Vegatopia Forum

Vegetarisch - special interests => Restaurants => Topic gestart door: Call 'em Boer op 15 november 2001, 22:47:00

Titel: Samtosa - Den Bosch
Bericht door: Call 'em Boer op 15 november 2001, 22:47:00
Ik ga volgende week zondag met een paar mensen naar Den Bosch. Wij (ik vooral) willen gaan eten bij Samtosa. Iemand ervaring met dat restaurant? Issut druk, issut nodig dat ik reserveer?
Titel: Samtosa
Bericht door: Yessica op 15 november 2001, 23:09:00
Gerard, ik ben jaloers. Ik wil ook wel naar Samtosa!!

Goede keus hoor en je moet ook zeker reserveren. Het is daar altijd beredruk en zonder reservering red je het niet, zeker niet op zaterdag. Ze waren eerst op maandag en dinsdag gesloten, maar vanwege de drukte zijn ze nu ook op dinsdagavond geopend.

Het is een mooi restaurant, met een trendy inrichting. Roken wordt ontmoedigt door geen asbakken op tafel te zetten, maar dat vind je misschien wel niet positief :)

De chefkok van Samtosa heeft in 1999 de titel "Chef Végétarien" gewonnen. Volgens de Mysterie Guest van de vegetariersbond "een spannende kaart met nogal wat uitheemse gerechten. Verrassende soep van gekarameliseerde sjalotjes met vermout en een Thaise curryschotel en het supertoetje van gefrituurd ijs in een korst van pecannoten."

Ik heb zelf wel eens de zeeschotel op, het geitenkaastimbaaltje, de afrikaanse rijsttafel en de heksenkring. Stuk voor stuk gerechten waar je van gaat  :kwijl:

Ik zou zeggen, een fijne en smakelijke avond en ik hoop dat je er zaterdag nog terecht kan  ;)
Titel: Samtosa
Bericht door: Call 'em Boer op 26 november 2001, 23:18:00
Afgelopen zondag was het reserveren minder noodzakelijk, maar wij hebben wel erg lekker gegeten. Een beetje haute cuisine, maar dan op z'n vegetarisch.

Jammer genoeg was wel het gefrituurde ijs van de kaart geschrapt. De tiramisu was echter ook om van te smullen.

Samtosa, zo hoorde ik van het meisje dat ons bediende, is Sanskriet en betekent "tevredenheid".

Na afloop van het diner stapten wij ook heel tevreden de deur uit.
Titel: Samtosa
Bericht door: Jan op 29 januari 2002, 12:01:00
Joep Habets van NRC-Handelsblad was er ook en deed daarvan afgelopen weekend verslag in de krant. Een quote:
Citaat
De kok is een paar jaar geleden uitgeroepen tot Chef Vegetarien. Ook op de internetsite Vegatopia staat niets dan lof over het vegetarische restaurant in 's-Hertogenbosch. „Een beetje haute cuisine", zegt een van de rapporteurs. Samtosa is niet voor niets Sanskriet voor tevredenheid. Bijna tweederde van de bezoekers vond het er 'geweldig', bijna dertig procent 'goed'. Het zijn Noord-Koreaanse populariteitsscores.

Kortom: Joep Habets leest dit forum ook  :)
Titel: Samtosa
Bericht door: Call 'em Boer op 29 januari 2002, 18:56:00
Citaat
Kortom: Joep Habets leest dit forum ook. :)

En hij citeert mij :)  Maar volgens mij heeft ie niet veel op met vegetariërs, gegeven de impliciete vergelijking met de Noord-Koreaanse volksdemocratie.
Heb afgelopen zondag trouwens weer bij Samtosa gegeten en het was weer voortreffelijk, nietwaar Arno? :)
Titel: Samtosa
Bericht door: Yessica op 29 januari 2002, 19:36:00
Citaat
Op 2002-01-29 18:56, schreef Gerard:
Heb afgelopen zondag trouwens weer bij Samtosa gegeten en het was weer voortreffelijk, nietwaar Arno? :)

Vertel?? Wat heb je op??
Titel: Samtosa
Bericht door: cornflake op 29 januari 2002, 21:46:00
Ja het was heel lekker! Ik nam een champignon-hazelnoot soep vooraf en lasagne als hoofdgerecht. Het toetje wat ik bestelde hadden ze niet meer dus kreeg ik ijs.
Titel: Samtosa
Bericht door: Artemis op 05 maart 2002, 22:58:00
Er staat ook een stukje over in de nieuwe Leven, met het volgende toetje;

warme ahornroomrijstkroketjes met abrikozensaus en vanille-ijs. :kwijl:

Het water loopt me in de mond, terwijl ik er nog nooit gegeten heb... :nosmile:
Titel: Samtosa
Bericht door: Call 'em Boer op 05 maart 2002, 23:08:00
Samtosa is echt top. De laatste keer dattikkur at had ik als nagerecht honingpeertjes met roomijs en een sausje dat zo lekker was dat ik inmiddels de naam vergeten ben.
Ik word ook een dagje ouder.
Titel: Samtosa
Bericht door: komkommer op 14 april 2002, 17:30:00
Samtosa Den Bosch is dat wel en voor mij een openbaring    een fantastisch culinair avontuur,onvergetelijk verrassend en sterwaardig waarbij simplisme puurheid fantastisch samen gaan met kruiden,olien zodat bv een verfijnd  tartaartje van havermout, kappertjes en tomaat smaakte  alsof het rauwe zalm was, een ristto met  o.a. . bospaddestoelen en truffel zoiets verfijnds en hoogstaands werd, waarbij  zoveel  meer te proeven en te ontdekken viel dan je zou verwachten bij en het toetje waarbij behalve een brownie bestaande uit o.a. chococolade dadels ,vijgen  een  combinatie van zoete sherry uit '41 en  caramel ijs iets getoverd werd wat nog lang op de papillen achterbleef waardoor het nagenieten op zich ookalseen feest ervaren werd !  Arend Jan de bedenker van al die heerlijkheden wordt helaas maar al te vaak vergeten  omdat je dan wel  alle gerechten uit  gedacht  kan en mag  hebben ofwel  alle voorbereidingen getroffen hebt,maar  jammer genoeg in de publiciteit nog wel eens vergeten wordt  en dat vind ik niet terecht ,want dat zou heel erg jammer zijn voor zo'n een  fantastisch sterwaardig  culinair avontuurlijk  vegetarisch  restaurant als Samtosa  waarvan de naam 'tevredenheid' betekent....! ruben komkommer
Titel: Samtosa
Bericht door: Yessica op 17 april 2002, 21:48:00
Quote:

Op 2002-04-14 17:30, schreef komkommer:
Arend Jan de bedenker van al die heerlijkheden wordt helaas maar al te vaak vergeten  



Wie is Arend Jan eigenlijk?
Lisette is toch de chefkok?
Titel: Samtosa
Bericht door: Call 'em Boer op 18 april 2002, 19:16:00
In de vorige editie van Leven, het blad van de Nederlandse Vegetariërsbond stond een stukje over Samtosa. Vreemd was dat bij de openingstijden de zondagavond niet meer genoemd werd. Zou Samtosa tegenwoordig op zondag gesloten zijn? Lijkt me merkwaardig.
Titel: Samtosa
Bericht door: Yessica op 19 april 2002, 22:02:00
Het leek mij ook vreemd dat ze niet meer geopend zouden zijn op zondag, dus ik heb net even gekeken en op zondag zijn ze gewoon vanaf 17.00 uur geopend!
Titel: Samtosa
Bericht door: Apraxia op 26 april 2002, 19:08:00
Zijn jullie jaloers als ik zeg dat ik in Den-Bosch woon?

Volgens mij zijn trouwens alle groenten biologisch. Ook wel een fris idee.
Titel: Samtosa
Bericht door: Yessica op 26 april 2002, 19:52:00
Citaat
Op 2002-04-26 19:08, schreef Apraxia:
Zijn jullie jaloers als ik zeg dat ik in Den-Bosch woon?

Nee, want ik woon er zelf ook  ;D
Citaat
Volgens mij zijn trouwens alle groenten biologisch. Ook wel een fris idee.

Klopt inderdaad, maar ze uiten dat niet specifiek, omdat ze het eigenlijk maar normaal vinden dat ze gebruik maken van biologische groenten. Ik kom de eigenaren ook regelmatig tegen bij de Natuurwinkel!
Titel: Samtosa
Bericht door: Sander op 28 april 2002, 12:27:00
VRIJDAG VOOR HET EERST VAN M'N LEVEN IN SAMTOSA GEWEEST! JAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!
Titel: Samtosa
Bericht door: Call 'em Boer op 11 mei 2002, 23:24:00
Hot and Sweet:

Pikante briepuntjes met sinaasappelchutney

Lekker!

Cashewkorma

Lekker!

Amarettoparfait

Lekker!

Kortom, het eten was weer lekker bij Samtosa.
Titel: Samtosa
Bericht door: Yessica op 13 mei 2002, 10:38:00
Hé, wanneer was jij er? Ik was er donderdag 9 mei.
Ik had als voorgerecht de Bow Wow, met gefrituurde cassave, pittige kokos en kouseband, als hoofdgerecht de Bermuda Driehoek met 3 flapjes gekruid seitangehakt en caraibische groenten. Het toetje heb ik over laten gaan.
Titel: Samtosa
Bericht door: Call 'em Boer op 13 mei 2002, 23:12:00
Donderdagavond heb ik in Groningen gegeten bij de Apedans. Was erg lekker, maar Samtosa spant toch de kroon.

Ik heb ook nog ff aan de Bow Wow gedacht, maar kazig tiep als ik ben, koos ik toch maar voor Hot en Sweet als voorgerecht. En dat smaakte, je raadt het al, hot & sweet.

De Amarettoparfait was pure wellust. Toch wel weer blij zo'n inconsequente vegetariër te zijn .
Titel: Samtosa
Bericht door: Yessica op 18 juli 2002, 20:47:00
Heel slim als je bij Samtosa gaat eten, want je kunt nergens beter terecht, maar op dit moment genieten de superkoks even van vakantie. Vanaf 6 augustus zijn ze er weer!
Titel: Samtosa
Bericht door: Ezzie op 26 augustus 2002, 12:10:00
Afgelopen vrijdag naar Samtosa geweest. Het was ´wel aardig´ maar het lijkt wel of ik in een ander restaurant ben geweest, gezien de blije kreten hier...

Als voorgerecht nam ik een gedroogde tomatenpasteitje met een sausje. Was ´wel lekker´ wel een érg geconcentreerde tomatensmaak. Mijn partner nam paddenstoelenknödels, dat was wel lekker, maar niet echt spannend van smaak ofzo. Als hoofdgerecht nam ik een geitenkaastimbaaltje, dat was echt héél erg lekker! Parner nam een terrine van twee soorten groenten met seitangehakt erin. Ik heb ervan geproeft en ik vond het niet lekker. Het oranje gedeelte was veel te sterk gekruid met iets van anijszaad, het groene smaakte muffig. Nee, was echt niet lekker. Als dessert namen we allebei dropijs met sterrenmixsaus. Dat was een teleurstelling! Het smaakte heel sterk naar salmiak (niet naar drop) en de saus viel compleet in het niets vergeleken de sterke smaak van het ijs. Jammer. We vonden Kop van ´t land hier in Dordrecht echt veeeeel beter en lekkerder.

Wat er nog bij kwam was dat de ober (een donkere jongen, toch niet dat stuk waar sommigen het hier over hebben??) iemand was die onduidelijk sprak, geen gevoel voor humor had en de hele avond bijna in de keuken bleef zodat ik wel heel erg dorst had op een gegeven moment. Hij kwakte een amuse op tafel zonder te zeggen wat het was en het hoofdgerecht van dit seizoen daar vertelde hij ook uit zichzelf niets over. Het leek wel of hij er geen zin in had. Ik had ook gevraagd wat voor sappen ze hadden, nou dat hadden ze niet meer zei hij. Een uur later hoor ik een andere serveerster vertellen bij een andere tafel dat ze jus ´d orange en appelsap hadden. Hmpff. We hebben betaald zonder fooi en gaan er niet weer naar terug. De rekening was 70 euro en dat vind ik aardig flink voor een avondje matig eten en dat op mijn verjaaaaaardag  :'(

Ezzie

PS de eerlijkheid gebied met om te zeggen dat we wel erg hoge verwachtingen hadden gezien de verhalen hier. En ik ben in het dagelijks leven een aardig goede amateurkok met redelijk veel restaurantervaring (als eter, niet als kok hoor) op hoog niveau. Als ik weet wat er kán in de vegetarische keuken, dan vond ik dit een teleurstelling. En ook vergeleken Kop van ´t land want daar vraag ik me bij iedere hap af ´hoe hebben ze het gedaan??´ en bij Samtosa was dat niet zo.
Titel: Samtosa
Bericht door: Call 'em Boer op 26 augustus 2002, 15:05:00
Ja het kan niet altijd feest zijn :). Overigens heeft Samtosa wel vaker minder goede recensies gekregen. Zelf heb ik er evenwel nog geen slechte ervaringen opgedaan.
Titel: Samtosa
Bericht door: Yessica op 26 augustus 2002, 20:50:00
Quote:

Op 2002-08-26 12:10, schreef Ezzie:
Als voorgerecht nam ik een gedroogde tomatenpasteitje met een sausje. Was ´wel lekker´ wel een érg geconcentreerde tomatensmaak.



Mijn date had deze ook op en was er wel over te spreken. Ik heb wel een hapje geproefd, maar niet genoeg om er over te kunnen oordelen.

Quote:

Mijn partner nam paddenstoelenknödels, dat was wel lekker, maar niet echt spannend van smaak ofzo.



Die had ik dus als voorgerecht en ik vond het heerlijk!

Quote:

Parner nam een terrine van twee soorten groenten met seitangehakt erin. Ik heb ervan geproeft en ik vond het niet lekker. Het oranje gedeelte was veel te sterk gekruid met iets van anijszaad, het groene smaakte muffig. Nee, was echt niet lekker.



Mee eens. Ik heb hier ook van geproefd en vond het ook niet lekker, maar ik houd ook absoluut niet van anijs. (Bah, als ik vroeger verkouden was kreeg ik ook altijd anijsmelk en daar heb ik nu nog trauma's van.)

Quote:

Als dessert namen we allebei dropijs met sterrenmixsaus. Dat was een teleurstelling!



Tip, probeer volgende keer de tiramisu eens!

Quote:

Wat er nog bij kwam was dat de ober (een donkere jongen, toch niet dat stuk waar sommigen het hier over hebben??)...



Ik weet nog steeds niet over wie ze het hebben. Bij Samtosa trouwens ook niet

Quote:

...iemand was die onduidelijk sprak, geen gevoel voor humor had en de hele avond bijna in de keuken bleef zodat ik wel heel erg dorst had op een gegeven moment. Hij kwakte een amuse op tafel zonder te zeggen wat het was en het hoofdgerecht van dit seizoen daar vertelde hij ook uit zichzelf niets over. Het leek wel of hij er geen zin in had.



Je hebt het waarschijnlijk over Dennis, dat is de eigenaar. Zoals jij hem omschrijft, zo ken ik hem eigenlijk niet. Maar ik zal hem dit eens laten lezen. Misschien herkent hij zichzelf er wel in. Normaal is hij juist wel begaan met de klanten en wil hij graag weten hoe het eten bevalt.

Quote:

PS de eerlijkheid gebied met om te zeggen dat we wel erg hoge verwachtingen hadden gezien de verhalen hier.



Ik heb in een andere thread toevallig ook gezegd dat ik deze kaart de minst spannende vond. Het was een beetje veilig. Vorige keer stond er bijvoorbeeld een japanse zeeschotel op de kaart en dat waren gevulde noribladeren met iets wat erg op zalm en tonijn lijkt. Heerlijk, en je vraagt je inderdaad af hoe ze het doen. De Afrikaanse rijsttafel is ook erg verrassend, of de Bermuda-driehoek, maar dat spannende miste ik nu dus ook.

Ach ja, volgende keer beter. Jammer dat je op je verjaardag niet een betere ervaring had
Titel: Samtosa
Bericht door: momo op 08 december 2002, 13:18:00
heb gisteren voor het eerst in samtosa gegeten en eerlijk, het was fantastisch :) :) :)

de geglaceerde samtosa-rookburger en de dimsums hebben we uitgeprobeerd -echt suppppppper!! meestal denk ik in een restaurant vaak oh, dat kan ik ook maken en mischien zelfs lekkerder maar hier zou ik niet weten wat ze hebben gedaan... amazing!

als toetje natuurlijk de tiramisu uitgeprobeerd - geen twijfel mogelijk :)

minpuntje vond ik wel dat het niet een bepaald sfeervol/gezellig restaurant is, eerder een beetje stijf en er werkte een jongen in de bediening die erg stuntelig en zelfs ontwetend aan het werk was, we vroegen bijvoorbeeld naar wat de dagschotel was en toen zei hij "shoarma-schotel", toen we vroegen of hij er iets meer over wilde zeggen zei hij "nee weet ik niet dit is wat me verteld is..."   ???
Titel: Samtosa
Bericht door: Yessica op 08 december 2002, 20:14:00
Ik ben afgelopen woensdag bij Samtosa geweest met een collega (heel de bank moest de volgende dag aanhoren hoe geweldig ze gegeten had) en mijn collega had ook voor de weekspecialiteit gekozen. Dat was afgelopen woensdag dus een rijstschotel met paddestoelen en notensaus en geconfijte prei met bramen(saus).

Was errug lekker!

Uit betrouwbare bron vernomen; over 3 weken is er weer een nieuwe kaart!
Titel: Samtosa
Bericht door: Call 'em Boer op 08 december 2002, 23:27:00
Een week of drie (4? - ik houd het allemaal niet meer bij) heb ik ook nog bij Samtosa gegeten. Een Tom Pouce van tussen rookburgers geplette brie met een paars sausje dat er niet uitzag maar wel goed smaakte.

Tiramisu na - lekker maar wat gewoontjes. Heb nou toch al een keer of zes bij Samtosa gegeten maar nog nimmer gefrituurd ijs op de dessertkaart gezien. Doe daar iets aan, Yessica. :)

Heb twee (of 3? -ik hou het allemaal niet meer bij) weken geleden voor het eerst bij de Waaghals in Amsterdam gegeten, en dat is toch ook een aanrader. Doet wat mij betreft niet onder voor Samtosa. Trouwens ook met strakke, sobere inrichting.
Titel: Samtosa
Bericht door: Yessica op 27 december 2002, 19:25:00
Op Tweede Kerstdag vriendin meegesleept naar Samtosa. Nou ja, meegesleept.... ze nam de uitnodiging watertandend aan zei ze, dus meeslepen is wat overdreven :)

Zij koos voor de carpaccio vooraf (met o.a. oesterzwam, rode sla en pijnboompitten, meer geheimen van de kok zal ik niet verklappen.) Als 2e gang koos zij de Koe Loe Yoek ( :yummie: ik heb ook geproefd) en als hoofdgerecht liet ze de Spinazie-fetakroketjes met dille en munt-yoghurtsaus serveren. Uitstekende keuze, ik heb dit zelf ook wel eens op. Helaas voor haar had ze haar buikje zo rond gegeten dat ze geen plaats meer had voor één van de voortreffelijke toetjes die er op de kaart stonden.

Zelf had ik de groentecrumble (met pastinaak wortel en knolselderij in mosterd-mierikswortelsaus)en dat was echt om je vingers bij op te eten zo lekker! Vervolgens ben ik me te buiten gegaan aan de prei-saffraansoep en toen volgde een absolute topper; de Crepinette. Toen ik daar de eerste hap van nam zei ik "dat meen je niet" waarop mijn vriendin verschrikt opkeek. Maar ik bedoelde alleen maar dat het zó ontzettend lekker was dat ik bijna niet kon geloven wat ik proefde. Als nagerecht kwam nog de citrustrifle en toen zijn we weer naar huis gerold.

Samtosa heeft zichzelf deze Kerst wederom overtroffen.

Wat doen die 499 andere restaurants eigenlijk in de lijst van Lekker? Die mogen nog niet eens in hun schaduw staan!
Titel: Re:Samtosa
Bericht door: Sander op 28 april 2003, 22:12:33
Gisteren weer bij Samtosa geweest. Samen met vriendin en twee verstokte vleeseters (die wel open staan voor vleesloos maar het thuis nooit zonder zouden willen doen).

Zij koos voor de carpaccio vooraf (met o.a. oesterzwam, rode sla en pijnboompitten, meer geheimen van de kok zal ik niet verklappen.)

Geproefd. Hééééérlijk!  :yummie:

Neem ik de volgende keer zeker als voorgerecht.
Citaat
Zelf had ik de groentecrumble (met pastinaak wortel en knolselderij in mosterd-mierikswortelsaus)en dat was echt om je vingers bij op te eten zo lekker!

Dan hebben wij of een andere smaak, of ik heb een andere versie van dit gerecht geproefd. Het was verder niet vies, maar om m'n vingers er bij op te eten was het zeker niet. En degene die het gerecht had besteld heeft het zelfs laten staan...
Citaat
Vervolgens ben ik me te buiten gegaan aan de prei-saffraansoep

Ook gehad. Erg lekker.
Citaat
en toen volgde een absolute topper; de Crepinette. Toen ik daar de eerste hap van nam zei ik "dat meen je niet" waarop mijn vriendin verschrikt opkeek. Maar ik bedoelde alleen maar dat het zó ontzettend lekker was dat ik bijna niet kon geloven wat ik proefde.

Van dat gerecht vond ik de geconfijte witlof verschrikkelijk lekker, de aardappelgratinee best aardig, maar die gevulde portobello leek meer op hondenvoer dan op iets dat je in Samtosa kan verwachten.  :nooo: Droge meuk, en het leek trouwens ook meer op een grote champignon dan op een portobello, maar goed.

Verder had iemand het thaise currypotje, waarin helaas stukjes tofu zaten (daar kan je vleeseters op de een of andere manier niet echt blij mee maken) en veels teveel cocos. Wederom niets bijzonders. De dim-sums waren helemaal geen dim-sums maar kleine loempiaatjes, die qua smaak verdacht veel leken op de flapjes die ik ooit bij het gerecht 'Bermuda-driehoek' heb gehad.

Iedereen heeft alles van elkaars gerechten geproefd en we waren eigenlijk alleen te spreken over de carpaccio, de soep, de gefrituurde groentspies en het drop-ijs. De rest was echt zeer matig (zowel qua smaak, als qua 'hoe-doen-ze-dat-toch'? (m.a.w., dit kunnen we thuis ook)), maar omdat het uitgestorven was vond ik het zielig om 't eerlijk toe te geven. ;) Ik weet niet of we gewoon pech hadden, of dat we verwend zijn, maar de twee vlees-eters geven het zeker geen tweede kans (voornamelijk gezien het flinke prijskaartje dat eraan hangt), en ik zal flink moeten slijmen om m'n vriendin de volgende keer weer mee te krijgen. Voor haar was het verschil met de eerste keer (gevulde courgettebloem) zo groot dat het voor haar zo ook niet meer hoeft, maar misschien denkt ze er over een paar maanden wel weer anders over...
Titel: Re:Samtosa
Bericht door: Elsbeth op 08 mei 2003, 19:49:46
Oke... moet ik nou wel gaan, moet ik nou niet gaan.. moet ik nou wel gaan, moet ik nou niet gaan.. Ik denk wel dat sommigen veeleisend zijn (ik weet niet eens wat al die ingredienten zijn!!) dus de negatieve reacties neem ik maar voor lief en dan ga ik er een keer eten! Dankzij Yessica dus.. :P en als ze hun best doen, hebben ze er vast een klant bij... ben benieuwd!
Titel: Re:Samtosa
Bericht door: Elsbeth op 08 mei 2003, 19:56:13
Oja is er een site van met kaart ofzo?
Titel: Re:Samtosa
Bericht door: Sander op 08 mei 2003, 23:07:05
Oja is er een site van met kaart ofzo?

Geen site helaas.

En als je de kaart wilt zien, dan moet je er gewoon heengaan, zo slecht is het nou ook weer niet. :)
Titel: Re:Samtosa
Bericht door: Yessica op 12 mei 2003, 21:10:43
Oja is er een site van met kaart ofzo?

Nee, geen site. Maar de gerechten die Sander en ik noemde zijn nu weer vervangen door de nieuwe kaart met gerechten die bij het seizoen horen. Onder andere met asperges en zo.

Als je wil weten wat er op staat, ik kan het je zo laten weten, want het kost mij geen moeite even een kaart te gaan halen.
Titel: Re:Samtosa
Bericht door: Yessica op 12 mei 2003, 21:13:12
Dan hebben wij of een andere smaak, of ik heb een andere versie van dit gerecht geproefd. Het was verder niet vies, maar om m'n vingers er bij op te eten was het zeker niet.

Andere versie denk ik. Want de laatste keer dat ik het op had, een week of 3 geleden, vond ik de smaak ook wat minder dan de eerste keer.  Wel lekker, maar niet zo super als toen. De saus was wat bitterder of zo.
Titel: Re:Samtosa
Bericht door: Sander op 13 mei 2003, 13:04:22
Andere versie denk ik. Want de laatste keer dat ik het op had, een week of 3 geleden, vond ik de smaak ook wat minder dan de eerste keer.  

In de loop van de tijd verschuivende receptuur, waarschijnlijk. Hoeveel verschillende koks koken er trouwens?

En als je de nieuwe kaart hier neer wilt zetten, graag!  :yes:

Titel: Re:Samtosa
Bericht door: Yessica op 14 mei 2003, 16:50:30
En als je de nieuwe kaart hier neer wilt zetten, graag!  :yes:

Komt 'ie:

KOUDE VOORGERECHTEN

Carpaccio (van oesterzwam, rode biet en rode sla met olijvenpesto, pijnboompitten en parmezaanse kaas)

Crème Brulée (van zachte geitenkaas met seizoenssalade en basilicumdressing)

Aspergesalade (van verse asperges met gefrituurde eieren in een dragon-boterdressing)

Trifle van tomaat en groene asperges (met mascarpone en basilicum)



SOEPEN

Tomaat-sinasappelsoep

Asperge-crèmesoep

Kervelbouillon met courgetteflensjes



WARME VOORGERECHTEN

Spinazie-fetakroketjes (met dille en munt-yoghurtsaus)

Koe loe yoek (in luchtig beslag gefrituurde groentespies met chinese tomaat-gembersaus)

Asperge-cheesecake (met gekonfijte citrusvruchten en jambalayagarnituur)

Mücver (Turkse courgette-citroenmelisse pannenkoekje gevuld met feta en tomatenconcasée)



HOOFDGERECHTEN

Geitenkaastimbaaltje (zeer verfijnd gerecht van milde geitenkaas gevuld met kastanjechampignons en rode pesto, omringd door oesterzwammen en witte wijnsaus. Geserveerd met rijst of friet en seizoensgroenten)

Chinese Dimsums (loempiavelletjes met diverse noten en paddestoelen. Opgediend met roergebakken groenten, rijst en hoysinsaus)

Kaasfondue (klassieke kaasfondue met lente-ui en thaisoi of rode curry. Geserveerd met stokbrood en groenten)

Samtosa Zeeschotel (verrassende Japanse zeegroentenrolletjes, gevuld met zeegroenten, tofu, roerei en rijst. Begeleid door saffraan-citroensaus en kleurige groenten)

Aspergeschotel (verse asperges, aspergesoufflé en mille feuille van groene asperges met beurre blanc en pommes purées)

Tofu Steak (gegrilde tofu met kruidenpersillade, linzen, aspergeragout en tomatensaus)

Fettucine Gorgonzola (met gewokte groenten en gorgonzolasaus)

Fettucine Ratatouille (met pijnboompitten en parmezaanse kaas)



NAGERECHTEN

Shake Ilse (luchtige shake van muskaatwijn, peer, yoghurt en vanille-ijs met een lekkere toef slagroom)

Tiramisu (samengesteld uit mascarpone, koffie, likeur en lange vingers)

Verse fruit-ijsmousse (met vanillecrêpe en frisse vruchtensaus)

Absinth (blini van venkelzaad, anijsparfait met komijn en witte chocolade-komijnsaus)

Kaasdessert (diverse soorten kaas, geserveerd met huisgemaakt sodabrood)

Titel: Re:Samtosa
Bericht door: Hizikigrrrl op 14 mei 2003, 17:02:51
 :kwijl:     :kwijl:     :kwijl:     :kwijl:     :kwijl:     :kwijl:
 :hungry: :hungry: :hungry: :hungry: :hungry: :hungry:
Titel: Re:Samtosa
Bericht door: Yessica op 14 mei 2003, 17:22:36
:kwijl:     :kwijl:     :kwijl:     :kwijl:     :kwijl:     :kwijl:
 :hungry: :hungry: :hungry: :hungry: :hungry: :hungry:

 
Euh ja, behalve dan die Absinth, dat lijkt me echt yukkie. Maar ik haat komijn en anijs, dus ja, dat verklaart veel  ;D

En wat is in godsnaam blini????
Titel: Re:Samtosa
Bericht door: marieke op 14 mei 2003, 17:25:37
een blini is een pannekoekje van boekweitmeel.

Lijkt me erg lekker, eigenlijk. Maar ik houd juist van anijs en komijn :)
Titel: Re:Samtosa
Bericht door: Christiaan op 14 mei 2003, 17:36:19
Euh ja, behalve dan die Absinth, dat lijkt me echt yukkie. Maar ik haat komijn en anijs, dus ja, dat verklaart veel  ;D
absinth... de groene fee ;D

maar nee hoor, geen echte absinth :(
Titel: Re:Samtosa
Bericht door: Artemis op 14 mei 2003, 19:09:18
echte absinth

Dat is toch verboden?? Het is iig op veel plekken op het internet te bestellen.
Titel: Re:Samtosa
Bericht door: Selly op 14 mei 2003, 22:15:36
ik was er 3 weken geleden, en het was best aardig, alleen bijna alle hoofdgerechten waren op: er was keuze uit kaasfondue of geitenkaastimbaaltje, dat vond ik allebei wel erg kazig en je krijgt al zo vaak iets met kaas als vegetarier, nou maken ze dat misschien hier wel beter, maar toch, iets Thais (ja sorry, maar daarvoor ga ik liever naar de Thai, maar ik kom dan ook uit Amsterdam en daar stikt het van de Thais met vegetarisch eten en waarschijnlijk is dat in Den Bosch anders, dus dat kun je Samtosa niet kwalijk nemen) en dan die dimsums die lekker waren, maar dus gewoon loempia's waren (dat was al eerder opgemerkt geloof ik). Ik vond het echt jammer dat zo veel op was. En toen hadden ze toe groentendessert, en daar had ik nog een plekje voor vrijgehouden, maar dat bleek er ook niet te zijn! Terwijl het gewoon een normale zaterdag was, geen feestdag waarop het logischer is als sommige dingen op zijn. Ik vond het op zich best lekker, maar dus niet zo veel keuze, en dat vind ik juist het leuke van een vegetarisch restaurant dat je veel keuze hebt. Maar de bediening was erg vriendelijk en het voorgerecht bijzonder, dat moet dan weer wel gezegd worden.
Titel: Re:Samtosa
Bericht door: Yessica op 11 november 2003, 23:29:23
Oké, hier de nieuwe kaart:

Behalve vaste gerechten als
- het geitenkaastimbaaltje met rode pesto, oesterzwammen en witte wijnsaus
- Chinese dimsums
en voor de hardnekkige vleeseters die niets nieuws durven proberen de
- kaasfondue

staan er dit seizoen ook op de kaart:

Halloween
Een najaarsschotel bestaande uit gebakken pompoen, gecarameliseerde witlof, gegrilde tofu, hashbrowns en een romige kerrie-gembersaus.

Sushi
van koolbladeren gevuld met paddestoelenrisotto begeleid door rode wijnsaus en uienmarmelade.

Hey Ja!
Kruidige Indiase groentecurry, geserveerd met geurige rijst, spinazie, papadums en yoghurt-mintsaus.

Boemboe Riksja
Indonesische groentecurry geserveerd met nasi Samtosa Style (=very pittig) met knapperige tempeh en huisgemaakte atjar.

Papardelle al funghi
Met goed gevulde paddestoelenragout

Papardelle alla Genovese
Met olijfolie, gebakken knoflook, rode peper, pijnboompitten en parmezaanse kaas


Natuurlijk is er ook nog een keur aan voorgerechten, behalve de geroemde carpaccio noem ik onder andere; de Hartige flenjestaart, Herfstsalade, diverse soepen, Mousseline (met schorseneren), Uitje delicieux, Boulanger en de Trilogie (3 soorten bolletjes groentemousse met knolselderijchips).



Hoe zeer ik ook fan ben van dit restaurant, de eigenaren en zeer zeker ook het personeel, toch een kritische noot: (helaas niet de eerste keer dat dit genoemd wordt) er waren nu 2 voorgerechten en een hoofdgerecht niet verkrijgbaar en dat vind ik toch een niet zo goede beurt....
Titel: Re:Samtosa
Bericht door: Annemieke op 12 november 2003, 12:28:21
Wat heb jij gegeten en hoe was het?
Titel: Re:Samtosa
Bericht door: Yessica op 12 november 2003, 13:14:58
Nou, wat erg jammer is, is dat je met een grotere groep maximaal 3 verschillende voor- en hoofdgerechten kunt bestellen. Omdat ik al lang blij was dat ze toch mee naar Samtosa waren gegaan, heb ik eerst de anderen laten bestellen en zou dan daar iets uit kiezen. Zelf had ik heel graag de Halloween willen proberen, was erg benieuwd naar de pompoen, maar helaas koos niemand die. Men ging voor het geitenkaastimbaaltje, de Boemboe Riksja en een pastaschotel. Omdat ik eerder die avond niet naar een restaurant wilde waar ze alleen een pastaschotel hadden als vegetarische keuze, vond ik dat ik het niet kon maken om nu hier wel voor de pastaschotel te kiezen. Een van mijn andere favoriete restaurants in Den Bosch is Indonesia, dus wilde ik liever hier de indonesische schotel niet proberen, dus werd het het geitenkaastimbaaltje. (Ik doe buiten de deur wel vaker een stapje terug van veganistisch naar vegetarisch.) Het is milde geitenkaas met rode pesto en ik vind het een heerlijk gerecht, maar het staat ook niet voor niets bij de klassiekers (= vaste gerechten op de kaart).

Als voorgerecht nam ik ook de carpaccio, al had ik beter het hartige flensjestaartje kunnen nemen, want dat was o.a. met tomatenmousse, meloen en balsamicodressing en die smaakte ook erg goed! De boulanger leek me ook lekker, aubergine op zijn surinaams.

Maar... zondag ga ik met een vriendin (een slagersdochter  :)) en dan kan ik wel lekker de Halloween kiezen en dan zal ik opnieuw verslag doen.


De dames met de indonesische schotel waren verdeeld; de een vond het heerlijk, de andere vond dat er te veel gember was gebruikt.
Titel: Re:Samtosa
Bericht door: Apraxia op 12 november 2003, 22:07:27
Ik ben ook geweest en had de dim sums. Die waren naast een curry de enige vegan optie.
Vooraf had ik Carpaccio van paddestoelen en meer lekkere shit. Pesto van het een of ander.
Was lekker!
Titel: Re:Samtosa
Bericht door: DeathMetalVeggie op 23 november 2003, 02:09:03
Woah.... na het lezen van dit alles moet ik toch zeker eens naar 's Hertogenbosch trekken en dit restaurant bezoeken. Vooral het enthousiasme waarme Yessica het beschrijft werkt zeer aanstekelijk!

Het enige vegetarische wat je hier buiten de deur kunt eten is Falafel... wel goeie, dat dan weer wel  :)
Titel: Re:Samtosa
Bericht door: J@n op 24 november 2003, 12:24:19
Samtosa is opnieuw het enige restaurant dat een vermelding heeft gekregen in de jaarlijkse restaurandgids Lekker.
Titel: Re:Samtosa
Bericht door: Yessica op 20 maart 2004, 00:04:43
Kun je bij Samtosa ook veganistisch eten?
En kunnen ze rekening houden met een dieet, bijv. glutenvrij?

Jazeker, maar meldt het even van te voren. Ze hebben ook lekkere toetjes met soja-ijs die niet standaard op de kaart staan, maar je kunt er dus altijd om vragen!

Citaat
Zit het restaurant toevallig in de buurt van het station?

Hoe bekend ben je in den Bosch? Als je de weg niet weet, en je loopt door het centrum is het ongeveer een kwartiertje lopen. Weet je een binnendoorweg ben je er in 10 minuten. Er stopt trouwens ook een bus voor de deur.

Alvast een blik werpen op de kaart?  :kwijl:

KOUDE VOORGERECHTEN
Auberginerolletjes gevuld met hazelnoottappenade en begeleid door een tomatentartaartje.

Gegrilde paprikapaté met een knapperig dakje van gecaramellisseerde suiker, geserveerd op dunne plakjes gemarineerde courgette.

Salada Patata van zoete aardappel, salie en lenteui.
 
Pepita, gebakken feta in een knapperig korstje van pompoenpitten geserveerd op een veldsla-salade met yoghurt-soyudressing.

SOEPEN:
Knoflook- amandelsoep

Consommé Double van venkel, tomaat en zeegroenten

WARME VOORGERECHTEN:
Courgette sandwich van gegrilde courgette en haloumikaas.

Risotto rosso met gemarineerde raddicchio, rode ui, rode biet en rode wijnsaus.

Blini, luchtige dilleblinis met gepocheerd ei en romige saus van raapstelen.

Tompouce van flinterdun fillodeeg met gebakken shi-takes, gecaramelliseerde witlof en zachte kerriesaus.

HOOFDGERECHTEN:
Geitenkaastimbaaltje, zeer verfijnd gerecht van milde geitenkaas gevuld met kastanjechampignons en rode pesto, omringd door oesterzwammen en witte wijnsaus, geserveerd met rijst of friet en seizoensgroenten

Zuurkoolbombe, linzenpannekoek royaal gevuld met zuurkool, rookkaas en banaan.

Kaasfondue, klassieke kaasfondue verrijkt met naar keuze: thaise kruiden of tomaat en oregano.

Shepherds dinner, een variant op de traditionele Engelse "Shepherds pie" bestaande uit zachte aardappelpuree, kruidig noten-seitangehakt, gesmoorde groenten en gravy.

"Chong Ho", rijkelijk gevulde loempia met wortel, prei en knapperig gebakken tempé.

Kleurige terrine van spinazie, ricotta, boterbonen en knoflook.

"Domoda", West-Afrikaanse schotel van diverse groenten gestoofd in pittige pindasaus.

PASTAGERECHTEN:
Papardelle Carbonara met room, ei, zongedroogde tomaat en basilicum(ook als voorgerecht).

Stracci Pomodori, lasagne met olijven, knoflook, tofu en tomatensaus (ook als voorgerecht).

NAGERECHTEN:
Shake "Moonberry Delight", luchtige shake van bosbessen, yoghurt, vanille-ijs en een lekkere toef slagroom.

Tiramisu, nergens zo lekker! Een ongeëvenaarde topper dit nagerecht samengesteld uit mascarpone, koffie, likeur en lange vingers.

SAMTOSA kaasselectie

"Jamaica Dream", abrikozenbrownie met kersensorbetijs.

"Mamaloe", romige rijstpudding met geconfijte appel en kwarkroome kaart
Titel: Re:Samtosa
Bericht door: Draek op 20 maart 2004, 00:32:35
Citaat
Jazeker, maar meldt het even van te voren.

Hebben ze een website en/of e-mailadres? of alleen telefoon?

Overal gewoon proberen .nl erachter te zetten: :)

http://www.samtosa.nl/
(ik neem aan dat het die is :))
Titel: Re:Samtosa - Den Bosch
Bericht door: Mariek op 20 juni 2004, 20:08:55
'k Heb de site laten zien aan vriendinnetje N. en we gaan samen een keer eten bij Samtosa. Zeker na het lezen van de kaart. Ik dacht dat ik voldoende gegeten had, maar het ziet er zo lekker uit dat ik nu al trek heb!

Eerst maar even sparen.
Titel: Re:Samtosa - Den Bosch
Bericht door: Yessica op 22 juni 2004, 14:04:01
'k Heb de site laten zien aan vriendinnetje N. en we gaan samen een keer eten bij Samtosa.

Ik heb er een niet-vega date mee naar toe gesleept zaterdag en die was er ook aardig over te spreken! (En terecht  ;))
Titel: Re:Samtosa - Den Bosch
Bericht door: leoniehulsman op 23 juni 2004, 21:35:51
Ieder jaar ben ik er ten minste 1 keer te vinden, wanneer mijn vriendje en ik weer een jaartje meer verkering vieren. Ik vind het een supper restaurant, maar moet eerlijk toegeven dat de eerste keer voor mij daar een beetje tegenviel door het kiezen van het door velen aangeprezen Geitenkaastimbaaltje, (zeer verfijnd gerecht van milde geitenkaas gevuld met kastanjechampignons en rode pesto, omringd door oesterzwammen en witte wijnsaus, geserveerd met rijst of friet en seizoensgroenten). Waarom, zullen velen zich nu afvragen... omdat ik echt geen alcohol lust, en ook niet dat hele kleine beetje dat je echt niet proeft...wel dus. Maar verder is het er altijd geweldig geweest.
Ook ben ik erg te spreken over de altijd weer leuke amuze(<-schrijf je dat zo?) die ze weten te verzinnen...toppie!

Misschien alleen de dessertkaart, die zou van mij best wel wat aangepast mogen, maar ik kan meestal toch niets meer op na mijn heerlijke voorgerecht.
Titel: Re:Samtosa - Den Bosch
Bericht door: leoniehulsman op 23 juni 2004, 21:37:31
bedoel hoofdgerecht natuurlijk!
Titel: Re:Samtosa - Den Bosch
Bericht door: Summerlinda op 02 augustus 2004, 13:34:40
Ben afgelopen zaterdag bij Samtosa wezen eten met een niet vega vriendin. We vonden het beide erg geslaagd.  :)
Titel: Re:Samtosa - Den Bosch
Bericht door: Selly op 02 augustus 2004, 14:14:27
Ben afgelopen zaterdag bij Samtosa wezen eten met een niet vega vriendin. We vonden het beide erg geslaagd.  :)

Wat heb je gegeten?
Titel: Re:Samtosa - Den Bosch
Bericht door: Summerlinda op 02 augustus 2004, 21:06:24
Ja goede vraag  :-\

Ik had vooraf iets van courgette rolletjes met kaas [erg lekker]
Mijn vriendin had carpacio van aardappel [was oke maar geen 10]

Daarna had ik wortelsoep, ook erg lekker
Mijn vriendin had brandnetel-nogwat soep, vond ze ook erg lekker.

Als hoofdgerecht beide het geitenkaastimbaaltje met friet & wilde rijst en als groenten: venkel, wortel, bloemkool, broccoli en boontjes [van alles een klein beetje] superlekker!

Als nagerecht beiden Sunshine reggea, vonden we alletwee lekker, maar die kleine sinaasappel schilletjes[?] heb ik laten liggen.

Titel: Re:Samtosa - Den Bosch
Bericht door: Annemieke op 03 augustus 2004, 16:18:42
Mijn vriendin had brandnetel-nogwat soep, vond ze ook erg lekker.

Waterkers? (http://www.restaurantsindenbosch.nl/showrest.php?id=49)
Titel: Re:Samtosa - Den Bosch
Bericht door: Summerlinda op 04 augustus 2004, 18:13:17
Mijn vriendin had brandnetel-nogwat soep, vond ze ook erg lekker.

Waterkers? (http://www.restaurantsindenbosch.nl/showrest.php?id=49)

 :yes:

Overigens wil ik nog even toevoegen dat grote eters misschien wel een bakje friet of rijst bij moeten bestellen...
Titel: Re:Samtosa - Den Bosch
Bericht door: demiseXofXaXlove op 13 augustus 2004, 00:44:10
Ik heb er ook een aantal keer gegeten. De laatste keer is wel al een tijdje terug. Wat ik me er van herinner was:
- dat ze bepaalde gerechten veganistisch voor je wilden bereiden.
- dat ik de aankleding van het restaurant heel leuk vond.
- dat de bediening zeer vriendelijk en behulpzaam was.
- dat het zeer rustig was.
- dat het best prijzig was.
- dat het (last but not laste) zeer lekker eten was!
Titel: Re:Samtosa - Den Bosch
Bericht door: Apraxia op 13 augustus 2004, 14:05:45
Yessica staat op de derde foto :)
Titel: Re:Samtosa - Den Bosch
Bericht door: Yessica op 03 september 2004, 17:09:42
Yessica staat op de derde foto :)

Hey, you blew my cover  :)

Ze vroegen of ik wilde poseren voor de site, mocht ik daarna gelijk het gerecht opeten. Nou, zo'n aanbod sla je niet af  :)
Titel: Re:Samtosa - Den Bosch
Bericht door: Wup op 05 september 2004, 00:32:23
Dat had ik ook niet gedaan! Lekker gegeten? Gratis i presume?  ;)
Wupsels
Titel: Re:Samtosa - Den Bosch
Bericht door: Christiaan op 19 september 2004, 00:55:42
Ik kan eindelijk ook zeggen dat ik in Walh... Samtosa ben geweest.

De Koe Yoe Loek en de Thaise groentecurry waren erg lekker. Vooral de curry, veel subtieler dan wat ik normalerwijs maak.

Het dessert van een paar zielige bolletjes sojaijs met wat vruchtjes voor 7,50 was wel een beetje (erg veel) zonde geld.
Titel: Re:Samtosa - Den Bosch
Bericht door: Selly op 19 september 2004, 11:25:16
goh ben gister ook in Samstosa geweest  ;D
Wat ik wel goed vond dat ik de halve week ervoor toen ik reserveerde had gemompeld dat er een veganist meekwam ('geen enkel probleem' zeiden ze nog, haast beledigd of er restaurants zouden zijn waar dat wel een probleem is) en met het brengen van de amuse was daar direct al rekening mee gehouden want er was er dus een vegan gemaakt. Wat daar op zat weet ik niet, maar de 'gewone' amuse was een komkommer met geitenkaasmousse. Wel aardig. We kregen niet allemaal een bordje met de amuse maar er werd een bord met alle amuses op tafel gezet, tja, dat zou ik zelf nou nooit doen, maar, hey, het is een amuse, dus die krijg je, dus da's sowieso leuk.

Toen de kaart. We waren met vijf man en er stond op dat je niet meer dan 4 verschillende gerechten per tafel mag nemen  ??? Wat is dat nou voor onprofessioneels? Het is niet alsof we met een groep van 20 man waren, als je met z'n vijven bent moet een keuken toch wel vijf verschillende gerechten tegelijk kunnen serveren? Nou ja, we bleken toch niet vijf verschillende dingen te willen dus dat was geen probleem.
Ik twijfelde nog of ik als voorgerecht het trio prei zou nemen want het kumkwat-prei taartje leek me interessant maar ik ging toch maar voor de witlofsalade met truffelmayonaise en avocadoballetjes. Erg lekker! Het was gelukkig niet erg mayo-achtig, de truffel was erg aanwezig (op z'n tijd vind ik truffel heeeel lekker) en de avocadoballetjes waren geinig, hoewel je niet heel veel avocado proefde. En ze frituren hier in merkwaardige olie, ook bij het hoofdgerecht merkte ik dat je die heel goed proeft, de olie, een beetje vreemd.
Als hoofdgerecht had ik een gevulde gefrituurde courgettebloem gevuld met noten (die goed waren fijngehakt, en dus lekker waren, normaal ben ik niet zo'n notenmens maar zo fijngehakt was prima) en banonkaas, waar ik nog nooit van gehoord heb. Ik heb het even opgezocht het is traditionele rauwmelkse kaas uit de Provence die in kastanjebladeren wordt verpakt. De courgettebloem was echt mooi gefrituurd, zag er goed uit en smaakte ook okee, lekker, niet geweldig bijzonder. Het was ook niet bijzonder veel. Ik had er best een bakje sla of groenten bij gewild, maar dat moet je voor een paar euro erbij bestellen. Ik blijf dat toch vreemd vinden.
Omdat het eten dus niet heel veel was nam ik maar een toetje. Dat was een kaasplankje, dat wel aardig was, met olijvenbroodjes die niet zo geweldig waren.

Op zich lekker gegeten, ik vond het niet erg duur maar ik ben de idiote Amsterdamse prijzen gewend, de bediening was erg vriendelijk.
Titel: Re:Samtosa - Den Bosch
Bericht door: Christiaan op 19 september 2004, 11:31:15
met het brengen van de amuse was daar direct al rekening mee gehouden want er was er dus een vegan gemaakt. Wat daar op zat weet ik niet
Komkommer met twee flinters avocado, een sprietje rozemarijn, een flinter rode olijf, een geroosterde pijnboompit, een zonnebloempit en een sprietje peterselie.

Ja, ik heb 'm even bestudeerd ;D

Ik weet eigenlijk niet hoe geitenkaas smaakt maar ik denk dat de vegetariërs iets gemist hebben ;)
Titel: Re:Samtosa - Den Bosch
Bericht door: Yessica op 31 augustus 2005, 08:43:51
Ik vrees met grote vreze.... Samtosa was al weken dicht met de mededeling "gesloten wegens vakantie"., maar nu is die mededeling weg, is het restaurant nog steeds gesloten en zijn ook de menulijsten van de raam gehaald.

Oh oh....  :'(
Titel: Re:Samtosa - Den Bosch
Bericht door: Sander op 31 augustus 2005, 09:42:06
 :(

Het was ook bijna te mooi om waar te zijn, een vegetarisch restaurant in Noord Brabant...
Titel: Re:Samtosa - Den Bosch
Bericht door: Apraxia op 31 augustus 2005, 09:59:26
De keren dat ik er was, was het er telkens erg erg erg rustig. En nee....dat lag niet aan mijn aanwezigheid  ;D
Titel: Re:Samtosa - Den Bosch
Bericht door: J@n op 31 augustus 2005, 10:56:57
Dat klinkt als 'wegens reorganisatie gesloten'. Ik heb ze niet kunnen vinden bij de kamer van koophandel onder faillissementen. Als iemand meer nieuws hoort, laat het weten!
Titel: Re:Samtosa - Den Bosch
Bericht door: Sander op 31 augustus 2005, 11:28:56
De keren dat ik er was, was het er telkens erg erg erg rustig.

Ik ben zelf al twee jaar niet meer geweest, maar de keren dat ik er was was het toch niet echt rustig te noemen. Maar ja, da's dus meer dan twee jaar geleden.

De laatste twee keer dat ik er was, viel het beide keren tegen en volgens mij hebben meer mensen die ervaring...

Titel: Re:Samtosa - Den Bosch
Bericht door: Selly op 31 augustus 2005, 14:23:18
hmm dat zou niet zo mooi zijn.
Titel: Re:Samtosa - Den Bosch
Bericht door: Christiaan op 31 augustus 2005, 14:29:20
hmm dat zou niet zo mooi zijn.
Huh? Ik meende dat je van alles op te merken had toen we daar vorig jaar met het kookworkshopteam zijn wezen eetvergaderen!

 ;)
Titel: Re:Samtosa - Den Bosch
Bericht door: Selly op 31 augustus 2005, 14:32:57
hmm dat zou niet zo mooi zijn.
Huh? Ik meende dat je van alles op te merken had toen we daar vorig jaar met het kookworkshopteam zijn wezen eetvergaderen!


ik ben laatst bij een restaurant met ster wezen eten waar ik nog van alles aan had op te merken. Ik ben nou eenmaal kritisch. Dat wil niet zeggen dat ik zo'n tent als Samtosa niet het bestaansrecht gun. En ze serveren een stuk beter vegetarisch eten dan wat je over het algemeen verder in die omstreken kunt krijgen. Dat vegetarische restaurant in Veghel is er ook al niet meer. En dan heb je nog Iris in Eindhoven. Daar word je ook niet vrolijk van.
Titel: Re:Samtosa - Den Bosch
Bericht door: Selly op 31 augustus 2005, 18:10:25
Het telefoonnnummer is ook opgeheven
Titel: Re:Samtosa - Den Bosch
Bericht door: fem fatale op 01 september 2005, 10:07:38
Dat vegetarische restaurant in Veghel is er ook al niet meer.
is er ooit een vegetarisch restaurant in Veghel geweest? dus toen mijn opa mij meenam naar een chinees die me vertelde dat ik maar een beetje om het vlees heen moest scheppen was dat pure onwil, en niet de beste mogelijkheid in Veghel?
Titel: Re:Samtosa - Den Bosch
Bericht door: Yessica op 01 september 2005, 11:12:49
Ik heb jaren boven Samtosa gewoond en het was daar vaak echt benen buiten. Of je wilde reserveren en ze zaten al vol. Volgens mij was het vooral rustig voor, tijdens en na carnaval en voor en na de Kerst. Maar het echtpaar dat het restaurant runde is sinds een jaar of anderhalf uit elkaar en vooral de vrouw had een bijzonder creatieve geest. De man is echter verder gegaan met het restaurant.  Daarna heb ik het alleen maar bergafwaarts zien gaan en was ik ook niet meer zo lyrisch als in het begin. Ik vind het echt heel, heel erg jammer  :'(
Titel: Re:Samtosa - Den Bosch
Bericht door: Selly op 01 september 2005, 17:00:14
Dat vegetarische restaurant in Veghel is er ook al niet meer.
is er ooit een vegetarisch restaurant in Veghel geweest?

ja of was het Uden? Ik dacht Veghel. Jan weet er ook van.
Maar goed dat bestaat al een jaar of 8 of 10 denk ik niet meer.
Was wel erg goed zover ik het me herinner
Titel: Re:Samtosa - Den Bosch
Bericht door: fem fatale op 02 september 2005, 11:05:25
ooh, tien jaar geleden was ik nog geen vegetarier

ik zocht laatst wel naar de gasterie, maar kon het niet vinden in de gouden gids

gelukkig is er altijd nog de restaurantgids  ;)
Titel: Re:Samtosa - Den Bosch
Bericht door: Apraxia op 02 september 2005, 11:32:37
Dat vegetarische restaurant in Veghel is er ook al niet meer.
is er ooit een vegetarisch restaurant in Veghel geweest?
In Vught is volgens mij een vegetarisch restaurant. Ook daar in de buurt dus. Iets met "de zeven hemelen/heerlijkheden ofzo?"
Titel: Re:Samtosa - Den Bosch
Bericht door: J@n op 02 september 2005, 18:31:34
ja of was het Uden? Ik dacht Veghel. Jan weet er ook van.
Maar goed dat bestaat al een jaar of 8 of 10 denk ik niet meer.
Was wel erg goed zover ik het me herinner

Geen van beide: het was Vught. Ben er ooit eens bijna gaan eten na een Efteling-bezoek, maar vanwege gebrek aan tijd gecanceld. Jammer eigenlijk, want het scheen wel zo ongeveer het allerbeste vegetarische restaurant van Nederland te zijn geweest. Uitbundig oosters (Thais/Indiaas?)  ingericht meen ik me te herinneren.  
Titel: Re:Samtosa - Den Bosch
Bericht door: J@n op 02 september 2005, 18:37:37
In Vught is volgens mij een vegetarisch restaurant.


Was. Inmiddels al een jaar of vijf niet meer, geloof ik.
Titel: Re:Samtosa - Den Bosch
Bericht door: Selly op 02 september 2005, 19:42:55
Vught: je hebt helemaal gelijk. Veel Oosters met een Frans tintje idd. Maar ter ziele.
Titel: Re:Samtosa - Den Bosch
Bericht door: Wup op 05 september 2005, 23:41:50
Ik vind het heel jammer dat Samtosa dicht is. Nog voor ik er geweest ben  >:(. Maar ik vraag me af, komt dat omdat andere 'gewone' restaurants meer vegetarische maaltijden serveren? Of is het niet rendabel om enkel vegetarisch restaurant te zijn?
Ik was laatst met mijn meiden in Arnhem. Tuurlijk gingen we 'uit eten' (eetcafè) En we hebben heel wat van die zaakjes bekeken voordat we ergens gingen eten. Jongste dochter is vegetariër en vooral voor kids is er enkel het kindermenu met naar keuze: kroket, knakworst en frikandel. Er was wel een vegetarische schotel, maar dochter (6) wilde het kindermenu met verrassing en ijsje. Dus ff met de ober overlegd of er ook een vleesvervanger was. Nee dus, maar een gebakken eitje vond ze ook heerlijk. En ze genoot van de aandacht. De kok kwam nog speciaal naar haar toe om te vragen of het eitje lekker was.  8) Ik had best willen regelen dat ze de vegaschotel in kinderformaat zou krijgen. Maar ze wilde de patatjes met ijsje en verrassing. Al denk ik dat ze die verrassing en ijsje ook wel gekregen had als ze een vegaschotel had genomen. Maar het viel me zwaar tegen dat in de 'goedkopere' sector van eetcafeetjes, waar je toch vaak voor een leuk prijsje heel lekker kunt eten geen vegadingetjes zijn voor kids. Jammer.
Wup
Titel: Re:Samtosa - Den Bosch
Bericht door: Yessica op 17 oktober 2005, 08:48:50
Ik geloof dat het nu echt officieel is, in de krant stond de executieverkoop van Samtosa aangekondigd, in opdracht van de Belastingdienst...  :'(