
-
Ik vond vlees echt superlekker en at het veel. Nu eet ik het natuurlijk nooit en ga het ook nooit meer eten maar de geur van gebakken vlees vind ik nog steeds erg lekker. Of van een frikadel....
Vis vind ik stinken.
-
Shoarma vond ik wel erg lekker en daarvan kan ik me de smaak ook nog redelijk goed voor de geest halen. Van biefstuk, schnitzels e.d. heb ik een veel minder duidelijke smaakherinnering. De gehaktballen van m'n moeder zitten ook nog wel in m'n systeem. En mosselen en kibbeling. Maar verder?
-
Vis bevalt mij altijd al beter dan vlees. Marokkaanse sardientjes in olie met rode peper ( 1-2 rawits/harissa ingelegd) of ook het type "tagine" met wat extra kruiden meer, stukje wortel, blaadje selderij ...
Flink stuk brood erbij en, heel eigenaardig, KOFFIE als ideale smaak-combinatie (terwijl ik anders nauwelijks koffie lust en al heel lang verslingerd ben aan groen Chinese thee).
Maar normaal neem ik graag vis ongekruid, met een beetje zout in water gekookt, wel altijd brood erbij.
Een van mijn zonen (zoon 1/3, kind 2/6) rookt zelfgevangen vissen in een oventje dat werkt op een kleine lade met een paar houtskooltjes en zaagsel.
Ik zal hem een keer vragen om zo´n brok tahoe/tofu te roken, ik las daar iets over op dit forum.
Ik blijf dat doodmaken jammer vinden, riskeer echter niets op dat B12-item.
Voorlopig "maken" mijn 6+6 (klein)kinderen het uitstekend.
Het lijkt me wel dat vis eten minder gezondheids-risico´s inhoudt dan vlees eten, de "afstand" is groter, minder kannibalisterig.
-
Ik ga er niet om liegen: Voordat ik veggie en later vegan werd (dus voor 1995) heb ik veel vlees gegeten. Ik denk zeker meer dan de gemiddelde Nederlander. :bloos:
-
Toch nog een hele lijst, J@n ;) Jemig, ik herinner me door deze antwoorden wel steeds meer vleesprodukten die ik met enige regelmaat nuttigde. Shoarma (vet!) inderdaad ook en...kroketten. Eigenlijk denk ik er normaal gesproken niet meer aan en wil ik er ook niet terug naar consumptie ervan. 't voelt eigenlijk als een bevrijding.
-
Ik ben nooit een echte vlees-fanaat geweest, en ben ook niet gestopt met vlees eten vanwege het onnodige dierenleed, maar vanwege mijn gezondheid. Nu sta ik er wel op alle punten achter!
Wat ik nog wel eens mis (heel af en toe) is een biefstuk/varkenshaas met pepersaus of een gebakken tartaartje met meegebakken ui op brood. En af en toe een stukje kipfilet, maar dat is prima te vervangen door Quorn. Maar verder? Nee hoor, ik mis het niet.
De vis daarentegen, helaas, kan ik (nog) niet laten staan. At ik vroeger bijna dagelijks vis, nu is dat nog "maar" zo'n 1 keer per week. Ik koop wel bewuster, dus eigenlijk alleen nog maar bij de Natuurwinkel. :nosmile:
-
Een dronken man gaat naar de kermis. Bij de schiettent schiet hij in de roos en krijgt als prijs een waterschildpadje. De volgende dag gaat de dronken man weer naar de kermis. Bij de schiettent schiet hij weer in de roos en krijgt weer een waterschildpadje. De derde dag gaat 'ie weer naar de kermis, en schiet bij de schiettent in de roos. Krijgt hij als prijs een teddybeer. 'Hé,' zegt de dronken vent, 'zijn de gevulde koeken op?'
-
Ik heb nog nooit vis aangeraakt. Vlees (gehakt) at ik bij vlagen. Nu ga ik bijna over m'n nek als ik mensen vlees zie eten er erbij nadenk waar het vandaan komt (zelf nu ik dit tik voel ik misselijkheid opkomen).
-
Nee, ik heb nooit echt veel vlees gegeten, was er nooit zo gek op. Sowieso nooit op brood.
Dus het was heel makkelijk om vegetariër te worden.
Ik was wel heeeel erg gek op kaas. Kaas was zo'n beetje het eerste woord dat ik kon zeggen... ;D
Maar toch eet ik nu ook geen kaas meer, geen melkproducten, geen ei etc.
Ik vind het 'lekker vinden' toch echt veeeeel minder belangrijk dan de milieuvervuiling, de energieverspilling, de van honger stervende mensen in derde wereld landen waar veevoer verbouwd wordt, het dierenleed en uiteraard mijn eigen gezondheid!!
-
Van 'junk' vlees als hamburgers, frikandellen, bitterballen was ik redelijk gek ja. Voor de rest... een steak ofzo lustte ik helemaal niet.
Gewone vis at ik niet graag, maar ik was verzot op mosselen en scampi's. Dat mis ik het ergste.
-
Mijn ouders hadden altijd de grootste moeite om mij vlees te laten eten. Ik heb er in ieder geval meer slechte herinneringen aan (qua smaak) dan goede. ;D
Wat lustte ik wel?
Gehaktbal (prima na te maken dankzij Tivall), knakworst (ook redelijk nagemaakt door Tivall), rookworst (idem), schnitzels (mis ik niet), draadjesvlees (zoals mijn oma het maakte, is echt niet aan te komen, maar dat geeft niet).
En vis? Tja, een haring met uitjes op brood ging er wel in en gebakken mosselen, maar dan heb je het ook wel gehad.
Dus conclusie: ik lijd alleen als ik langs de Hema loop... :kwijl:
groeten,
Nicky
-
Was altijd een kieskeurige vleeseter. Mager, geen vet/spek. Vleeswaar, geen worstsoorten m.u.v. salami en knoflookworst (3x raden waar dat aan ligt :D). Gewoon vlees naturel bekoorde me niet, wel in bepaalde gerechten. Dezelfde gerechten die ik nu nog lekker zou vinden en als ik iets mis zijn, die het wel. B.v. babi pangang (combi zoetzuur/geroosterd), sateh van de houtskool, kip uit de römer topf met veel kruiden en groenten. De geur van deze gerechten vind ik ook nog lekker. Maar meestal vind ik gebraden vlees niet lekker ruiken, omdat het vaak ook nog met dierlijke margarine gebakken wordt en dat ruikt al smerig. Bij mijn ouders ruikt het altijd lekker, maar dat is weer een associatie met een fijne jeugd.
-
Ik ben nooit een grote vleeseter geweest. Het enige dat ik nog wel eens (een beetje) mis is uitgebakken spek door de bami of andijviestamppot. (Wie beweerde er dat vlees van zichzelf geen smaak heeft?). En het gemak dat je vrijwel automatisch jus bij de aardappelen heb - waarbij ik op moet merken dat ik geen liefhebber van gekookte aardappelen ben, die eet ik nu nog zelden als ze niet in een stamppot gaan.
Oh ja, Randang (familierecept) wil helaas ook niet zo goed lukken met Quorn of zo.... :(
Visconsumptie was vrijwel uitsluitend beperkt tot sardientjes, vissticks en tonijnsalade.
Haring, paling, krab/kreeft, garnalen, mosselen etc.: ik heb me er nooit aan gewaagd. Niet dat ik daar veel kans voor had want die kwamen bij mijn ouders sowieso nooit op tafel. Eén keer een heel klein stukje paling - ik kan me gelukkig niet meer herinneren of het me gelukt was dat door te slikken.
-
Ja, lekker, maar ik was wel een zeikerd. Ik wou niet zien dat het beest was, dus geen botjes, zeentjes, zwoerdjes (met zo'n eng stuk blauw stempel of haren :() of dat soort dingen. Favoriet waren gepaneerde kipfilet, salami en frikandellen. Karbonaadjes vond ik erg lekker maar eng vanwege het bot. Vis: gebakken paling in kleine stukjes (onherkenbaar). Mosselen en garnalen vond ik doodeng. Ik at wel 7 dagen in de week vlees, en het heeft me dus 2 jaar gekost om er vanaf te komen. Omdat het zo lekker was...
-
Het enige vlees, waar ik vroeger van hield, was kip en worst, voor de rest at ik nauwelijks iets anders, behalve losse ingrediënten in gerechten. Toen ik pas vegetariër was geworden, merkte ik pas in hoeveel producten vlees zit.
-
Mijn favorieten: zelfgemaakte gehaktballen, gans met appel, Thaise groene curry met reuzengarnalen, konijn in bokbiersaus met tutti frutti.
-
Ik was dol op vlees. En toen ik net vegetarier werd heb ik een paar ik gezondigd. EN at ik toch een hamburger. Dit is twee keer gebeurd. En dat is alweer zo`n 4 jaar geleden. Ik zou eigenlijk niet meer weten hoe vlees smaakt. Dus nee, ik mis het niet. Alleeen als ik in een restaurant zit en er voor mij bijna geen keuze is dan mis ik het wel dat ik niet gewoon iets lekkers kan bestellen en dat ik niet ook even van iedereen een stukje kan proeven. Want soms ziet het er wel erg lekker uit.
-
Ik hield erg veel van vlees...vooral biefstuk en rookworst (al moet ik bijna kotsen :pukey: als ik er aan denk dat ik dat at), o ja en rosbief op brood...en draadjesvlees, gehaktballen en hamburgers,was ik allemaal dol op :pukey:
Kip vond ik wel vies.
Ik at elke dag vis (tonijn).
Vlees en vis mis ik echt niet meer. Ik vind het ook stinken.
-
Maar, als jullie eraan denken wát je eet, ga je dan niet over je nek? Ik wel, net als NNXIII. 'dood dier, dood dier' spookt het dan door m'n hoofd..
:pukey:
-
Kan het me soms heel goed voorstellen hoor.
Mis nu niets meer, maar het was in het begin wel anders.
Ik hield overigens ook van mietjesvlees: tartaar en rookworst (ooo, als ik ooit zondig..... :-[)
-
Was nooit zo'n vlees/visliefhebber, maar wel wat uitzonderingen: was gek op corned beaf, gerookte paling en kip :-X
-
Mijn ouders hebben vaak draadjesvlees op de kachel staan, ik kan me niet herinneren hoe het smaakte maar ik vond die draadjes zo vies tussen je tanden gaan zitten. Verder weet ik niet zo veel meer, omdat ik pas 8 was. Ik had een hekel aan blinde vinken, wat we vaak aten omdat het goedkoop was. Wat ik schijnbaar wel lekker vond op brood was Zeeuws spek, want dat kocht mijn moeder altijd voor mij, en dat vlees in een netje, kom hoe heet het...
Gehaktballen vond ik leuk, want dat mocht ik dan draaien, vandaar dat ik erg blij ben met de falaffelmix. :)
Qua vis vond ik hom en kuit lekker, totdat ik wist wat dat precies was. Ik zou verder echt niks meer weten, tis zo lang geleden....
Het was best een schok voor me toen ik zo'n 4, 5 jaar geleden in de vriezer bij het ijs keek en vond dat het zo stonk op die plek in de supermarkt, achter me was de vleesafdeling. Sinds die tijd vind ik het ook niet echt lekker meer ruiken als het gebraden wordt ofzo. Dan moeten er heel veel kruiden worden gebruikt.
We liepen laatst ergens en S. zegt opeens hard; "wat stinkt het hier!" Was iemand een maaltijd aan het koken in dat huis, ben maar snel doorgelopen..... ;)
-
Ik at vroeger heel graag vlees. Later ook vis, vooral toen ik het zelf begon klaar te maken. Op restaurant vroeg ik altijd vis. Nu eet ik het alletwee niet meer. Vlees zal ik zeker nooit meer eten, of bij grote hongersnood misschien wie weet. Vis zou ik wat minder gewetenswroeging bij hebben.
-
Heb zelfs ooit nog in een slagerij gewerkt ::) Een kleine dorpsslager. Schoonmaakwerkzaamheden vnl., maar wel aanwezig geweest bij het slachten ook en gehakt gedraait.
Het leverde tenminste (voor anderen) eén zeer vermakelijke anekdote op. Voor de rest herinner ik me dat ik er bleef eten en het vlees daar zeer smakelijk was. Maar dat zal deels ook gelegen hebben aan het feit dat ik na het (zware) werk zo'n trek had gekregen.
-
ik heb 22 jaar met veel smaak vlees gegeten. hoe het nu zit weet ik niet.
-
Wat ik ook heb is dat geuren en smaken zo verandert zijn.
Vroeger rook ik heel graag kip aan't spit en zo. Nu hou ik m'n adem in. Geen aanstellerij, het stinkt gewoon heel erg. :pukey:
En vroeger vond ik dat bv. sla naar niks smaakte ( iets wat mijn kids nu ook zeggen).
Nu kan ik er echt van genieten.( Commentaar van m'n zus: hm, ja, je moet wel! ::) ) Basilicum, lavas, enz. ik kan er niet afblijven. Af en toe een blaadje uit "den hof": mmm.
-
Ik ben nooit een supervleeseter geweest, maar er waren wel een aantal dingen die ik lekker vond. Zoals een biefstuk, karbonade, knakworst en hamburger. Inderdaad had ik ook wel vis wat ik lekker vond zoals een lekkerbekje, kibbeling, paling of een scholletje.
Ik moet zeggen dat ik er nu totaal niet moeite mee heb om het niet te eten.
-
Als kind at ik nooit graag vlees. Alleen worst en gehakt ging er nog net in. Daarna ben ik wel redelijk wat vlees en vis gaan eten. Ik vond het ook wel lekker. Maar gaandeweg ben ik steeds minder vlees en vis gaan eten en uiteindelijk volledig gestopt.
Ik vraag me af of ik wel vlees zou lusten nu. Vis en varkensvlees zou ik zeker niet meer binnenkrijgen. Kip misschien wel nog. Maar voor mij hoeft het niet meer.
-
'Vroeger' was ik wel altijd een gewone vleeseter. Maar als je op een gegeven moment dagelijks op het station te Doetinchem staat te wachten op de trein en je hoort vlak achter je bij slachterij Sturko knorrende biggetjes naar binnen gejaagd worden, ga je toch wel nadenken...
Van het (vrijwel) ene moment op het andere een ommezwaai.
-
Ik was gek op kipnuggets van de MacDonalds. Toen ik pas geen vlees meer at en langs de MacDoe kwam wilde ik dat zo graag eten. Nu eigenlijk helemaal niet meer.
Van vis en vlees heb ik nooit gehouden. alleen soms een hamburger of zo iets vets.
-
Ik krijg honger van dit onderwerp! :)
In een ver, ver, ver verleden hield ik best wel van sommige vleesprodukten.
Kip vond ik altijd lekker, een ovengerecht met witlof, kaas en ham vond ik heerlijk en ik hield van bitterballen en kroketten (die miste ik eerst het meest). Leverworst vond ik ook lekker, daar kreeg ik altijd gratis een plakje van in de winkel.
Toen ik een aantal jaren vegetarier was, kwam ik soms in een winkel waarbij je altijd na betalen langs de vleesafdeling moest lopen. De geur die daar vandaan kwam was zo vreselijk, dat ik letterlijk mijn adem moest inhouden en zo snel mogelijk er langs moest lopen. :P Gek hoe dat zo snel kan veranderen.
'K heb nu al 18 jaar (meer dan de helft van mijn leven!) geen vlees meer gegeten en mis het totaal niet meer.
-
Ik krijg honger van dit onderwerp! :)
Ik krijg braakneigingen van dit onderwerp! :pukey:
-
'K heb nu al 18 jaar (meer dan de helft van mijn leven!) geen vlees meer gegeten en mis het totaal niet meer.
Leuk he? Toen ik 16 werd kreeg ik de hele tijd de vraag of ik nu niet blij was dat ik kon gaan brommen etc. maar ik was juist heel tevreden met mezelf omdat ik al mijn halve leven geen vlees meer at. Nu ben ik heel blij dat ik al 2/3 van mijn leven niet meer de bio-industrie spronsor. Het fijne hiervan is dat het vanzelf meer wordt! ;)
-
Het fijne hiervan is dat het vanzelf meer wordt! ;)
Ja, maar het meer worden gaat wel steeds langzamer! ;)
-
En als je relatief laat in je leven begint (in mijn geval op m'n 19e), dan gaat het nooit echt snel. Rond mijn veertigste ben ik pas op de helft...
-
Ik en mijn vriend dachten altijd dat het eten van vlees wel bij de maaltijd hoorde omdat het anders niet te vreten zou zijn. Maar wij vonden het zielig voor de dieren. Dus op een gegeven moment hebben wij toch de knoop doorgehakt. En we missen het geen moment meer. We zijn heel blij met de keuze!! :)
-
Als ik langs de slager loop en ik ruik de kip in de grill... Mmmmmmm!
Als ik er dan naar kijk en ik zie dat arme kippenborstje, dan hoef ik niet meer.
Ik ruik ook nog graag even aan een kroket. Maar om het nou op te eten, nee dank je.
-
Het is nu zo'n 21 jaar geleden dat ik voor het laatst vlees at en dat waren knackworstjes. Dat herinner ik me nog omdat het op mijn verjaardag was. Ik at toen al een poosje geen vlees meer, maar had ineens dringende behoefte om ze te eten...(tijdens het kinderfeestje). Knackworstjes en leverworst was eigenlijk het enige vlees dat ik vroeger lekker vond al zegt mijn vader dat ik vroeger de kippenpootjes van zijn bord jatte :bloos: (maar toen was ik 3 of zo...)
Nu doet het idee vlees te moeten eten me echt gruwelen. Kan me bijna niks viezers voorstellen.
-
Ik ruik ook nog graag even aan een kroket. Maar om het nou op te eten, nee dank je.
Kroketten van Vetara smaken precies zo als de vlees-variant ;D
-
Ik heb de Vetara-kroketten ook al ontdekt in een winkel in het centrum, maar ik ben bang dat ze ontdooit zijn tegen de tijd dat ik thuis ben, en om ze nou alle zes achter elkaar naar binnen te werken...
-
Leuk onderwerp! Grappig ook dat de antwoorden zo varieren.
Ik ben rond mijn 20e vegetarier geworden. Ik was altijd een groot vleesliefhebber en ik heb vooral moeite gehad met het stoppen van eten van wit vlees. De smaak van kip kan ik me zelfs nu nog voor de geest halen. Dat heeft dan ook wel een jaartje geduurd voordat het uit mijn systeem was. Toen ik eenmaal 5 jaar vegetarier was merkte ik dat ik misselijk werd van de geur van vlees. Vooral dat stomme rode vlees...grr. Nu moet ik elke keer vertellen dat ik niet op de bbq kom ook al hebben ze tofu voor me. Dat voelt voor degenen die me uitnodigen spijtig genoeg toch een beetje als een belediging. Maar ja...
Inmiddels heb ik gemerkt dat ik letterlijk ziek word van vlees/vis. Ik eet wel eens wat bij mijn Indonenische ex-schoonmoeder en die wil wel eens vergeten dat ik vegetarier ben. Ik heb dan niet altijd door dat er een sliertje kip in de mie zit maar merk dit een uur later wel. Ik kan dan echt niet meer los komen van het toilet. Ik heb het ook met andere producten waarvan ik niet weet of ze vleesvrij zijn. Als ik naar het toilet ren heeft mijn lichaam een product gevonden dat mijn lichaam niet zo goed meer kan afbreken
-
Vreemd. Volgens mij kun je vlees veel sneller verteren dan planten; roofdieren hebben ook een zeer kort darmkanaal. Ik denk eerder aan een allergie. Er gaat nog wel eens stiekem sulfiet op vlees en misschien bestaan er meer van zulke stofjes. Verder kun je van vleesconserven aannemen dat er wel wat "spul" aan wordt toegevoegd, in blikken en glazen potten.
-
Ik heb het spontaan even opgezocht in google met de zoektermen vlees en verteren.
Het eerste wat te voorschijn sprong was : http://www.dsv.nl/~b00b/feiten/lichaam.htm
ook het volgende stuk is interessant
http://www.iskcon.net/benelux/veg.html
Ik kan me bij mezelf voorstellen dat mijn maagzuur het vlees niet krachtdadig genoeg meer aan kan pakken...
-
Patrick, ik vind die info-pagina's onbetrouwbaar. Het verzwijgen van B12-risico zegt mij genoeg. Volgens mij is/zijn daar 1 of meer fanaten aan het manipuleren.
-
Patrick, ik vind die info-pagina's onbetrouwbaar. Het verzwijgen van B12-risico zegt mij genoeg. Volgens mij is/zijn daar 1 of meer fanaten aan het manipuleren.
Is het op die pagina's wel van belang om b12 te noemen? Misschien staat het op een andere pagina op die site?
-
Het alleen maar noemen van lengteverhoudingen van verteringssysteem en lichaam is misleidend, er zijn meer en belangrijkere verschillen.
In de tabel tracht men te suggereren dat de mens slechts planteneter van nature zou zijn cq dat er geen verschil bestaat tussen alleseters en planteneters. Ook: alsof wij een planteneters-gebit zouden hebben. Dit vind ik misleiding.
Het zelf en inzetbaar produceren van B12 J/N had in de tabel moeten staan, is een stuk belangrijker dan de huidige bladvulling.
Halve waarheden zijn hele leugens. Ook voor een lief doel niet liegen.
Ik vind dergelijk geknutsel onvergeeflijk, zelfs indien het uit achterlijkheid zou zijn ontstaan.
-
Halve waarheden zijn hele leugens. Ook voor een lief doel niet liegen.
Ik vind dergelijk geknutsel onvergeeflijk, zelfs indien het uit achterlijkheid zou zijn ontstaan.
:ylsuper:
-
Het alleen maar noemen van lengteverhoudingen van verteringssysteem en lichaam is misleidend, er zijn meer en belangrijkere verschillen.
In de tabel tracht men te suggereren dat de mens slechts planteneter van nature zou zijn cq dat er geen verschil bestaat tussen alleseters en planteneters. Ook: alsof wij een planteneters-gebit zouden hebben. Dit vind ik misleiding.
Dit soort vergelijkingen deelt alle dieren in veel te weinig categorieen in om ook maar enige waardevolle conclusie te kunnen trekken. Koeien hebben vier magen, mensen niet. Mensen zijn dus niet, zoals koeien, planteneters. Ergo, we moeten als leeuwen alleen maar vlees eten. Die beschrijving van mij is een beetje kort door de bocht, maar die vergelijking tussen mensen, carnivoren en herbivoren ook.
-
Het alleen maar noemen van lengteverhoudingen van verteringssysteem en lichaam is misleidend, er zijn meer en belangrijkere verschillen.
In de tabel tracht men te suggereren dat de mens slechts planteneter van nature zou zijn cq dat er geen verschil bestaat tussen alleseters en planteneters. Ook: alsof wij een planteneters-gebit zouden hebben. Dit vind ik misleiding.
Het zelf en inzetbaar produceren van B12 J/N had in de tabel moeten staan, is een stuk belangrijker dan de huidige bladvulling.
Er staat volgens mij nergens dat de tabel compleet is. En ik heb de site niet afgelopen, maar misschien staat er ergens gewoon meer over B12.
Halve waarheden zijn hele leugens. Ook voor een lief doel niet liegen.
Uitgegaan van deze stelling zou dus alle regeringen liegen en bedriegen en alle organisaties en wat dan ook. Dus ja die stelling klopt wel :)
-
Dit soort vergelijkingen deelt alle dieren in veel te weinig categorieen in om ook maar enige waardevolle conclusie te kunnen trekken. Koeien hebben vier magen, mensen niet. Mensen zijn dus niet, zoals koeien, planteneters. Ergo, we moeten als leeuwen alleen maar vlees eten. Die beschrijving van mij is een beetje kort door de bocht, maar die vergelijking tussen mensen, carnivoren(, omnivoren) en herbivoren ook.
Jep. En er staat ook niks over de ogen van mens en leeuw en koe.
-
Patrick, ik vind die info-pagina's onbetrouwbaar. Het verzwijgen van B12-risico zegt mij genoeg. Volgens mij is/zijn daar 1 of meer fanaten aan het manipuleren.
Het gaat op die pagina's toch niet over veganisme?
-
Jep. En er staat ook niks over de ogen van mens en leeuw en koe.
Is daar wat mee?
-
Jep. En er staat ook niks over de ogen van mens en leeuw en koe.
Is daar wat mee?
Ja, de plaats van de ogen. Bij het ene dier staan ze aan zijkant en de ander meer naar voren. Bij leeuwen enzo staan ze rechtvooruit (bij mens ook) en bij de meer planteneters meer naar buiten/zijkant. Zoiets was het.
-
Want als planteneter moet je op je hoede zijn voor de carnivoren. Met een breed blikveld lukt dat het beste. Jagen lukt weer stukken beter als je ogen recht vooruit staan, beter voor diepte zien en zut.
Dat mensen recht vooruit turen en daardoor bij de categorie jaagdieren hoort valt te relativeren als je gelooft dat we oorspronkelijk van apen of soortgelijke beesten afstammen. Als je de hele dag aan lianen door de jungle heen zwiept heb je een goede coördinatie nodig, en daarbij komt zo'n oogconfiguratie goed van pas. Beesten als luiaards en koala's - die hun hele leven in de bomen rondhangen en er een vegetarisch dieet op na houden - hebben ook hun ogen aan de voorkant zitten.
-
... wat maar weer illustreert dat anatomische kenmerken niet aan één oorzaak toe te schrijven zijn...
-
Over koala's gesproken, ik denk dat de hippies er van afstammen. Koala's zijn zo stoned als een garnaal van de eucalyptusblaadjes en doen aan boomknuffelen. Meer bewijs heb je niet nodig, toch?
-
Over koala's gesproken, ik denk dat de hippies er van afstammen. Koala's zijn zo stoned als een garnaal van de eucalyptusblaadjes en doen aan boomknuffelen. Meer bewijs heb je niet nodig, toch?
;D
-
Maar koala's kunnen ook behoorlijk agressief uit de hoek komen. Tijdens het turen naar mijn favoriete zender Discovery was er eens een programma met daarin een kerel die alle Koala's in een bepaald gebied van een zender wilde voorzien. Hij moest erg oppassen om niet een gratis gezichtsoperatie van scherpe koalaklauwen te krijgen.
Maar misschien kunnen hippies ook wel vuil vechten als dat nodig is, daar heb ik geen ervaring mee.
-
Patrick, ik vind die info-pagina's onbetrouwbaar. Het verzwijgen van B12-risico zegt mij genoeg. Volgens mij is/zijn daar 1 of meer fanaten aan het manipuleren.
Het gaat op die pagina's toch niet over veganisme?
Waar dan wèl over?
-
Het gaat op die pagina's toch niet over veganisme?
Waar dan wèl over?
Volgens mij over "gewoon" lacto-ovo-vegetarisme. Eén van de pagina's is van de Hare Krishna (ISKCON) en die zijn volgens mij niet veganistisch. Ik geloof zelfs dat ze redelijk veel melkproducten gebruiken - maar weer geen uien en knoflook enzo...
-
Zoiets als op tabakswaren, graag een waarschuwings-sticker op Vega-food:
Eenzijdig gebruik van producten met deze sticker kan U ernstig tot dodelijk ziek maken door B12-fouten. Raadpleeg bij twijfel Uw huisarts.
8)
-
Zoiets als op tabakswaren, graag een waarschuwings-sticker op Vega-food:
Eenzijdig gebruik van producten met deze sticker kan U ernstig tot dodelijk ziek maken door B12-fouten. Raadpleeg bij twijfel Uw huisarts.
8)
Eenzelfde waarschuwing graag voor dierlijke produkten en cholesterol ;D
-
Dierlijke producten: geen vergelijkbare risico's; hoogstens waarschuwen tegen OVERMATIG gebruik.
Cholesterol: alleen gevaarlijk voor reeds ge/ver-stoorde (=zieke) mensen, vergelijk suikerziekte.
Jouw cholesterol loopt niet omhoog door een cholesterol-rijk diëet, TENZIJ je reeds ziek was.
-
hoogstens waarschuwen tegen OVERMATIG gebruik.
Zou je dat ook niet eenzijdig kunnen noemen?
Ik durf trouwens wel te stellen dat de meeste mensen overmatig dierlijke produkten gebruiken, en dat er relatief meer mensen zijn die problemen hebben met hun cholesterol door te vet eten dan dat er veganisten zijn die last hebben van een B12-tekort. Dat is echt schaars, schijnbaar zelfs bij veganisten die geen supplementen gebruiken...
Volgens mij kan de waarschuwing die jij voorstaat dan beter worden dat je bij regelmatig gebruik ook een bron van vitamine B12 in je dieet moet opnemen. Bovendien wordt er ook wel B12 toegevoegd aan "vleesvervangers".
-
Nee, zelfs een eenzijdig vlees-diëet geeft geen garantie dat er met je cholesterol iets mis gaat.
Informatie behoort TE GOEDER TROUW te zijn, niet stemmings-gericht. De waarheid en niets dan de waarheid.
Lange verhalen deugen zelden.
-
UHm...wat ik eigenlijk gewoon probeerde duidelijk te maken is dat ik van vlees eten heel erg aan de uhm..toiletbezoek ga....
Ik heb per ongeluk een geheel nieuwe discussie gestart geloof ik... ???
-
Nee, zelfs een eenzijdig vlees-diëet geeft geen garantie dat er met je cholesterol iets mis gaat.
Is dat echt zo? En laten we het wat verder trekken dan cholesterol en het op hart- en vaatziekten gooien. Er wordt niet voor niets bij vlees een maximum aangegeven voor een gezond dieet. Bovendien mis je bij een eenzijdig dieet van vlees ook groenten en fruit, wat je veel meer vitamines scheelt in vergelijking met wanneer je geen vlees eet.
Het is een beetje tendentieus om alleen te waarschuwen voor eenzijdig gebruik van vegetarische produkten als al het eenzijdig gebruik van voedingsmiddelen risico's met zich meebrengt. Dat ligt nou eenmaal aan de definitie van het woord "eenzijdig". Als je dat op een verpakking zet snapt nog geen hond wanneer dat het geval is als ze niet enig besef van wat een gezonde vegetarische voeding is hebben.
Informatie behoort TE GOEDER TROUW te zijn, niet stemmings-gericht. De waarheid en niets dan de waarheid.
Lange verhalen deugen zelden.
Hoe bedoel je?
Losse opmerkingen zijn vaak onbegrijpelijk ;)
-
Informatie behoort TE GOEDER TROUW te zijn, niet stemmings-gericht. De waarheid en niets dan de waarheid.
Je beseft toch hopelijk wel dat het Voorlichtingsbureau voor Vlees een van de allergrootste leugenaars is?
-
Vreemd. Volgens mij kun je vlees veel sneller verteren dan planten; roofdieren hebben ook een zeer kort darmkanaal.
Ja, omdat vlees gaat rotten, dus kunnen ze het maar beter niet al te lang in hun lichaam houden. Vlees (en dierlijke eiwitten) verteert veel moeilijker en kost veel energie, daarom liggen bijvoorbeeld leeuwen zo'n 20 uur per dag te maffen.
Het kost je als veganist dan ook extreem veel moeite om zoveel te eten dat je een after-dinner dip krijgt. Het is mij in ieder geval nog nooit gelukt (toen ik nog veganistisch at). Kijk ook naar het verschil in vertering tussen pasta met en pasta zonder kaas. Als je pasta zonder kaas eet, dan krijg je veel en veel eerder weer trek; pasta met kaas kost veel meer tijd om te verteren.
-
Zoiets als op tabakswaren, graag een waarschuwings-sticker op Vega-food:
Eenzijdig gebruik van producten met deze sticker kan U ernstig tot dodelijk ziek maken door B12-fouten. Raadpleeg bij twijfel Uw huisarts.
8)
Mag het nou 1 keer duidelijk zijn? Van vegetarisch eten krijgt NIEMAND een B12 tekort. Dit is nou de zoveelste draad waarin B12 erbij gesleept wordt terwijl het over vegetarisme, niet over veganisme gaat.
-
Ik heb per ongeluk een geheel nieuwe discussie gestart geloof ik... ???
Niet aantrekken joh, dat gebeurt wel meer :)
Welkom trouwens!
-
Zoiets als op tabakswaren, graag een waarschuwings-sticker op Vega-food:
Eenzijdig gebruik van producten met deze sticker kan U ernstig tot dodelijk ziek maken door B12-fouten. Raadpleeg bij twijfel Uw huisarts.
8)
Mag het nou 1 keer duidelijk zijn? Van vegetarisch eten krijgt NIEMAND een B12 tekort. Dit is nou de zoveelste draad waarin B12 erbij gesleept wordt terwijl het over vegetarisme, niet over veganisme gaat.
Accoord; inderdaad moeilijk om dit uit elkaar te houden in alle discussies; misschien niet voor mij alleen.
-
Ik heb nooit echt van vlees gehouden, at het ook niet veel. Wel hield ik van kip en de gehaktballetjes van m'n moeder... :-[
Van vis hield ik wel altijd, lekker sardientjes uit blik, zure haringen uit een potje en paling...
Maar mijn principes wegen zwaarder dan mijn lusten... :P
-
Een lekker knapperig gebakken speklapje, leverworst of schijfjes koude rookworst met wat mosterd op een bruine boterham, gebakken hamspek met een ei op een boterham met wat augurkjes erbij, zuur vlees, een korteletje of een biefstukje at ik wel graag. Sinds juni 1988, toen ik me bewust werd van de achtergronden van vlees, laat ik het heel graag staan. De bakjes vlees in de supermarkt, die ik vroeger kocht, zijn vreselijk om te zien, stinken en werken op mij afstotelijk. Toch herinner ik me nog steeds de reuk tijdens het bakken en smaak van sommige dingen. Maar voor mij hoeft het niet meer. Er kleeft voor mij veel te veel leed aan vlees! Bovendien zijn er genoeg andere produkten waar we ons, zelfs gezonder, mee kunnen voeden!
Een bezoekje aan de bio-industrie en slachthuis zou bij de opvoeding moeten horen.
-
Een bezoekje aan de bio-industrie en slachthuis zou bij de opvoeding moeten horen.
Hmmm. ik kwam tussen mijn 8e en 12e zeker 4 keer per week op een varkensfokbedrijf, maar daar dacht ik toen niet echt bij na... Ik vond al die varkens wel schattig :o
-
Ik vond vlees wel lekker maar dat is geen excuus om te moorden
-
hmmm ben nooit echt een vleeseter geweest. Schoof vaak een deel bij mijn vader op zijn bord. Het zei me niet zoveel. Wel was ik altijd gek op kip en een gebakken visje. maar al dat andere kon me gestolen worden.
-
Vroeger hield ik best van vlees, maar niet overmatig. Op zich mis ik het vlees niet, alleen stoort het me weleens dat bepaalde vleesgerechten onlosmakelijk verbonden zijn met een soort van "emotionele" waarde, zoals de geur van de specerijen en de appelstroop die je ruikt als je "konijn op Maastrichtse wijze" maakt op de dag voor Kerst. (Tja, bourgondische Limburgers he ;) Ontzettend wreed eigenlijk, ik zou het van zijn lang-zal-ze-leven nooit meer eten, maar zo'n familierecept is vegetarisch niet na te maken. Het brengt voor mij toch wat minder sfeer met de feestdagen, maar gelukkig is zoiets geen reden voor mij om het weer te maken, ik wordt er een beetje misselijk van als ik eraan denk wat nu precies in de pan ligt te stoven.
-
Ik heb nooit echt graag vlees gegeten en vis moest ik al helemaal niet hebben. Die geur alleen al: bah!! :)
Vond het altijd zo vies, dat vlees in je mond en dat kon ik maar niet doorslikken (te lang kauwen) en dan kreeg je het helemaal niet meer weg...
Hetgeen wat ik wel lekker vond was leverpatee/smeerworst, maar dat smaakt niet eens naar vlees...en een kroket ging er ook wel in!
Verder at ik zonder zeuren kip in zo'n chicken tonight dish maargoed dat was meer door de saus er omheen.
Dus nee, voor mij was het absoluut niet moeilijk om vegetarier te worden!
-
ik heb nooit veel vlees gegeten. Ik vind het helemaalniet moeilijk om het helemaal niet meer te eten, ik voel me er veel beter bij. Daarvoor in de plaats veel meer groente en af en toe tofu, temphe of een ei, falafel af en toe. Kant en klare vleesvervangers eet ik nooit. Teveel paneermeel,zout en suiker.
-
ja..... tjaaaaa nou wat ik vroeger echt het lekkerste vond was een speklappie !! en spekkies ! en droge worst! en de gebakken kippenvleugeltjes van mijn vader...oh jee, hou maar op, ik zit geloof ik nog een beetje in het af-kick stadium...
Waar ik ook een moord voor doe (haha) is de gebakken tempé van mijn vader dus das een goed alternatief ! : )
-
Ik sluit me aan bij Agnesje, ik was gek op speklapjes (vooral dat randje vet) en spek (gebakken, ongebakken, warm, koud, maakte niet uit) en kippenvleugeltjes. Vette rookworsten ook, van die gedroogde worst, dat soort dingen vond ik lekker. Ik vraag me wel eens af wat voor figuur ik had gehad als ik niet gestopt was met vlees......
-
Mergpijpjes uitlebberen vond ik ook heerlijk. :-[ Euh, laten we zeggen dat ik niet veel "restproducten" overhield van het vlees wat er op m'n bord werd geserveerd. ::)
-
Ik vond frietje stoofvlees lekker. Maar nu maak ik daar een vegetarische variant op en dat vind ik zo lekker dat ik denk dat het me meer om iets warm smurrieachtigs op m'n friet ging.
Vroeger kloof ik karbonaadjes en kippenpootjes af tot er echt niks meer aan zat. Ik mis het voor geen meter.
-
Ik vond frietje stoofvlees lekker. Maar nu maak ik daar een vegetarische variant op en dat vind ik zo lekker dat ik denk dat het me meer om iets warm smurrieachtigs op m'n friet ging.
Vroeger kloof ik karbonaadjes en kippenpootjes af tot er echt niks meer aan zat. Ik mis het voor geen meter.
Heb je misschien een recept voor dat vega stoofvlees voor op de frietjes? :kwijl:
-
Het is heel makkelijk. Gewoon champignons en uien bakken en er vegajus van een blokje bij doen. Het lekkerst bij zelf gesneden friet en een klodder Belgische mayonaise.
-
Ik sluit me aan bij Agnesje, ik was gek op speklapjes (vooral dat randje vet) en spek (gebakken, ongebakken, warm, koud, maakte niet uit) en kippenvleugeltjes. Vette rookworsten ook, van die gedroogde worst, dat soort dingen vond ik lekker. Ik vraag me wel eens af wat voor figuur ik had gehad als ik niet gestopt was met vlees......
Hihi Nevyn, ja, dat is in ieder geval een goeie motivatie (behalve nog zovele andere motivaties!) om er niet weer mee te beginnen !
Agnesje
-
ik mis gehakt best wel :(
De gehaktstaaf of een pikanto ging er bij mij vroeger wel in. En ook spaghetti met gehakt vond ik lekker.
Vis vind ik ook heerlijk en ik eet nu 1 x in de 2 weken weer een visgerecht.
Dan ben ik ook al goed bezig in de strijd tegen dierenleed, als je bekijkt dat sommige mensen bijna een kilo vlees per dag verorberen.
-
Nou, een kilo...
-
Bij ons in zuid-limburg eten ze niet maar vreten ze bijna het vlees naar binnen
-
Vis vind ik ook heerlijk en ik eet nu 1 x in de 2 weken weer een visgerecht.
Dan moet je natuurlijk wel even je nickname aanpassen hè... ^-^
-
Bij ons in zuid-limburg eten ze niet maar vreten ze bijna het vlees naar binnen
Da's bij jullie in Zuid-Limburg.
Als ik daar ben vind men het idd wel moeilijk om vega te koken, maar er gaat echt geen kilo per persoon doorheen hoor. Er wordt gewoon gezond, best wel ouderwets, gegeten, met veel groenten en een beetje vlees.
En er wordt gegeten, behalve in de stallen natuurlijk.
-
Een kilo lijkt overdreven maar ik heb vaak genoeg gezien dat mensen met z'n tweeen 1 kip opaten of de man 2 karbonades. Dan komt het broodbeleg er nog bij, meestal ook iets vlezigs en de snacks bij de borrel. Dit is natuurlijk niet standaard maar is zeker geen zeldzaamheid. Kijk in de boodschappenkarren en naar het overgewicht van de kar en de duwer.
-
ik had vroeger best graag vlees en vis, vooral konijn, gerookte ham en vissalades. maar ja, mijn principes om geen dieren te eten wegen sterker dan het feit dat ik het erg lekker vind.
-
Ik was vooral liefhebber van biefstuk en kippenboutjes, soms een plakje ham tussen de tosti. Het enige wat ik nu soms mis zijn de spekjes door de zuurkoolstamppot.
-
Ik mis de kroket! En speklapjes eigenlijk ook wel een beetje. En hachee, misschien dat ik daar nog wel voor zou zondigen, écht draadjesvlees!
-
Die sudderdingen doen ook altijd denken aan gezellig bij je oma en opa, vind ik. Het is een beetje het sfeertje.
-
Ik mis de kroket! En speklapjes eigenlijk ook wel een beetje. En hachee, misschien dat ik daar nog wel voor zou zondigen, écht draadjesvlees!
Je hebt bij de Jumbo lekkere nepkroketten.
-
De Jumbo hebben ze hier niet (ten minste, niet als supermarkt), dus helaas.
Ik heb nog een recept voor groentekroketten, maar elke keer zie ik wat ik allemaal moet doen en dan denk ik: volgende week... ::)
-
Vraag een pakje van Dobben aan Sinterklaas, misschien kan het ingevlogen worden vanuit Nederland ::)
-
vroeger vond ik wel lekker de pikanto en doner kebab. Was eerst ook wel wennen om deze dingen niet meer te eten. Maar het wende best snel, heb ik zelf het idee.
Nu na 4 jaar vegetarier te zijn heb ik zoveel nieuwe producten leren kennen en leren zelf bereiden dat ik het totaal niet meer mis.
Soms gebruik ik trouwens wel eens van zo een kebab-kruiden om de soja-brokken in te laten marineren, is ook erg lekker :)
-
Soms gebruik ik trouwens wel eens van zo een kebab-kruiden om de soja-brokken in te laten marineren, is ook erg lekker :)
Ik gooi gyroskruiden door de vega-moussaka. Ook lekker.
-
Sateetjes en vlammetjes miste ik toen ik net vegetarier was geworden. Daarna ontdekte ik het broodje falafel als alternatieve snack en later ook de soja-saté.
Al die koteletten, karbonades en schnitzels konden me ook toen al gestolen worden. Als ik nu langs een slager loop en de geur van rauw vlees of gebraden kippen ruik ga ik bijna over mijn nek en loop ik snel door naar de groentenboer om de geur van vers fruit in mijn neus te krijgen!
-
Ik at vroeger (voor mijn 23ste) zowat alles zonder na te denken op. Wat ik in het begin met vlagen miste, waren de broodjes hamburger (met mosterd), maar daar zijn tegenwoordig overal verkrijgbare vega-burgers voor in de plaats gekomen.
-
Ik at als kind gewoon vlees, zonder hierover na te denken. Ik ben pas wat later in de pubertijd vegetarier geworden. Eerst at ik nog wel vis, later ook niet meer.
Wat ik soms wel mis....
hachee, een whopper, shoarma, gamba´s, en gehaktballetjes in tomatensaus. Maar, eigenlijk is dat nu niet eerlijk want ik ben aan de lijn en dan wil ik wel veel meer eten (eigenlijk ben ik nu ontoerekeningsvatbaar!)
-
Ik was echt wel een liefhebber van vlees en vis. Met name vis heb ik het nog steeds moeilijk mee. Als ik over de markt loop en al die lekkere vis zie en ruik... :(
Ook mis ik m'n biefstukje of spareribs nog altijd. En om een heerlijk frikandelletje af te slaan moet ik ook altijd weer sterk in m'n schoenen staan. (Al is het dan weer de vraag in hoeverre frikandellen nog vlees genoemd kunnen worden :P)
Een hoop andere dingen hoef ik dan juist helemaal niet meer. Toen ik laatst per ongeluk een stukje kip tussen m'n eten had vond ik dat buitengewoon onsmakelijk en als ik van die gebakken spekblokjes alleen al ruik moet ik bijna over m'n nek.
-
Ik was als kind al dol op vis, speklapjes en kipfilet. En de Drentse droge worst. Later vond ik spareribs en garnalen ook erg lekker. Tot mijn zestiende stond ik er ook niet bij stil dat er mensen waren die dat principieel niet aten. Bij ons in Coevorden kwamen zulke mensen geloof ik ook bijna niet voor. In ieder geval begon ik vanaf die tijd bekend te raken met het fenomeen (door klasgenoten) en toen ik op mijn 22ste vegetariër werd, merkte ik dat ik steeds verder van het eten van vlees af was komen te staan. Sinds september ben ik veganist. Ik ben steeds meer gaan beseffen wat ik at en vind het soms zelfs weerzinwekkend, vooral als ik op barbecues iedereen op karkassen zie kluiven. Ik mis het vlees op zich niet meer, misschien de structuur ervan. In het begin miste ik de kruiden, maar als ik de kruiden over tahoe, tempeh of seitan strooi en dat goed krokant bak, vind ik dat een heel acceptabel 'alternatief' dat ik ook mijn moeder wel eens aanraad.
-
Entrecôte en spareribs vond ik gewoon écht heel lekker, als ik dat soms ruik vind ik het toch wel héél vervelend dat ik principes heb. Kibbeling of zalm vond ik ook altijd erg lekker en als ik op de markt loop of ik zie iemand met een stokbroodje met roomboter en zalm.. Ben ik toch een beetje jaloers. Toch heb ik de verleiding altijd kunnen weerstaan! En er zijn nog wel meer dingen die ik vroeger aan vlees en vis echt lekker vond, maar die mis ik nu niet echt, van hamburgers en hotdogs zijn er bijvoorbeeld goede vervangers.
-
Ik denk dat dit geen goed topic voor mij is. Ik hou best wel van vlees, zeker een lekker sateetje of shoarma. Maar sommig vlees mis ik eigenlijk helemaal weer niet.
-
Vis at ik nooit, vond ik niet te vreten. Vlees at ik wel dagelijks. Wat ik het meeste mis is préparé en een hamburger (ergens anders word het curryworst of frikandel genoemd). Maar als je eraan denkt hoe het gemaakt word heb je al geen zin meer.
-
frikandel
Van alle soorten vlees mis ik dat wel het allerallerminst!
-
préparé
Ik dit. Maar dat moest ik al niet toen ik wel vlees at. :pukey:
-
Ik vondt vlees heeeeeeeeeeel vroeger wel een beetje lekker. Maar niet dat ik het heel lekker vond ofzo en ik at zo en zo ook nooit vis en ook geen paarden, kalf of lamsvlees of dat soort raars. Maar als ik nu terugdenk dat ik het ooit heb gegeten moet ik alleen bij het idee al kotsen.
-
Ik was echt een vleesfreak tot mijn 25e. Hamburgers, mexicanos, goulashkroketten, sateh, zuurvlees over de friet (Limburger he), BBQ met spiezen, worsten, steaks, gemarineerde speklappen, gyros, shoarma, doner, mixed-grillshotels, avondje grieken, gamba's eten, mosselpannetje, varkenshaasje, haasbiefstuk, boterhammen met worst, gegrilld gehakt, rookvlees, drogeworst, etc, etc...
Soms mis ik het nog wel eens en zou ik willen dat het allemaal gewoon aan struiken groeide :O
-
Bepaalde soorten vlees vond ik echt heerlijk
zoals zeeuws spek, spareribs, gehaktballen, kippenvlerkjes
Rundvlees heb ik nooit gegeten omdat ik dat niet lustte
Eerst een tijdje nog wel vis gegeten en geen vlees
toen ben ik vis meer gaan waarderen (paling, zalm, etc)
Maar nu mis ik het eigenlijk helemaal niet meer
heel soms bijvoorbeeld een stukje zalm ofzo ;)
-
Ik hield niet speciaal van vlees of vis, alleen de zelfgeknutselde rijst-met-tonijnsaus van mijn moeder...
(belachelijk simpel, tonijn uit blik, bouillon, dille, en ik geloof zelfs maizena :-[).
En kroketten eigenlijk, maar de Jumbo heeft idd een heel acceptabel alternatief.